Jump to content

Kuchera

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About Kuchera

 • Birthday 10/28/1982

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Stockholm

Kuchera's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Även jag väntar på filmmix, hade hoppats kunna återuppleva DS9 under helgen, men icke.
 2. Jag fattade det som att Gates McFadden blev ersatt av Diana Muldaur som Dr. Katherine Pulaski eftersom hon var gravid och senare mammaledig. Om jag kommer ihåg rätt, så fick hon sparken efter en "konflikt" med en av producenterna efter säsong ett. Fansen ville dock ha tillbaka henne och till säsong tre hade producenten lämmnat serien. Då valde man att skriva in Crusher igen. Edit: På den fjärde TNG boxen kan man höra Gates McFadden prata om sin graviditet.
 3. De ville väl återuppta vänskapen och ha med honom på Enterprise igen, för att de visste att han skulle bli mycket användbar i uppdraget som gick ut på att träffa Shinzon och luska ut vad som ??r i faggorna. Men jag tycker också att de skulle ha haft några repliker som förklarade varför. Gäller även ett par andra scener också. :blink: Eh, Worf var ju redan ombord när dom fick "uppdraget", att åka till Romulus.
 4. Det är väl inte så konstigt varför Worf, var på Enterprise, han var ju där för bröllopet. De hade ju ingen tid att vända tillbaka och lämna honom. Varför inte använda honom när han ändå är där. Ok, att Worf var med på bröllopet, men varför är han med i besättningen när han är ambassadör på Qo'noS? Fint att höra att det finns andra Niners här också.
 5. Vilken konflikt? det är ingen konflikt mellan Marquis och Star fleet i Voy. (ja kanske 3 avsnitt med det är inte alls va jag skulle kalla konflikt utan bara ett lätt problem) Vill man se konflikt mellan Marquis och Star fleet då är det DS9 säsong 2 till och med 5 man ska se. Instämmer helt. Maquis introducerades på DS9 FÖR att voyager skulle använda konflikten, detta glömdes dock snabbt. Alla blev istället helt magiskt bästa kompisar, och serien blev ännu mindre "trovärdig". Det enda avsnittet (som jag kommer ihåg) som handlar om Starfleet/maquis är "Worst case senario", och det var inte ens på riktigt. Om voyager haft lite mer konflikter så skulle det kanske inte blivit så misslyckat i dom senare säsongerna.
 6. Helt klar är den första den bästa. Men även 2-3 var bra. Tyvärr är 4-7 det absolut sämsta Star Trek säsongerna. Man övergav helt det man byggt upp. Efter det kanske allra bästa pilotavsnitten, man byggde fina "arcs" som kazon/spion konfikten. Efter det bästa voyager avnittet Basics I-II, så började serien dala. Alla karaktärer nollställdes i varje avsnitt, och Starfleet/Maquis konflikten ingnorerades helt. Efter Scorpion I-II blev serien aldrig riktigt bra igen. Visst finns den många bra enskilda avsnitt i säsong 4-7, men dom är mycket få. Allting verkade handla om Seven of Nine eller Borg. Visserligen ryckte man upp sig i säsong 7, men skadan var redan för stor för att rädda Voyager. Spiken i kistan blev Endgame (amerikanerna döpte snabbt om det till Endshame ), som var ett av dom allra sämsta avsnitten jag sett. När seriens största styrka försvann blev voyager endast TNG i delta kvadranten. Serien som skulle bli annorlunda blev en kopia. Seriens styrka ligger dock helt klart i enskilda avsnitt, men som helhelt blev voyager i mina ögen mest trist. Mycket synd då serien i rätta händer kunde blivit riktigt bra.
 7. Spoiler Varning! Jag blev mycket besviken på Star Trek: Nemesis. Jag hade hoppats på ett värdigt slut på TNG:eran. Istället fick jag en blek kopia av "The Wrath of Khan" Några av mina anmärknigar. Minus: - Varför var Worf ombord på Enterprise, och varför i uniform? Alla som sett DS9 vet var han borde vara. - I DS9 avsnittet "Inter Arma Enim Silent Leges", får man veta att "romulan ale" inte längre är olagligt. - Hur kunde Enterprise skanna en "positronic signal", på en planet nära den Neutrala Zonen? Nya super-sensorer :lol:? - På planeten bröt Picard och Co. mot huvuddirektivet genom att skjuta mot urbefolkningen. - En sandbuggy? Varför ta en skyttel ner till planeten och inte använda den? - B-4 var ett misstag som gjorde Datas död meningslös, alla över fem år fattade vad som skulle hände när Data förde över sina minnen. Och vart var Lore? - Varför ville Shinzon förstöra Jorden när han varit Romulanerans slav hela sitt liv? - Hur kunde Shinzon och Remus(arna) bygga Scimitar UTAN att någon fick reda på det? - Hur kunde Enterprise överleva att ramma Scimitar, och hur kunde Scimitar komma loss genom att "lägga i backen". Inget höll fast Enterprise. - Thalaron bla bla, kan man inte hitta på något orginellt vapen a'la genesis från TWOK. - Vart var Romulanernas flotta, skulle dom låta en galning ta över senaten? - Trist med ännu en Picard/Data film, dom andra karaktärerna kunde lika gärna vara statister. - Tyvärr var fjant-humorn från Insurrection kvar. - Ovanligt lamt slut. - även massa små fel t.ex. fel antal däck på Enterprise etc. Plus: + Imponerande effekter. + Bra skådespelarinsatser. + Ingen Seven of Nine . Eftersom Insurrection inte direkt var någon höjdare så kanske man inte skulle hoppats på något bra, men jag ville verkligen gilla Nemesis. Dock blev det inte så och jag fick ännu en hjärndöd actionfilm. Eftersom Nemesis floppat i USA så kanske detta var den allra sista Star trek filmen på länge. Därför svider det extra mycket att den var så dålig. Hoppas dock att man fortsätter att göra filmer, bara man slipper strunt som Insurrection och Nemesis Lite trist att mitt första inlägg blev lite gnälligt, men men. Finns det DS9 folk här btw?
×
×
 • Create New...