Jump to content

Sara

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by Sara

 1. Sara

  Andromeda

  Det var intressant att få en inblick i Nietzcheaniernas kultur!! Dessutom "visste" man inte riktigt hur Tyr skulle göra, vilken sida han stod på. Betyg: 6/10
 2. Thirty Days var ett medelavsnitt, lagom spännande och lite moraliska och etiska problem. Jag tycker faktiskt inte Janeway var ovanligt hård utan hon höll ju bara som vanligt på sina direktiv. Tom blir nog inte befodrad i det närmaste, först måste ju B'Elanna få skämta lite med honom om att h an bara är fänrik!! Kul att någon annan än Seven var huvudperson, det kan bli lite för mycket av henne ibland. Nya personer är alltid kul men inte för många, det är bättre om avsnitten varieras mer så att inte samma person/personer är huvudperson(er) varje gång. Betyg: 7/10
 3. Sara

  Andromeda

  Jag tycker också att Andromeda verkar vara en bra serie, dock inte lika bra som Voyager! Kan behöva koppla av med någon annan SF-serie ibland. Jag tror att Andromeda kommer bli mer intressant längre fram då vi har lärt känna alla personerna och besättningen kommit någon vart med att återuppbygga Samväldet.
 4. Mitt favoritavsnitt är nog The Day of Honor eftersom mina två favoritpersoner blir ihop i detta avsnitt!! Dessutom var det lite spännande med warp kärnan om de skulle få tillbaka den och Seven var ju till nytta för besättning för en av de första gångerna.
 5. Dog inte den andra aspiranten på Cheif Eniginering ?
 6. Sara

  Andromeda

  Det intressanta med nåndagens avsnitt var att fienden till samväldet förutom Magogerna och nietzeanerna har visat sig! Den otrevliga röda bollen. Dessutom börjar ju relationerna och spänningarna mellan besättnigsmedlemmarna att utkristallisera sig!
 7. Därför att det för det mesta är män som skriver avsnitten!
 8. Håller med om att det inte var något speciellt avsnitt, men det bar intressant att en ny medlem av besättningen fick lite bakgrund, nu menar jag har i Enginering som hade fått sin familj dödade av den cardessianske doktorn. Får 6/10 av mig.
 9. Magnetfält är en annan intressant teori.
 10. Jag tittar på Star Trek eftersom det är en spännande, intressant och rolig serie som till viss del är realistisk. Det är intressant att Zochrane i Star Trek världen "uppfann" överljushastigheten år 2066!! Det innebär att vi har 65 år på oss att uppnå samma resultat, men det finns antagligen lite för många problem med warp-drift för att vi skall hinna. Dock borde vi kunna göra något åt tygndlösheten om bord p?? våra rymdskepp.
 11. Sara

  Andromeda

  Den kvinnliga fd kapten heter Beka Valentine. Det behöver ju inte bli så att Andromeda och Hunt blir ett par! Avsnittsskrivarna kanske bara luras och att det istället blir Beka och Hunt som till slut blir ett par, för annars blir det uppdelat; de på det andra skeppet och de på Andromeda. Vi får väl se...
 12. Sara

  Andromeda

  Håller med om att avsnittet var ojämt... Men buskapet det gav var ändå bra: rasism leder ingenstans och hjärntvättning är hemskt samt kunskap att nyttigt... Nu tror jag inte att det kan bli mer oklätt i Andromeda
 13. Jag tyckte att Infinite Regress gav en realisisk syn på hur det är att ha andra människors personligheter inom sig. Det visade också att Seven inte alltid är så perfekt som hon försöker att vara utan att även hon kan behöva hjälp ibland. Att resten av besättningen var villiga att hjälpa henne innebär ju att hon numera är accepterad som en besättningsmedlen. Sevens vänskap med Naomi bådar gott tycker jag för Seven behöver någon som kan tina upp henne lite, dessutom så slipper hon kanske några av doktorns lektioner i hur man är en social varelse. För övrigt var Sevens skådespel helt underbart!! Avsnittet får "bara" 8/10 eftersom det inte var särskilt spännande.
 14. Sara

  Andromeda

  Jag tycker att andra avsnittet var bättre för då fick man ju se vilka som skulle komma att bli besättningen på Andromeda. Våldet ser extremt överdrivet, t ex när Hunt och han legosoldaten slåss och de klipper till varandra ett antal gånger utan att de överhuvudtaget ser sårade ut! Visserligen kan de ju vara genetiskt förändrade så att deras kroppar tål mer våld...
 15. Timeless, ja. Ett av de mest spännade Voyager avsnitten hitills! En och annan nagel rök... Chakotay borde verkligen ta det lite lugnt med alla tjejer han samlar på sig. Dock var det ruter i Tessa! Håller helt med att Harry passade bättre i sin "äldre" frisyr. Inte är väl Janeway äldre än Chakotay??
 16. Sara

  Andromeda

  Den kvinnliga kapten är visserligen inte som Janeway, med är ju svårt att slå henne, men jag tycker ändå att det är bra med kvinnliga kapten eftersom det (förhoppningsvis) pekar på ett jämställt samhälle. Däremot hållar jag med om att det där datorhologrammet var lite väl "avklätt" för att bara fylla sin funktion som dator.
 17. Peter, vad hade du tänkt dig att en liten flicka skulle köra för program på holodäcket om inte sagor? Dessutom verkade det ju som att de flesta på skeppet någon gång hade kört Flotters äventyr när de var små. Därför tycker jag att det var roligt att få en inblick i besättningsmedlemmernas barndom.
 18. Sara

  Andromeda

  Det sämsta med avsnittet var ju att han som jobbade med maskinerna hela tiden skämtade om och använde uttryck från 1990-talet (2000 med) precis som Tom i Star Trek. Lite väl likt kanske... Annars verkar det var intressant och dessutom får serien ett stort plus av att det är en kvinnlig kapten.
 19. Once upon a time var ett hyfsat avsnitt. Jag tyckte att det var lite överdirvet att Tom skulle dö nu igen, det var ju inte längesedan, The Day of Honor. Däremot så är förhållandet mellan Neelix och Naomi intressant. (Naomi föddes i det avsnittet då Voyager klonades och det blev två indentiskt lika skepp där Harry dör på det ena men sedan hoppar över till det skepp som överlevde avsnittet.) Once upon a time får 6/10 av mig.
 20. Jag tyckte att det var intressant att species 8472 skulle vara så rädda för människorna att de måste spionera på oss. Dock håller jag med om att Chakotay har varit inblandad i alldeles för många kärleksaffär, men manusförfattarna har väl inte någon annan karaktär att ta till, Tom är ju upptagen och Harry är väl lite för ung och halvt kär i Seven. 7/10 får avsnittet av mig.
 21. Angående besättningens gradbeteckning...Det är så att den skvenska och amerikanska flottan inte har samma rangsystem. Egentligen, om man bara ser till grad av rang, så har en liutenant samma rang som en svensk kapten. Det roliga är ju att översättarna inte tänker på att Star Treks rangsystem inte behöver vara samma som amerikas. Alltså de kan gott översätta liutenent som löjtnant för de ska ju inte översätta amerikanska flottans ranger till svenska...
 22. Mycket bra avsnitt, i och för sig gillar jag ju alla avsnitt som handla om B'Elanna. Dock tycker jag att man borde ha fått reda på vad hennes depression orsakades av tidigare i programmet, det var lite oklart att det var hennes fd maquis-kompisar som dött hemma i alfakvadranten. Sammanfattning 8/10
×
×
 • Create New...