Jump to content

Janson

Stjärnflottan
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Janson

 • Birthday 08/18/1985

Janson's Achievements

Fänrik

Fänrik (5/15)

0

Reputation

 1. På engelska heter dem force field och containment field. Force field är väl bara när man vill ha en "vägg", t ex i cellerna. Containment field är väl när man vill att något ska vara avskuret från omvärlden. För att skydda saken från miljön, eller för att skydda miljön från saken. Så har jag uppfattat det.
 2. Amerikanare är ofta sämre på engelska än svenskar. Inte för att generalisera någon, men många av dem har sämre stavning och grammatik än "utlänningar".
 3. Lund? Låter perfekt för mig... Är det på en helg? I så fall kostar det säkert en 30-40 kr att åka buss dit. Om det är på en vardag åker jag gratis (skolan betalar).
 4. Har tyvärr inte tid med IRC-chat. Jag spelar tre karaktärer i PBEM-rollspel och är medlem i både detta forumet och ett annat. (Jag har förklarat innan vad PBEM-rollspel är. Om ni är intresserade av det eller vill veta vad det är, skicka ett pm till mig.)
 5. Serien Enterprise (och därmed skeppet) är med största sannolikhet skriven senare än detta avsnittet. Felet fanns därmed inte när avsnittet gjordes, utan blev ett fel först när Enterprise gjordes. Så borde det väl ändå vara?
 6. Vad kul! Men blir inte det rätt sent på kvällen? (har ännu inte lyckats lära mig att omvandla amerikansk tid till svensk...) Jag antar att det ska vara 6.00 pm EST, vilket blir 24.00 CET (Central European Time).
 7. Jag kan inte markera detta forumet som läst (Frågor, Kommentarer & Förslag). Varken med länken på dess egen sida eller med länken på huvudsidan. Länken på den egna gör som den brukar, utom just att markera det som läst. Länken på huvudsidan markerar alla utom detta forumet. Konstigt...
 8. Nä, där har man ju varit miljoner gånger...
 9. GRATTIS TILL FÖRSTAPLATSEN!!!!!!!! Såg precis att sidan blev årets bästa sci-fi sajt.
 10. Att ha hand om bryggan och att vara kapten är inte samma sak. Om Janeway åker ut i en shuttle och Chakotay bestämmer på skeppet, så är Janeway fortfarande kapten och Chakotay first officer. För om Janeway ger en order från shuttlen så måste den ju följas. Hon bestämmer fortfarande.
 11. #### it, före mig!! :-@ ;)
 12. Det säger ju sig själv att Skåne är ett coolt ställe. ;)
 13. Ingen regel direkt, men det ingår i hans arbetsuppgifter att leda away teams. Förutom i TOS där Kirk leder alla av nån anledning.
 14. Jag fick diskutera lite med min familj om vad vi skulle se, eftersom vi var på ett ställe med bara en TV. Det slutade med att jag missade det innan "inlednings-sången", men såg det efter. B'Elanna var väl med för att hon är chief engineering officer (kommer inte ihåg exakt varför hon behövdes), Chakotay var med eftersom han är first officer, och regeln att de ska följa med på away missions följdes denna gången (fast den inte brukar följas). Neelix var med för att han varit på ett fraktskepp mycket, och Chakotay tyckte han var bra att ha med. Jag tyckte avsnittet var lite sådär. Blir de inte sämre och sämre? Avsnitten alltså. Jag menar, det blir mindre och mindre star trek, tycker jag. Eller så är det för att jag förväntar mig mer och mer.
 15. Holodeck skulle jag helst velat ha. Tänk er bara, fullständiga miljöer man skulle kunna gå till när som helst. T ex den vackraste plats man varit på, den kunde man ha rekonstruerat i ett holodeck. Iofs skulle det kanske blivit lite tråkigt i längden...Helst av allt skulle jag velat vara ombord på ett skepp, eller iaf spela med i en st-serie. ;)
×
×
 • Create New...