Jump to content

GuZZLo

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GuZZLo

 1. Har bara en fråga, LCARS - vad betyder det? Det är ju namnet på Star Treks visuella interface på alla arbetsstationer i serierna. LCARS måste ju vara en förkortning på någonting, ellerhur?
 2. Jag har funderat på hur nästa serie skulle kunna se ut... Mitt förslag är att de gör en serie om "Section 31", den hemliga underrättelseorganisationen i DS9! Star Trek: Section 31 Det ska då utspela sig under/efter tiden på DS9... Man kan väva samman historier från tidigare avsnitt och se dem ur ett annat perspektiv!
 3. Jag håller absolut med här! Klart sämst av alla avsnitt i alla serier! Bara en massa återblickar när Rikers hjärna håller på att ruttna (eller nåt sånt ;) ) Avsnitter tillför inget som helst till Star Trek universum eller någonting annat. Ett annat avsnitt som jag inte gärna kollar på mer än en gång vart 5:e år är VOY: "Mortal Coil" när Neelix möter sin syrra när han har dött... Mycket tråkigt avsnitt som inte direkt tillför något till serien. *gäsp*
 4. Här är lite kuriosa i ämnet! http://isc.faqs.org/faqs/star-trek/stardates/
 5. "Dead Stop" får 9/10 av mig, detta avsnitt kommer nog att spinnas vidare på i framtiden. Har mina aningar eftersom Archer & co förstör stationen och den börjar laga sig själv i slutet av avsnittet. Kanske stationen (som verkar vara mkt intelligent) är förbannad på Enterprise... :blink:
 6. Tycker att programmet i VOY: "Worst Case Scenario" är rätt bra.
 7. Man har ju sett ibland att en del skådespelare har "återanvänts" till olika karaktärer i olika avsnitt och olika serier. Detta är *en del* av mina observationer i de olika serierna och filmerna: TNG, avsnitt "Starship Mine": Tim Russ (Tuvok, VOY) tittar in på bryggan som "terrorist". TNG, avsnitt "Times Arrow": Mark Alaimo (Gul Dukat, DS9) som "korthaj" på 1800-talet. TNG, avsnitt "First Duty": Robert Duncan McNeill (Tom Paris, VOY) i samma flyggrupp som Wesley. First Contact: Ethan Phillips (Neelix, VOY) på holodeck när Picard jagas av Borg. Generations: Tim Russ (Tuvok, VOY) sitter på bryggan på Enterprise i början av filmen. VOY, avsnitt "Initiations": Aron Eisenberg (Nog, DS9) spelar Kar, en Kazon-pojke. Mer? Fyll gärna på med fler observationer!
 8. Detta var en överrsakning! Mycket bra pilotavsnitt! Jag ser fram emot den 7 kommande säsongerna med Enterprise! Synd att de inte har använt klassisk musik i början bara, musiken de använder nu kan lätt bli omodern...
×
×
 • Create New...