Jump to content

Taggenagger

Stjärnflotteakademin
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Taggenagger

 • Rank
  Kadett 1:a året
 1. Transformers är en amerikansk idé som baserades på en mängd japanska figurer Hasbro köpte in till staterna. En av leksakerna var den röda lastbilsroboten Convoy, som fick heta Optimus Prime i USA. För att leksakerna skulle sälja bättre ville man förstås ha en TV-serie och en serietidning vid deras sida. Alla vet vi att japanerna är skickliga på animation, och produktionen lades där. Däremot spelades alla röster in först, i USA, vartefter de skickades ner till japan och animerades därefter. Så japanerna tog serien till sig och dubbade den till japanska efter att den gått till USA. Det finns egentligen ingen större skillnad mellan den japanska originalserien och den amerikanska, förutom att The Movie inte kom till japan förrän 1990, och då var det "försent". (därav att man producerade Scramble City). Nu är jag inte så inne på den japanska versionen av originalserien, men animationsmässigt är det ingen som helst skillnad. Däremot har japanerna en helt egen fortsättning på säsong 3, jämfört med amerikanernas fortsättning som är en ynka tredelarsavsnitt.
 2. Jag förstår inte varifrån du har fått allt, för det är struntsnack. Den serie du pratar om är bara den japanska versionen av den enda existerande originalserien. Scramble City (som jag för övrigt dubbat) var ett taffligt försök av japanerna att fylla luckan som The Movie skapade (en film som inte tillhör japanernas kontinuitet), men avsnittet blev ensamt och fick aldrig någon uppföljare. Call of The Primitives skiljer sig bara från de andra avsnitten i den bemärkelse att det är riktigt snyggt animerat. Originalserien animerades av en massa olika studios, jämför bara Carnage in C-Minor och Dark Awakening. Fortfarande samma serie, det finns inga unika heljapanska originalserieavsnitt. Det finns bara en originalserie. I USA delade man upp den i 3 säsonger (4 om man räknar med deras egna trepartsserie "The Rebirth") och i Japan delades den upp i två serier (Super Robot Life och 2010). Varifrån har du fått alla dessa underliga idéer om att det ska finnas två originalserier?
 3. humpf. om den frågan tvistar de lärde. ;) transformers började ju som en japansk tecknad serie. vad jag är ganska så säker på är att den japanska transformersserien exporterades till usa, där man visade den första säsongen. dock visade sig storylinen vara för komplicerad för seriens målgrupp i usa. där inriktade den sig på barn i åldrarna 7 - 10 ungefär. i japan var det en populär meccha, vilket brukar locka pojkar i 13 - 16 års åldern. därför köpte det amerikanska bolaget sky rättigheterna för att göra en egen transformersserie, som följer den vanliga amerikanska mallen för tecknade serier - fristående avsnitt och inte så mycket hjärna. puristerna skrek i högan sky och en annan kanal började visa den japanska transformers igen. så nu har vi två transformersserier. med mig så långt? det är nu det börjar bli krångligt. ;) till europa exporterades i vissa fall både den japanska och amerikanska serien. vad [eller ens om] vi hade i sverige vet jag inte. det bör ha varit den amerikanska, eftersom den svenska serietidningen baserades på den amerikanska förlagan. dessutom köpte ett engelskt bolag rättigheterna för att göra en eller två säsonger som visades främst i europa. nu ägs alla [!] rättigheterna av en svensk kille som säljer nytryckta transformerströjor. så svaret på din fråga är både ja och nej. den japanska transformers är i allra högsta grad en meccha/sci-fianime, medan den amerikanska och europeiska antagligen inte skulle klassas som det eftersom de saknar mangastuket, de vanliga japanska kulturuttrycken, den ursprungliga storylinen [som var väldigt typisk för mecchaanime] och säkerligen massa annat viktigt. puh. nu är jag trött. ;) Jag bör nog inte vänta mig ett svar (då inlägget jag väljer att kommentera postades för snart ett år sedan) men jag känner att det är mer eller mindre min plikt att göra det. Vad snackar du om egentligen? Transformers originalserie mycket väl animerad i Japan, men den är animerad efter amerikanska röster. Storyn var aldrig för komplicerad för målgruppen, varifrån kommer de tankarna? Sky är inget amerikanskt bolag, utan en brittisk kanal som visade originalserien i Storbrittanien. Det finns ingen japansk TF-serie man började "visa igen", vem sjutton utanför asien ville se originalserien på japanska? Och sen blandar du in serietidningen i alltihopa, inget av det du säger stämmer. Jag hoppas verkligen att jag får ett svar på det här, för om den här informationen förbigått hela Transfan-väldet och är känd av bara en svensk, då vill jag veta varför. www.ntfa.net
×
×
 • Create New...