Jump to content

T'Les-M'Lara

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by T'Les-M'Lara

 1. Vem skulle vi vilja se som Sommarpratare i P1?

 2. Blev sur då jag såg att Facebook inte hade en fan-klubb för Vigdis Finnbogadottir, så jag starta en! Världens första kvinnliga president måste väll ändå ha fans??

 3. Worse Case Senario, men har visst missat avsnittet Displaced i slutet av serie 3 av Voyager. Så nu försöker jag se vart jag har Displaced men hittar det inte! :-(
 4. Tack igen för all varm välkomst! Eller hur man nu skall skriva det som! Vet inte vart jag skulle skriva detta lilla näst intill Off-Topic grejjs men det är ganska viktigt att ändå få berätta det. Jag är nämligen mycket glad och lite smått nervös. Jag har gått med i den lokala botanikerklubben och på söndag är första utflykten. Jag ser fram emot det väldigt mycket för jag verkligen älskar naturen och allt det vackra! Mina favoritväxter är träd och buskar och alla blommor som är gula (här i området där jag bor finns till och med ett träd (eller om det är en superstor buske) med gula blommor vackert! Men jag kan allt för lite om växter så då bestämde jag mig för att gå med i föreningen! Nybörjare eller inte, ju fler desto bättre! Och för er alla, att lära sig att använda en "Flora" är mycket svårare än vad det först ser ut!
 5. Läste en av artiklarna och såg att någon tyckte materialet till hypotesen var för litet för att det skulle stämma. Men jag vet inte. Tyckte dock framtidsvisionen till Janeway och Paris i avsnittet där Paris når Warpspeed 10 är mycket roligare ändå!
 6. Jag tycker det är så lessamt när man ser catfights uppstå lite varstans, där två starka kvinnor kommer in i bilden och där man visar komplexiteten hos kvinnor. Men jag är nog beredd att tycka mer som Kate Mulgrew i denna fråga om det du säger stämmer. För mig var Voyager en förlängning på Mary Tyler Moore och Remington Steele i TV-serie-världen. En serie som helt och fullt litade på att kvinnor inte bara ville ha egna liv och kariärer utan också kunde vara bra på dessa. Voyager var ju i alla fall i min vetskap den första riktiga TV-serien med en verklig kvinnlig ledare och som i tillägg varken blev Bitch eller sexifierad. Att Janeway var hård och hade pondus sågs som en naturlig del i kaptensrollen puls att serien utspelade sig i en del av universum utan så många människor och allierade till Federationen. Faktiskt så färgar Janeway fortfarande min syn på kvinnor i ledande roller i TV-serier och hur jag tolkar analyser och analyserar själv. Men tillbaka till Beltran. Det är kanske så att jag i snabbheten tog fel, kanske är det mer viktigt att ta vara på alla karaktärer och ge dem liv, utan att styvmoderligt behandla folk som de behandlade karaktären Chakotay. Sedan var jag väll inte helt superglad för Seven of Nine som karakär heller, visst hon hade hjärna och hennes svårigheter med det sociala spelet var en av de första gångerna jag i mitt liv kunde relatera till en kvinna som gjorde fel socialt. Allt detta var bra, men hennes klädsel gjorde mig ibland illamående. Att man satsade på Harry Kim istället för Kes vet jag heller inte om jag verkligen gillade. Kes var en mycket mer intressant karaktär och kanske därmed svårare att spela, även om Lien var söt och bra många gånger, kanske man skulle givit rollen till någon annan som kunde ha fyllt skorna lite bättre. Har sett Robert Beltran för lite i andra roller för att kunna säga hur hans allaround-kvalitet är, men han är väll knappast värre än Jessica Simpson och Chuck Norris? Att han i slutet av serien bara blev bollplank till Janeway var heller kanske inte så bra, nog hade han viktiga åsikter och höll Janeway i öronen......men??? Men om han försökte fixa till problemet med att bara vara bollplank till Janeway, och inte fick igenom sin sak, då har han rätt att vara sur, men kanske inte hatisk. Hatisk kan man bara vara om man skrivs helt ut i första säsong och blir behandlad mycket dåligt!
 7. Besvara dessa 10 korta frågor med korta svar! 1: Favorit Star Trek serie? 2: Favorit-Star Trek-film? 3: Favorit karaktär i Star Trek? 4: Favorit Science fiction-författare? 5: Favorit Fantasy-författare? 6: Favoritintresse utanför Science Fiction och Fantasy? 7: Favoritdjur? 8: Favoritmusiker? 9: Favoritägodel? 10: Roligaste resa du varit med om? ------------------------- Mina svar! 1: Voyager (den serie som gjorde mig till Trekkie) 2: Star Trek (2009 - har inte sett alla filmer än) 3: The Doctor 4: Isaac Asimov 5: Renodlad Fantasy = Ursula K LeGuin (annars om man ser till vidare perspektiv = Christian Jacq - Hans forma Egyptenböcker är ganska mycket fantasy det också) 6: Fågelskådning 7: Kungsfiskare (om vi pratar fåglar) annars tamråttor! 8: Benny Andersson (ABBA) superkomponist, humanist och bevarare av Svenskt kulturarv! 9: Min teddybjörn som jag fick när jag var 5 år (annars som alla andra min Smartphone) 10: Då jag år 2000 i Augusti åkte på första utlandsresa själv till Memphis TN i USA och vistades där under Elvis-Week. Allt var underbart absurd, mysigt och allmänt coolt och se hela jorden samlas på en och samma plats under kort period.
 8. Det ser onekligen estetiskt snyggt ut, men kanske lite gammaldags! Det var ju den tidens "foundation"-smink kanske, när porer och annat visade den egentliga åldern mycket snabbare. Denna fototeknik kan väll göra en 35-årig kvinna till att se ca 25 år ut?
 9. Jag ser detta på fler än ett ställe att han ibland uttrycker hat mot Star Trek. Men får ibland känslan av att han kanske inte är helt ärlig. Att han bara tycker att det var trist och bli använd så lite i slutet av Voyager (då Seven of Nine kommer in). Jag tycker både han har rätt och fel i sina åsikter. Rätt att serier bör ha utvecklingshistorier till varje karaktär och inte låta några ställas åt sidan. Fel för att får man en roll i Star Trek och man är tillräckligt snygg och håller hela serien ut, då bör man faktiskt kanske hålla god min och tycka om det man gjort. Star Trek är ju också så ikoniskt att säger man ja, bör man kanske ha lite koll på vad man ger sig in på innan man hoppar i 7-års tunnan "for a ride"! Vad tycker ni?
 10. Har sett färdigt serie 1 och 2 av Star Trek Voyager (och tycker väll att Tuvix och den uppdelade B'lanna var bäst, tätt följd av den när bomben blivit allt för intelligent!

 11. Mötet gick bra, men tyvärr blev det ingen bra utdelning. De hade inte plats med nya ansikten på just den arbetsplatsen! Sedan håller jag på och blir ganska trött på arbetsförmedlingens slappa handlag med folk som verkligen har ambitioner till att vilja ha ett arbete men av olika anledningar tycks ha svåra motivationsproblem till själva arbetssökar processen! Jag ingår i SIUS som är arbetsförmedlingens tjänst för människor som har en eller flera koder i deras system. Men där sker allt i bakgrunden. Du får en person som skall intervjua dig och så ringer de runt till företag och försöker skapa arbeten ur tomma intet. Har man tur får man komma på möten, kanske prova på en praktik och i 100 till 10 av gångerna man har praktik kanske man får lönebidrag så att man kan överleva. Detta sega system gör att man kanske går på 2 möten i veckan (då de stackars SIUS-konsulenterna har allt för många människor de skall hjälpa). Ja ni kan ju se hur ineffektivt detta är! Det skulle vara mer effektivt och bättre med intervjuer, sedan CV-skrivning och coachning i vanligt arbetssökande. Där man både tränar upp sin förmåga att sälja sig själv (visa på sina goda sidor) och ha någon som under 3 timmar per vecka går med en runt och slänger CVn med dig. Där du också får en halvtimmas telefontid för att redovisa hur många jobb du sökt via internet. Pepptalk och allt annat får du också. Detta skulle mer upplevas som om du hade en riktigt bra vän som står och moraliskt stöttar dig samtidigt som du söker jobb som alla andra. Den enda skilnaden är att konsulenten håller sig på hörbart avstånd och vid minsta lilla "kanske" träder fram och berättar vad arbetsförmedlningen kan bistå med så att "kanske" blir "ja". Efter ett tag blir du som arbetsökande varm i kläderna, har tränat upp ditt munläder och självförtroende och blir mer självgående. Vilket också ökar chanserna till att verkligen få jobb. Eller tycks denna ide dålig?
 12. Voyager serie 2 sista avsnittet. Skall väll börja med serie 3 snart!
 13. Tydligen en bunt militärer som inte kan "de tre robotlagarna" föga förvånande men trist läsning!
 14. Serie 2 episod 12 av Voyager! Helt ok faktiskt! Bäst var väll interaktionen mellan B'lanna och Tuvok!
 15. Chicago-pizza är ju en typ av Pizza som har dubbelt så tjock botten och dubbelt så mycket ost som en panpizza och liknar därmed mer en paj! Gott men tror få Europeer har ätit sådan! Fick äta sådan på flyget till Chicago då jag var 18 år och på väg not Memphis! Tunn Europeisk pizza är inte lika vanligt I USA. Men man kan ju röra sig I kretsar I Europa där snabbmat ses med oblida ögon!
 16. Jag vet att det finns många guider där ute men på ett forum kan man ställa mer riktade frågor och få bättre svar på något sätt. Det blir inte lika fullt generiskt. Så denna tråd skall vara till för dem som vill lära sig Klingonska och de som kan, kan gärna vara läromästare! Jag är kan inget så låt mig börja med en fråga så får någon som kan språket lära mig det jag vill säga! "Hej, mitt namn är T'Les-M'lara, jag kommer i fredligt syfte!"
 17. Är det bara jag som funderar över varför de verkar så rädda för att tillfredställa nerdpubliken. Ja technobabblet är kanske avskräckande för några men det är ju här vi känner oss hemma I Star Trek universumet. Det ska vara "red alert", "go to full impulse" och annat. Man går ju inte på Shakespeare-teater och förväntar sig rim och lite gammaldags språkbruk. Att tro att ungdomar inte klarar av stiliserat språk är att tro att de är dummare än de är!
 18. Ja jag önskar att det löser sig! Har möte på Torsdag vi får se vara det leder!
 19. Är arbetslös, vet inte vad det skall bli av mig. Gillar att jobba inom resturang, städ eller att informera folk om olika saker. Men man skall ju vara så stresstålig och superbra på att multitaska och hålla sig inom tidschema (alltså man får inte vara petnoga) i dagens läge. Jag är inte så bra på något av dessa i många fall. Jag vill bara ha ett kneg som ger mig deg nog att klara mig själv och där jag kan köpa de saker jag behöver och kunna sätta lite guldkant utan att få ångest av det! Jobbigt värre att vara arbetslös idag. Alliansens politik har ju inte gjort det lättare att finna jobb. De som får nya jobb har ju som oftast redan ett jobb sedan innan, och vi som har hål i CVt får ta de jobb som blir till övers. Inte alltid kul, men det är som det är. Hoppas på en bättre framtid!
 20. Har både sett filmen och läst boken. Boken var mycket bra och minnsevärd efteråt. Men jag måste nog medge att jag inte kommer ihåg så mycket av filmen. Gillade dock skarpt att Nicole Kidman är med!
 21. Ja, alla blir väll också kära i Spock, man kanske känner olika typer av kärlek till dessa karaktärer. Spock vill man bo ihop med, men man kanske ändå vill ha lite hett i sängkammaren med Kirk (för att inte också sängkammaren skall bli enbart logisk) lol!
 22. Ja, jag tycker också det är hemskt med den näst intill facistiska hållning vi har i dagens samhälle där alla skall in i mallen för superEQ och sociala antenner till tusen. Att alla skall in i mallar på arbetsplatser för att vi har ett sådant stressigt samhälle där ingen har tid till att anväda det stora EQ de har för att ta in oss "ovanliga" i värmen. Jag vill inte ha ett sådant samhälle. Därför tycker jag faktiskt att Star Trek visar på hur fel vi har idag, vi behöver visst alla dessa "ovanliga" som är mer åt Vulcan, Klingon och andra håll. I Star Trek behövs alla för att göra en besättning komplett och det spelar ingen roll hur du är bara du är duktig på det du gör! Tror man finner sig ett andningshål då man ser på serierna, man känner sig sedd och uppskattad!
 23. Jag tror att nyckeln till att få barn intresserade av samma ämnen som sig själv är att inte välja intressen åt dem. Lyssna gärna på låten Ikaros av Mikael Wiehe och utgå ifrån budskapet i den! Att bara visa hur bra man mår då man ser på filmerna, att visa hur kul man har ihop med sina kompisar som gillar samma sak är nog mycket bättre taktik. Barn som ser hur kul andra har det dras åt det samma hållet. Jag vet allt om hur det är och bli tilldelad intressen som mina föräldrar ville att jag skulle ha. Det gick verkligen inte. Jag blev ingen baddare på fiolspel, ingen sportfanatiker eller bonde. Men däremot var dokumentärer om vetenskap på TV och de långa och mycket djupa samtalen jag hade med pappa om motorer, fysik och mekanik något som gör att jag idag närmar mig dessa intressen med mycket större glädje än att jag sitter och ser på Hockey på TV bara för att! Här tror jag inte att jag är unik, jag tror att jag reagerar som alla andra ungar! Så mitt råd är bara att visa hur naturligt intresset är, visa glädjen i det man älskar och med passion berätta om historierna på ett ganska pedagogiskt sätt. Vill barnet nappa på detta så gör barnet det, annars så finns det väll andra intressen som ungen och du kan enas om??? Det blir nog en bra unge oavsett!
×
×
 • Create New...