Jump to content

CordonBleu

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CordonBleu

 1. Jo, jag kommer nog ge det en chans men det tar nog sin tid. Hade en önskan om att kunna se Into Darkness på bio och ha sett allt då men får helt enkelt ta allt i min tid och se om det går då. Såg hela TOS med intervall av ca. 2-3 avsnitt om dagen så det är ju inte så värst mycket men gick ändå ganska fort. En paus är det nog just nu och får nog bli det. Jobbigaste är mest att när man läser om Star Trek blir man så sugen på att veta allting sen sätter man sig och ska se ett avsnitt och tröttnar lite.
 2. Jag började för ett tag sen med TNG efter att intensivt sett TOS + film 1-6. Egentligen var det väl en månad sen jag börja med TNG men kan inte ta mig igenom avsnitten, TNG känns bara så ***** mycket sämre. Har knäppt 5 avsnitt och längtar inte efter nästa som jag gjorde i TOS. Känns som man oftast ser folk som tycker TNG > TOS men jag kan inte se charmen. Antar iofs att det blir bättre med tiden men jag saknar hela tiden TOS casten. Vilket är bäst enligt er, TNG eller TOS? Är det värt att ta sig igenom alla sju säsonger för de guldklimpar jag antar kommer?
 3. The Cage är ju fan ett av de bästa avsnitten i säsongen. Älskar att den används in i The Menagerie men tråkigt att de behövde visa hela avsnittet. Hade gärna sett mer av Pike än att han bara fick sitta "handikappad" och inte göra något i princip.
 4. Har nu kollat klart på tredje och sista säsongen av TOS! En bra säsong men inte lika bra som de två första i min mening. Favoritavsnitt från tredje säsongen: Spectre of Gun The Enterprise Incident All Our Yesterdays På ett sätt är det skönt att vara en bit kommer på "Star Trek-vägen" men lite synd ändå då jag verkligen gillar TOS casten. Skönt att jag nu har sex filmer att kolla och sen bär det av mot Picards crew i TNG.
 5. Precis klar med säsong 2 och tänkte i sedvanlig ordning lista mina favoritavsnitt. Mirror, Mirror I, Mudd Amok Time Journey to Babel The Trouble with Tribbels
 6. Mina favoritserier: Lost The O.C. Gossip Girl How I Met Your Mother Two and a Half Men The Big Bang Theory Friday Night Lights Everybody Loves Raymond One Tree Hill Entourage Scrubs The Middle Revenge
 7. Tack! Hittade ingen tråd för bakgrundsbilder så dumpar denna som tack: http://i.imgur.com/z1pHt.jpg
 8. Tjena! Blev medlem någon vecka sen i samband med att jag började kolla ST. Kommer nog inte skriva så mycket förutom vilka mina favoritavsnitt var för varje säsong jag kollar klart samt lite allmänna tankar om säsongen. Annars har jag inte mycket att bidra med här.
 9. Blev själv precis klar med säsong 1. Min första ST säsong. Tyckte den var riktigt bra! Favoritavsnitt: The Cage (bra ju! Första avsnittet jag såg), Arena, The City on the Edge of Forever, Operation: Annihilate! och Errand of Mercy.
 10. Men den känns så barnslig :/ typ som bara för barn
 11. Tack för hjälpen! Tar och väntar ytterligare med 2009 då. Är väl inte helt taggad på TAS så tänkte skippa den eller ev. ta den efter jag är klar med allt och får abstinens ;).
 12. Tack! Drogs till Star Trek mest på grund av storleken. Finns så många serier och filmer att det känns som att man har att göra ett tag. Har kollat många serier och följer en del men ingen lika maffig som ST. Såg igår kväll Errand of Mercy (riktigt bra faktiskt!) så har sett dit på S01 inkl. The Cage. Tänkte väl först att de båda alternativen skulle vara samma alltså att serier gick i produktionsordning som i utspelningsordning. Men nu känner jag väl som dig att det är bättre att se enligt produktionsordning. Hade nog varit lite konstigt att se ENT sen hoppa till TOS. Tycker TOS hittills i första säsongen har varit skitbra! Ingen dålig säsong inte! Okej. Då tar jag nog och klämmer in den någon gång efter film 6 innan jag börjar TNG eller efter film 10 beroende på hur det känns då. Ja, tack så mycket för hjälpen och tror att jag kommer få en bra tid här! Verkar ju vara schysst folk! Nu ska jag till skolan sen hem och bli klar med säsong ett så jag kan hoppa på tvåan imorrn!
 13. Hej! Jag är ny här på forumet och också i Star Trek-världen. Började se på det för ett par veckor sedan och gillar det skarpt. Dock har jag lite frågor angående ordning att se filmer och serier. Hur jag tänkte se: TOS Film 1-6 TNG Film 7-10 DS9 VOY ENT Undrar nu om det är så man bör se det för den "kronologiska" ordningen. Alltså ordningen då de kom. I sådana fall, när ska man lägga in filmen från 2009? Tack på förhand!
×
×
 • Create New...