Jump to content

snajve

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

About snajve

 • Rank
  Kadett 3:e året
 • Birthday 04/25/1985

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Tranås, närmare bestämt Ängaryd.
 • Intressen
  Spelar en del tennis, ännu mer TV-spel. Intresset framför andra är dock Star Trek.
 1. Så pass.. Jag har bara sett första säsongen. Men eftersom mötet inte ska ske förren 2157 tänkte jag att det inte hade skett än. Men grabbarna på ENT har alltså reviderat historien ytterligare?
 2. Romulanerna är nog mina "favoritondingar" i Star Trek. Detta framförallt på grund av att de är så pass jämnbördiga med Federationen, till skillnad från exempelvis förhållandet mellan borg och Federationen där Federationen typ alltid tvingas slå ur underläge. 2156, eller om det var 2157 (sitter i skolan nu och kan inte kolla upp det), står det i The Star Trek Encyclopedia att de första gången kommer i kontakt med människorna och det leder till ett svårt krig de båda parterna emellan och att människorna som ett resultat av det kriget sedan bilder Federationen. Så vad tror ni? Kommer Enterprise att träffa på Romulanerna i enlighet med vad som står i The Star Trek Encyclopedia (och följaktligen sagts i tidigare serier), eller kommer Enterprise att revidera även denna historia? Känns som att det vore riktigt juste om Enterprise i sjunde säsongen stöter på romulanerna...
 3. Juste val Mindtrust! Nu leder Tuvok! :lol:
 4. Okej, borta. Men alltså... För att kunna förstå varför människorna i Star Trek inte ägnar sej åt religioner måste man väl analysera religionerna som företeelse?
 5. Hehe, min röst jämnade ut läget mellan Tuvok och Odo. Jag röstade på Tuvok. Tasha Yar var väl kul på sitt sätt, men hon var ju ändå med så pass lite. Worf var även han en färgklick men klingons är väl inte direkt de jag finner mest karismatiska... Odo har jag inte stiftat någon bekantskap alls med. Tuvok däremot! Vilken kille! Vulcaner i allmänhet är ju underbara, och Tuvok i synnerhet. Logik känns som det som gäller i säkerhetsfrågor.
 6. En ateist vändet väl sej förmodligen till ett lite seriösare alternativ än religiös vägledning. Vänner till att börja med, för att i "allvarligare" situationer ta hjälp psykologer, terapi eller vårdhem. Genom dessa alternativ slipper de också bli hjärntvättade och inskränkta i sitt tänkande. Visst är religiös hjälp ett alternativ, men som sagt, inte det bästa, och definitivt inte oumbärligt. Att på så s??tt berättiga religioner håller följdaktligen inte, då det alltså leder till inskränkthet i tänkande. Visst har religiösa rätt till åsikter, vad jag förde fram var att deras åsikter kanske inte är särskilt välövervägda som de borde. Exemplet homosexuella är ganska relevant därför att det endast är baserat på just en idiotisk grundvärdering i bibeln som liksom blivit standard att anamma som kristen utan vidare funderingar än: "det står i bibeln att det är onaturligt och dumt. eftersom jag är kristen tycker jag därför att det är förkastligt." Mej veterligen finns det heller inte några konkreta bevis på andra folk i universum, även om jag är övertygad om att det finns liv därute. Eftersom tråden handlar om religioners existens i Star Trek, och det där finns en hel del utomjordiska folk, ser jag dock inte direkt varför detta resonemang är ogenomtänkt. Vad gäller ditt poängterande av att det finns religioner hos andra folk i Star Trek ser jag däremot inte logiken. Och vad det gäller de "religioner" du tar upp är de snarare livsfilosofier. Dvs de saknar övernaturliga inslag och stödjer sej på logik och argumentation snarare än på ren "tro". Slutligen, jag "blandar inte ihop" Star Trek med verkligheten. Jag drar relevanta paralleller då själva tråden alltså handlar om varför det inte finns religioner i Star Trek. Föredrar du att Star Trek helt utelämnas i en s??n diskussion? Och, jo. Star Trek är i stora drag en möjlig framtid.
 7. Tänkvärt, men lite svårt att sålla ut vad du relaterar till verkligheten respektive Star Trek-världen, som ju faktiskt tyvärr inte är den framtid vi går till mötes... Jag tycker för övrigt att dina åsikter om religionsutövare är väldigt nervärderande; för otroligt många människor är religionen en verkligt viktig del av sina liv och sjänker om inte annat en gemenskap med likasinnade som "de upplysta ateisterna" i sin ensamhet inte ens kan föreställa sig. Du inser nog inte heller hur många som verkligen utövar en eller annan form av religion i världen, att detta skulle dö ut inom 150 år finner jag högst otroligt. Människan kommer alltid att ha ett religiöst behov, i vilken form detta kommer att ha i framtiden kan ingen h??r svara på, bara att behovet kommer att finnas kvar. Vad menar du föresten med det du skriver i det sista stycket? Är inte Människan utvald, för att det finns andra raser i Star Trek-universumet eller? Klargör vad du menar och blanda inte ihop verkligheten med Star trek. Att många finner en fin gemenskap i religionsutövning är inget jag är främmande. Att detta skulle berättiga religioners existens är jag däremot inte riktigt med på. Man kan ju enas runt en ond sak och fortfarande finna god gemenskap, som ju faktiskt är grundläggande framförallt i fascistiska rörelser. Att ateister inte ens kan föreställa sej denna form av religiösa gemenskap är trams, vad de däremot gör är att de inte låter saken underordnas gemenskapen, vilket många religiösa har en tendens att göra och som en frukt av det exempelvis dissar homosexuella utan vidare. Varför skulle människan alltid ha "ett religiöst behov" utöver det jag nämnde, det vill säga moraliska och filosofiska frågor? Vad jag menar med sista stycket är att det vore befängt av människan att se sej själv som utvald i universum då det uppenbarligen existerar så många andra folk. Det vore minst lika befängt som när nazisterna anser att de vita är utvalda eller sionisterna när de säger att de är det. Att se sej själva som utvalda går emot alla Federationens principer, och eftersom jag tycker Federationen i Star Trek är en väldigt bra instutition skulle jag som människa aldrig kunna se mej själv som någon form av utvalt folk. (Notera att jag inte förväxlar Star Trek med verkligheten, bara hänvisar till Star Treks värld för bra exempel.) Jag tycker inte direkt att jag blandat ihop verkligheten med Star Trek mer än att jag menar att den verklighet vi ser i Star Trek är en möjlig framtid, och det tycker jag att den är, i alla fall i vissa avseenden. Var tycker du jag blandar ihop verkligheten och Star Trek?
 8. De jobbar ju skift. Kapten väcks bara om det är alldeles nödvändigt. :vulcan:
 9. I TNG-avsnittet "Who Watches The Watchers?" framgår väl ganska tydligt Star Trek-människornas inställning till religion. Man hyllar här ett folk som typ befinner sej i bronsåldern för att de är så intellektuellt utvecklade, och faktiskt övergav religion och andra vidskepligheter redan för X antal år sen. Detta framhålls alltså som något väldigt bra. När sedan Picard genom diverse incidenter blir kallad Gud och några snubbar vill att han ska spela med blir Picard typ galen och ryter att han under inga omständigheter vill ta folket på planeten tillbaka till "the dark ages of religion". Att man övergett religioner i Star Trek, i varje fall människorna, är ju heller inte direkt särskilt förvånade. Religionsutövning är ändå ganska primitivt och tyder på intellektuell inskränkthet och ignorans. Vi ser ju även idag har religioner överges allt mer i i-länder och det är väl inte alltför drastiskt att religionerna om 150 år har förpassats till historiens kyrkogård. Notera dock att Phlox i nåt avsnitt, ett där nån utomjordisk sekt bevittnar ett fenomen i galaxen de tror vara platsen för själva skapandet av universum, säger att han besökt nåt tempel/kloster på jorden. Jag tror det var hinduiskt eller buddhistiskt. I Data's Day, i TNG, som skildrar en vanlig dag för Data, säger Data att det "idag är den hinduiska högtiden för ljus". Detta indikerar ju att vissa religioner tydligen lever kvar i viss utsträckning, eller också bara att Data har jävligt mycket onödig fakta i sin positronhjärna. Rent allmänt kan man väl säga att de flesta religioner tappar sin sista uns av trovärdighet när det framgår så tydligt att människan inte på något sätt är utvald i universum. Men de rent filosofiska och spirituella inslagen i religioner, såsom livet efter döden osv. kommer väl för alltid att attrahera oss människor i viss utsträckning, och det är väl just den aspekten av religionerna som i viss utsträckning lever kvar i Star Treks värld.
 10. Alltså... Toalett och toalettbesök är ju väldigt tabu i USA, och även Sverige om än inte i samma utsträckning. Detta är förmodligen anledningen till att det aldrig nämns i Star Trek, och faktiskt knappt i andra amerikanska TV-serier om man tänker efter. Själv känner jag, likt de flesta andra här, att det heller inte skulle tillföra ett skit (ordvits) om toaletter blev en större del av Star Trek än de är idag.
 11. snajve

  Din Star Trek-samling

  Min samling är väldigt blygsam, men jag har för avsikt att skaffa mej en ordentlig samling när pengarna börjar rulla in (när nu det kan tänkas vara)... Jag har Star Trek Movie Box, den med alla tio filmer på dvd. Sen har jag de fyra första filmerna i Special/Director's Edition. Tänkte köpa alla i den typen av utgåva först, men ändrade mej och köpte boxen istället. Känns som jag borde göra mej av med dem snart.. Ska dock köpa VGR-boxarna så snart de börjar släppas på reg 1.
 12. Eftersom Star Trek är en så pass stor industri, med miljontals fans har jag svårt att tänka mig att skaparna bakom serierna skulle överge en sådan guldkalv i första taget. Även om Enterprise skulle läggas ner, lär vi nog få se en ny "flashigare" Star Trek-serie inom år efter nedläggningen. Jag skulle gissa att en ny serie skulle bli lite mer extrem på ett eller annat sett. Den kanske skulle utspela sig längre in i framtiden, ha en helt datorgenererad besättningsman med exotiskt alienutseende, besättningen skulle i övrigt uteslutande bestå av ungdomar med "fördelaktigt yttre". Befälhavaren kommer säkerligen att vara en ung, smal, vacker kvinna, eftersom detta verkar vara en trend "over there"... Avsnittens upplägg kommer dock att vara mer eller mindre desamma (För att de gamla fansen ska känna igen sig); utforskning av rymden och veckans alien... ;) Hehe, det vore nåt det.
 13. Jag måste faktiskt erkänna att jag har svårt att se hur de ska gå vidare med Star Trek-konceptet efter Enterprise, speciellt om de tvingas lägga ner den på grund av låg popularitet. Det känns inte som att det går att göra nya serier som utspelar sej i slutet av 2300-talet längre och då har jag svårt att se vad de ska göra. Enterprise har ju ett asbra koncept med att vara så pass tidigt i tidslinjen. Jag tycker även att utförandet är bra och att serien håller klass med de andra, förutom tidsrese-tjafset som bara blir fel. Tilläggas bör kanske att jag bara sett den första säsongen, dock alla avsnitt två gånger, och jag vet därför inte om serien ballar ur eller så, men av vad jag hört ska den väl inte har gjort det. Framtiden ser mörk ut vad gäller nyproducering av Star Trek-serier. Känns som det nyproducerade material vi får hålla till godo med i framtiden kommer att vara filmer. Ytterst tragiskt, men eftersom jag sett så pass lite Star Trek har jag ändå att göra ett tag framöver. Någon som tror på fortsatta Star Trek-serier efter Enterprise? Tala då gärna om för mej hur ni resonerar, för jag vill gärna hålla med er i såna fall...
 14. Lade märke till att Jonathan Frakes (Riker) regisserade gårdagens avsnitt av Roswell på TV4. Följer inte serien särskilt väl, bara sett det nån gång och, visst, det är rätt bra. Nån som vet om Frakes ofta regisserar Roswell?
×
×
 • Create New...