Gå till innehåll

Ricochet

Stjärnflotteakademin år 2
  • Innehållsantal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Ricochet

  1. ...skulle nog gärna dela universum med professor Moriarty och grevinnan Regina Barthalomew - då de får en hel värld för sig själva i ST-TNG "Ship in a Bottle".
  2. ...och om ni tyckte den var kul, så finns det följande om teleportation/transporter: http://www.sigmatc.a.se/wolf/text/prose/coclochain02.txt
  3. Varför har vi inte haft något besök från framtiden? För de som kan engelska, läs och begrunda: http://www.sigmatc.a.se/wolf/text/prose/coclochain01.txt
  4. Fråga: När dök Borg för första gången upp i TV-rutan? Svar: Den 6 Maj 1989 (i USA) - episoden hette "Q Who" ...och Frankensteins Monster var inte en Cyborg. Cyborg betyder alltså inte 'konstgjord varelse". Det är ett sammandrag av cybernetiskt-organiskt element. Syftar på varelser som består av organiska och tekniska komponenter. I dagens samhälle förekommer en form av cyborg. Människor med proteser och pacemakers.
  5. Eftersom ämnet är Borg's ursprung, kan denna information vara relevant. Enligt 'The Encyclopedia of Science Fiction' populariserades begreppet 'Cyborg' i och med David Rorviks roman "As Man becomes Machine" från 1971, och med TV-serien "Six Million Dollar Man". Men... I Tyskland skapades 1961 en sci-fi-romanserie, som utgavs (och fortfarande utkommer med) ett nytt nummer varje vecka. Vid det här laget har Perry Rhodan-serien, som den heter, utkommit med långt över 2000 nummer. Textmängden per nummer, motsvara en gammal daw-pocket-bok, en Gregory Kern, Olof Möller eller en Saturnus/Kosmos-pocket (om någon här kommer ihåg några av dessa). Ungefär 1963, dök det i Perry Rhodan-serien upp en ras som kallade sig för 'Posbis'. (sammandrag av Positroniska-biologiska). Dessa fungerade kollektivt, på samma sätt som 'Borg'. Deras rymdskepp var kubiska och oöverskådligt 'fragmenterade'. De betraktade sig själva som 'den enda sanna livsformen'. Man kan dra många paralleller med 'Borg' här. Perry Rhodan-serien har översatts till engelska och utkommit i USA med knappt 150 nummer, dvs att Posbis hann dyka upp i serien (och besegras), innan den blev inställd i USA. Huruvida Perry Rhodan-författarna anser att Posbis var deras idé, låter jag vara osagt (de liknar ju bl.a. även Daleks i Dr.Who), men Perry Rhodan-fans anser naturligtvis att Star Trek-universet har knyckt (eller lånat) 'Borg' från dem. Och med alla likheter mellan Borg och Posbis är jag benägen att hålla med.
  6. Jag vill se... STAR TREK - CHRONICLES (mitt arbetsnamn)... med en fortsättning på händelserna i TNG, DS9 och Voyager. Jag vill se Captain William T Riker's i rollen som befälhavare på Enterprise NCC1701-E (med E som i Enterprise). Jag vill veta vad som hände med Ensign Sito (självklart överlevde hon), Ro Laren och W.Thomas Riker... Jag vill veta varför Q valde att dyka upp just i samband med Farpoint-uppdraget, vad han menade med sin 'hint' till Picard i "All Good Things". Varför är han så förtjust i Terranerna? Jag vill se mera av Barclay, mera Miles O'Brien, mera Seven of Nine... Jag vill blanda friskt och ta bra berättelser, som utspelar sig ombord på Enterprise, på Starfleet Academy, på DS9 och på andra kända ställen. Vad hände med Scotty? Hur gick det för Spock? Ta en tripp tillbaka i tiden och se vad kapten Hikaru Sulu råkade ut för! Mera Klingoner, Cardassians, Andorians, Borg och Romulans. Jag vill se en serie som väver samman alla de andra till en "Star Trek Tapestry", där man knyter ihop gamla lösa trådar av alla slag. Besök gärna profeten Sisko i maskhålet. Och för dramatikens skull lite tunga dödsscener (ingen lever för evigt), för folk som absolut inte längre vill vara med längre. Mamma Troi, Picard... whatever! Det finns så mycket att klämma fram tårar och skratt med. Jag vill se en Star Trek syntes - och inget annat! Men ovan angivna kategorier är... gäsp... inte ens värda att rösta om. Någon som har en bättre idé?
  7. Jag tycker att ENTERPRISE gott och väl kan få icke-exploderande konsoller. Det har vi ju redan idag.
  8. Steget från patriotism/nationalism till fascism är kort. Detta är den färgton som ID4 tyvärr har. Den jublande skaran till trots. I Star Trek hyllas och beskrives en relativt sund patriotism genom Bajors frihetskamp. Bara för att Cochrane råkar vara Amerikan, så kastar det inte omkull hela Roddenberrys skapelse och ideal. Tolerans genomsyrar allt i Star Trek från orginalserien till Voyager (jag avstår från att kommentera Enterprise). En skotte, en asiat, en ryss, en afrikansk kvinna, två amerikaner och en utomjording... vad blir det? Svar: ST-TOS Ämnet patriotism är varken OT för ID4 eller ST. Medan ST lyfter fram ideal som bryter ned fördomar, är ID4 snarare motsatsen. Det var inte tyskarnas roll att bli världens herrafolk och det är inte heller USAs roll. Dags för Hollywood att inse det.
  9. Det vidriga flaggviftandet i amerikanska filmer slipper man, tack och lov, i Star Trek. Men Roland Emmerich går till överdrift i ID4 och förstör ett i övrigt gott intryck genom överdriven och falsk patriotism av den tyske regissören. Vad är filmens budskap, kan man fråga sig? Specialeffekterna är suveräna, varelserna är välgjorda, skådespeleriet är ok... Det finns positiva saker att säga om ID4. Men... som sagt... förutom alla pyrotekniska effekter är det en film som mest blir ihågkommen för att den är så äckligt amerikansk. Det är väl bara en sak den säger... "USA är bäst! Vi har alla hjältar och genier hos oss!" Fast vi vet ju redan, att det inte är sant.
  10. Apornas Planet-filmerna innehåller en massa tänkvärda ord. Inte minst 6:e versen ur 29:e rullen... "Beware the beast man, for he is the devils pawn... osv" - men här är några axplock... --- Taylor: "How did this upside-down society ever come into existence?" Dr.Zaius: "You may well call it upside-down, since you are at the very bottom of it!!" (Planet of the Apes) --- Zira: "Don't let them catch you talking! Brent: "Why not?" Cornelius: "Oh, but you don't understand! Only apes can talk. If they hear you speak, they will dissect you, and kill you - in that order!" (Beneath the Planet...) --- Brent: (Sigh!) "What good did ever come from all that talking around all those tables?" (Beneath the Planet of the Apes)
  11. Uhm.... det där låter som den polska filmen Seksmisja (Sex Mission) från 1983 i regi av Juliusz Machulski. Visad på svensk tv den 31 januari 1987.
  12. Du menar inte möjligen då Jack Arnolds svart-vita rulle 'It Came from Outer Space' från 1953 (81 minuter)? ....eller?
  13. ...och så finns det tv-serien från sent 80-tal, som tar vid efter bio-filmen från 50-talet.
  14. Pja.... det finns Gröna Gubbar från Y.R. inspelad på Skara Sommarland (dålig), Rymdinvasion i Lappland, tv-serien Den 5:e Generationen (i tre delar, vill jag minnas).... Tarkovskijs film.... vad-var-det-den-hette-nu-igen... och... Gladiatorerna... ja - ingenting särskilt att yvas över någondera. Däremot har norrmännen gjort en hyfsad tv-serie i tre delar (Blindpassasjer), som var en budgetvariant på Alien.
  15. Deepwater Black är en serie som gick på sci-fi channel för ett antal år sedan... Jag spelade in 7 episoder (á 25 minuter) som går att beskåda vid något tillfälle för ett gäng intresserade. ;)
×
×
  • Skapa nytt...