Jump to content

Frost

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

About Frost

 • Birthday 04/14/1976

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.larp.com/kaoz/ht

Frost's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Har spelat "Prime Directive" några gånger och kan varmt rekomendera det. Kan dock inte utala mig om hurvida det skulle vara bättre/sämre än Star Trek RPG då jag ännu inte testa detta.
 2. Det är en hel del jobb att sköta en riksorganisation, iaf om den skall fungera bra. Den stora frågan är väl om det finns folk som vill lägga ner så mycket arbete ideéllt. Det är ju en helt annan sak att jobba med en lokal förening än att försöka tillgodose alla föreningar i Sverige. Tanken är god men jag har tyvärr svårt att tro att det kommer att bli något mer än diskutioner av det hela. Det är helt enkelt för mycket arbete för att det skall kunna fungera i praktiken. Ett tips kan ju vara att de intresserade föreningarna delar på kostnaden för en 2-6 månaders projektanställning där den projektanställda får i uppdrag att utreda vad som krävs för att det skall vara genomförbart m.m. och sammanställer det hela i en avhandling så att det finns lite grunder för diskutionen.
 3. Hade varit kul men blir nog inte något med det detta år för min del.
 4. Kaptenen behöver inte få det roligare än övrigare spelare, det kan lika gärna bli tvärtom (exempel: får stanna kvar på skeppet medans resten är på away-missions). Allt är ju upp till dig som spelledare. Sätt in en jobbig NPC som "number one" som gör allt enligt reglerna, dvs avråder kaptenen från allt som kan verka farligt. Vill du inte ha en spelare som kapten så finns ju det ändå otaliga lösningar, det är ju bara din egen fantasi som sätter gränserna. Jag har inte läst alla inlägg så jag vet inte om du har några planer på vilka roller du vill ha på dina spelare, dock så brukar det bli roligast för spelarna om de själva får vara med att påverka vad de vill spela och många idéer brukar även dyka upp under själva karaktärskapande. Mitt tips är att du börjar med att visa lite avsnitt och därefter skapar karaktärer. Därefter har du förmodligen fått en hel del nya idéer, och har du inte det så släng ut lite information om karaktärerna här på forumet så kan säkert jag och många andra här komma med lite förslag.
 5. Jag har aldrig riktigt förstått hur den registrerar att ett meddelande är slut, ibland avslutas ett "samtal" med att man trycker lätt på sin combadge dock så görs detta INTE i flertalen av fallen. någon med en bra teori?
 6. Det kan variera väldigt mycket, allt beroende på vilken spelledare man har samt vilka man spelar med. Bara för att en spelgrupp har en bra spelupplevelse behöver det inte betyda att en annan grupp med andra förutsättningar får detsamma. Spelar man tillsammans med bra rollspelare och en bra spelledare så kan vilket rollspel som helst bli jättebra (sedan förbättrar ju kunskaper i spelsystemet det hela en aning också).
 7. Får nog hålla med Talar och övriga att det kommer att vara svårt att få den "riktiga" Star-Trek känslan med en sådan grupp och att dessutom låta spelarna spela icke mänskliga raser utan att de har större kunskap om dessa lär inte göra det hela lättare. Kör lite filmkvällar med dina polare först och låt dem bekanta sig lite mer med Star-Trek först eller som någon redan tagit upp modifiera äventyret så att de ej behöver ha allt för mycket Star-Trek kunskaper för att spela det. Privat skulle jag nog även rekomendera att begränsa spelarna till att enbart spela människor.
 8. Varför nöja sig med ett star-ship? Ge mig en egen star-base!
 9. Hej, tänkte bara informera att jag och några kompisar har en liten Star-Trek förening i Halland/Halmstad med (tyvärr) mindre aktiv verksamhet. Finns det fler intresserade i närheten så kansk vi tillsammans skulle kunna få igång lite verksamhet. http://www.larp.com/kaoz/ht
 10. Har inte läst alla inlägg i den här debatten bara ögnat igenom den så om svaret på min fråga redn blivit svarad på så ber jag så mycket om ursäkt. Frågan: Finns det någon som känner till vart man köper DVD-boxarna (DS9, TNG m.fl.) billigt, eller är priset ungefär det samma överallt?
 11. Bor i skogen 2 mil utanför Halmstad.
×
×
 • Create New...