Gå till innehåll

Pjotr'k

Stjärnflottans säkerhetsbyrå (2)
 • Innehållsantal

  5 912
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  4

Pjotr'k vann senast 23 Januari

Pjotr'k hade det mest gillade innehållet!

Om Pjotr'k

 • Rank
  Storamiral (Moderator)
 • Födelsedag 1972-05-22

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste besökare till profilen

26 195 profilvisningar
 1. Äntligen är det avgjort!
 2. Jag hör det kanske lite svagt, men det var inte så tydligt för mig.
 3. Åh, vad jag önskar att jag hade möjlighet att ta mig upp till Stockholm. Har det varit bra uppslutning på föreställningarna, vet ni något om det?
 4. Pjotr'k

  Recept

  Usch, ja - att äta en annan kännande varelse känns ju helt fel. Så jag tror jag hoppar över denna tillagning. ;)
 5. Pjotr'k

  Var finns ni alla? del 3

  Välkommen hit, Elenaki!
 6. Tråkigt bara att vi lär få vänta länge till nästa säsong. Det senaste jag läste var våren 2019...
 7. Jag hoppas inte att han hittar kärleken igen - det måste få ta mycket längre tid, annars känns det inte verkligt. Jag håller med dig om att Lorca-plotten känns mer spännande än mycket av allt det andra. Det skall bli spännande att få se nästa avsnitt på måndag!
 8. Jag tolkade hennes "omtanke" mer som att smöra för chefen, något som verkar vara populärt på den sidan av universumsgränsen.
 9. Avsnittet var mycket bra för att vi fick svar på många saker vi (eller jag , i alla fall) länge har funderat på. Lorcas ursprung, kejsarens relation med Burnham, mer info om Defiant, etc. Men i övrigt kändes det lite för spretigt för att ge avsnittet det högsta betyget. Den fick därför betyget 8/10 och "Bra". Det känns som att de försöker trycka in väldigt mycket på väldigt få avsnitt. Samtidigt blir detta den längsta enskilda vistelsen i spegeluniversumet som någon Star Trek-serie har gjort, och man får väl vara glad för det. Min gissning är att vi bara får se ett avsnitt till i spegeluniversumet, att Lorca inte följer med (så klart - han lär inte vilja det heller) samt att kejsaren dör för Lorcas hand. Jag tror även att hela det myceliska nätverket kollapsar men att de har tillräckligt med sporer för att ta sig hem - detta skulle förklara varför sporerna aldrig nämnts i tidigare Star Trek som en möjlig transportmetod.
 10. Hej @Simon! Jag är chefredaktör på Star Trek Databas och råkar även vara gymnasiebibliotekarie. Så det här med källhänvisningar kan jag... Använder du Harvard-modellen så skriver du så här: Star Trek Databas (u.å.). M/ara-reaktorn (warpreaktorn). Hämtad 22 januari 2018 från www.startrekdb.se/teknik/teknik.php?teknik=6 Med Oxford-modellen skriver du så här: Star Trek Databas (u.å.). M/ara-reaktorn (warpreaktorn). http://www.startrekdb.se/teknik/teknik.php?teknik=6 (Hämtad 2018-01-22) Nu kan ju er skola ha er specifika tolkning av Harvard- och Oxford-modellerna, men så här gör vi på vårt gymnasium.
 11. Kan inte skriva mycket, men gillar avsnittet då Voq äntligen avslöjas. Jag tycker att de dragit ut på det lite för långt, då man anade det redan i avsnittet före jul. Sedan - med avslutningen med Kejsare Georghiou... Wow!!! Jag hoppades ju få se henne igen!
 12. Biljetterna bokas här https://kulturbiljetter.se/evenemang/3113/visit-qonos-qonos-ylsuch med rabattkoden Qapla . Man väljer datum och antal ordinarie biljetter och skriver sedan in rabattkoden i steg två.
 13. Jag älskade avsnittet - vilken start på andra halvan av denna säsong! Några tankar om några personer: Tilly! Kapten? Wow - hennes karaktärsändring var ju superbra. "Cut out your tongue and lick my boots with it". Jag skulle nog tänka mig för innan jag gick emot henne.. Lorca Jag tror att han är från spegeluniversat, precis som föreslogs här ovanför. Kanske ramlade han på något sätt över till vårt universum i samband med attentatsförsöket mot kejsaren? När han säger att det är en rejäl slump att alla i det ena spegeluniversat som har en relation, verkar hänga ihop även i detta andra, ger det mig tankar om att han orkestrerat detta under en lång tid och fört till sig inte bara Burnham utan de flesta ombord Discovery för att ha dem nära sig inför deras övergång till spegeluniversat. Det var en väldigt tydlig hint som gjordes att Lorca på något sätt var ansvarig för deras överfart, när han stängde ner Burnhams undersökning innan den ens hann at starta. Georgiou Finns det en chans att vi får se henne i detta alternativa universum? Kan det t.o.m. vara hon som är Kejsaren? Tyler Culber Jag var så ledsen för att han gick bort. Han har verkligen (i min syn) balanserat upp den smått kaotiske Stamets och utan honom kommer Stamets ha mycket svårare att komma rätt i sin nuvarande förvirring. Jag var ju i förra avsnittet säker på att det som började med kyssen mellan Stamets och Culber skulle avslutas med att en av dem dog. Jag trodde ju att det skulle vara Stamets, men när Culber dog så förstod jag att det var dit vi var på väg. Att Culber skulle dö och då möjligen inte Stamets.
 14. Sorgligt att höra! RIP
×