Jump to content

Pjotr'k

Stjärnflottans säkerhetsbyrå (2)
 • Content Count

  5,958
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Pjotr'k last won the day on September 19

Pjotr'k had the most liked content!

About Pjotr'k

 • Rank
  Storamiral (Moderator)
 • Birthday 05/22/1972

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

30,351 profile views
 1. Spännande nyheter - tyvärr är det fortfarande inget jag spelar.
 2. Jag tror att tanken med att ha så många olika TV-serier i olika format (längd, tecknat, verkligt, olika karaktärer, etc) är ett sätt att skapa en stor bredd och därmed se till att så många som möjligt upptäcker Star Trek och CBS. Det finns en viss risk att man överexponerar, men den risken har nog CBS räknat med och kalkylerat bort. Att det är dåligt tecknat är lite svårt att avgöra så här direkt på stillbilder - jag tycker att många tecknade serier har extremt dåligt material på alla fronter men ändå slår de. Eftersom det är många komiker i rollerna till just Lower Decks gör nog att producenterna främst tänker på att göra något med fokus på humor. Det behöver inte bli dåligt. Hoppas jag...
 3. Såg alla avsnitt och med undantag av vissa avsnitt och så det där med vissa element som inte kunde förklaras när människa och utomjording kombinerades (säger jag utan att spoila för mycket) var riktigt bra. Gillar också invasionstemat och brukar ta till mig sådana filmer.
 4. Ja, varför inte. TOS är inte heller min favorit men som de flesta trekkers skulle jag nog titta på denna nya serie ändå. Det viktiga är att det är en bra grundstory och att det känns som att de håller sig till kanon och inte kokar ihop något konstigt. Men "serie" behöver ju inte heller betyda något mer än att de gör en kortare säsong på 10 avsnitt. Det är så jag tänker och tror kring dessa nya serier - att de blir kortare varianter som har sin story att berätta.
 5. Det jag gillar bäst med detta avsnitt är karaktären Dr Burnham. Hon är så lik Michael Burnham i rösten och beteende, så det känns verkligen som att de jobbat hårt med att få rätt person till rätt plats. Håller med om att det känns som en mellanakt, och jag hoppas så att det tar fart till nästa avsnitt. Men alla avsnitten ger upphov till såååå många uppdateringar av mig på Star Trek Databas, så det är ju kul!
 6. Disco-Weekend!!!! Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter The Red Angel. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 7. Nej, så får vi verkligen hoppas att det inte blir. Jag är tyvärr inte så säker på Netflix, dock. De visade inte Short Treks på Netflix, inte förrän det var premiär här, dvs. Det känns som att de vill satsa mer på sin egen plattform och inte vill släppa material till en av sina huvudkonkurrenter på den amerikanska marknaden och det är ju Netflix.
 8. Mina egna tankar kring avsnittet Daedalus? Då tänker jag på Daedalus-projektet i Enterprise, ca 80 år tidigare. Det handlade om att transportera människor över längre avstånd än bara inom en planet. Det handlar nog inte om det. Kommandocentralen? Det här är snarlikt en sak som tidigare utforskats kopplat till Section 31, fast då i bokform i DS9-eran. Det vore riktigt kul om de kunde koppla ihop detta. I böckerna handlar det om en AI som tar över Section 31 med målet att ta över hela det kända Universum. Fast den tanken misslyckas, så manusförfattarna gör nog inte den kopplingen. Tillys barndom och rymning vid 16 års ålder - det kan ni läsa om i en av de senast utgivna böckerna - "The Way to the Stars". Airiam - så sorgligt. Men att hon var så full av ära och heder ända in i slutet, gör mig så varm i själen. Vilket fint slut - och att det sista hon såg var hennes viktigaste minne från livet, var bara så passande. Gillade att de ersatte slutmusiken med vågor från stranden på Hawaii. Airiams kropp - jag hoppas att de tar hand om hennes kropp. Inte bara för att det är det mest hedervärda att göra, utan också för att Kommandocentralen kanske kan nå kroppen och få tag på informationen i hennes dataenheter. Framtiden - snart måste vi få se vem eller vad den röda ängeln är.
 9. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Project Daedalus. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 10. Jag håller med om snygga återkopplingen. Öht tycker jag att produktionen lyckats sammanbinda det som varit i TOS med det som är nu i DSC. Vina var sig lik, även om det nu är en ny karaktär. Och Keeper (talosiska mannen) hade också tydliga likheter. Är inte helt övertygad om Spock än, men rösten känns tillräckligt lik för att jag ändå skall övervägas åt den mer positiva sidan. Att de jobbar hårt med att få skådespelare som passar till rollerna, samtidigt som moderniserar story, etc, gör att jag känner mig imponerad och framförallt trygg med att de gör ett bra jobb och inte strävar bort från Star Treks "kanon".
 11. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter If Memory Serves. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 12. Som jag skrev i diskussionstråden för Light and Shadows: Det vore väl intressant? Den personen gick de ju aldrig in på i fler detaljer. Annars har jag själv börjat fundera på om det är Section 31 själva. När vi såg Airiam i Light and Shadows få de där röda ögonen zoomade de in på ögat och klippte sedan ihop detta med nästa scen - taket i NCIA-93 - skeppet som ägs av Section 31. Det kändes som en vinkning att det kanske kunde vara den organisationen som stod bakom. Man skulle då kunna anta att Section 31 från vår tid antingen redan vet om det och nu försöker dölja alla spår, eller att de inte vet om det. Fast samtidigt skulle detta bli mer av samma sak - Cloak and Dagger - om man jämför med Lorca från säsong 1, så de kanske inte går ner den vägen igen.
 13. Åh, detta avsnitt var packat med roliga saker. Några saker som jag gillade var: tidsrevor, och att allt med tid framför blir coolt. Jag håller med Tilly där! Sarus himlande med ögonen åt Tilly. Underbart med humorn ombord. Äntligen får vi se Spock! Talos IV - wow! Kul att knyta an till TOS och då framför allt pilotavsnittet som först ratades på ett så tydligt sätt! Viktig information att ha med sig till kommande avsnitt: sonden hade uppgraderats med 500 år (hur de nu kan avgöra sådant, men kanske att de såg en tidsförskjutning i sonden som avgjorde årtalet - konstigt att dessa beräkningar nästan alltid blir exakt jämna hundra år). Det placerar oss i samma tidsera som sulibanernas mystiska välgörare (ENT: Shockwave). Även en grupp antropologer från detta århundrade reste i tiden för att studera olika viktiga händelser (ENT: Cold Front). Vad hände med Airiam. Fick hon ett virus inplanterat. Jag ser att hon fram till nu har kallats Airiam eller även i bakgrundsmaterial Airiam 2.0, [Spoiler om nästa avsnitt] Talos IV - Får vi se den planeten redan i nästa avsnitt och vad gör detta med tidslinjen? 3 år tidigare (enligt TOS The Cage) besökte Pike och Enterprise planeten och efter händelserna då blev planeten avspärrad av Federationen. Stämmer inte detta längre? För varför sade inte datorn, efter sökningen i databasen, till om att planeten var blockerad?
 14. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Light and Shadows. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 15. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Saints of Imperfection och ger oss en intressant inblick i världen som tillhör Jah'Sepp. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
×
×
 • Create New...