Jump to content

Pjotr'k

Stjärnflottans säkerhetsbyrå (2)
 • Posts

  5,997
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Pjotr'k

 1. Helst inte Paramount+. För min del är det Netflix som jag använder just nu så därför vore det bäst med den tjänsten. Men jag tror att det ändå blir Paramount+ då de vill få över alla serier dit allt eftersom.
 2. Imponerande hög ålder. Jag gillade honom i rollen som doktor Galen - övertygande.
 3. Vem är bäst - den var riktigt svår! Jag tycker att de flesta har sin charm. Kirk med sin starka självkänsla, Picard med sitt starka patos, Sisko för att han är så driven, Janeway för hennes starka känsla för sin besättning, Archer för hans oskuldsfullhet samtidigt som han växte med uppdraget, Georgiou för humorn och bestämdheten och Pike för den oerhört starka utstrålningen. Den enda jag inte känner något särskilt för är Rios som känns mer som att han inte bryr sig om särskilt mycket - men även han kanske kan växa som kapten. När jag väger samman allt vill jag nog därför säga Pike - Pike var helt underbar i Discoverys senaste säsong och jag kan knappt bärga mig till dess att Pike-serien kommer, kanske nästa år.
 4. Jag tänker att immaterialrätt i Federationen mer har att göra med att den som har upphovsrätten är den som får "credd" för att de skapat det hela och att detta är en viktig del i ett system där pengar inte är viktigt, men status i form av goda omdömen och gott rykte är viktigare.
 5. Åh, vad tråkigt att höra. Han var oerhört bra i Continues.
 6. O ja, det är kul, även om jag kan tycka att deras interna skämtanden ibland kan bli lite väl mycket - det känns ibland som att det blir lite väl många pressade skratt följt av "Oh my God - that is so funny". Fast de är ju rätt nya på att jobba tillsammans i detta format, så jag förlåter dem.
 7. Jag har lyssnat på de första tre avsnitten och jag har valt som du föreslog att se avsnitten innan jag lyssnar på deras "recap".
 8. Jag förstår inte riktigt vad man gör där. Kostar det att vara medlem och vad kan man göra mer än att flytta på teleskop? Kan du förklara lite mer, så kanske jag själv förstår det roliga med det?
 9. Jag tycker även att det är lite väl dyrt med utropspris på 50 USD för ett hundhalsband. Men för nörden med extra pengar kanske det ändå kan locka.
 10. Alltså, det här med att Picard blev en "synt" var något som jag tänkt på under hela säsongen. Men då var det mer att han egentligen redan var en synt men inte visste om det. Jag har från början upplevt att introt i varje avsnitt visar att han liksom byggs ihop (precis i slutet av introt) och utifrån det har jag tänkt att han är en synt. Jag älskar lösningen med att han fick en syntetisk kropp, men också att det blev ett värdigt farväl till Data. Data är helt klart Brent SPiners bästa Soong-karaktär. Den har ett sådant djup och det här med att han ville dö är ju något som varit en återkommande sak i Datas liv.
 11. Bra sammanfattning. Jag behåller mitt betyg om att den är bland de bättre, men den är absolut inte den bästa. Håller med om att dessa flörtar med tidigare fans självfallet alltid är välkomna för oss "hardcore trekkers", men det är inget som håller för en längre tid och jag har faktiskt lite tröttnat på att det hela tiden skall poppa upp gamla karaktärer. Alltså även jag som då är en "hardcore trekker". Men säsongens slut gör att jag i alla fall ser med tillförsikt på kommande säsong.
 12. Tack för tipset. Jag har uppdaterat!
 13. Det känns lite spretigt, minst sagt, men CBS satsar stort och har det senaste halvåret sagt att deras mål är att ha en eller två serier på gång hela tiden, så att det skall finnas något för alla. Vi får väl se om det är en bra satsning.
 14. Ja, det vore ju verkligen intressant. Jag tycker annars att de flesta karaktärer (förutom Elnor, då) döljer saker...
 15. Välkommen! Passerar Uddevalla ett par gånger under sommaren men har ännu inte stannat där. Är annars från Ulricehamn.
 16. Picard har Amazon översatt, ja. Inga andra har visat den serien än. Kanal 5-titlarna har vi fått från arkiverade TV-tablåer från 1990-talet. TV-tablåerna från 1970-talet, för det som visades då, har inte gått att återfinna. Om man går till Kungliga Biblioteket i Stockholm är det möjligt att där söka på 1970-talets tidningslägg, men det är ett mödosamt arbete.
 17. Där vi vet svenska titlar har vi skrivit dessa på databasen. Detta var särskilt vanligt för TOS, men skall föras in även på Picard.
 18. 1.4 Absolute Candor Nej, nu tar det verkligen fart! Härligt med rymdstrider, svärdstrider och mer action. Jag gillade verkligen detta avsnitt och det är det första avsnitt som jag redan sett 4 gånger (alla gångerna tittade jag idag). Vad tyckte ni andra?
 19. Jag håller med om att det går långsamt. Det var helt okej vid första avsnittet men det tar sin tid i varje avsnitt och jag gissar att det blir likadant i kommande avsnitt. Det känns som att man har en kort story som normalt skulle ha berättats på 2 avsnitt men drar ut det på en hel säsong, och kanske mer. Det jag gillar med detta är dock att man får ta del av personernas tankar om allt som hänt och händer, något vi inte är bortskämda med i någon högre grad i de senaste Star Trek-serierna. Jag ser fram emot avsnittet nu till helgen då vi, om jag förstått det rätt, kommer att få se mer av "vanliga" romulaner istället för Tal Shiar-agenter och vakter. Jag är kanske inte helt bekväm med hur mänskliga romulanerna är i sitt beteende - jag tänker ex på de som arbetar för Picard och som inte alls låter analyserande som tidigare romulaner har gjort i större utsträckning. Men kanske har dessa bara färgats av att jobba för Picard i 14 år?
 20. Vår Ulricehamnsträff blir nu på fredag eftermiddag kl 15.30 istället. Och bara avsnitt 3, då vi inte kunde hålla oss utan tittade båda två på respektive håll... Men eftersom du inte svarat så är det kanske ändå inte intressant eller möjligt.
 21. Hej thestargaze! Själv bor jag som du säkert minns i Ulricehamn (40 minuter bort med bil). Någon klubb finns inte i Jönköping, men det kan självfallet finnas likasinnade. Jag och en likasinnad försöker träffas på lördagsförmiddagar vid 10-tiden för att titta på Picard. Vi kunde inte i lördags, så om det går på lördag kommer vi titta på avsnitt 2-3 i ett sträck. Du är självfallet välkommen att höra av dig om du vill vara med - och så kan jag ge besked om det verkligen blir av.
 22. Jag finns fortfarande på Facebook, fast minimalt. Har därför inte varit med i Discoverysidan. Kanske vore vettigt att promota Universe-gruppen och senare stänga ner vår Discoverysida. Vem är ansvarig för gruppen nu, är det du, Aike?
 23. Okej, första avsnittet var visst inte så explosivt som jag trodde att det skulle vara. Det blev en bra övergång från TNGs mer sakteliga tempo till det nutida mer snabba. Musiken: Det var en helt ny approach på Star Trek-musiken. En mjukare utveckling från det redan något mjuka Discovery-temat, men jag gillade det, initialt i alla fall. Designen på inledningsdelen var också väldigt modern, i stil med "Anne with an E", "Discovery", etc. Titta noga på bilderna som beskrivs - de säger mycket om grundstoryn. Bland annat kunde man där se en positron som delade sig (Dahj + Soji Asha), om jag tolkade det rätt. Vi kommer säkert att förstå mer, men då borgkuben var tydligt med i denna del lär det vara ett tecken på mer på detta tema. Dahj: Jag trodde att hon skulle bli en återkommande karaktär, men tji fick jag! Att hon skulle gå och bli dödad var långt från mina tankar. Skådespelaren får vi dock behålla och det tycker jag känns positivt - även om jag tycker att flirten mellan Narek och Soji Asha var lite väl överdrivet tydligt. Borgkuben: Nu hade man ju sett kuben i inledningsfilmen, men visst blev jag ändå förvånad när den kom. Smart dock av romulanerna att använda en övergiven borgkub som en bas för återvinning. Det lär finnas mycket att göra där. Androidernas attack: Jag såg Children of Mars (Short Treks-avsnittet) från tidigare i januari och visste därför att en attack hade skett. Att det var tänkande androider som gjorde det tycker jag var lite tråkigt. Men jag antar att vi nu får en bra grund för framtida konflikter och problemlösningar - jag gissar att åtminstone säsong 1 kommer att handla om detta i huvudsak. Betyget blev 8/10
 24. Nu har Star Trek: Picard startat, med ett nytt avsnitt varje fredag! Det första avsnittet heter Remembrance. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett alla visade avsnitt än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Visa gömt innehåll För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Lägg gärna också ett omdöme eller en recension på avsnittets databassida (klicka på rätt avsnitt)!
 25. Men så tråkigt om det inte är textat. För min del klarar jag mig väl, men det faktum att Discovery varit så bra textad på Netflix har ju bara stärkt serien, tycker jag.
×
×
 • Create New...