Jump to content

Exterus

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Exterus

 • Rank
  Kadett 1:a året

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://reprobate.se

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Sådana här detaljer angående Star Trek-världen fascinerar mig. Hur fungerar alla vardagliga småsaker? Och tänk om jag (eller någon av er) skulle genom någon sorts treknobabbel-förklaring ramla genom tid och rum och hamna på Voyager och skulle tvingas bosätta sig där, vad skulle jag göra på skeppet? Förvisso har de frisörer, servitörer och sådant, men det känns som att en sådan sak inte skulle vara värda resurserna som jag skulle uppta bara genom att finnas där.
 2. Jag tycker att Borgerna har tappat mycket i och med att de demystifierats. Jag tycker att drottningen var ett stort misstag. Innan hon introducerades så var Borgerna ett stort, läskigt cybernetiskt hive mind. En elementär naturkraft, nästan, som var underbart skrämmande. Men nu...meh.
 3. Mors. Jag är ny! Uråldrig Star Trek-beskådare men första gången här på sidan. Jag måste erkänna att jag är mer av en Memory-Alpha-besökare, men jag kommer nyttja den här sidan flitigt i framtiden.
 4. Verkligen? Det är väldigt välkänt och populärt. http://sv.wikipedia.org/wiki/Dammsugare_%28bakverk%29
 5. Star Trek är en saga. En underbar saga som jag älskar och alltid tittar på för att bli på bättre humör. Men det är nog långt förpassat från hur verkligheten skulle kunna se ut om några hundra år. När det gäller just Star Trek och Babylon 5 så tror jag nog att Babylon 5 är närmare hur saker skulle kunna se ut i framtiden. Den sociopolitiska situationen som B5 skildrar känns mer trolig än den närmast utopiska framtid som infunnit sig i Star Trek. Dock så tror jag inte att Babylon 5 är speciellt nära heller. Har vi riktigt, riktigt med flyt så kanske vi kan enas under en välmenande men likväl korrupt världsregering som påminner om en världsomspännande version av EU. Låt säga att vi har löst energiproblemet, undvikit världskrig över de sista oljedropparna och lyckats klösa oss utanför vårt eget solsystem. Realistiskt sett så är det osannolikt att galaxen är full av rymdfarande civilisationer, så det är nog bara vi där ute. Kanske hittar vi några spännande mikroorganismer eller något sånt, vilket absolut vore en stor grej, men det är inte first contact med Vulcans eller Centauri, direkt. ;) Fast det behöver inte vara så hemskt. Det har diskuterats mycket nyligen om gruvdrift på asteroider (det finns mycket värdefulla och användbara metallera och mineraler att hämta) och dylikt. Kolonisering av andra planeter är inte omöjligt. Tänker er något i stil med...första Alien-filmen, minus monstret. Angående att vi kommer att evolvera till ett bättre samhälle...ptja. Jag vet inte. Storskalig social förändring till det bättre är helt klart något att hoppas på, men jag vet inte om ett par hundra år räcker. Människan som art har svårt att greppa det globala samhället som vi lever i idag, våra hjärnor utvecklades för att leva i mindre familjegrupper eller stammar och det kommer att krävas en lång tid för att vi ska lära oss att fungera någorlunda bra i ett globalt sammanhang. Rent socialt och politiskt då, eftersom evolution som så behöver tiotusentals år för att göra någon markant skillnad. Och arter evolverar inte att bli "bättre" eller "mer avancerad", de ändras bara för att anpassa sig till sin omgivning för att maximera överlevnad. Det är en vanlig villfarelse som både Star Trek och Babylon 5 lider av.
 6. En liten sak jag upptäckte då jag tittade igenom DS9 igen. Tydligen så är dammsugare populära på 2300-talet.
×
×
 • Create New...