Jump to content

Grand Nagus Gint

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grand Nagus Gint

 1. Fox har maratonsändning av hela säsong 1 av Orville både lördag och söndag. Har man missat den första säsongen av Orville eller bara vill göra något konstruktivt i helgen som att titta på Orville samtidigt som man äter upp det sista julgodiset så finns det en lösning på det problemet.
 2. Ser ut som Säsong 2 av Orville startar Måndag 31 december 21.00 på Fox. Bra att det inte blir så mycket fördröjning av sändningen, premiären är väl 30 december i USA. Så det är bara 4 dagar kvar till julafton.
 3. Fox https://www.foxtv.se/serier/fox/the-orville
 4. Ser ut som starten för Orville blir måndag 26 februari 21.00 i Fox. https://www.foxtv.se/serier/fox/the-orville
 5. Det blir en andra säsong av The Orville så det finns lite Sci-fi att titta på nästa år också. Det är bara att hoppas att den kommer till svenska Fox. Säsong ett ska väl börja sändas i England om några veckor så den kommer lite närmare Sverige.
 6. Tittar man på TOS och TNG var de först att visa teknik som finns idag som minneskorten i TOS, stor platt skärm finns väl i all Star Trek. Första laptopen i TNG, Motorolas mobiltelefoner som skulle vara vikbara var väl influerad av kommunikatorn i TOS. Ipaden har väl influenser från Star Treks plattor. Att bli "beamad" var väl ett sätt att spara pengar i produktionen så det fanns en vits med det. Men allt var nyheter på sin tid. Discovery verkar låna lite här och där. Man ser influenser från Sagan om ringen, Battelstar Gallactica och Twin Peaks. Skärmarna är som i alla andra SF-filmer nuförtiden halvtransparenta och de ser ut som en ergonomisk katastrof. Har de helt slutat att komma med egna idéer till Star Trek Discovery och surfar runt på nätet eller kollar andra filmer för inspiration? Kanske har blivit en nödlösning av alltihop efter alla avhopp från serien.
 7. Verkar som CBS har knyckt idén om Spore Drive från ett dataspel, Tardigrades. Mystiska likheter iallafall. http://anas-tronaut.blogspot.se/2017/10/star-trek-discovery-tardigrades.html Det är inte mycket som är rätt med Discovery och de verkar inte kunna komma på egna idéer ens. Ska bli intressant och se vad det blir av detta.
 8. Finns väl få personer som passar klockrent i Star Trek men Trump är en av dem. Det enda han behöver göra är att raka av håret som han planterat på skallen för att dölja sina lober och öron. Jorden kommer förvandlas till Ferenginar om han vinner. Men presidenttiteln kommer försvinna och ersättas av Grand Nagus. Hillary Clinton skulle vara utmärkt som Kai Winn Adami i DS 9.
×
×
 • Create New...