Jump to content

Tr3kk

Stjärnflottan
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

Tr3kk's Achievements

Fänrik

Fänrik (5/15)

0

Reputation

 1. Yes! I dag damp den efterlängade boxen ner i brevlådan, så nu är man en lycklig ägare till denna skattkista och mest efterlängade DVD-släppet i år (Kom nu inte dragandes med den stackars digitalt söndermanipulerade Star Wars-boxen som jag tänker bojkotta)... Någon mer här på forumet som bokade den? Utseendemässigt påminner konstruktionen lite om Voyagerboxarna, men är med sina mjuka runda linjer ännu snyggare i sin retrostil. Jag har ännu inte hunnit börja titta på själva innehållet, men tänkte återkomma med en rapport om det vid ett senare tillfälle. *Gör en med bar överkropp klassisk Kirkrullning av rent glädjefnatt*
 2. Ge Lucas några år till och vi kommer att få de befintliga Star Warsfilmernas alla "mänskliga" skådisar utbytta mot utomjordiska datoreffekter... Det var ju ändå så han hade tänkt sig att det skulle sett ut från början...
 3. Nästa långfilm som planeras ska tydligen tidsmässigt utspela sig mellan "Enterprise" och "TOS", och därmed inte involvera någon av karaktärerna från dessa båda serier. Filmen ska skildra konflikten mellan federationen och Romulanerna, som sedan ledde till att den neutrala zonen skapades. Självklart är det mina personliga hatobjekt B & B som ligger bakom idéerna till denna film. Gör de nu allvar av detta, kan vi alltså förvänta oss en prequel (finns det ingen "framtid" för Star Trek längre?) utan en enda känd Star Trek-skådis, något som jag kan tycka är ett väldigt resursslöseri med tanke på alla duktiga skådisar som figurerat i TV-serierna genom åren. Nästa fråga är ju vilken målgrupp denna film skulle ha? Visst, Trekkies sväljer ju allt som har något med Star Trek att göra, men den övriga breda biopubliken? Romulaner är ju kanske inte de mest spektakulära utomjordingar man kan locka potentiella sci-fi-intresserade biobesökare med... Och nu när inte ens TNG-gänget med Patrick Stewart i spetsen pryder bioaffichen, vad skulle kunna hindra detta från att bli det största magplasket i Star Trek-filmernas historia? Mitt förslag: skrota idén, eller gör en miniserie för TV av det...
 4. Tr3kk

  Babylon 5

  Detta var sannerligen den tråkigaste nyheten på väldigt länge... Förhoppningarna att hela B5-gänget skulle återförenas till något nytt projekt dör ju också här tyvärr! För er som ännu inte sett den mästerliga serien Babylon 5, borde nu åtminstone ge den en chans, om inte annat för att hedra minnet av denna oförtjänt ganska okända och underskattade skådespelare som gick bort i förtid! Sleep well in the starlight, Richard! :gråter:
 5. Xindi arcen är ju det bästa som hänt ENT, den utmärkta kontunitet som utspelat sig i tredje säsongen var defenetivt rätt väg för denna haltande serie, hoppas bara det räcker för att rädda den undan nedläggning. Om det blir något defenetivt avslut av denna arc, vill åtminstone inte jag tillbaka till de eländigt tråkiga omskrivna och återanvända Voyageravsnitten. Låt exempelvis "Sphere makers" bli en återkommande fiende, och även Xindi i någon utbrytarform.
 6. Varför inte låta Vulcanernas representant vara en högt uppsatt ambassadör istället? I hemlighet kan han ju ha fått uppdraget som straff för något oansenligt brott han begått på Vulcan. Han kunde ha en egen liten personalstab med sig ombord. Givetvis skulle stabsmedlemmarna efter hand också visa sig vara experter inom olika områden på skeppet. Ambassadören får ju genom sin ställning och diplomatiska imunitet en tämligen upphöjd position ombord, även om han kanske inte kan styra och ställa hur som helst kan han ju få direktiv från Vulcan High Command som ju samarbetar med människorna. Eftersom det inte finns några klara regler för hur dessa båda raser ska samarbeta blir det ju upplagt för konflikter och missförstånd; alltså goda förutsättningar till ett intressant rollspelande.
 7. Hmm denna länk är väl tveksamt om den hör hit, men eftersom jag tyckte den var så rolig ville jag bara dela med mig av den. Den handlar visseligen egentligen om Star Wars-fans, men slutet på filmen rättfärdigar nog en plats här. Håll till godo! Triumph vs Star Wars Geeks
 8. På nyare DVD-spelare märker man inte ens när skivan byter spår. Jag märkte det på min första DVD-spelare som var en Playstation 2, men inte på mina två senaste en Mustek och en Centrum. Har man en DVD som är inte är äldre än ett och ett halv år borde man inte märka av dessa hack, annars är det fel på skivorna. Värt att tillägga är att båda mina senaste DVD-spelare är sk. billiga märken, men har fungerat över all förväntan. Speciellt kan jag rekommendera Centrum Gemini 332 på netonnet.se för 990:-, en mycket prisvärd DVD-spelare som tar de flesta format.
 9. Kevin Spirtas -> Quantum Leap -> Scott Bakula (Captain Jonathan Archer i Enterprise) Nästan lika lätt... Får väl dra till med något svårare då: Rudolph Valentino Bit i den! :blink:
 10. Dennis Quaid -> Traffic -> Miguel Ferrer -> Star Trek III: The Search for Spock (First Officer) Nästa: Dead at 21
 11. Tr3kk

  Musiken

  Jag tror nog tyvärr att flertalet besökare i detta forum (däribland mig själv inräknad) surfar in på Startrekdb-sidan direkt till forumet och därmed "glömmer" bort nyhetssektionen... Jag trycker nämligen bara in ett S på mitt tangentbord i URLrutan så hamnar jag i detta forum... -_-
 12. TOS blev ju faktiskt populärt flera år efter att serien lades ner, så att skapa lite efterfrågan tror jag definetivt inte skadar Star Trek som fenomen. Just nu tror jag Star Trek av icke-fans mest anses som ett ständigt pågående fenomen, kanske lite som en igenkännande trygghet att återvända till när andra nya Sci-Fi serier läggs ner till höger och vänster. Jag tror alltså att Star Trek tas lite för givet och att man som mindre aktiv tittare tror sig kunna återvända till när som helst. Förutsättningarna för nya manusförfattare är ju att de har ett brinnande intresse för Star Trek, och gärna är inbitna fans själva. Att anställa folk som aldrig hört talans om Trek vore ju ren idioti, men det har ju faktiskt inträffat både en och två gånger i Star Treks historia... En bättre kommunikation med tittarna och de riktigt hängivna Star Trek fantasterna vore väl bättre än ha vakande ögon från respektingivande mossiga författare som säkert indirekt bara skulle hämma allt nytänkande.
 13. Ja, försökt göra åtminstone... problemet är ju att förutom att ENT utspelar sig i en annan tidsepok, så ser då jag inte så värst många nya grepp. Många avsnitt skulle utan någon större omskrivning kunnat utspelat sig i Voyager. Vissa fristående episoder känns för övrigt just som omskrivna TOS/TNG/VGR-avsnitt. Har man inga nya berättelser att komma med, är ju kanske nedläggning ett bättre alternativ.
 14. För att få en ny serie att locka till sig nya tittare förutom den trogna trekfantasterna krävs nog en hel del nya grepp. För det första bör de byta ut alla gamla manusförfattare och annat inskränkt folk bakom Star Trek som fastnat i en snäv eller föråldrad syn på hur en science-fiction serie bör se ut. Acceptera att Gene Roddenberrys ursprungliga visioner inte längre går att applicera i dagens kärva TV-klimat. Ytterligare en variant av TOS/TNG/VGR/ENT, med den tillhörande utforskning av okända världar, möta veckans alien skulle defenetivt bli den sista spiken i kistan för Star Trek på TV. Nästa serien bör i min mening för övrigt inte starta förrän efter ett uppehåll på ett par år efter det att Enterprise tagit slut/lagts ner; allt för att öka "suget" efter ny trek. Förslagsvis borde nästa serie göras mer episk, samt beröra och involvera fler personer än besättningen ombord på ett mindre skepp. Något som skulle locka tillbaka gamla fans av Star Trek vore ju att sätta samman skådespelare från tidigare serier i ett nytt sammanhang. Här finns det ju ett otal möjligheter att välja ifrån; TNG, DS9 och VGR utspelade ju sig mer eller mindre parallellt och det vore kanske inte helt omöjligt att få med någon från TOS och ENT heller med tanke på alla tidsparadoxer som inträffar i tid och otid... Dessa nu mer erfarna karaktärer tillsammans med en handfull nya kunde ju då vara spelpjäser i en historiskt upplagd serie om Federationen och starfleets framtid eller undergång. En sådan serie skulle kännas som en betydligt värdigare avslutning på Star Trek, än en serie som sakta tynade bort och sedemera lades ned.
 15. Värst vad ni generaliserar nu då... Jag kan hålla med om att SF och fantasy ibland kan vara svårt att skilja mellan som i tex. filmen drakarnas rike. Sen finns det ju andra genres som är svårbedömda, exempelvis X-files, som hamnar någonstans mellan skräck, thriller och jordbunden SF. Jag har för mig att detta har ältats förut, och att forumledningen då motsatte sig alla former av utökningar. Blåser det nya vindar nu när ingen star trek på teven upptar vår tid?
×
×
 • Create New...