Jump to content

Talar

Stjärnflottan
 • Posts

  197
 • Joined

 • Last visited

About Talar

 • Birthday 02/11/1980

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.uscm.tk

Profilinformation

 • Plats
  Linköping

Talar's Achievements

Löjtnant

Löjtnant (6/15)

0

Reputation

 1. Talar

  LinCon 2005

  Den 16 - 19:e maj är det dags för ett av Sveriges största spelkonvent som hålls på universitetet i Linköping. Är det några av er härifrån forumet som tänker gå på det? http://www.lincon.se/
 2. Jag har inte sett Star Trek på hur länge som helst, förutom kanske nåt enstaka avsnitt Enterprise. Numera har jag iallafall en ny TV efter den förra som brann upp, så man kanske skulle samla ihop några Linköpingstrekkers och ta en filmkväll nån dag.
 3. 1:an var riktigt kul. En väldigt bra spelide men tyvärr alldeles för obalanserad. Jag har läst om projektet med en 2:a gjord av fans tidigare och det låter lovande.
 4. Att någon skulle kunna sjunga bara för att dom blivit kända genom ST och fått ett skivkontrakt är ungefär lika trovärdigt som att nån skulle kunna sjunga för att dom opererat in silikonbröst och varit med i Big Brother Men man kan ju alltid hoppas på positiva överraskningar förstås.
 5. tadadadallalala... vänta 25 sek, så nu fick jag skriva Jo, AvP-spelen kan verkligen rekommenderas för den som är ute efter en bra skräckupplevelse i dataspelsform. Om man tyckte att filmen var otäck första gången man såg den så är det inget mot att gå runt i mörka mörka korridorer och h??ra gnisslande ljud och veta att något finns där ute. Dom har verkligen lyckats få till skräckkänslan i spelet genom att man får gå runt ganska länge och bygga upp stämningen innan det händer något, det är inte bara ett actionspel. När det sen väl händer nåt reagerar man precis som soldaterna i filmen (2:an) och skjuter vilt omkring sig för minsta rörelse. Det har hänt att jag snurrat runt vilt skjutandes för att en dörr öppnades bakom mig och gav en blipp på min motion tracker. Släck belysningen i rummet, vrid upp volymen och lev er in i miljön så kommer det här spelet skänka er många sömnlösa nätter vare sig ni sitter uppe och spelar det eller inte.
 6. Om ni vill läsa boken så tänk på att det finns ett original och en som skrevs EFTER filmen. Det är ganska stor skillnad också eftersom filmen knappt följer boken alls. Alla filmer där soldater springer runt och skjuter elaka rymdmonster med överdrivet stora automatvapen är bra per definition om man äter chips/popcorn till den men sen skadar det ju förstås inte om det är en bra film i övrigt också...
 7. Talar

  Vårtecken

  Var ute i skogen idag, inga vitsippor men snödroppar och fågelkvitter duger också som vårtecken.
 8. Men då kommer vu ju veta redan på förhand att federationen kommer bildas och vinna. Jag skulle mycket hellre se att dom gör något oväntat så att man för första gången sen Skin of evil kan få se ett ST-avsnitt som faktiskt överraskar lite utan reset-knapp.
 9. Undrar om det skulle vara nån skillnad på SF-seriernas status om det inte fanns sf-konvent där folk sprang omkring med spetsiga öron och klingonpannor. Att det ses som töntigt kanske egentligen inte ligger i vad för typ av serie det är. Vi på det här forumet skulle nog tycka det var svårt att låta bli att dra på mungiporna åt folk som gick på Dallaskonvent iklädda cowboyhattar och lekte oljemiljonärer med sin bästa svengelskamerikanska dialekt.
 10. Nu när jag väl har sluppit ifrån skolan och snart även universitetet tänker jag hålla mig långt borta därifrån, men det som jag tycker verkar bra med att använda film på det här sättet (och särskilt star trek) är just att man kan diskutera komplicerade dagsaktuella frågor utan att behöva gå in på specifika problem. Istället kan man diskutera om det var rätt att förhöra den stackars utomjordingen med hjälp av skeppets luftsluss eller vad man nu vill använda sig av. Det som är viktigt att tänka på när man väljer en serie som star trek är väl i så fall att se till att dom klipp man visar inte kräver någon förkunskap om st-världen eller karaktärerna för att hänga med i , det kan kanske vara lite svårt ibland. Jag kommer ihåg att det var ett och annat som jag inte riktigt hängde med på när jag såg mitt första ST-avsnitt någonsin, att det var Spock's brain gjorde kanske inte saken bättre. För oss som redan är insyltade i ST-världen är det nog lätt att ta allt möjligt som transporters, spetsiga öron och diverse "technobabble" för givet.
 11. Jag har också hört mycket bra om Battlerstar Galactica och tänkte börja se den när jag får tillfälle. Annars är det mest böcker som gäller för mig inom SF. Om du gillar humor kanske Red Dwarf kan vara nåt, nästan lite parodi a'la Galaxy Quest över den. Men den är nog inte så lång, mer av en miniserie.
 12. Synd att man inte fick ha dig som lärare i skolan Har du provat att använda ST i undervisningen nån gång eller är det bara ideer?
 13. Ok, det visste jag inte, men jag vill helst inte ha ActiveX alls eftersom jag är lite smått paranoid när det gäller säkerhet (iofs skulle det vara rätt kul att se nån webbsida försöka installera en dialer på en linuxdator genom att utnyttja ett ActiveX-plugin i Firefox ). Det där om att ha med robotarna i paintballscenarion låter ju riktigt intressant. Nästa steg skulle ju vara att börja med AI och låta dom kriga själva mot varandra. Men det skulle förstås ställa lite väl höga krav på bildbehandlingen. Vem vet, du kanske just har skapat början till Skynet ;)
 14. Talar

  Hellboy

  Jag tyckte inte den var nåt vidare bra, men jag har förstås inte läst serien den bygger på heller.
 15. Det här låter ju hur coolt som helst, men tråkigt att man måste ha ActiveX eftersom jag inte kan testa då
×
×
 • Create New...