Jump to content

MisterSeVIIen

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

948 profile views

MisterSeVIIen's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Om filmklubbar räknas så har Klubb Super visat Star Trek: The Motion Picture. Jag antar att även Cinemateket har visat Star Trek, men det vet jag inget om.
 2. Kom att tänka på en kommentar jag hörde om latin, att det känns liksom konstgjort. Jag är inte kompetent nog att värdera det påståendet. Men ett språk som använder sig av liknelser kan ju ha börjat som ett slags skämt som sedan fick ett eget liv.
 3. Det [url=https://www.syfy.com/syfywire/roddenberry_spocks_devil]var uttänkt så[/url]: Helt klart så har kvinnor god smak. 🙂
 4. Att Section 31 har hållt sig dolda genom århundradena är för att de förmodligen är mycket små jämfört med Tal Shiar och Obsidian Order. Förmodligen för att de inte har något statligt stöd och därför inte kan ha egna rymdbaser eller stora arkiv där de sparar på allting. Den närmsta jordiska motsvarigheten jag kommer på är Svarta drakens sällskap (Kokuryūkai) som tydligen också var ickestatligt, men som arbetade nära japanska militären. Inga trevliga killar! Att Section 31 har uniform är mycket märkligt. De finns ju inte! Rimligare hade det ju varit om de i likhet med Texas Rangers har civila kläder plus något igenkänningstecken och gör en "gröna gubbar" om det är frågan om strid. Jag har dock inte läst någon av böckerna.
 5. "Berman-eran"? 😕 Visst, fenomenet "hattarnas planet" är ju synonymt med Star Trek. Men Vortas och Jem'Hadar är ju de som Grundarna väljer att visa upp för allmänheten. Och de kompletterar varandra på ett intelligent sätt. Vortas har ju något sämre syn, vilket inte gör något då de ändå inte är gjorda för strid osv.
 6. Inte för att jag kan hjälpa någon, men det är ju den tiden på året så här är en artikel om skräckfilmshistoriens mesta cameo.
 7. Den första observationen gjorde inte jag, utan en kompis. Men vi diskuterade det. Hela Dominion är ju verkligen annorlunda. Vorta och Jem'Hadar är ju bara verktyg skapade av Grundarna. De är för få och på sätt och vis för sårbara för att smutsa ned sina egna fingrar. Alltså är det rationellt att skapa umbärliga varelser som får göra smutsjobbet åt dem. Grundarna är ju att betrakta som könlösa varelser med genus men som ändå inte förstår sig riktigt på det där med olika kön och vad som följer på det, vilket är uppenbart om man synar deras skapelser närmare i sömmarna. Jem'Hadar är okomplicerade. De har korta liv och är bara fanatisk kanonmat. Att de är män är inte så konstigt, då de flesta humanoida män är större och starkare och därför en bra form för soldater. Du får vad du ser. Men det är hos Vortas som Grundarnas klantighet verkligen avslöjar sig. De manliga vortas är verkligen opassionerade. De hotar inte, de bara säger vad som kommer att hända. Galaxens framklonade torra tjänstemän som ser till att död och förgörelse är rätt i sifferkolumnerna, så att säga. Jämför nu med manliga vulcaner, klingoner, människor, romulaner, cardassianer, ferengis och andorianer. Oavsett vad som än händer och vad som än sägs så känns det att det finns någon där inne som bryr sig. Inte hos manliga vortas. Det går inte ens att hota dem till livet, för de vet ändå att de kommer att återfödas i en ny kropp. Så har vi Kilana och hon är verkligen tvärtom. Hon är verkligen ett sjutusan till fruntimmer! Uppsatt hår och urringning och passionerad och så vidare. Min och kompisens hypotes var att Vortas är stereotyperna av hur en riktig man och kvinna skall vara, för Grundarna fattar inte bättre. Skulle männen vara stolta krigarkillar som ständigt hävdar sig själva som klingoner och andorianer så skulle det framstå som fånigt då de har sina Jem'Hadars. Alltså verkar det vara vettigare att vara mer nedtonade än hur vulcaner, människor eller ferengis brukar vara. Personligen så gissar jag att Grundarna var mer eller mindre hänvisade till humanoid populärkultur och försökte göra det bästa av situationen samtidigt som de missade det väsentliga.
 8. Upptäckte just att champagnen lär nog ligga kvar på kylning ett bra tag till: Dvs hoppet står nu bara till A.
 9. Jag gillar hur SVT Text verkligen lindar in, sockrar och skedmatar nyheten. Till att börja med så sorterar de in den nyheten under "Kultur". Sedan så ägnar man hälften av nyhetssidan åt själva popkulturreferensen och resten åt själva upptäckten. (Nåja, hellre att Star Trek är SVTs to-go referens än någon annan.) Säger vi exakt 16 ljusårs avstånd så är det alltså en yta av ca 3216 kvadratljusår Vulcan kan finnas på. Säger vi att den kan finnas 15,5-16,5 ljusår bort så finns den inom en volym på ca 402 kubikljusår. Så beroende på var de befinner sig i sin utveckling borde det vara lätt att hitta en planet med spridda kärnvapenskurar! På ett lite mer litteraturvetenskapligt plan är fiktiv geografi ett intressant kapitel. Ruritanien är ett fiktivt land instoppat någonstans i östra Europa. Uppfanns ju under slutet av 1800-talet då man kanske inte hade så stor koll på det området i västra Eurpoa. Och i Sci-fi är det ju en stor mängd planeter bakom gasnebulosor osv. Jag undrar hur framtida läsare av de verken kommer att ta dem.
 10. En trist sak är att det inte lär bli någon DLC.
 11. Skaffade då Super Digital Mega Deluxe - Allt extra! Annorlunda tema då det handlar om upptäckt och kolonisering. Det har absolut inte samma underbart dekadenta vart där-gjort det-allt är gammalt känsla den första serien har. Jag gillar även allusionerna till den, samt att alla är helt okunniga av vad som hände för en 600 år sedan i Vintergatan.
 12. Såg att det stod t.ex. Star Trek. Wew! Får väl hoppas att de hittar en riktig redneck i ektimrad stuga som är är fena på Buffy - vampyrdräparen.
 13. Bättre musik & blodstänk - allt som fattades finns nu här: Mycket nöje!
 14. Ja, jag har spelat alla tre, förutom ganska många DLCs.
×
×
 • Create New...