Jump to content

Kalle Kuckel

Stjärnflottan
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kalle Kuckel

 1. Tack för allt som du har gjort för Star Trek Databas och för att du berikade våra liv. Vila i frid Ulf!
 2. Jag är intresserad. Vad har du för pris på hela rasket?
 3. Senaste inlägget är gjort då, ja. Men traditionen med "Trekspotting" på forumet går många år tillbaka som du kan se om du klickar på länkarna i det första inlägget i tråden jag länkade till. Riktigt trevligt med sådant eftersom man alltid är nyfiken på att få tips om var man kan se mer av Star Trek-skådespelarna. Får försöka leta upp avsnittet du tipsar om.
 4. Kan man bli stödmedlem och hur gör man i sådant fall? Jag brukar passera länet i mitt arbete så jag kanske även kan titta in vid någon av era aktiviteter om ett sådant medlemskap ger den förmånen.
 5. Utmärkt författare som dessutom är väldigt trevlig mot sina fans. Det här blir väl första besöket i landet sedan han besökte Fantastisk Filmfestival.
 6. Minns den där allmänna mailinglistan som fanns en gång i tiden. Det var riktigt trevliga tider med många intressanta diskussioner.
 7. Vill minnas att vi har en samlingstråd för sk "Trekspotting".
 8. MMS som utför mätningarna av människors tv-tittande har en bra och informativ artikel om hur själva mätningarna görs. Intresserade kan läsa om det hela här.
 9. Jag finner det också något osannolikt att TV6 kommer att sända den senaste filmen. Filmkanalerna brukar alltid ha förtur på att sända senaste nytt och dessutom så tror jag inte att en kanal som TV6 har råd att betala för sändningsrättigheterna för en så pass ny film.
 10. Grattis igen! En vän till mig vann i en av tävlingarna, minns ej exakt vilken, men det blev lite av ett antiklimax eftersom han vann filmen på Blu-ray och bara har en DVD-spelare.
 11. Filmparadiset utannonserade sin vinnare för någon dag sedan. http://www.filmparadiset.se/blog/2013/09/22/vann-du-i-var-star-trek-tavling/ En del av dom där sajterna meddelar nog vinnare personligen och kanske inte nödvändigtvis på sin sajt.
 12. Ett STORT grattis till dig! Riktigt trevligt att du vann.
 13. Det var så lite. Jag hoppas att någon från forumet har turen att vinna i någon av tävlingarna.
 14. Ytterligare vinstchanser finns här; http://capishe.se/nyhet/tavla-och-vinn-star-trek-into-darkness-pa-blu-ray/ http://filmfenix.se/tavlingar/star-trek-into-filmsamlingen/ http://www.filmparadiset.se/blog/2013/09/14/vinn-star-trek-och-star-trek-into-darkness-box-pa-blu-ray/ http://mrfilm.se/tavling/star-trek-into-darkness/
 15. Frågestunden med David Warner kommer att hållas på söndagen klockan 15.30 och varar ca 20 minuter. Tillfälle att låta sig fotograferas tillsammans med David Warner kommer att vara klockan 13.00 både på lördag och söndag. Och så har skådespelaren Kevin Sorbo tvingats att lämna återbud på grund av en stundande filminspelning. Undertecknad har för avsikt att vara där och kan då förhoppningsvis lämna en utförlig rapport efter att mässan har varit.
 16. DVD. Jag har ingen Blu-ray spelare och jag planerar inte heller att köpa en.
 17. På tal om den stundande releasen av Into Darkness på DVD och Blu-ray så sprang jag på denna relaterade artikel som jag fann läsvärd.
 18. Väldig välskrivet levnadsteckning över Frederik och hans livsöde och gärningar. En av dom stora SF-författarna tillsammans med Ray Bradbury och Arthur C. Clarke. Jag tror inte att jag hade fastnat för SF så mycket som jag gjorde om det inte hade varit för Frederik, för han var en av, en handfull författare som fångade in mig i "slukaråldern" och som sådde fröet till mitt stora intresse för SF.
 19. Verkligen tragiskt. Och det gick så snabbt från hennes meddelande om att hon inte trodde sig ha lång tid kvar att leva tills dess att hon lämnade jordelivet bakom sig. Som tur är så ever hennes gärningar kvar i generationer och själv är jag väldigt förtjust i Sarek som följer upp händelserna i Star Trek VI: The Undiscovered Country. Men jag tycker så klart även om dom hennes andra bidrag inom Star Trek litteraturen. Om någon är intresserad så har TOR skrivit en fin levnadsteckning över Ann Crispin.
 20. Trevligt att nyhetstipset blev publicerat. Tack Aike. Jag kommer att ta bilen ner från Sthlm för det här vill jag inte missa. Jag tycker att David Warners insatser inom Star Trek har varit riktigt bra och minnesvärda. Och hur ofta får vi hit en intressant Star Trek-gäst till dom här mässorna.
 21. Grattis mobocaster! Och grattis Akonitin, för om jag inte såg fel så fyller du visst år idag.
 22. Inte lång tid kvar nu! Dags att krama kudden och när jag vaknar så kan man börja räkna ner timmarna.
 23. Jag har beställt hem dom filmer som jag saknade på Blu-ray, så jag återkommer med mina omdömen allteftersom att jag ser filmerna.
 24. RoLaren Har du någon mer info om var och när vi ska träffas och om vi ska göra något efter filmen?
 25. I dessa dagar då så mycket är nytolkningar inom film och tv så skulle jag vilja ha lite originalitet. Jag tror att Star Trek skulle må bäst av att enbart anamma grundstomen i det budskap som Gene skapade och sedan skapa något nytt och originellt som både fans som icke fans kan ta till sig.
×
×
 • Create New...