Jump to content

Mikael

Stjärnflottans säkerhetsbyrå
 • Posts

  728
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mikael

 1. Senaste bilden just nu, kanske blir lite spännande att hitta någonstans att landa på den ;)
 2. Vad är det som inte ska vara etiskt försvarbart? Att vi bygger ihop en encellig organism som kan överleva på Mars eller att vi "planterar" liv där? Personligen gillar jag idén att vi kan sprida liv till andra platser och för andra att finna när mänskligheten förvinner och det vore en bra första byggsten om man skulle börja terraformera Mars.
 3. Mm, kollar man på deras tablå så är det ingen större varation. Men gillar man Arkiv X, Battlestar Galatica och Lexx så är det en bra dag för att kolla på tv idag...
 4. Det gör vi fortfarande ibland ;)
 5. Oh, riktigt schysst. Då kan man se fram emot bra bilder över atomer så småningom
 6. Jag hoppas det blir mer TOS klingorna och inte de senare rymd-vikingarna det blir då.
 7. För att inte tala om Borgerna, som Phlox dessutom fixade en kur mot deras nanosonder...
 8. Phlox sa att de är genmodifierades utan att ändra deras DNA i Enterprise piloten. Om det var för att bli bra krigare minns jag inte men de fick osynlighetsgrejen och Mister Fantastics gummikraft iallfall. Borgerna är med lite i första DS9 avsnittet men endast för att introducera Sisko och inte för egen skull så att säga.
 9. Får att lägga på mer problem med ENT var att det var den här stora saken att det skulle vara innan innan TOS med allt vad det skulle innebära men i slutändan var det samma gamla Star Trek fast med andra namn på grejerna. "Polarized hull plating" hanterar de precis på samma sätt som med sköldar, komplett med att den går off-line. Det i sig är en ganska stor sak på tanke på att det skulle betyda att skrovet är "off-line". <_< Det enda stället jag tycker att de verkligen visar framfötterna är att de har änterhakar (modell stor) istället för tractor beam. Annars återkommer phasers, protontorper och allt möjligt med lite ändrade namn. Jag skulle kunna gnälla lite på besättningen som har en chefsingenjör som inte kan enkel algrebra, men det låter jag vara.
 10. Alla som åkte ner med Rymdskytteln, fast de höll Mach 25 ;) Jag skulle lätt kunna tänka mig att kunna åka med den när man åker runt i världen, att slippa sitta och uggla på planet i flera timmar vore inte helt fel. Prislappen lär iofs bli därefter också...
 11. Förutom the Maquis då, men de är iofs lite förbi strejk och mer in i väpnat motstånd. Sen finns det författarna som vill ha mer pengar också... <_< I "Signs and Portents" börjar det stora handlingshjulet att snurra så sakliga. Samma namn som säsongen har för övrigt så det man sett innan börjar ge lite utdelning.
 12. Eh, mycket av B5 är typ såpa, det kallas för rymdsåpa av en anledning :P Men står du ut i en stund till så kommer du absolut få upp ögonen för serien.
 13. Mikael

  Babylon 5

  Ordningen i vilket serien bör ses. Dock borde att två avsnitt byta plats i ordning för att den ska bli helt rätt (kronologiskt sett) men jag har glömt bort vilka de ska vara. Det spelar hur som helst inte en allt för stor roll i det stora hela. Och det är en helt klart sevärt serie som många har sagt.
 14. Det är väl ändå Kapten Haddocks förfader, inte Tintints? Eller har de passat på att ändra lite i handlingen? :blink: Efter jag har sett trailern för filmen ställer jag mig lite avaktnade på sidlinjen och ser hur reaktionerna blir innan jag bestämmer mig om jag ska se på den eller inte.
 15. Det kan inte stämma. Nyheten är bara 3 dagar gammal hos Trekmovie.com. Läskigt, när jag kollade så var länken http://trekmovie.com/2007/07/27/cbs-testing-remastering-tng/ dvs från 27 Juli 2007 och samma datum stog på sidan. När jag kollar på länken i nyheten och sidan nu är det rätt som du säger. Nu såg jag också att artikeln på trekmovie lite längre med http://trekmovie.com/2011/05/09/rumor-cbs-moving-forward-with-star-trek-tng-in-hd-project/ länken.
 16. Umm, set datumet på den nyheten? Nästan 4 år gammal nu... Om det blev något av den borde det nästan ha hänt något vid det här laget.
 17. Låter som en intressant bok. Vilka serier beror den? Är det bara TNG eller går den till Voyager eller till och med Enterprise? Vad säger den om prime directive och mer specifikt "Visst, vi skulle kunna rädda dem men vi vet inte konsekvensen av vårat agerande"-argument som dyker upp ibland (bla i TNG:s "Pen Pal" om jag minns rätt, jag har något minne om att Janeway säger det också)?
 18. Det är många saker som jag inte gillar med det, till en börja med Okana själv är allt annat än vad han beskrivs som i avsnittet. De säger att han är rolig, charmig och en hel del annat positivt om honom. I själva verket finner jag honom totalt odräglig. Hans skämt är dryga eller bara usla. Det känns som att enda anledningen till att alla älskar honom är för att manuset säger det, precis som den insikt Riker har om honom strax efter de träffat honom. Det kan sägas om alla andra skämt i resten av avsnittet också. Guinan måste till och med förklara sitt skämt för Data. Det kan fungera med vissa sorts skämt men i det här fallet var det bara dåligt. Det enda som jag tycker är lite roligt i hela avsnittet är när Brent Spiner står bredvid Joe Piscopo och gör narr av honom. Annars så tycker jag att det är ett väldigt utdraget avsnitt, mycket som skulle kunna tas bort utan att förlora något. Det skulle till och med förbättras genom att förkorta det. Utöver det finns det vanliga grejerna i tidiga TNG, Troi säger det riktigt uppenbara osv. Överlag gillar jag TNG starkt men precis som med guldklimpar finns det en del riktigt kassa avsnitt som ses bäst med en avslagen hjärna (som många Brannon Braga avsnitt) men det räddar inte ens det avsnittet för mig. OT: Det finns en del bra Enterprise avsnitt, tex Azati Prime, Damage, The Forgotten kombon. Det är till och med så att Archer reflekterar över att handlingar har konsekvenser och att det inte bara är att åka runt och förråda sina allierade och riskerade att starta ett krig eller begå folkmord. Inte för att just det fick några negativa följder iofs. Slut OT.
 19. Ingen som kommer ihåg The Outrageous Okona? I vanliga fall brukar jag kunna skratta åt hur dåligt ett avsnitt är men det kan jag inte med det här. I min mening är det det sämsta Star Trek avsnitt som producerats.
 20. Nu har de börjat visa de sista få avsnitten, får se hur bra det blir.
 21. Nästa steg är väl att skicka upp några solkraftsdrivna lasrar åt den
×
×
 • Create New...