Jump to content

T'Les-M'Lara

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

About T'Les-M'Lara

 • Birthday 06/20/1982

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Plats
  Starbase Sundsvall

Recent Profile Visitors

2,049 profile views

T'Les-M'Lara's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Vem skulle vi vilja se som Sommarpratare i P1?

 2. Blev sur då jag såg att Facebook inte hade en fan-klubb för Vigdis Finnbogadottir, så jag starta en! Världens första kvinnliga president måste väll ändå ha fans??

 3. Worse Case Senario, men har visst missat avsnittet Displaced i slutet av serie 3 av Voyager. Så nu försöker jag se vart jag har Displaced men hittar det inte! :-(
 4. Tack igen för all varm välkomst! Eller hur man nu skall skriva det som! Vet inte vart jag skulle skriva detta lilla näst intill Off-Topic grejjs men det är ganska viktigt att ändå få berätta det. Jag är nämligen mycket glad och lite smått nervös. Jag har gått med i den lokala botanikerklubben och på söndag är första utflykten. Jag ser fram emot det väldigt mycket för jag verkligen älskar naturen och allt det vackra! Mina favoritväxter är träd och buskar och alla blommor som är gula (här i området där jag bor finns till och med ett träd (eller om det är en superstor buske) med gula blommor vackert! Men jag kan allt för lite om växter så då bestämde jag mig för att gå med i föreningen! Nybörjare eller inte, ju fler desto bättre! Och för er alla, att lära sig att använda en "Flora" är mycket svårare än vad det först ser ut!
 5. Läste en av artiklarna och såg att någon tyckte materialet till hypotesen var för litet för att det skulle stämma. Men jag vet inte. Tyckte dock framtidsvisionen till Janeway och Paris i avsnittet där Paris når Warpspeed 10 är mycket roligare ändå!
 6. Jag tycker det är så lessamt när man ser catfights uppstå lite varstans, där två starka kvinnor kommer in i bilden och där man visar komplexiteten hos kvinnor. Men jag är nog beredd att tycka mer som Kate Mulgrew i denna fråga om det du säger stämmer. För mig var Voyager en förlängning på Mary Tyler Moore och Remington Steele i TV-serie-världen. En serie som helt och fullt litade på att kvinnor inte bara ville ha egna liv och kariärer utan också kunde vara bra på dessa. Voyager var ju i alla fall i min vetskap den första riktiga TV-serien med en verklig kvinnlig ledare och som i tillägg varken blev Bitch eller sexifierad. Att Janeway var hård och hade pondus sågs som en naturlig del i kaptensrollen puls att serien utspelade sig i en del av universum utan så många människor och allierade till Federationen. Faktiskt så färgar Janeway fortfarande min syn på kvinnor i ledande roller i TV-serier och hur jag tolkar analyser och analyserar själv. Men tillbaka till Beltran. Det är kanske så att jag i snabbheten tog fel, kanske är det mer viktigt att ta vara på alla karaktärer och ge dem liv, utan att styvmoderligt behandla folk som de behandlade karaktären Chakotay. Sedan var jag väll inte helt superglad för Seven of Nine som karakär heller, visst hon hade hjärna och hennes svårigheter med det sociala spelet var en av de första gångerna jag i mitt liv kunde relatera till en kvinna som gjorde fel socialt. Allt detta var bra, men hennes klädsel gjorde mig ibland illamående. Att man satsade på Harry Kim istället för Kes vet jag heller inte om jag verkligen gillade. Kes var en mycket mer intressant karaktär och kanske därmed svårare att spela, även om Lien var söt och bra många gånger, kanske man skulle givit rollen till någon annan som kunde ha fyllt skorna lite bättre. Har sett Robert Beltran för lite i andra roller för att kunna säga hur hans allaround-kvalitet är, men han är väll knappast värre än Jessica Simpson och Chuck Norris? Att han i slutet av serien bara blev bollplank till Janeway var heller kanske inte så bra, nog hade han viktiga åsikter och höll Janeway i öronen......men??? Men om han försökte fixa till problemet med att bara vara bollplank till Janeway, och inte fick igenom sin sak, då har han rätt att vara sur, men kanske inte hatisk. Hatisk kan man bara vara om man skrivs helt ut i första säsong och blir behandlad mycket dåligt!
 7. Besvara dessa 10 korta frågor med korta svar! 1: Favorit Star Trek serie? 2: Favorit-Star Trek-film? 3: Favorit karaktär i Star Trek? 4: Favorit Science fiction-författare? 5: Favorit Fantasy-författare? 6: Favoritintresse utanför Science Fiction och Fantasy? 7: Favoritdjur? 8: Favoritmusiker? 9: Favoritägodel? 10: Roligaste resa du varit med om? ------------------------- Mina svar! 1: Voyager (den serie som gjorde mig till Trekkie) 2: Star Trek (2009 - har inte sett alla filmer än) 3: The Doctor 4: Isaac Asimov 5: Renodlad Fantasy = Ursula K LeGuin (annars om man ser till vidare perspektiv = Christian Jacq - Hans forma Egyptenböcker är ganska mycket fantasy det också) 6: Fågelskådning 7: Kungsfiskare (om vi pratar fåglar) annars tamråttor! 8: Benny Andersson (ABBA) superkomponist, humanist och bevarare av Svenskt kulturarv! 9: Min teddybjörn som jag fick när jag var 5 år (annars som alla andra min Smartphone) 10: Då jag år 2000 i Augusti åkte på första utlandsresa själv till Memphis TN i USA och vistades där under Elvis-Week. Allt var underbart absurd, mysigt och allmänt coolt och se hela jorden samlas på en och samma plats under kort period.
 8. Det ser onekligen estetiskt snyggt ut, men kanske lite gammaldags! Det var ju den tidens "foundation"-smink kanske, när porer och annat visade den egentliga åldern mycket snabbare. Denna fototeknik kan väll göra en 35-årig kvinna till att se ca 25 år ut?
 9. Jag ser detta på fler än ett ställe att han ibland uttrycker hat mot Star Trek. Men får ibland känslan av att han kanske inte är helt ärlig. Att han bara tycker att det var trist och bli använd så lite i slutet av Voyager (då Seven of Nine kommer in). Jag tycker både han har rätt och fel i sina åsikter. Rätt att serier bör ha utvecklingshistorier till varje karaktär och inte låta några ställas åt sidan. Fel för att får man en roll i Star Trek och man är tillräckligt snygg och håller hela serien ut, då bör man faktiskt kanske hålla god min och tycka om det man gjort. Star Trek är ju också så ikoniskt att säger man ja, bör man kanske ha lite koll på vad man ger sig in på innan man hoppar i 7-års tunnan "for a ride"! Vad tycker ni?
 10. Har sett färdigt serie 1 och 2 av Star Trek Voyager (och tycker väll att Tuvix och den uppdelade B'lanna var bäst, tätt följd av den när bomben blivit allt för intelligent!

 11. Mötet gick bra, men tyvärr blev det ingen bra utdelning. De hade inte plats med nya ansikten på just den arbetsplatsen! Sedan håller jag på och blir ganska trött på arbetsförmedlingens slappa handlag med folk som verkligen har ambitioner till att vilja ha ett arbete men av olika anledningar tycks ha svåra motivationsproblem till själva arbetssökar processen! Jag ingår i SIUS som är arbetsförmedlingens tjänst för människor som har en eller flera koder i deras system. Men där sker allt i bakgrunden. Du får en person som skall intervjua dig och så ringer de runt till företag och försöker skapa arbeten ur tomma intet. Har man tur får man komma på möten, kanske prova på en praktik och i 100 till 10 av gångerna man har praktik kanske man får lönebidrag så att man kan överleva. Detta sega system gör att man kanske går på 2 möten i veckan (då de stackars SIUS-konsulenterna har allt för många människor de skall hjälpa). Ja ni kan ju se hur ineffektivt detta är! Det skulle vara mer effektivt och bättre med intervjuer, sedan CV-skrivning och coachning i vanligt arbetssökande. Där man både tränar upp sin förmåga att sälja sig själv (visa på sina goda sidor) och ha någon som under 3 timmar per vecka går med en runt och slänger CVn med dig. Där du också får en halvtimmas telefontid för att redovisa hur många jobb du sökt via internet. Pepptalk och allt annat får du också. Detta skulle mer upplevas som om du hade en riktigt bra vän som står och moraliskt stöttar dig samtidigt som du söker jobb som alla andra. Den enda skilnaden är att konsulenten håller sig på hörbart avstånd och vid minsta lilla "kanske" träder fram och berättar vad arbetsförmedlningen kan bistå med så att "kanske" blir "ja". Efter ett tag blir du som arbetsökande varm i kläderna, har tränat upp ditt munläder och självförtroende och blir mer självgående. Vilket också ökar chanserna till att verkligen få jobb. Eller tycks denna ide dålig?
 12. Voyager serie 2 sista avsnittet. Skall väll börja med serie 3 snart!
 13. Tydligen en bunt militärer som inte kan "de tre robotlagarna" föga förvånande men trist läsning!
 14. Serie 2 episod 12 av Voyager! Helt ok faktiskt! Bäst var väll interaktionen mellan B'lanna och Tuvok!
×
×
 • Create New...