Jump to content

Pjotr'k

Stjärnflottans säkerhetsbyrå (2)
 • Content Count

  5,988
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Pjotr'k last won the day on February 17

Pjotr'k had the most liked content!

About Pjotr'k

 • Rank
  Storamiral (Moderator)
 • Birthday 05/22/1972

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

32,271 profile views
 1. Alltså, det här med att Picard blev en "synt" var något som jag tänkt på under hela säsongen. Men då var det mer att han egentligen redan var en synt men inte visste om det. Jag har från början upplevt att introt i varje avsnitt visar att han liksom byggs ihop (precis i slutet av introt) och utifrån det har jag tänkt att han är en synt. Jag älskar lösningen med att han fick en syntetisk kropp, men också att det blev ett värdigt farväl till Data. Data är helt klart Brent SPiners bästa Soong-karaktär. Den har ett sådant djup och det här med att han ville dö är ju något som varit en återkommande sak i Datas liv.
 2. Bra sammanfattning. Jag behåller mitt betyg om att den är bland de bättre, men den är absolut inte den bästa. Håller med om att dessa flörtar med tidigare fans självfallet alltid är välkomna för oss "hardcore trekkers", men det är inget som håller för en längre tid och jag har faktiskt lite tröttnat på att det hela tiden skall poppa upp gamla karaktärer. Alltså även jag som då är en "hardcore trekker". Men säsongens slut gör att jag i alla fall ser med tillförsikt på kommande säsong.
 3. Tack för tipset. Jag har uppdaterat!
 4. Det känns lite spretigt, minst sagt, men CBS satsar stort och har det senaste halvåret sagt att deras mål är att ha en eller två serier på gång hela tiden, så att det skall finnas något för alla. Vi får väl se om det är en bra satsning.
 5. Ja, det vore ju verkligen intressant. Jag tycker annars att de flesta karaktärer (förutom Elnor, då) döljer saker...
 6. Välkommen! Passerar Uddevalla ett par gånger under sommaren men har ännu inte stannat där. Är annars från Ulricehamn.
 7. Picard har Amazon översatt, ja. Inga andra har visat den serien än. Kanal 5-titlarna har vi fått från arkiverade TV-tablåer från 1990-talet. TV-tablåerna från 1970-talet, för det som visades då, har inte gått att återfinna. Om man går till Kungliga Biblioteket i Stockholm är det möjligt att där söka på 1970-talets tidningslägg, men det är ett mödosamt arbete.
 8. Där vi vet svenska titlar har vi skrivit dessa på databasen. Detta var särskilt vanligt för TOS, men skall föras in även på Picard.
 9. 1.4 Absolute Candor Nej, nu tar det verkligen fart! Härligt med rymdstrider, svärdstrider och mer action. Jag gillade verkligen detta avsnitt och det är det första avsnitt som jag redan sett 4 gånger (alla gångerna tittade jag idag). Vad tyckte ni andra?
 10. Jag håller med om att det går långsamt. Det var helt okej vid första avsnittet men det tar sin tid i varje avsnitt och jag gissar att det blir likadant i kommande avsnitt. Det känns som att man har en kort story som normalt skulle ha berättats på 2 avsnitt men drar ut det på en hel säsong, och kanske mer. Det jag gillar med detta är dock att man får ta del av personernas tankar om allt som hänt och händer, något vi inte är bortskämda med i någon högre grad i de senaste Star Trek-serierna. Jag ser fram emot avsnittet nu till helgen då vi, om jag förstått det rätt, kommer att få se mer av "vanliga" romulaner istället för Tal Shiar-agenter och vakter. Jag är kanske inte helt bekväm med hur mänskliga romulanerna är i sitt beteende - jag tänker ex på de som arbetar för Picard och som inte alls låter analyserande som tidigare romulaner har gjort i större utsträckning. Men kanske har dessa bara färgats av att jobba för Picard i 14 år?
 11. Vår Ulricehamnsträff blir nu på fredag eftermiddag kl 15.30 istället. Och bara avsnitt 3, då vi inte kunde hålla oss utan tittade båda två på respektive håll... Men eftersom du inte svarat så är det kanske ändå inte intressant eller möjligt.
 12. Hej thestargaze! Själv bor jag som du säkert minns i Ulricehamn (40 minuter bort med bil). Någon klubb finns inte i Jönköping, men det kan självfallet finnas likasinnade. Jag och en likasinnad försöker träffas på lördagsförmiddagar vid 10-tiden för att titta på Picard. Vi kunde inte i lördags, så om det går på lördag kommer vi titta på avsnitt 2-3 i ett sträck. Du är självfallet välkommen att höra av dig om du vill vara med - och så kan jag ge besked om det verkligen blir av.
 13. Jag finns fortfarande på Facebook, fast minimalt. Har därför inte varit med i Discoverysidan. Kanske vore vettigt att promota Universe-gruppen och senare stänga ner vår Discoverysida. Vem är ansvarig för gruppen nu, är det du, Aike?
 14. Okej, första avsnittet var visst inte så explosivt som jag trodde att det skulle vara. Det blev en bra övergång från TNGs mer sakteliga tempo till det nutida mer snabba. Musiken: Det var en helt ny approach på Star Trek-musiken. En mjukare utveckling från det redan något mjuka Discovery-temat, men jag gillade det, initialt i alla fall. Designen på inledningsdelen var också väldigt modern, i stil med "Anne with an E", "Discovery", etc. Titta noga på bilderna som beskrivs - de säger mycket om grundstoryn. Bland annat kunde man där se en positron som delade sig (Dahj + Soji Asha), om jag tolkade det rätt. Vi kommer säkert att förstå mer, men då borgkuben var tydligt med i denna del lär det vara ett tecken på mer på detta tema. Dahj: Jag trodde att hon skulle bli en återkommande karaktär, men tji fick jag! Att hon skulle gå och bli dödad var långt från mina tankar. Skådespelaren får vi dock behålla och det tycker jag känns positivt - även om jag tycker att flirten mellan Narek och Soji Asha var lite väl överdrivet tydligt. Borgkuben: Nu hade man ju sett kuben i inledningsfilmen, men visst blev jag ändå förvånad när den kom. Smart dock av romulanerna att använda en övergiven borgkub som en bas för återvinning. Det lär finnas mycket att göra där. Androidernas attack: Jag såg Children of Mars (Short Treks-avsnittet) från tidigare i januari och visste därför att en attack hade skett. Att det var tänkande androider som gjorde det tycker jag var lite tråkigt. Men jag antar att vi nu får en bra grund för framtida konflikter och problemlösningar - jag gissar att åtminstone säsong 1 kommer att handla om detta i huvudsak. Betyget blev 8/10
 15. Nu har Star Trek: Picard startat, med ett nytt avsnitt varje fredag! Det första avsnittet heter Remembrance. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett alla visade avsnitt än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Visa gömt innehåll För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Lägg gärna också ett omdöme eller en recension på avsnittets databassida (klicka på rätt avsnitt)!
×
×
 • Create New...