Jump to content

Jonaz Dax

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Jonaz Dax

 • Rank
  Kadett 1:a året
 • Birthday 06/29/1980

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Linköping
 • Intressen
  Löpning, piano, medicin, tv-spel, film, Star Trek, fysik, startrekfysik, matlagning, vin mm mm<br><br>Läser till civilingenjör (teknisk fysik & elektroteknik) vid Linköpings universitet. Har just påbörjat min åttonde termin (vt 2004).
 1. Länge sedan någon postade i denna tråd. Det får alltså bli min uppgift att åter kasta ljus över den. Min samling består än så länge av följande: * Alla sju TNG-boxar på dvd. (De finns att köpa för drygt 500 på www.dvd.co.uk) * Special edition versionerna av film 2-5. (Har avvaktat med att köpa första filmen eftersom den inte har samma design som de övriga och därför inte riktigt passar in i hyllan. Dock har jag svårt att tänka mig att de kommer att omdesigna den.) En av mina skivor har fått repor vilket har gjort den i stor sett oläslig. Har någon tips på har jag kan fixa den?
 2. Läste en tråd för länge sedan där användare skrev vilka ST-serier eller filmer de har på dvd eller vhs. Finns den tråden kvar? Jag kan nämligen inte hitta den.
 3. Här är ett tips på en annan fortsättning av en startrekserie, nämligen DS9. Serien heter "Star Trek: Deep Space Nine - What You Come Back To" och är en direkt fortsättning av DS9. Sidan finns på: http://www.sidcity.net/wycbt/wycbt.html Det finns för tillfället nio episoder, den tionde är på väg.
 4. Jag röstade på Sisko. I början av serien är han tämligen anonym men det händer något när han rakar av sig håret, odlar skägg och blir befodrad. Helt plötsligt blir han riktigt bra och mot slutet av serien är han den hittills bästa (enligt mig) kaptenen i alla ST-serier. Hade Nog funnits med i röstningslistan så hade jag nog röstat på honom dock. Han har den intressantaste utveckligen av alla i DS9. Från snattande busunge med dåligt självförtroende till Lt. Nog i slutet, då han är riktigt grym. :ferengi:
 5. Är det då möjligt att köpa dessa? Minns du vad sidan hette? Om du har den gamla länken så är det kanske möjligt att spåra upp en ny/liknande sida.
 6. Det går inte att resa i ljusets hastighet. Partiklar vars hastighet närmar sig ljusets får ökad vikt, desto närmare ljushastigheten desto större viktökning. I Star Trek undviker man att resa med "impulsepower" i allt för höga hastigheter (nära ljusets hastighet) eftersom detta skapar "relativistiska effekter, som exempelvis denna viktökning men även att bl.a. tiden förändras. Deras lösning är istället ett slags warp-fält som innesluter skeppet och möjliggör resor över ljushastigheten.
 7. Mitt första ämne på detta forum. Hoppas att någon kan komma med intressant information. Ämnet kan innebära en SPOILER för de som inte sett ST5. Som de flesta vet så roterar vår galax (vintergatan) runt sitt eget centrum. Detta borde tyda på att vintergatans centrum består av något med mycket stor gravitationskraft, ett svart hål. Se bild: http://www.ccdump.org/galaxy5.html I ST5 - The Final Frontier har jag fattat det som att Kirk med besättning reser dit. (En resa som endast tar några timmar för dem men som borde vara minst en fjärdedel av sträckan som Voyager befinner sig från jorden knappt 100 år senare och som skulle ta ca 70 år för dem med högsta warp-hastighet, nåväl, det är egentligen inte tanken bakom mitt inlägg). <_< I detta centrum hittar de, efter att ha passerat en barriär (som de inte hade några som helst problem med men alla tidigare försök av andra hade misslyckats), en planet. Hur kan vintergatans centrum bestå av en planet? Var de verkligen i galaxens centrum? Är det barriären som orsakar gravitationen? (osannolikt) Finns det något ST-avsnitt där detta tas upp på ett vettigt sätt? Kan man ta ST5 på allvar?
 8. Mitt första inlägg på detta forum, hej på er alla! Läste på http://www.r2-dvd.org/article.jsp?sectionId=2&articleId=6127 att ST6 - The Undiscovered Country SE släpps på dvd den 1 mars, vilket även borde gälla Sverige. Filmkartongen har samma typ av utseende som tidigare specilautgåvor. Jag har ST2-5 på dvd och alla dessa har detta "standardiserade utseende", en grå kartong med Starfleetemblem. Jag undrar därför om det går att få tag i ST1 i en likadan utgåva, det skulle nämligen se tråkigt ut i filmhyllan om ST1 ser annorlunda ut jämfört med övriga filmer.
×
×
 • Create New...