Jump to content

Stelfan

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Stelfan

 1. Med lite tur kanske Enterprise återvänder till "Westernplaneten" i samband med att innevånarna ska föras tillbaka till jorden igen. Då kan vi förhoppningsvis få se ett avsnitt med lite fräscht nytänkande; något i stil med att en grupp av människorna tjurskalligt motsätter sig evakueringen trots att planeten då ställts inför ett nytt förestående hot om total förintelse... ;) Hehe, jag förstår vad du menar, det har ju aaaldrig gjorts förrut
 2. SoG är enligt mig det sämsta avsnittet i Star Trek någonsin, för det första är det en dålig story, och för det andra är den helt omöjlig. Då Riker minns tillbaka på händelserna så var många av dessa minnen från då han inte ens var med, han minns t.ex. händelser på skeppet, samtidigt som han var nere på en planet. För det andra tycker jag att det är väldigt konstigt att det enda han skulle återblicka var tiden när han var på enterprise (då bara ungefär två år). Har ingenting annat hänt i hans liv någonsin? Fast jag har för mig att avsnittet gjordes under någon sorts strejk, så de var bara tvungen att sätta ihop något skräp att visa.
 3. Ja, att få utforska rymden vore ju inte så dumt, så det skulle nog ligga bra till.. Annars vore det ju inte så dumt att träffa Christina Aguilera i en privat miljö?
 4. Mitt favoritcitat är från First Contact: Picard: "We made to many compromises already, to many retreats. They invade our space and we fall back, they assimilate entire worlds and we fall back. But not again, the line must be drawn here! This far, no further. And I will make them pay for what they have done!" Patrick Stewart är en sanlöst bra skådespelare.
 5. Jag skulle tro att nyhetsrapporteringar och annat sänds ut, men inte genom någon TV, inte som den ser ut idag iaf. I Generations har du ju också massa reportrar som är med då ENT-B prövar sina vingar..
 6. Det var inte riktigt så jag menade, utan hur kommer själva underhållningen att se ut? Tror ni (helt världelösa) varjedag såpor kommer att finnas kvar? Spel som lotto, stryktipset, osv?
 7. Var han med i TOS, jag trodde det bara var i filmerna han förekom? Nu har jag inte sett så mycket av TOS, så jag kan ju självklart ha missat honom. Man märker i filmen också att de har träffat honom tidigare, jag är ganska säker på att han var med i minst ett TOS avsnitt. Kirk förpassade ju honom till planeten där han blev hittad.. eller? Jag kan minnas fel..
 8. Tycker du att man slipper det i Star Trek? Är det inte "vidrig amerikansk patriotism" i serierna å filmerna här med? Var det inte en amerikan som lyckades få den första Warp motorn att fungera...eller var det inte USA som började att ena jordens alla länder? OT. Vad är det för fel att visa patriotism i landet? Om man är ett patriotiskt land så håller folk ihop under svåra stunder. Jag kan säga att jag kanske inte gillar det USA gör i alla situationer, men det är ett starkt land. Jag har hört för många personer som tror att dom är pålästa om USA men som i själva verket bara säger det som dom hört någon annan säga. Ni som har skrivit här kanske kan en del men det kan inte jag vet. Sen så är det fel forum att prata om patriotism och politik i. En ursäkt till forum ledarna men jag kännde att jag behövde skriva detta. Det stämmer bra att en man från USA var den första att flyga i warp. Men det var inte direkt en amerikansk hjälte som gjorde det för att rädda världen. Han var en alkoholist som gjorde det för brudar och pengar.. Och jag tycker inte att det var USA som "började" att ena jordens alla länder, det var Vulcans som gjorde det. Vetskapen att vi inte var ensamma i universum gjorde att vi kunde åsidosätta alla meningsskiljaktigheter och koncentrera oss på någonting som verkligen betydde nånting. Jag tycker inte att det är något fel att tycka om sitt land, bara det inte går överstyr och man ska börja tycka illa om andra länder. Visst vi är olika, men i grund och botten är vi alla personer och ingen är sämre än någon annan. Jag har själv varit i New York och märkt att en del är väldigt patriotiska på ett "dåligt" sätt, dvs. att de tycker illa om, nästan hatar, utlänningar. Nu åter till filmen Independence Day, som actionrulle är den hyffsad, med lite explosioner och annat smått och gott, men jag tycker också den ??r allt för amerikansk och puttinuttig för att vara en riktigt bra film. Tänkte också ge en kort åsikt till Tuvix inlägg här tidigare om att Star Trek inte kommer långt om man pratar politik. Anledningen till att jag gillar Star Trek är därför att det är en serie baserad i framtiden som ändå handlar om politiska och samhällsproblem som man lätt kan känna igen från dagens samhälle. Och egentligen så är Star Trek väldigt politiskt korrekt, och det var med mening som Gene Roddenberry t.ex. hade en svart kvinna som var kommunikationsofficer i TOS, och tänk på att detta var drygt 30 år sedan och då fanns det mer rasism än idag. Gene lyckades få igenom dessa idéer genom att säga att det trots allt var i framtiden, genialiskt! Oj, det blev långt, hoppas ni orkar läsa
 9. Gott nytt år på er allihopa, och kom ihåg att avlägga ett nyårslöfte som är ett helt omöjligt att hålla!
 10. Datorn scannar kontinuerligt av den planerade resvägen och gör förändringar om så behövs. Sedan har du ju "deflectors" som används som en sorts sköld för att rensa bort ev. rymdskrot som kommer i deras väg. Det behövs bara ett litet korn av skrot för att göra ett hål i skrovet. Jag har en bok som heter "TNG Technical Manual", där står det massa information om hur skeppen och all tekniken fungerar. Ett tips är att köpa den! Om du köpte den boken i Göteborg, vet du om den fanns på SF-bokhandel? Jag köpte den på Internet, där är en billigast. Köpte den på www.adlibris.se, en svensk boksajt. Gjorde just en sökning där dock, och jag hittade den inte. Den kanske har utgått ur sortimentet Annars så finns den på www.amazon.com (där finns allt ) hittade den på amazon: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detai...=glance&s=books
 11. Varför är inte Khan med, han var ju med i TOS också? eller? Han är hur som helst den bästa skurken i ST nånsin, efter honom blir det nog Lore, älskar alla scener med honom och Data.
 12. Det är väldigt många skådespelare som också prövat på att regissera avsnitt, med blandat resultat. Min favorit bland regisserande skådespelare är Jonathan Frakes, titta bara på FC, ett mästerverk (både filmen och hur den är regisserad). :borg2:
 13. Data nämner under ett TNG avsnitt att TV försvann någonstans i mitten av 2000-talet, hur tror ni underhållningen kommer att se ut under 2100-talet. (jag tar inte med under TNGs tid, eftersom det då finns holodäck, och då blir diskussionen ganska kort). Cap. Archer ser en del inspelade sportprogram, men hur tror ni den vardagliga underhållningen ser ut på jorden?
 14. Jag har alltid fått känslan av att människor som lever under "Star Trek tiden" har utvecklats intellektuellt så att det inte längre behöver tro på någon religion för att få någon mening med livet. Den egentliga anledning är ju, som Pjotr'k sa att författarna inte vill blanda in religionerna i avsnitten eftersom det kan bli väldigt laddat, och man kan kanske mista en del tittare.
 15. Datorn scannar kontinuerligt av den planerade resvägen och gör förändringar om så behövs. Sedan har du ju "deflectors" som används som en sorts sköld för att rensa bort ev. rymdskrot som kommer i deras väg. Det behövs bara ett litet korn av skrot för att göra ett hål i skrovet. Jag har en bok som heter "TNG Technical Manual", där står det massa information om hur skeppen och all tekniken fungerar. Ett tips är att köpa den!
 16. ENT-D är det enda som kan verkligen dela på sig, tror att de äldre enterprise hade en nödlandningsfunktion där de kunde dela på skeppet, men ej sätta ihop dem automatiskt igen. Det är dock inte tänkt som ett taktiskt trick, det tar alldeles för lång tid att dela på skeppen, och eftersom de bara har en warp-kärna så kan bara ett av skeppen färdas i warp. Det är tänkt så att de civila ska använda tefatsdelen och då blir den andra delen, som innehåller warp-kärnan samt huvuddelen av alla vapen, stridsdelen. Utan tefatsdelen blir den också mer manöverbar.
 17. Det självklara valet är Gene. Inte bara för att han skapade TOS, och var med och skapade TNG (enligt mig den bästa serien). Han skapade ju faktiskt hela Star Trek också, utan honom hade ingen serie funnits.
 18. Det är en jämn fight mellan D & E för mig, men ENT-E vinner.. Dock så frambringar ENT-D mest känslor.
 19. Så vitt jag vet så kan alla skyttlar landa, vilket redan sagts ( och är ganska självklart ). Voyager (som vi sett) kan landa, och så även Defiant. Inget av Enterprise skeppen är tänkt för landning, men ENT-D är designad för att kunna nödlandas genom att koppla loss tefatsdelen, ungefär som de gjorde i Generations. Fast den landning hade gått bättre om skeppet inte blivit skjutet i bitar före landningen Det enda skepp jag är osäker på är ENT-E.. det har säkert någon typ av nödlandningsrutin också, men vem vet..
 20. Jag har sett att många kritiserar och undrar varför Borg fanns med i ett avsnitt i ENT, då de egentligen för första gången träffade på oss människor under TNG, i avsnittet "Q Who". Jag tycker inte att ENT har förstört kontinuiteten, eftersom det egentligen var i FC som misstaget gjordes, de förstörde ett Borg skepp, och jag kan köpa att rester av skeppet föll ner på jorden. Det som dock kan ifrågasättas är om vi människor inte skulle upptäckt mycket tidigare att det låg en massa konstiga vrakdelar uppe vid nordpolen..
×
×
 • Create New...