Jump to content

Talar

Stjärnflottan
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Talar

 1. Talar

  LinCon 2005

  Den 16 - 19:e maj är det dags för ett av Sveriges största spelkonvent som hålls på universitetet i Linköping. Är det några av er härifrån forumet som tänker gå på det? http://www.lincon.se/
 2. Jag har inte sett Star Trek på hur länge som helst, förutom kanske nåt enstaka avsnitt Enterprise. Numera har jag iallafall en ny TV efter den förra som brann upp, så man kanske skulle samla ihop några Linköpingstrekkers och ta en filmkväll nån dag.
 3. 1:an var riktigt kul. En väldigt bra spelide men tyvärr alldeles för obalanserad. Jag har läst om projektet med en 2:a gjord av fans tidigare och det låter lovande.
 4. Att någon skulle kunna sjunga bara för att dom blivit kända genom ST och fått ett skivkontrakt är ungefär lika trovärdigt som att nån skulle kunna sjunga för att dom opererat in silikonbröst och varit med i Big Brother Men man kan ju alltid hoppas på positiva överraskningar förstås.
 5. tadadadallalala... vänta 25 sek, så nu fick jag skriva Jo, AvP-spelen kan verkligen rekommenderas för den som är ute efter en bra skräckupplevelse i dataspelsform. Om man tyckte att filmen var otäck första gången man såg den så är det inget mot att gå runt i mörka mörka korridorer och h??ra gnisslande ljud och veta att något finns där ute. Dom har verkligen lyckats få till skräckkänslan i spelet genom att man får gå runt ganska länge och bygga upp stämningen innan det händer något, det är inte bara ett actionspel. När det sen väl händer nåt reagerar man precis som soldaterna i filmen (2:
 6. Om ni vill läsa boken så tänk på att det finns ett original och en som skrevs EFTER filmen. Det är ganska stor skillnad också eftersom filmen knappt följer boken alls. Alla filmer där soldater springer runt och skjuter elaka rymdmonster med överdrivet stora automatvapen är bra per definition om man äter chips/popcorn till den men sen skadar det ju förstås inte om det är en bra film i övrigt också...
 7. Talar

  Vårtecken

  Var ute i skogen idag, inga vitsippor men snödroppar och fågelkvitter duger också som vårtecken.
 8. Men då kommer vu ju veta redan på förhand att federationen kommer bildas och vinna. Jag skulle mycket hellre se att dom gör något oväntat så att man för första gången sen Skin of evil kan få se ett ST-avsnitt som faktiskt överraskar lite utan reset-knapp.
 9. Undrar om det skulle vara nån skillnad på SF-seriernas status om det inte fanns sf-konvent där folk sprang omkring med spetsiga öron och klingonpannor. Att det ses som töntigt kanske egentligen inte ligger i vad för typ av serie det är. Vi på det här forumet skulle nog tycka det var svårt att låta bli att dra på mungiporna åt folk som gick på Dallaskonvent iklädda cowboyhattar och lekte oljemiljonärer med sin bästa svengelskamerikanska dialekt.
 10. Nu när jag väl har sluppit ifrån skolan och snart även universitetet tänker jag hålla mig långt borta därifrån, men det som jag tycker verkar bra med att använda film på det här sättet (och särskilt star trek) är just att man kan diskutera komplicerade dagsaktuella frågor utan att behöva gå in på specifika problem. Istället kan man diskutera om det var rätt att förhöra den stackars utomjordingen med hjälp av skeppets luftsluss eller vad man nu vill använda sig av. Det som är viktigt att tänka på när man väljer en serie som star trek är väl i så fall att se till att dom klipp man visar inte
 11. Jag har också hört mycket bra om Battlerstar Galactica och tänkte börja se den när jag får tillfälle. Annars är det mest böcker som gäller för mig inom SF. Om du gillar humor kanske Red Dwarf kan vara nåt, nästan lite parodi a'la Galaxy Quest över den. Men den är nog inte så lång, mer av en miniserie.
 12. Synd att man inte fick ha dig som lärare i skolan Har du provat att använda ST i undervisningen nån gång eller är det bara ideer?
 13. Ok, det visste jag inte, men jag vill helst inte ha ActiveX alls eftersom jag är lite smått paranoid när det gäller säkerhet (iofs skulle det vara rätt kul att se nån webbsida försöka installera en dialer på en linuxdator genom att utnyttja ett ActiveX-plugin i Firefox ). Det där om att ha med robotarna i paintballscenarion låter ju riktigt intressant. Nästa steg skulle ju vara att börja med AI och låta dom kriga själva mot varandra. Men det skulle förstås ställa lite väl höga krav på bildbehandlingen. Vem vet, du kanske just har skapat början till Skynet ;)
 14. Talar

  Hellboy

  Jag tyckte inte den var nåt vidare bra, men jag har förstås inte läst serien den bygger på heller.
 15. Det här låter ju hur coolt som helst, men tråkigt att man måste ha ActiveX eftersom jag inte kan testa då
 16. Nja, jag tycker mer att det liknar Japan fram till 1945 som också var ett väldigt slutet samhälle. Sovjetunionen var också ett slutet samhälle, men på ett annat sätt. En sovjetisk soldat lydde för att han blev skjuten annars, en japansk för att han blivit indoktrinerad hela sitt liv att tjäna kejsaren. Det finns många små likheter mellan den tidens Japan och romulans, men jag tycker att dom har en slags gemensam mentalitet också. Spritvanor har vi ju inte fått veta något om egentligen, men om någon kan ordna lite romulan ale så ställer jag gärna upp på experiment för att utreda det närmare.
 17. Jag har alltid tyckt att romulans har många drag både från romarriket och från andra världskrigets Japan. Hela inställningen till att aldrig bli tillfångatagen och att offra sitt liv för att uppfylla sin plikt/rädda sin heder känns väldigt japansk. Jag tror inte att deras samhälle är utan kärlek, men när vi får se romulans så är det nästan inget annat än militärer som är i tjänst.
 18. Med tanke på hur många raser som har skapats i StarTrek-världen skulle det vara osannolikt om man inte kunde hitta någon som kan tas som uttryck för antisemitism på ett eller annat sätt. Visst kan man hitta likheter som du nämner, men jag tror att leta efter den här typen av paralleller är lite som att leta spådomar i kycklinginälvor. Vi kan ju vända på frågan istället: Om ST hade som mål att framföra ett dolt antisemitiskt budskap, hur hade man gjort det då? Borde dom inte ha inriktat sig på mer modern antisemitism som att judarna driver nån slags jättekonspiration för att ta över värld
 19. Vad är meningen med rankingsystemet?
 20. Men det står ju fortfarande Lieutenant på din rank oavsett vad du skriver i ditt användarnamn och jag tror knappast att någon försöker skaffa sig oförtjänt "status" på forumet genom att sätta gradbeteckningar i anvnamnet, så varför förbjuda folk att ha dom namn dom vill ha? Graderna är väl bara en kul grej för att det ska se lite trekkigare ut på forumet, om jag inte missat nån dold funktion förstås
 21. Ok, jag tog inte illa upp, men om jag träffar killen som skrivit det där ska jag kasta upp hans mössa på närmaste skoltak, mobba honom för hans fula ZTV-trendkläder och se till att han själv kommer behöva tandställning. Jag tror att det skulle vara en god gärning för den kosmiska rättvisans skull :P
 22. Jag fattade vad det handlade om, men en bättre förklaring skulle nog inte skada. Kort sagt så vill han ha hjälp med att verifiera en massa ST-fakta om den är "canon" eller inte. Det låter som att saker som att Starfleet Technical manual, Star Trek Ecyclopedia, Science of Star Trek och vad dom nu heter skulle vara väl värda pengarna för din del.
 23. Innan det här spelet kommer ut är det nog bäst att jag vidtar vissa säkerhetsåtgärder. T.ex. att ge några pålitliga vänner en nyckel till min lägenhet och skriftligt tillstånd att slita mig från min dator oavsett vad jag kommer att säga vid senare tillfälle.
 24. Avsnittet var "The Enemy". Angående att vulcans ska vara flera gånger starkare än människor så tycker jag inte riktigt att det framgår av serierna. Dom verkar iallafall inte ha någon nytta av sin otroliga styrka i slagsmål. Om styrkan kommer enbart från att dom lever på en planet med högre gravitation så borde ju det synas på dom. Dom borde t.ex. ha synbart större lårmuskler än människor (men att döma av T'Pol så hamnar extramaterialet på andra ställen). Det kan ju vara så att dom helt enkelt har utvecklat starkare muskelfibrer också och det är ju inte otroligt med tanke på att dom borde vara
 25. Precis, folk har ju klagat på skådespelarna, men pingvinen gjorde iallafall en helt lysande insats och räddar upp medelbetyget
×
×
 • Create New...