Jump to content

Pjotr'k

Stjärnflottans säkerhetsbyrå (2)
 • Content Count

  5,972
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Pjotr'k last won the day on September 19 2019

Pjotr'k had the most liked content!

About Pjotr'k

 • Rank
  Storamiral (Moderator)
 • Birthday 05/22/1972

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

31,150 profile views
 1. Okej, första avsnittet var visst inte så explosivt som jag trodde att det skulle vara. Det blev en bra övergång från TNGs mer sakteliga tempo till det nutida mer snabba. Musiken: Det var en helt ny approach på Star Trek-musiken. En mjukare utveckling från det redan något mjuka Discovery-temat, men jag gillade det, initialt i alla fall. Designen på inledningsdelen var också väldigt modern, i stil med "Anne with an E", "Discovery", etc. Titta noga på bilderna som beskrivs - de säger mycket om grundstoryn. Bland annat kunde man där se en positron som delade sig (Dahj + Soji Asha), om jag tolkade det rätt. Vi kommer säkert att förstå mer, men då borgkuben var tydligt med i denna del lär det vara ett tecken på mer på detta tema. Dahj: Jag trodde att hon skulle bli en återkommande karaktär, men tji fick jag! Att hon skulle gå och bli dödad var långt från mina tankar. Skådespelaren får vi dock behålla och det tycker jag känns positivt - även om jag tycker att flirten mellan Narek och Soji Asha var lite väl överdrivet tydligt. Borgkuben: Nu hade man ju sett kuben i inledningsfilmen, men visst blev jag ändå förvånad när den kom. Smart dock av romulanerna att använda en övergiven borgkub som en bas för återvinning. Det lär finnas mycket att göra där. Androidernas attack: Jag såg Children of Mars (Short Treks-avsnittet) från tidigare i januari och visste därför att en attack hade skett. Att det var tänkande androider som gjorde det tycker jag var lite tråkigt. Men jag antar att vi nu får en bra grund för framtida konflikter och problemlösningar - jag gissar att åtminstone säsong 1 kommer att handla om detta i huvudsak. Betyget blev 8/10
 2. Nu har Star Trek: Picard startat, med ett nytt avsnitt varje fredag! Det första avsnittet heter Remembrance. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett alla visade avsnitt än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Visa gömt innehåll För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Lägg gärna också ett omdöme eller en recension på avsnittets databassida (klicka på rätt avsnitt)!
 3. Men så tråkigt om det inte är textat. För min del klarar jag mig väl, men det faktum att Discovery varit så bra textad på Netflix har ju bara stärkt serien, tycker jag.
 4. Det har du rätt i. Nog var ju en fast karaktär som återkom så ofta, men ingen av huvudkaraktärerna.
 5. Inte riktigt, Nog gick bort tidigare i höstas. Men det är riktigt tråkigt. Minns Rene Auberjonois med mycket värme och glädje.
 6. Spännande nyheter - tyvärr är det fortfarande inget jag spelar.
 7. Jag tror att tanken med att ha så många olika TV-serier i olika format (längd, tecknat, verkligt, olika karaktärer, etc) är ett sätt att skapa en stor bredd och därmed se till att så många som möjligt upptäcker Star Trek och CBS. Det finns en viss risk att man överexponerar, men den risken har nog CBS räknat med och kalkylerat bort. Att det är dåligt tecknat är lite svårt att avgöra så här direkt på stillbilder - jag tycker att många tecknade serier har extremt dåligt material på alla fronter men ändå slår de. Eftersom det är många komiker i rollerna till just Lower Decks gör nog att producenterna främst tänker på att göra något med fokus på humor. Det behöver inte bli dåligt. Hoppas jag...
 8. Såg alla avsnitt och med undantag av vissa avsnitt och så det där med vissa element som inte kunde förklaras när människa och utomjording kombinerades (säger jag utan att spoila för mycket) var riktigt bra. Gillar också invasionstemat och brukar ta till mig sådana filmer.
 9. Ja, varför inte. TOS är inte heller min favorit men som de flesta trekkers skulle jag nog titta på denna nya serie ändå. Det viktiga är att det är en bra grundstory och att det känns som att de håller sig till kanon och inte kokar ihop något konstigt. Men "serie" behöver ju inte heller betyda något mer än att de gör en kortare säsong på 10 avsnitt. Det är så jag tänker och tror kring dessa nya serier - att de blir kortare varianter som har sin story att berätta.
 10. Det jag gillar bäst med detta avsnitt är karaktären Dr Burnham. Hon är så lik Michael Burnham i rösten och beteende, så det känns verkligen som att de jobbat hårt med att få rätt person till rätt plats. Håller med om att det känns som en mellanakt, och jag hoppas så att det tar fart till nästa avsnitt. Men alla avsnitten ger upphov till såååå många uppdateringar av mig på Star Trek Databas, så det är ju kul!
 11. Disco-Weekend!!!! Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter The Red Angel. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 12. Nej, så får vi verkligen hoppas att det inte blir. Jag är tyvärr inte så säker på Netflix, dock. De visade inte Short Treks på Netflix, inte förrän det var premiär här, dvs. Det känns som att de vill satsa mer på sin egen plattform och inte vill släppa material till en av sina huvudkonkurrenter på den amerikanska marknaden och det är ju Netflix.
 13. Mina egna tankar kring avsnittet Daedalus? Då tänker jag på Daedalus-projektet i Enterprise, ca 80 år tidigare. Det handlade om att transportera människor över längre avstånd än bara inom en planet. Det handlar nog inte om det. Kommandocentralen? Det här är snarlikt en sak som tidigare utforskats kopplat till Section 31, fast då i bokform i DS9-eran. Det vore riktigt kul om de kunde koppla ihop detta. I böckerna handlar det om en AI som tar över Section 31 med målet att ta över hela det kända Universum. Fast den tanken misslyckas, så manusförfattarna gör nog inte den kopplingen. Tillys barndom och rymning vid 16 års ålder - det kan ni läsa om i en av de senast utgivna böckerna - "The Way to the Stars". Airiam - så sorgligt. Men att hon var så full av ära och heder ända in i slutet, gör mig så varm i själen. Vilket fint slut - och att det sista hon såg var hennes viktigaste minne från livet, var bara så passande. Gillade att de ersatte slutmusiken med vågor från stranden på Hawaii. Airiams kropp - jag hoppas att de tar hand om hennes kropp. Inte bara för att det är det mest hedervärda att göra, utan också för att Kommandocentralen kanske kan nå kroppen och få tag på informationen i hennes dataenheter. Framtiden - snart måste vi få se vem eller vad den röda ängeln är.
 14. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Project Daedalus. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 15. Jag håller med om snygga återkopplingen. Öht tycker jag att produktionen lyckats sammanbinda det som varit i TOS med det som är nu i DSC. Vina var sig lik, även om det nu är en ny karaktär. Och Keeper (talosiska mannen) hade också tydliga likheter. Är inte helt övertygad om Spock än, men rösten känns tillräckligt lik för att jag ändå skall övervägas åt den mer positiva sidan. Att de jobbar hårt med att få skådespelare som passar till rollerna, samtidigt som moderniserar story, etc, gör att jag känner mig imponerad och framförallt trygg med att de gör ett bra jobb och inte strävar bort från Star Treks "kanon".
×
×
 • Create New...