Jump to content

Tr3kk

Stjärnflottan
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tr3kk

 1. Yes! I dag damp den efterlängade boxen ner i brevlådan, så nu är man en lycklig ägare till denna skattkista och mest efterlängade DVD-släppet i år (Kom nu inte dragandes med den stackars digitalt söndermanipulerade Star Wars-boxen som jag tänker bojkotta)... Någon mer här på forumet som bokade den?

  Utseendemässigt påminner konstruktionen lite om Voyagerboxarna, men är med sina mjuka runda linjer ännu snyggare i sin retrostil. Jag har ännu inte hunnit börja titta på själva innehållet, men tänkte återkomma med en rapport om det vid ett senare tillfälle.

  *Gör en med bar överkropp klassisk Kirkrullning av rent glädjefnatt*

 2. Frågan är hur vi skulle motta en serie/film som inte hade någon människoliknande varelse alls? Jag har aldrig sett någon Sci-Fi eller saga helt utan i varje fall. Tror inte det skulle funka så bra, men vem vet?

  <{POST_SNAPBACK}>

  Ge Lucas några år till och vi kommer att få de befintliga Star Warsfilmernas alla "mänskliga" skådisar utbytta mot utomjordiska datoreffekter... Det var ju ändå så han hade tänkt sig att det skulle sett ut från början...

 3. Nästa långfilm som planeras ska tydligen tidsmässigt utspela sig mellan "Enterprise" och "TOS", och därmed inte involvera någon av karaktärerna från dessa båda serier. Filmen ska skildra konflikten mellan federationen och Romulanerna, som sedan ledde till att den neutrala zonen skapades. Självklart är det mina personliga hatobjekt B & B som ligger bakom idéerna till denna film. Gör de nu allvar av detta, kan vi alltså förvänta oss en prequel (finns det ingen "framtid" för Star Trek längre?) utan en enda känd Star Trek-skådis, något som jag kan tycka är ett väldigt resursslöseri med tanke på alla duktiga skådisar som figurerat i TV-serierna genom åren. Nästa fråga är ju vilken målgrupp denna film skulle ha? Visst, Trekkies sväljer ju allt som har något med Star Trek att göra, men den övriga breda biopubliken? Romulaner är ju kanske inte de mest spektakulära utomjordingar man kan locka potentiella sci-fi-intresserade biobesökare med... Och nu när inte ens TNG-gänget med Patrick Stewart i spetsen pryder bioaffichen, vad skulle kunna hindra detta från att bli det största magplasket i Star Trek-filmernas historia?

  Mitt förslag: skrota idén, eller gör en miniserie för TV av det...

 4. Richard Biggs som spelade Dr. Stephen Franklin i Babylon 5 har avlidit 44 år gammal.

  Detta var sannerligen den tråkigaste nyheten på väldigt länge... Förhoppningarna att hela B5-gänget skulle återförenas till något nytt projekt dör ju också här tyvärr! För er som ännu inte sett den mästerliga serien Babylon 5, borde nu åtminstone ge den en chans, om inte annat för att hedra minnet av denna oförtjänt ganska okända och underskattade skådespelare som gick bort i förtid!

  Sleep well in the starlight, Richard! :gråter:

 5. Tycker att även om avsnitten för sig i bra så är jag lite trött på "The Expanse". Känns alldeles för långdraget med denna "arc". Vill komma till en upplösning. Lite trött på "Rädda jorden med hjälp av att göra tvivelaktiga moraliska val".

  Xindi arcen är ju det bästa som hänt ENT, den utmärkta kontunitet som utspelat sig i tredje säsongen var defenetivt rätt väg för denna haltande serie, hoppas bara det räcker för att rädda den undan nedläggning. Om det blir något defenetivt avslut av denna arc, vill åtminstone inte jag tillbaka till de eländigt tråkiga omskrivna och återanvända Voyageravsnitten. Låt exempelvis "Sphere makers" bli en återkommande fiende, och även Xindi i någon utbrytarform.

 6. Varför inte låta Vulcanernas representant vara en högt uppsatt ambassadör istället? I hemlighet kan han ju ha fått uppdraget som straff för något oansenligt brott han begått på Vulcan. Han kunde ha en egen liten personalstab med sig ombord. Givetvis skulle stabsmedlemmarna efter hand också visa sig vara experter inom olika områden på skeppet. Ambassadören får ju genom sin ställning och diplomatiska imunitet en tämligen upphöjd position ombord, även om han kanske inte kan styra och ställa hur som helst kan han ju få direktiv från Vulcan High Command som ju samarbetar med människorna. Eftersom det inte finns några klara regler för hur dessa båda raser ska samarbeta blir det ju upplagt för konflikter och missförstånd; alltså goda förutsättningar till ett intressant rollspelande.

 7. På nyare DVD-spelare märker man inte ens när skivan byter spår. Jag märkte det på min första DVD-spelare som var en Playstation 2, men inte på mina två senaste en Mustek och en Centrum. Har man en DVD som är inte är äldre än ett och ett halv år borde man inte märka av dessa hack, annars är det fel på skivorna. Värt att tillägga är att båda mina senaste DVD-spelare är sk. billiga märken, men har fungerat över all förväntan. Speciellt kan jag rekommendera Centrum Gemini 332 på netonnet.se för 990:-, en mycket prisvärd DVD-spelare som tar de flesta format.

 8. Jag undrar egentligen om det är någon som läser nyheterna på Star Trek Databas? Denna nyhet är redan rapporterad om där, även om vi just denna gång citerar WCT - Swedish Trekkers.

  Jag tror nog tyvärr att flertalet besökare i detta forum (däribland mig själv inräknad) surfar in på Startrekdb-sidan direkt till forumet och därmed "glömmer" bort nyhetssektionen... Jag trycker nämligen bara in ett S på mitt tangentbord i URLrutan så hamnar jag i detta forum... -_-

 9. Är det inte en mycket stor risk om man lägger ner all Star Trek ett par år att det glömms bort och att det senare bara finns de gammla Trekkerna kvar?

  Om man tar och kickar de gamla manusförfattarna kommer det komma en massa "gröna" manusförfattare som i stälet för att fräscha upp serien bara gör en massa fel som vi Trekkers kommer att reta oss på? Kan man inte låta de gammla manusförfattarna vara med på ett hörn för att undvika att det görs en massa pinsamma fel?

  TOS blev ju faktiskt populärt flera år efter att serien lades ner, så att skapa lite efterfrågan tror jag definetivt inte skadar Star Trek som fenomen. Just nu tror jag Star Trek av icke-fans mest anses som ett ständigt pågående fenomen, kanske lite som en igenkännande trygghet att återvända till när andra nya Sci-Fi serier läggs ner till höger och vänster. Jag tror alltså att Star Trek tas lite för givet och att man som mindre aktiv tittare tror sig kunna återvända till när som helst.

  Förutsättningarna för nya manusförfattare är ju att de har ett brinnande intresse för Star Trek, och gärna är inbitna fans själva. Att anställa folk som aldrig hört talans om Trek vore ju ren idioti, men det har ju faktiskt inträffat både en och två gånger i Star Treks historia... En bättre kommunikation med tittarna och de riktigt hängivna Star Trek fantasterna vore väl bättre än ha vakande ögon från respektingivande mossiga författare som säkert indirekt bara skulle hämma allt nytänkande.

 10. Prova nya grepp för att locka nya tittare, är det inte precis vad Enterprise har gjort? Eller iallafall försökt göra.

  Ja, försökt göra åtminstone... problemet är ju att förutom att ENT utspelar sig i en annan tidsepok, så ser då jag inte så värst många nya grepp. Många avsnitt skulle utan någon större omskrivning kunnat utspelat sig i Voyager. Vissa fristående episoder känns för övrigt just som omskrivna TOS/TNG/VGR-avsnitt. Har man inga nya berättelser att komma med, är ju kanske nedläggning ett bättre alternativ.

 11. För att få en ny serie att locka till sig nya tittare förutom den trogna trekfantasterna krävs nog en hel del nya grepp. För det första bör de byta ut alla gamla manusförfattare och annat inskränkt folk bakom Star Trek som fastnat i en snäv eller föråldrad syn på hur en science-fiction serie bör se ut. Acceptera att Gene Roddenberrys ursprungliga visioner inte längre går att applicera i dagens kärva TV-klimat. Ytterligare en variant av TOS/TNG/VGR/ENT, med den tillhörande utforskning av okända världar, möta veckans alien skulle defenetivt bli den sista spiken i kistan för Star Trek på TV.

  Nästa serien bör i min mening för övrigt inte starta förrän efter ett uppehåll på ett par år efter det att Enterprise tagit slut/lagts ner; allt för att öka "suget" efter ny trek. Förslagsvis borde nästa serie göras mer episk, samt beröra och involvera fler personer än besättningen ombord på ett mindre skepp. Något som skulle locka tillbaka gamla fans av Star Trek vore ju att sätta samman skådespelare från tidigare serier i ett nytt sammanhang. Här finns det ju ett otal möjligheter att välja ifrån; TNG, DS9 och VGR utspelade ju sig mer eller mindre parallellt och det vore kanske inte helt omöjligt att få med någon från TOS och ENT heller med tanke på alla tidsparadoxer som inträffar i tid och otid... Dessa nu mer erfarna karaktärer tillsammans med en handfull nya kunde ju då vara spelpjäser i en historiskt upplagd serie om Federationen och starfleets framtid eller undergång. En sådan serie skulle kännas som en betydligt värdigare avslutning på Star Trek, än en serie som sakta tynade bort och sedemera lades ned.

 12. Värst vad ni generaliserar nu då... Jag kan hålla med om att SF och fantasy ibland kan vara svårt att skilja mellan som i tex. filmen drakarnas rike. Sen finns det ju andra genres som är svårbedömda, exempelvis X-files, som hamnar någonstans mellan skräck, thriller och jordbunden SF. Jag har för mig att detta har ältats förut, och att forumledningen då motsatte sig alla former av utökningar. Blåser det nya vindar nu när ingen star trek på teven upptar vår tid?

 13. Tr3kk

  Det är lättare för en ny "forumist" med erfarenhet av andra forum att se

  möjliga förbättringar på ett forum än för de som har vant sig vid att ha ett

  forum på ett visst sätt.

  Min mening med denna tråd och den som blev låst var endast att dela med

  mig av min erfarenhet för att förbättra detta forum.

  Precis som Jocke säger så är det endast idéer från min sida som ni sen får

  välja att följa eller avfärda. Naturligtvis kan jag inte komma och påtvinga er

  några förändringar. Ni som har erfarenhet av hur just det här forumet

  fungerar är ju de som ska bestämma om förändringen är önskvärd eller inte.

  Jag vet av egen erfarenhet från andra forum att man som forumledare/admin

  får alldeles för lite "feedback".  Men om jag går på för mycket så får ni säga

  till så ska jag tystna  ;)

  Det var väl egentligen inte själva innehållet i ditt inlägg jag retade mig på. Jag driver själv forum och känner igen beteendet, då nyregisterade självutnämnda "förstå-sig-påare" stormar in och när de inte känner igen sig från det de är vana vid, genast måste försöka påtvinga det som just de tycker är rätt. Man bör väl åtminstone prova forumets funktionalitet ett tag innan man dömer ut dess layout och upplägg? Nog om detta och åter till väsentligheterna, välkommen till våra djuplodande Star Trek diskussioner... :visslar:

 14. Jag tycker personligen att det bra som det är. De korta inläggen gör ju bara att det hela ser lite luftigare ut, och att man får bättre överblick på sidan.

  Det är föresten dåligt forumhyffs att komma in som ny och påpeka "brister" i sina första inlägg. Det är ju ungefär detsamma som att dumförklara alla gamla deltagare, som tills dags datum alltså inte skulle ha insett att forumets utforming och upplägg var fullt av felaktigheter. Att hålla låg profil och visa lite ödmjukhet borde vara ett rättesnöre när man kommer till en ny samhörighet.

 15. Jeremiah är en belgisk serie väl, och har förövrigt VÄLDIGT lite med tvserien att göra, om ens något.

  Där ser man... ja, Herman Huppen lät ju egentligen inte speciellt Amerikansk. Vad handlar den tecknade serien om i stora drag?

 16. Är det någon här som också sett Babylon 5 skaparen J. Michael Straczynskis senaste TV-serie? Den har mig veteligen tyvärr inte visats i Sverige ännu, men för fans av Babylon 5 och annan mer jordnära Science-Fiction bör defenetivt kolla upp den.

  Jeremiah är baserad på en amerikansk serietidning som jag tyvärr inte har läst, och utspelar sig i en nära framtid efter att en fruktansvärd farstot utplånat alla människor på jorden som vid utbrottet inte hade uppnått puberteten. Själva serien tar sin början femton år senare då de nu fullvuxna överlevande, börjat forma en ny värld som allt som oftast består av ren anarki och jakten på det sinande antalet förbrukningsartiklar från den "gamla världen". Här får vi följa den rättrådige enslingen Jeremiahs (Luke Perry) inledningsvis planlösa sökande efter sin far, som han av någon anledning fortfarande tror är i livet. I det inledande pilotavsnittet stöter han samman med den inte fullt så ädle Kurdy (Malcolm-Jamal Warner), som efter en del meningsskiljaktligheter kommer undefund med att de klarar sig bättre tillsammans mot alla laglösa plundrare och mer eller mindre organiserade banditgäng som stryker omkring överallt. Kurdy och Jeremiah slår hur som helst följe och konstaterar snart att det finns fler personer som har ädlare motiv än att enbart leva rivaliserande på de sinande tillgångarna från det förflutna.

  Detta är en ganska mörk serie som måhända börjar lite trevande, men som jag hoppats på visar ånyo J. Michael Straczynski att han med tämligen små medel kan skapa mångbottnad underhållning som inte kräver spektakulärt effektsökeri, eller annan lättköpt tittarfrieri för att engagera. Jag måste medge att jag hade mina dubier i valet av huvudperson; men Luke Perry (kanske mest känd från Beverly Hills 90210) passar faktiskt utmärkt som den lite sorgset vemodige Jeremiah, som ju egentligen inte alls är någon traditionell felfri hjältetyp. Kurdy som spelas av Malcolm-Jamal Warner (från 80-tals komediserien Cosby) kompletterar Luke Perry bra, med en mer lättsinnig syn på tillvaron; åtminstone verkar han sån tills vi får känna honom närmare. Seriens styrka är att ingen har några övernaturliga krafter och att den postapokalyptiska världen känns betydligt mer trovärdig än den i exempelvis Dark Angel. Här och var hittar man dessutom referenser till Babylon 5, vilket jag bara ser som ett liten bonus. Serien har utmärkt kontunitet, som först visar sig efter att ett antal avsnitt har förflutit. I nuläget finns ett fyrtiotal avsnitt inspelade, och liksom många andra serier "over there", kämpar även Jeremiah mot nedläggningshot.

  Detta är en av de bästa nyare serier jag sett på senare tid, och rekommenderar den varmt till personer som uppskattade Babylon 5 och även genren "efter katastrofen".

 17. Firar man inte jul i enterprise? Jag kom att tänka på detta då jag såg Enterprise avsnittet Harbinger (3x15). Avsnittet utspelar sig 27 December år 2153, och det är ju inte om så jätte många år tycker jag. Är det några andra som har tänkt på stor högtider som ingen firar i Enterprise eran?

  Det verkar ju som om människorna har slutat med religion, http://www.startrekdb.se/forum/index.php?showtopic=923 det är nog därför de slutat fira jul och andra högtider.

  En liten rättelse här! Även om vi inte direkt ser att de firat jul i något avsnitt i Star Trek, tror jag inte de har övergivit denna tradition. När Picard hamnar i Nexus (Star Trek - Generations), var ju tydligen hans högsta önskan att just befinna sig tillsammans med sin presumtiva familj och fira Jul med dem. Om denna kristna tradition hade övergivits borde han inte ens ha kommit på tanken.

 18. Jag har memorerat alla stridscener i allt jag sett, så man kan räkna mig som ett dödligt vapen.

  !!! Nerd Allert !!!

  Skämt åsido bör man nog hålla en viss distans till serier och filmer man tittar på... För att citera ett gammalt romerskt talesätt: "Bröd och skådespel åt folket"; vilket i stort innebär att den stora massan som inte styr över landet eller dess finanser hålls lugna och sansade så länge deras uppmärksamhet riktas åt "oväsentlliga" saker så som sport och annan lättsmällt underhållning. Av detta kan man ju åtminstone försöka lära att ta sportevenemang, TV-serier och filmer som enbart tidsförströelse, medan verkliga problem i vårt samhälle förtjänar vår egentliga uppmärksamhet och engagemang.

 19. 3.16 Doctor's Orders: Slog mig ned framför teven med sedvanligt kritiska ögon; avsnittets upplägg lät ju allt annat än tilltalande. Nåja, det verkade ju vara fokuserat på doktorn för en gångs skull, och utan att han skulle behöva utföra några medicinska stordåd. Jag måste säga att jag gillar Phlox; han är en läkare som genom sin possitivt proffesionella framtoning ger någon form att betryggande känsla. Tyvärr verkar författarna i serien försöka överbeträffa varandra i att tillföra karaktären konstiga och i vissa fall riktigt smaklösa egenheter. Måste verkligen alla serier ha en "comic relif"? En utomjordisk karaktär kan göras intressant, annorlunda och uppseendeväckande utan att han ska behöva framstå som en idiot (ex. G'kar i B5).

  Tillbaka till avsnittet. Besättningen blir som sagt tvungen att sövas ner för att skeppet ska kunna färdas genom en del av "the expanse", och bara Phlox hjärna är immun mot de effekter som skulle ha dödat alla de andra om de varit vid medvetande... ja, ja... jag köper väl det då! Självklart börjar vår käre doktor höra mystiska ljud ombord, och snart är de traditionella hallucinationerna i full gång. Inget nytt under solen än så länge alltså. Plötsligt dyker T'pol (tre klädbyten denna episod igen) upp också; men hade hon inte också sövts ner? Tydligen inte, jag grimaserar lite och tittar vidare. Självklart uppkommer komplikationer med Enterprise också, så vår kära doktor får med hjälp av tidigare instruktioner från de övriga besättningsmedlemmarna försöka få fart på warpmotorn och lite annat, allt under överseende av en "emotionellt nedbruten" T'pol, som uppför sig väldigt suspekt. Nåja, det får ju faktiskt sin förklaring i slutet av avsnittet.

  Avsnittets upplägg är väl egentligen inte helt likt sin Voyagerförlaga, men är ändå tråkigt förutsägbart och som jag befarat: helt fristående från den övriga handlingen... hallucinationer till följd av fenomen i rymden är ett uttjatat koncept, och räcker i min mening inte att bygga upp ett nytt fräscht avsnitt på. Men ändå, en inte helt värdelös episod; doktorn visar att alla ombord på skeppet inte nödvändigtvis förstår sig på all teknik och hur det fungerar, samt den lilla twisten med T'pol i slutet. En sak till; Travis har ingen replik i detta avsnitt heller... jo, kanske en föresten, men regisören Roxann Dawson stängde av ljudet då... ;)

 20. Jag tittade på förtitten till Enterprise avsnittet Doctor's Orders. Om någon mer har sett den måste dom hålla med att det är nästan exakt samma sak som i det Voyager avsnittet då hela besättningen sövs ner för att klara av att komma igenom någon strålning. dom enda som är vakna i detta Voyager avsnittet är 7of9 och doktorn, och i detta Enterprise avsnittet är det T'pol och Dr Phlox.

  Dom måste ha idétorka nu...  :(

  Att sedan Roxann Dawson (Torres från Voyager) regiserar avsnittet skvallrar ju inte direkt om att det blir något friskt nytänktande från en "utomstående" person. Jag har redan sänkt förhoppningarna ordentligt om att detta kommer att bli ett bra enterpriseavsnitt. Man ska väl inte döma ut saker på förhand, men denna gång får jag lov att erkänna att jag är farligt nära att göra det...

×
×
 • Create New...