Jump to content

Pjotr'k

Stjärnflottans säkerhetsbyrå (2)
 • Content Count

  5,964
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Pjotr'k

 1. Men så tråkigt om det inte är textat. För min del klarar jag mig väl, men det faktum att Discovery varit så bra textad på Netflix har ju bara stärkt serien, tycker jag.
 2. Det har du rätt i. Nog var ju en fast karaktär som återkom så ofta, men ingen av huvudkaraktärerna.
 3. Inte riktigt, Nog gick bort tidigare i höstas. Men det är riktigt tråkigt. Minns Rene Auberjonois med mycket värme och glädje.
 4. Spännande nyheter - tyvärr är det fortfarande inget jag spelar.
 5. Jag tror att tanken med att ha så många olika TV-serier i olika format (längd, tecknat, verkligt, olika karaktärer, etc) är ett sätt att skapa en stor bredd och därmed se till att så många som möjligt upptäcker Star Trek och CBS. Det finns en viss risk att man överexponerar, men den risken har nog CBS räknat med och kalkylerat bort. Att det är dåligt tecknat är lite svårt att avgöra så här direkt på stillbilder - jag tycker att många tecknade serier har extremt dåligt material på alla fronter men ändå slår de. Eftersom det är många komiker i rollerna till just Lower Decks gör nog att producenterna främst tänker på att göra något med fokus på humor. Det behöver inte bli dåligt. Hoppas jag...
 6. Såg alla avsnitt och med undantag av vissa avsnitt och så det där med vissa element som inte kunde förklaras när människa och utomjording kombinerades (säger jag utan att spoila för mycket) var riktigt bra. Gillar också invasionstemat och brukar ta till mig sådana filmer.
 7. Ja, varför inte. TOS är inte heller min favorit men som de flesta trekkers skulle jag nog titta på denna nya serie ändå. Det viktiga är att det är en bra grundstory och att det känns som att de håller sig till kanon och inte kokar ihop något konstigt. Men "serie" behöver ju inte heller betyda något mer än att de gör en kortare säsong på 10 avsnitt. Det är så jag tänker och tror kring dessa nya serier - att de blir kortare varianter som har sin story att berätta.
 8. Det jag gillar bäst med detta avsnitt är karaktären Dr Burnham. Hon är så lik Michael Burnham i rösten och beteende, så det känns verkligen som att de jobbat hårt med att få rätt person till rätt plats. Håller med om att det känns som en mellanakt, och jag hoppas så att det tar fart till nästa avsnitt. Men alla avsnitten ger upphov till såååå många uppdateringar av mig på Star Trek Databas, så det är ju kul!
 9. Disco-Weekend!!!! Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter The Red Angel. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 10. Nej, så får vi verkligen hoppas att det inte blir. Jag är tyvärr inte så säker på Netflix, dock. De visade inte Short Treks på Netflix, inte förrän det var premiär här, dvs. Det känns som att de vill satsa mer på sin egen plattform och inte vill släppa material till en av sina huvudkonkurrenter på den amerikanska marknaden och det är ju Netflix.
 11. Mina egna tankar kring avsnittet Daedalus? Då tänker jag på Daedalus-projektet i Enterprise, ca 80 år tidigare. Det handlade om att transportera människor över längre avstånd än bara inom en planet. Det handlar nog inte om det. Kommandocentralen? Det här är snarlikt en sak som tidigare utforskats kopplat till Section 31, fast då i bokform i DS9-eran. Det vore riktigt kul om de kunde koppla ihop detta. I böckerna handlar det om en AI som tar över Section 31 med målet att ta över hela det kända Universum. Fast den tanken misslyckas, så manusförfattarna gör nog inte den kopplingen. Tillys barndom och rymning vid 16 års ålder - det kan ni läsa om i en av de senast utgivna böckerna - "The Way to the Stars". Airiam - så sorgligt. Men att hon var så full av ära och heder ända in i slutet, gör mig så varm i själen. Vilket fint slut - och att det sista hon såg var hennes viktigaste minne från livet, var bara så passande. Gillade att de ersatte slutmusiken med vågor från stranden på Hawaii. Airiams kropp - jag hoppas att de tar hand om hennes kropp. Inte bara för att det är det mest hedervärda att göra, utan också för att Kommandocentralen kanske kan nå kroppen och få tag på informationen i hennes dataenheter. Framtiden - snart måste vi få se vem eller vad den röda ängeln är.
 12. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Project Daedalus. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 13. Jag håller med om snygga återkopplingen. Öht tycker jag att produktionen lyckats sammanbinda det som varit i TOS med det som är nu i DSC. Vina var sig lik, även om det nu är en ny karaktär. Och Keeper (talosiska mannen) hade också tydliga likheter. Är inte helt övertygad om Spock än, men rösten känns tillräckligt lik för att jag ändå skall övervägas åt den mer positiva sidan. Att de jobbar hårt med att få skådespelare som passar till rollerna, samtidigt som moderniserar story, etc, gör att jag känner mig imponerad och framförallt trygg med att de gör ett bra jobb och inte strävar bort från Star Treks "kanon".
 14. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter If Memory Serves. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 15. Som jag skrev i diskussionstråden för Light and Shadows: Det vore väl intressant? Den personen gick de ju aldrig in på i fler detaljer. Annars har jag själv börjat fundera på om det är Section 31 själva. När vi såg Airiam i Light and Shadows få de där röda ögonen zoomade de in på ögat och klippte sedan ihop detta med nästa scen - taket i NCIA-93 - skeppet som ägs av Section 31. Det kändes som en vinkning att det kanske kunde vara den organisationen som stod bakom. Man skulle då kunna anta att Section 31 från vår tid antingen redan vet om det och nu försöker dölja alla spår, eller att de inte vet om det. Fast samtidigt skulle detta bli mer av samma sak - Cloak and Dagger - om man jämför med Lorca från säsong 1, så de kanske inte går ner den vägen igen.
 16. Åh, detta avsnitt var packat med roliga saker. Några saker som jag gillade var: tidsrevor, och att allt med tid framför blir coolt. Jag håller med Tilly där! Sarus himlande med ögonen åt Tilly. Underbart med humorn ombord. Äntligen får vi se Spock! Talos IV - wow! Kul att knyta an till TOS och då framför allt pilotavsnittet som först ratades på ett så tydligt sätt! Viktig information att ha med sig till kommande avsnitt: sonden hade uppgraderats med 500 år (hur de nu kan avgöra sådant, men kanske att de såg en tidsförskjutning i sonden som avgjorde årtalet - konstigt att dessa beräkningar nästan alltid blir exakt jämna hundra år). Det placerar oss i samma tidsera som sulibanernas mystiska välgörare (ENT: Shockwave). Även en grupp antropologer från detta århundrade reste i tiden för att studera olika viktiga händelser (ENT: Cold Front). Vad hände med Airiam. Fick hon ett virus inplanterat. Jag ser att hon fram till nu har kallats Airiam eller även i bakgrundsmaterial Airiam 2.0, [Spoiler om nästa avsnitt] Talos IV - Får vi se den planeten redan i nästa avsnitt och vad gör detta med tidslinjen? 3 år tidigare (enligt TOS The Cage) besökte Pike och Enterprise planeten och efter händelserna då blev planeten avspärrad av Federationen. Stämmer inte detta längre? För varför sade inte datorn, efter sökningen i databasen, till om att planeten var blockerad?
 17. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Light and Shadows. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 18. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Saints of Imperfection och ger oss en intressant inblick i världen som tillhör Jah'Sepp. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 19. Nej, det har du faktiskt rätt i. Tänkte inte på den saken, och visst stämmer det att något saknas på vägen här. Kanske var den frostiga kylan mellan dem efter hennes "svek" i början av säsong 1, bara ett tecken på en syskonrelation som fått sig en törn, men att man sedan hittar tillbaka till varandra. Jag tycker mig ändå se att de har en mycket god relation i Discoverys allra första avsnitt.
 20. Till största delen är det dubbletter. Men ett actionfigurset har jag tanken om 500 kronor, då dessa oöppnade set normalt sett går på mellan 600 och 1000 kronor. Jag behöver röja bort en massa saker hemma, pga platsbrist, så jag lägger ut mer allt eftersom.
 21. Som tidigare brukar jag lägga upp mina Star Trek-saker till försäljning på min egen sajt. Men den har varit i vilande läge ett tag nu. Nu har jag börjat lägga upp igen, så ni får gärna kika där. Det handlar om spel, DVD-filmer, Star Trek Magazine, bilder på Star Trek-skådespelare och mycket mer för den intresserade. Efter en kort tid lägger jag sedan upp materialet på Tradera - något lägre pris där, men de bästa sakerna har ju då kanske redan gått via webbplatsen. Välkommen att köpa - fastpris på allt, med rabatter på min webbplats när man köper där.
 22. Jag måste säga att detta avsnitt berörde mig jättemycket. Allt kring Saru gjorde att jag fick tårar i ögonen - det var verkligen så känslosamt. Men det var samtidigt så bra gjort att jag inte anade vad som skulle komma. Jag gillade flera smådelar som att Normalt i TV-serier när någon ber en om att efter denne någons död göra något särskilt, brukar svaret alltid bli att "Nej, du kommer inte att dö", eller "Du kan berätta det själv". Burnham accepterade det bara, med full respekt för Saru. Det gillade jag skarpt. Det kändes mer äkta. De var trogna mot originalet när de gestaltade sauriern Linus. Han var ju väldigt lik originalet från den första Star Trek-filmen. Även skådespelaren som spelade Number One, var ju underbart lik originalet Majel Barrett-Roddenberry. Här har de jobbat på att visa respekt för Star Treks historia, och även Number Ones frisyr var ju i princip identisk! Jag är nu nyfiken på: Jah'Sepp - var kommer de ifrån? Lever de i det myceliska nätverket, som det antyddes? Sfären lär vi aldrig se motsvarigheten till, men kommer vi att få veta mer om vad den upplevde under sina 100.000 år, eller är detta en avslutad historia? Det enda jag var tveksam kring var Stamets skrik i slutscenen. Eller så kanske jag förstår det bättre i nästa del.
 23. Om ni inte redan sett det, så finns Star Trek: Short Treks (förkortat ST) sedan början av januari på Netflix. Vi har skrivit om det bland nyheterna tidigare: Man hittar dem bland "trailers, m.m." för Discovery. Sammanlagt 4 avsnitt gavs ut från november till januari och jag har gjort en sammanställning om dem på https://www.startrekdb.se/teman/teman.php?tema=246 . Vad tycker ni om dessa korta avsnitt? Diskutera gärna här - observera att det för den som ännu inte sett avsnitten kan finnas spoilers i diskussionen. Titta på dem först och kom sedan tillbaka för att ge era spontana och spännande kommentarer! Min "recension" Själv tycker jag att de gav en fördjupning av karaktärer och även hintade om saker som kan tänkas komma senare i Discovery-serien. Fripassageraren var en bra karaktär som jag gärna ser mer av. Sarus planet lär väl komma i fokus vid något tillfälle framöver. Och vad hände egentligen med USS Discovery, så att det var fast i 1000 år? Avsnittet om Mudd var mest roligt - men jag kan inte tänka mig att de återbesöker den karaktären igen.
 24. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter An Obol for Charon som marknadsförts som ett mycket känslosamt avsnitt. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 25. Det är roligt att du säger det. Den största kritiken mot Discoverys säsong 1 var att de just inte hade något hår... 😉 Men som jag skrev innan var det kul med en förklaring till att de nu hade hår igen. Även klingoner har modetrender... Min upplevelse är att manusförfattarna och övriga i teamet bakom säsong 2 jobbar hårt på att få in Discovery i det som folk känner igen från tidigare serier, samtidigt som de värnar om det nya som de ändå har arbetat upp i säsong 1. Det bådar gott. Nu skall jag snart se på nästa avsnitt...
×
×
 • Create New...