Jump to content

Niklas Berg

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Niklas Berg

 • Rank
  Kadett 1:a året
 1. Helt klart säsongens bästa och jag röstade för mycket bra. Jag skulle bli mycket förvånad om det inte var spegeluniversum som Discovery hamnade i. En tanke jag fick var att det kan vara tvärtom, dvs att vi började i spegeluniversum och nu fortsätter serien i vanliga universum. Det skulle inte strida mot att serien hela tiden utspelats i Prime-tidslinjen. Kriget mot klingonerna kanske landar i det universum vi såg i Mirror Mirror och Lorca är ett exempel på vägen dit. Inte så stor chans kanske men vore kul (plus att vi då kanske kan få återställda klingonerna och slippa Spore drive I fortsättningen )
 2. Jag tycker också att det är det bästa hittills. Om det hade varit en icke-star trek serie så hade det kanske inte varit det, men nu är det Star Trek och detta avsnitt gav en Star Trek-känsla som ger förhoppning inför framtiden för dsc. Typ fristående men ändå en del av den övergripande historian, precis som det borde vara. Röstade bra.
 3. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska tycka om Discovery. Klart är att det är annorlunda. Positivt är att det känns som en uppdaterad serie generellt men med detta kom uppdateringar som jag inte uppskattar. Exempelvis klingonerna som visuella och kulturella förändring. Discovery hade kunnat berättas om klingoner var mer som i Phase II - Kitumba som visar på krafter som driver övergång från TOS och TNG-klingoner. Visuellt så är det svårt att läsa av Klingonerna, de känns mer som orcer. Först var jag peppad på att det skulle vara en övergripande handling, men nu börjar jag känna att det är ett misstag. I alla fall i den form det görs nu. Som Harlan Ellison, manusförfattare till The city on the edge of forever sa, hade den berättelsen inte kunnat göras idag för då hade resten av säsongen handlat om hur Kirk hanterade förlusten. Fristående avsnitt möjliggör något i Star Treks kärna, att göra en berättelse i linje med "tänk om det var så här, vad händer då?". Jag tänker att en uttänkt löpande röd tråd (inte som oplanerade Future Guy i Enterprise) med mer fristående avsnitt vore det bästa. En annan är att allt nu för tiden ska vara så mycket mörkare. Jag gillar Star Trek för att det verkar ganska mysigt på t.ex. Enterprise, att Picard dricker en kopp te och diskuterar en utmaning. Just detta kanske det är kul att göra en avstickare ifrån, men jag hoppas att framtiden tar oss tillbaka. Hursom detta avsnitt: Det ger lite hopp med en sidohistoria om att rädda Sarek. Något närmare fristående avsnitt jag saknar. Tycker dock inte om katra-grejen, speciellt inte att den är så övernaturligt stark. Har inte riktigt gillat Star Trek III heller. Jag tror mer och mer att det kommer att första säsongen jobbar sig mot en allvarlig intern konflikt på Discover / Federationen och möjligtvis att det slutar med att Lorca inte överlever eller ersätts. Kanske att det bäddar för en lite mer konventionell andra säsong. Röstade "okej".
 4. Niklas Berg

  47 dagar kvar

  Finns det någon information om vilken tid första avsnittet blir tillgängligt? Jag tänkte dra ihop ett litet event med vänner så att vi kan se det tillsammans. Netflix verkar omöjliga att kontakta.
 5. Jag kollade med SVT om de planerar att visa serien: "Inköpsavdelningen har fortlöpande kontakter med CBS, och har blivit informerade om den kommande Star Trek-satsningen. I nuläget finns dock inga planer på inköp av serien från SVT:s sida." http://www.svt.se/tittarservice/fraga-oss/dialog/1161800#svtTSComment-2196376
 6. Är det någon som har kollat med de svenska kanalerna om eventuellt inköp? Det vore sjukt trist att stå utan möjligheter att se serien när den väl kom. Eftersom CBS All Access inte ens lyckats täcka hela USA så känns det inte troligt att det når Sverige till årsskiftet.
 7. Jag såg precis ett halvt reklaminslag på tv6 om Star Trek-fredagar med start 29 november. Dock hann jag inte uppfatta om det var att de tar upp någon serie eller kör filmerna. Det var lite scener från både TOS och TNG-filmer i alla fall. Någon som har koll på upplägget? Det är ju faktiskt helt sjukt att ingen vanlig svensk tv-kanal visar någon serie just nu, och att det var så länge sedan sist.
 8. You’ve unleashed the ****ing fury! Doctor är ett namn och inte en titel som kan förkortas.
×
×
 • Create New...