Jump to content

Qo'noS

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Qo'noS

 1. Vill tipsa om att Star Trek på Blu-ray nu kostar 129 kr på Elgiganten. Vet inte om det även gäller i varuhusen, men jag beställde den i alla fall (frakten kostar 19 kr).
 2. Hejsan! Tänkte bara tipsa om att CDON har en kampanj där man får två Star Trek boxar för 499 kr, detta är de nya "slimline"-boxarna. Själv ska jag nog äntligen skaffa hela DS9, lite småstörande dock att det är 7 säsonger, funderar nästan på att ta en säsong i en annan serie också bara för att jag är dumsnål.
 3. Nu är det iofs ett tag sen du skrev din post men jag måste ändå tipsa om GateWorld, en ypperlig sida som har allt och lite till när det gäller information om Stargate. I deras "Omnipedia" hittar du det du söker.
 4. Qo'noS

  PS2

  På IGN finns många bra "walkthroughs", bland annat två för Alias (PS2), kolla under "Walkthrough FAQs" så får du nog hjälp.
 5. Nej, tror de slutade efter andra eller tredje sesången. De visade bara den första säsongen, på TV3. Det hade nog varit väldigt svårt att visa alla säsonger, eftersom serien fortfarande spelas in.
 6. Finns det någon sida att kolla närmare när det gäller filmen? Kommer den verkligen på bio? Jag tänkte ju på att den lades ner...kanske den kommer på video direkt? Jag är själv kluven till denna serie, men tycker att det skall bli kul att se filmen. <{POST_SNAPBACK}> Här kan du läsa lite om filmen, Serenity, och om du fortfarande inte tror att den kommer på bio bara på grund av att FOX har väldigt dålig smak kan du kolla under kommande filmer på SFs hemsida.
 7. SG-1 kör på för fullt och är snart i mitten av sin nionde säsong. SG-1 och Atlantis utspelas samtidigt, men det är inte så mycket "utbyte" mellan serierna då Atlantis utspelas i Pegasusgalaxen.
 8. Microsofts nya operativsystem kommer att heta "Windows Vista", tidigare hade det kodnamnet Longhorn, Vista och Longhorn är exakt samma sak. På samma sätt hade Windows XP när det var under utveckling kodnamnet Whistler. Om jag inte minns helt fel ska det släppas någon gång under 2007.
 9. Spoilervarning nedan för alla som inte sett hela DS9 Dominion blev väl knappast hårt slagna i alfakvadranten. Federations- klingon- romulanstyrkorna hade ju tillsammans stora problem att övervinna Dominion och hade knappast klarat det utan att Cardassierna bytte sida i elfte timmen och att Odo övertalade den kvinnliga formskiftaren att hon skulle kapitulera. Alltså kan ju knappast det ha något med Janeways beslut att göra. <{POST_SNAPBACK}> Dominion hade ju dessutom en massa skepp på andra sidan maskålet som väntade på att komma igenom, men inte kunde på grund av minorna. Jag är ganska säker på att de hade många fler skepp på andra ställen i Gamma-kvadranten också. Om man ska tänka realistiskt så är nog anledningen till att manusförfattarna valde att Voyager skulle åka genom Delta-kvadranten att de inte skulle överleva särskilt länge i Gamma. Som jag har uppfattat det kände väl Dominion till Federationen och de hade nog inte uppskattat att ett federationsskepp kommer och "spionerar" på dem, även om kriget inte brutit ut ännu.
 10. Jag tycker också att den nya Battletar Galactica är väldigt bra, jag har inte sett originalet så jag kan inte jämföra med den, men det är absolut en av de bästa scifi-serier jag har sett. Det står lite om den i den här tråden. Serien har visats på Sky One sen i oktober (trots att den hade premiär på Sci-Fi i går) och hittills har 11 avsnitt visats.
 11. Wesley (Wil Wheaton) är med på bröllopet i början, han sitter brevid Beverly och syns i ca 10 sek under Picards tal, en väldigt liten roll alltså.
 12. Vem är det? Nån skådespelare med arabiskt ursprung antar jag? <{POST_SNAPBACK}> Alexander Siddig, eller Siddig El Fadil som han hette innan han bytte namn spelade Dr Julian Bashir, en av huvudrollerna i DS9. Sen så föddes han i Sudan inte i Syrien.
 13. Jag har en liten fråga för er som har sett Stargate Atlantis, denna fråga hör inte riktigt till detta ämne men jag tycker det är onödigt att starta ett nytt bara för en liten fråga. **********liten SPOILER********** Vad är det för Tricorderliknande sak som Dr McKay bär runt på? Den som visar olika typer av strålning, energikällor osv. Är det något som kommer från jorden eller är det Ancient-teknologi? Jag kan inte minnas att jag har sett något liknande i SG-1. Om den kommer från jorden, finns det sådana i verkligheten?
 14. Vad jag menade med förbud var en funktion som gör att det inte går att skriva två inlägg i rad. På t.ex. Sweclockers forum som använder vBulletin är det omöljigt att skriva två inlägg i rad och man får upp ett felmeddelande, fast den funktionen kanske inte finns i forumets programvara. I och för sig så kan det ibland vara bra att kunna skriva ett nytt inlägg om det är ett gammalt ämne som man vill "återuppliva". Det bästa vore nog en tidsgräns på några dagar innan man kan skriva ett nytt inlägg i ämnet (om ingen svarat).
 15. Jag föreslår att ni inför förbud mot att skriva två inlägg i rad i samma ämne, det är mycket irriterande när någon gör det. Om man vill ändra eller lägga till något till ett inlägg, som ingen svarat på, kan man istället redigera det.
 16. Jag håller med om att det kan tyckas ganska dyrt med 1000kr per säsong, men jag tycker defenitivt att det är värt det . Dessutom är ju DVD mycket bättre än VHS, på både pris, bild- och ljudkvalitet. Kommer de att sänka priset på DS9-boxen? För just nu när jag kollade kostade den 337,49 pund som med dagens kurs blir 4603,69 kr, om de inte ska sänka finns det någon rabatt eller liknande som gör att priset sänks med ca 1000kr till 3500?
 17. Qo'noS

  Babylon 5

  Tänkte bara berätta att filmen Babylon 5: The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight visas på lördag klockan 2.25 på Kanal 5. Det är den sista (senaste) av Babylon 5 filmerna, den var tänkt som pilot till en ny tv-serie men det blev inget av det. I min mening är det inte en speciellt bra film, men definitift sevärd om man gillar B5 eller sci-fi i allmänhet.
 18. Qo'noS

  Warp

  Jag har för mig att jag har läst någonstans att orsaken till att man gjorde om warp-skalan var att TOS-skalan ansågs vara för "överdriven". TNG producenterna gjorde om flera vetenskapliga begrepp inom Star Trek, bla TNG-skalan där hastigheterna sänktes, för att göra tekniken mer trovärdig. Man kan läsa om de olika warp-skalorna på Daystrom Institute Technical Library.
 19. Jag tror nog att det hade blivit mer än ett mysterium, har du inte sett Terminator?;) Fast det hade nog vart bättre om de hade tagigt suliban-cell-skeppet med en gång, fast de tänkte väl inte på det då. Sen att de inte använde transportören för att "beama" upp communicatorn var för att de inte kunde lokalisera den exakt, att de inte använde den på archer och reed beror nog på att det inte är lika säkert att använda enterprisetidens tarnsportörer som att använda dem i de senare serierna.
 20. På Ex Astris Scientia finns det många bra ritade bilder på bryggor i Star Trek. Här är en direktlänk till NX-bryggan. Samma bild finns här på databasen (och några fler, dock "saxade"), på denna sida: http://www.startrekdb.se/skepp/ske...e+nx-01&sidnr=1
 21. Christopher Gorham -> CSI: Crime Scene Investigation -> Jeffrey Combs (flera roller i DS9, VOY och ENT) Ny: Åsa-Nisse
 22. Om du menar Starfleet Command III så är det en bugg som gör att spelet inte upptäcker att man har DirectX 9 installerat, det finns en "fix" som rättar till detta. Du kan ladda ner den här http://download.activision.com/activision/...FC3_DX9_Fix.exe OffT. Att skriva samma inlägg i flera trådar kallas korspostering och är oftast ouppskattat.
 23. 1. Babylon 5 2. Star Trek Voyager 3. Star Trek Deep Space Nine 4. Farscape 5. Star Trek Enterprise 6. Star Trek The Next Generation 7. Stargate SG-1 8. Stargate Atlantis 9. Crusade 10. Star Trek The Original Series 11. Space: Above And Beyond (Slaget om Tellus)
 24. Din var inte heller speciellt svår ;) Cube -> Nicole de Boer (en av huvudrollerna i DS9) Nästa: Sean Connery
 25. Första säsongen av Voyager innehåller bara 16 avsnitt, första säsongen av TNG har 26 avsnitt. Eftersom det är fyra avsnitt per disk + extramaterial blev det fler diskar med TNG. Nästa Voyager-box kommer ha sju diskar.
×
×
 • Create New...