Jump to content

Gul Nador

Stjärnflottan
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gul Nador

 1. Vill man att kanalen ska växa och bli aktiv måste man nog välja ett nät som normalt folk brukar finnas på, dvs. EFNet, DALNet eller QuakeNet.
 2. Inte i tillräkliga mängder iaf. According to an article on the website of the CERN laboratories, which produces antimatter on a regular basis, "If we could assemble all the antimatter we've ever made at CERN and annihilate it with matter, we would have enough energy to light a single electric light bulb for a few minutes." från http://en.wikipedia.org/wiki/Antimatter
 3. Synd bara att ingen någonsin har sett eller kommit på hur man ska skapa antimateria – det existerar tyvärr bara på ett teoretiskt plan (men det måste kunna finnas om ekvationerna ska gå ihop). Det här kommer alltså inte att fungera.
 4. Emissary om man bortser från den hemska musiken som spelas i Quarks bar...
 5. På order av den Cardassiska regeringen beordrar jag er härmed att upphöra med skrämmande aprilskämt och fortsätta publicera intressanta nyheter!
 6. Hmm, kan det ha varit en vulcan som sa det? Nära, jag gissar på Sheliaken i Ensigns of Command TNG Ny: "Get the cheese to sickbay! The doctor should look at it as soon as possible." <{POST_SNAPBACK}> Osten kommer från VOY: Macrocosm. Ny: "...to never tell the same lie twice!" klurig va? :blink:
 7. När man tänker efter så är det fullständigt logiskt. Voyager finner sig själva i deltakvadranten och har okänd rymd hela vägen och hem. Det är kortare väg till gammakvadranten och det bajoranska maskhålet än det är att åka hem. Varför sätter Voyager kurs mot jorden? Jag begriper det inte.
 8. Jag såg ett par avsnitt av The Next Generation när det gick på TV4. Jag var en helt fascinerad liten unge. Sen ville ödet väl och Kanal 5 sände först TOS på eftermiddagarna som jag följde varje dag efter skolan, och sedan TNG som jag försökte följa så gott jag kunde. Sedan fick jag de 10 första avsnitten av DS9 på VHS som min morbror spelat in från TV1000 till mig. Sen tog det stopp... tills Voyager började sändas. Jag följde den serien så gott jag kunde. Det var speciellt! Nu på senare år har jag köpt TNG och DS9 på DVD att åtnjutas till fullo.
 9. Intrepid-class har en "Captain's Yacht" på liknande sätt som Sovereign-class har. Varför denna aldrig nämndes eller användes i serien kan man spekulera i. Skeppet finns där i ritningarna och specifikationerna. Antagligen byggde man aldrig någon modell med en lös yacht, utan den byggdes fast. Sedan använde man hellre rymdskyttlar istället eller Delta Flyer.
 10. Gene (Roddenberry) didn't recognize the term "Trekker" however. Somebody once corrected him when he used "Trekkie" on stage. He responded, "Excuse me, did you say 'TrekkER?' The word is 'TrekkIE.' I should know, I created them." http://www.trekdoc.com/database/fanfeed/1.htm Jag skulle faktiskt vilja införa en ny teori: Trekkie är det rätta ordet på engelska, och Trekker är svenska. (Användning av Trekker på engelska är fel, eftersom det kan förväxlas med backpacker). :cardassian:
 11. Dags att köpa nu då när man redan köpt 7 TNG och 7 DS9 boxar för 899 / 999 kr /st + frakt! Underbart! (Köpte den sista förra veckan.)
 12. Så vitt jag har begripit det hela så spelar det ingen roll hur många som tittar på serien utanför kanalen UPN - mätningarna görs där och avgör hur mycket man får in i reklamintäkter för att driva serien vidare.
 13. Häromdagen var det ett program om D-Dagen på SVT. D-Dagen var ju som bekant i andra världskriget, som nämns i flera Star Trek-avsnitt och filmer. Lite långsökt kanske.
 14. Tänk på att det finns en massa officerer som aldrig syns, som normalt styr och ställer över sina avdelningar. Tex Worf har tre-fem fänrikar och löjtnanter under sig, som i sin tur styr och ställer över sina säkerhetsavdelningar. Dessa syns väldigt sällan i avsnitten, men man måste tänka på att de alltid finns i bakgrunden. En annan sak jag tänkt på är att det verkar som om alla cardassier (mjo) har identiska uniformer om man inte är Gul eller Legat. Hur ser de skillnad på varandra?
 15. Trekker kan också betyda "en som trekkar" där trek = vandring. Jämför med backpacker. Trekker är idag den mest använda termen för Star Trek-fanatiker, men vill man vara säker på att man förstås, kan man klämma till med Trekkie.
 16. ...och jag har inte lyckats få tag på det ännu.
 17. Jag rekommenderar att du besöker sweclockers.com och frågar på det forumet istället.
 18. När jag körde på PC använde jag bildspelet "Mina bilder", varav jag valde endast bilder lika stora som skärmens upplösning som visade olika LCARS-bilder. Nu har jag ingen skärmsläckare till macen. :lol:
 19. [pratar om garak] Gul Dukat: "But major, he's a cold-blooded killer!" Kira: "Like I said, he's a cardassian!"
 20. Jag drog hem det fantastiska pluginet Firesomething till den utomorderntligt bra och gratis webbläsaren Mozilla Firefox. Det byter namn på webbläsaren varje gång den öppnar ett nytt fönster, och man själv kan bestämma vilka ord den ska slumpa! Självklart matade jag därför in USS som "tillverkare" och sedan en massa stavelser från olika rymdskepp (letade i min ST:Encyclopedia, rymdskeppslistan), som nu kombineras till en massa roliga namn USS Enterager USS Ulyssett USS Appanee USS Sutherbur USS Phoenovsky och så vidare!
 21. Jag sökte på Google för länge sedan och hittade en amerikansk butik som sålde mönster till TNG-uniformer, men jag fick inget svar på om de levererar utomlands, så jag antar att de inte gör det. Det låg i kalifornien, tror jag.
 22. Antar att ni redan sett denna bilden: Blir något att spara ihop till efter jag fixat den sista DS9-boxen... :ferengi:
 23. Fick order från centrala generalstaben att inställa mig här. (Jag minns faktiskt inte hur jag hittade hit )
×
×
 • Create New...