Jump to content

Pjotr'k

Stjärnflottans säkerhetsbyrå (2)
 • Content Count

  5,992
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Pjotr'k last won the day on June 21

Pjotr'k had the most liked content!

1 Follower

About Pjotr'k

 • Rank
  Storamiral (Moderator)
 • Birthday 05/22/1972

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

33,396 profile views
 1. O ja, det är kul, även om jag kan tycka att deras interna skämtanden ibland kan bli lite väl mycket - det känns ibland som att det blir lite väl många pressade skratt följt av "Oh my God - that is so funny". Fast de är ju rätt nya på att jobba tillsammans i detta format, så jag förlåter dem.
 2. Jag har lyssnat på de första tre avsnitten och jag har valt som du föreslog att se avsnitten innan jag lyssnar på deras "recap".
 3. Jag förstår inte riktigt vad man gör där. Kostar det att vara medlem och vad kan man göra mer än att flytta på teleskop? Kan du förklara lite mer, så kanske jag själv förstår det roliga med det?
 4. Jag tycker även att det är lite väl dyrt med utropspris på 50 USD för ett hundhalsband. Men för nörden med extra pengar kanske det ändå kan locka.
 5. Alltså, det här med att Picard blev en "synt" var något som jag tänkt på under hela säsongen. Men då var det mer att han egentligen redan var en synt men inte visste om det. Jag har från början upplevt att introt i varje avsnitt visar att han liksom byggs ihop (precis i slutet av introt) och utifrån det har jag tänkt att han är en synt. Jag älskar lösningen med att han fick en syntetisk kropp, men också att det blev ett värdigt farväl till Data. Data är helt klart Brent SPiners bästa Soong-karaktär. Den har ett sådant djup och det här med att han ville dö är ju något som varit en återkommande sak i Datas liv.
 6. Bra sammanfattning. Jag behåller mitt betyg om att den är bland de bättre, men den är absolut inte den bästa. Håller med om att dessa flörtar med tidigare fans självfallet alltid är välkomna för oss "hardcore trekkers", men det är inget som håller för en längre tid och jag har faktiskt lite tröttnat på att det hela tiden skall poppa upp gamla karaktärer. Alltså även jag som då är en "hardcore trekker". Men säsongens slut gör att jag i alla fall ser med tillförsikt på kommande säsong.
 7. Tack för tipset. Jag har uppdaterat!
 8. Det känns lite spretigt, minst sagt, men CBS satsar stort och har det senaste halvåret sagt att deras mål är att ha en eller två serier på gång hela tiden, så att det skall finnas något för alla. Vi får väl se om det är en bra satsning.
 9. Ja, det vore ju verkligen intressant. Jag tycker annars att de flesta karaktärer (förutom Elnor, då) döljer saker...
 10. Välkommen! Passerar Uddevalla ett par gånger under sommaren men har ännu inte stannat där. Är annars från Ulricehamn.
 11. Picard har Amazon översatt, ja. Inga andra har visat den serien än. Kanal 5-titlarna har vi fått från arkiverade TV-tablåer från 1990-talet. TV-tablåerna från 1970-talet, för det som visades då, har inte gått att återfinna. Om man går till Kungliga Biblioteket i Stockholm är det möjligt att där söka på 1970-talets tidningslägg, men det är ett mödosamt arbete.
 12. Där vi vet svenska titlar har vi skrivit dessa på databasen. Detta var särskilt vanligt för TOS, men skall föras in även på Picard.
 13. 1.4 Absolute Candor Nej, nu tar det verkligen fart! Härligt med rymdstrider, svärdstrider och mer action. Jag gillade verkligen detta avsnitt och det är det första avsnitt som jag redan sett 4 gånger (alla gångerna tittade jag idag). Vad tyckte ni andra?
 14. Jag håller med om att det går långsamt. Det var helt okej vid första avsnittet men det tar sin tid i varje avsnitt och jag gissar att det blir likadant i kommande avsnitt. Det känns som att man har en kort story som normalt skulle ha berättats på 2 avsnitt men drar ut det på en hel säsong, och kanske mer. Det jag gillar med detta är dock att man får ta del av personernas tankar om allt som hänt och händer, något vi inte är bortskämda med i någon högre grad i de senaste Star Trek-serierna. Jag ser fram emot avsnittet nu till helgen då vi, om jag förstått det rätt, kommer att få se mer av "vanliga" romulaner istället för Tal Shiar-agenter och vakter. Jag är kanske inte helt bekväm med hur mänskliga romulanerna är i sitt beteende - jag tänker ex på de som arbetar för Picard och som inte alls låter analyserande som tidigare romulaner har gjort i större utsträckning. Men kanske har dessa bara färgats av att jobba för Picard i 14 år?
 15. Vår Ulricehamnsträff blir nu på fredag eftermiddag kl 15.30 istället. Och bara avsnitt 3, då vi inte kunde hålla oss utan tittade båda två på respektive håll... Men eftersom du inte svarat så är det kanske ändå inte intressant eller möjligt.
×
×
 • Create New...