Jump to content

Praetor Tyrnoc

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

About Praetor Tyrnoc

 • Birthday 03/27/1984

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  The Romulan Star Empire, Östersund, Sweden
 • Intressen
  Intellektuell förkovran genom ackumulerande av information i enlighet med kognitiv psykologi....titta på Star Trek helt enkelt. I övrigt stimulerar jag hjärnan med musik samt, med stor hängivenhet, åt filosofi. Jag brukar ofta leka med tanken om hur vår tillvaro skulle förändras vid närkontakt(oavsett grad), kaos eller ny världsordning? Har The Borg någonsin ätit äkta tellusiansk pizza? Om dom har det: varför är dom ändå otrevliga?

Praetor Tyrnoc's Achievements

Kadett 3:e året

Kadett 3:e året (3/15)

0

Reputation

 1. Det är intressant det du, DanielSchenström, sa beträffande Gene Roddenberrys syn på det ena och det andra, att hans syn "måste" finnas med. Som ni alla vet baseras ju Star Trek på GRs vision om en tämligen utopisk framtid, där människor lever i harmoni med varandra och med en strävan om att bli bättre. GRs infallsvinkel var redan från början filosofisk och denna filosofi utgjorde kärnan för hela konceptet varifrån serien skulle byggas. Tyvärr hittar man inte många av dessa Roddenberrys inslag i Star Trek idag. Man har faktiskt inte gjort det på väldigt länge. Om man vill se Star Trek helt baserat på Gene Roddenberrys vilja så finns det faktiskt bara ett val: The Cage, den enda Star Trek produktionen som är "ofiltrerad" dvs. helt av GR design. Som ni vet blev den ingen succé. I filmväg är The Motion Picture det närmaste GRs Star Trek man kan komma, tyvärr blev han överkörd av ledningen under produktionen och man lade till en massa utdragna rymdsekvenser. TM anses ju inte direkt vara den bästa av filmerna. Det intressanta beträffande GR syn på Star Trek är ju att han ogillade både film 2 och 6, dvs. de filmer som i regel anses vara bland de bästa. Anledningen till detta var helt enkelt att Starfleet utmålades som en alltför militärisk organisation och att det förkom för mycket fysiskt våld(?). Det beträffande Starfleets militärisering i filmerna, var ju något som Gene Roddenberry försökte rätta till i första säsongen av TNG. Med tanke på den utveckling som skett inom Star Trek de senaste 20 åren (Kirks död, original Enterprise förstörelse, starfleets militärisering, borgernas inblandning, politisk resonans samt det ständiga techno-snacket) så lär Gene Roddenberry ha vänt sig ett antal gånger i graven. Så man kan säga att Star Trek har i näst intill aldrig varit vad GR velat. Men vem vet, kanske har det varit lika bra? Om Gene Roddenberry haft full kontroll över produktionen inom Star Trek hade vi aldrig fått se de filmer som gjorts, med undantag för The Motion Picture. Å andra sidan hade vi sluppit se "Enterprise".
 2. Ja, som jag tidigare sagt så är detta obekräftade uppgifter och bör därför tas med en nypa salt, men dom är ytters intressanta. Jag hänvisar till länken nedanför för er som vill läsa mer: Cinescape
 3. Jag förstår inte varför du INTE köper mina/våra nej-argument. Jag tycker jag har varit tydlig i min kritik, dvs. att serien har svaga karaktärer och en ointressant story. Man kan ha synpukter på vad som kan bli bättre i serien, men också inte. Jag kan inte komma med något konkret exempel på vad som skulle kunna göra serien bättre därför att de idéerna skulle innebära att serien förändrades totalt i sin helhet och det fungerar inte i realiteten. DS9 är jag heller inget stort fan av, men jag kan se den bl.a. därför att den har en del intressanta karaktärer och för att den helt enkelt är annorlunda än de tidigare installationerna. Din liknelse mellan denna Enterprise-kritik och en proteströrelse är helt riktig tycker jag. Det är i princip en proteströrelse som förkunnar sitt missnöje gentemot de som styr Star Trek-franchisen, vad är dåligt med det? Det bevisar ju bara att Trekkers ställer krav, att det förespråkar Star Trek av hög kvalitet och att denna försummelse inte är acceptabel. Det verkar dock som att denna kritik har tagits på allvar. Det rapporterades igår att en annonym källa inom Paramount ska ha läckt information om diverse kommande förändringar inom Star Trek-franchisen, det är obekräftade uppgifter men ganska troliga. Om dessa uppgifter visar sig att vara riktiga så kanske bl.a Bermans jobb ryker inom kort. Enligt uppgifterna kommer man i februari att tillkännage vidare info angående de förändringar man eventuellt avser att genomföra.
 4. Intressant fråga! Jag skulle givetvis inleda min tid som härskare över Star Trek-franchisen med att hävda att Star Trek Generations inte var en Star Trekfilm utan en film med namnet "I huvudet på Brannon Braga". Jag skulle alltså rätta till det som Braga ställt till med och sedan ta livet av Kirk på ett betydligt mer "Kirkiskt" sätt, exempelvis på bryggan av Enterprise. Efter det så skulle jag återvända till det sena 23e århundradet och inleda ett nytt skede för Federationen: En kris. Federationen i underläga, det vore intressant och spännande tycker jag och som en möjlig bas för både filmer och en serie.
 5. Ja, som svar på en fråga från ett tidigare inlägg beträffande varför vi ser på Ent och ändå klagar så kan jag bara svara för mig själv och det svaret är helt enkelt: Det gör jag inte. Jag har sett en del av Ent, från alla säsonger, och jag har försökt pröva min uppfattning om serien genom att se episoder från s3, men det tar stopp. Så jag följer inte serien. Förslag på hur den kan bli bättre? Den kan tyvärr inte bli bättre. Enterprise är en serie bestående av en serie fast med de mest ointressanta karaktärer och sämsta manusskrivande någonsin. Serien bidrar inte till någonting, utan fungerar som ett slags svagt nödenergisystem för att hålla Star Trek-franchisen vid liv. Nej, Enterprise(synd att en dålig serie ska fläcka ned ett annars så storslaget namn) är och förblir dynga.
 6. Självklart har sändningstiden stor betydelse för tittarsiffrorna, dålig sändningstid - dåliga tittarsiffror, så är det oftast. I Enterprise fall: En bra sändningstid men ändå magert med tittare. I TNG och VOY fall så var det faktiskt inte så, tittarsiffrorna var hyffsade och spekulationer om nedläggning kom absolut inte lika tidigt som i ENT fall. Det gick alltså väldigt trögt redan början för ENT och om inte serien vänder 180º så kommer den att läggas ned. Även om serien gör fin reklam för merchandise så håller det inte. En serie som måste kämpa för sin överlevnad läggs ned oavsett leksaksförsäljning, det är nämligen sådan mentaliteten inom tvindustrin är.
 7. Jag kan inte förstå varför folk hela tiden fokuserar sina spekulationer runt en ny serie efter Enterprise. Ja det är frågan, men en fråga som känns mindre viktig nu med tanke på den situation Star Trek befinner sig i. Ledningen kommer att fokusera på film i första hand efter det att Enterprise är nerlagd. Jag respekterar din syn på B/Bs arbete, dock må jag säga att den inte överensstämmer med den generella åsikt som idag ljuder bland Trekkers(den behöver inte det heller). Även kritiker är missnöjda med B/Bs arbete och om man skall se helheten med vad de åstadkommit under åren så blir man föga imponerad: TNG s 5-7: Den tid då Berman besteg tronen och var involverad i produktionen, samtidigt blev TNG sämre och sämre. DS9: Populär i USA, men inte i Europa. VOY: Populär i Europa, men inte i USA. ENT: Går i allmänhet hem hos få människor, varav en del som är nya inom trek, dvs. inte speciellt populär bland den redan starkt etablerade fanbasen som ju faktiskt utgör en viktig del. ST GEN: Kunde ju ha varit så mycket bättre, synd. ST FC: En riktigt bra film, en av de bästa. ST INS: Gav ingenting, kändes mer som ett långt TNG avsnitt. Inte bra. ST NEM: Flopp som genererade en liten vinst. Ett hopkok av det som redan gjorts. Det jag skrivit är hur Star Trek under Berman/Bragas tid utvecklats. Min personliga åsikt är att dom lyckats med två saker: FC och VOY. Dom flesta jag talat med, och det man kan utläsa från forum på nätet är att folk i regel gillar två produktioner. Vissa gillar DS9 och NEM, vissa gillar ENT och GEN. Men det är sällan fler än så och det säger ju någonting om hur kvaliten inom Star Trek de senaste 15 åren sjunkit. I genomsnitt 2 av 8 produktioner är inte bra, det kan ingen påstå. Så det finns all anledning att kritisera Berman och Braga eftersom de två har den huvudsakliga makten i fråga om Star Treks utveckling.
 8. Njaa, du har väl rätt till viss mån i vad du säger beträffande konkurrensen, klimatet är ju faktiskt lite hårdare inom tv nu än för några år sedan. Men det man ska komma ihåg är att tittarsiffrorna för Star Trek har enda sedan de senare säsongerna i TNG succesivt - om ändå ganska långsamt i början - sjunkit. Det har helt enkelt under flera år varit en nedåtgående trend som nu nått sin kulmen. Man kan ju givetvis disskutera vad detta bottnar i - en eller flera förklaringar? Men jag tror att de flesta fans som är förtrogna med Star Trek i sin helhet kan räkna ut varför. Du säger att detta növändigtvis inte behöver ha och göra med kvaliteten och det har du förvisso rätt i. Nu vet inte jag utifrån vilka kriterier du gör dina kvalitéts bedömningar men att påstå att datoranvändandet och ett hårdnande klimat inom tv skulle häranleda till att just Enterprise går trögt tycker jag är långsökt och naivt. Andra serier, t.ex. Smallville som i USA utgör det största hotet för Enterprise, sänds ju under precis samma förhållanden men går betydligt bättre och tar tittare från Enterprise. Självklart finns det en anledning till detta och den är helt enkelt att människor tycker Smallville bl.a är av högre kvalitet och därför mer värd att spändera tid inför. Enterprise var dömd redan från början.
 9. Du har faktiskt rätt i det du säger. Enterprise-leksaker har konstigt nog sålt relativt bra. Något som faktiskt varit bra med Enterprise är att den dragit till sig en ny generation av fans och det är förmodligen mest dem som köpt Enterprise merchandise.
 10. Det ryktas ganska mycket nu om huruvida Enterprise kommer få förnyat kontrakt eller ej. Med tanke på att man skurit ned antalet episoder för denna säsong till 24st så kan man ju fråga sig om det kanske inte är så att man ämnar avsluta serien. Det ryktas även en del om sändningstiden; att den ska flyttas till fredagskvällar som i regel brukar vara den tid då serier går i graven. Men det är inte bekräftat. Men med tanke på tittarsiffrorna så kan man kanske ändå till viss mån betrakta dessa rykten som riktiga. Personligen tror och hoppas jag att Enterprise läggs ner då det inte finns anledning till att hålla uppe en serie som måste kämpa för att överleva. Enterprise är enligt min åsikt även det sämsta och mest katastrofala som hänt Star Trek i dess historia. Man tar där ingen hänsyn till vad som redan gjorts och till det som har en förankring i hela konceptet. Däremot att detta skulle innebära dödsstöten för Star Trek tror jag uppriktigt sagt inte. Man måste komma ihåg att Paramount fortfarande tjänar pengar på filmerna, Nemesis gick ju faktiskt med vinst även om den var väldigt liten. Det finns även en enorm merchandise marknad så varför skulle man stänga ner allting? Jag kan bara säga att det kommer inte att hända, det pågår just nu diskussioner inom Paramount om åt vilken riktning Star Trek skall färdas och beslutet blir knappast nerläggning av hela franchisen. Jag tror bestämt att man lägger ner Enterprise och ligger lågt ett tag med eventuella filmer, kanske till 2006 då Star Trek firar 40 år. Men all denna rädsla som man ser i vartenda star trek-realterat forum på internet anser jag är obefogad, att stänga ner en hel franchise är ingen liten sak speciellt inte för en franchise som faktiskt har den största och mest hängiva fanbasen i världen. Så vi lär få genomlida ett "litet" uppehåll vad produktionen anbelangar, men inte mer än så. Det ryktas även en del om att Bermans kontrakt går ut år 2006, kanske får vi se en positiv förändring för Star Trek då om vi har tur...
 11. Ok, möjligt att detta har diskuterats förut men jag anser att det är av stor tyngd och kan diskuteras igen. Nå, vad krävs för att Trek ska bli bra igen? Måste vi döda Berman och Braga, ställa in Enterprise NX-01 på selfdestruct eller kanske t.o.m. åka till Veridian III och återuppliva Kirk? Vad tycker ni? Personligen tror jag det vore bra för Star Trek att först lägga ner "Enterprise" och sedan ligga lågt till 2006, varpå man kommer med en ny film i samband med 40årsjubileumet. Vi lär ju knappast få uppleva nöjet med Bermans avgång innan dess, men dom har ju gott om tid på sig att rätta till det dom ställt till med. I min mening vore det den ultimata åtgärden då det skulle innebära ett gap på 4 år mellan den och Nemesis. En livstid för en Trekker, men också en tid som ger upphov till en enorm hunger för Star Trek. Mitt drömscenario för en kommande film vore helt klart att Federationen hamnade i en kris(känns naturligt med tanke på alla analkande hot). Möjligheterna för ett sådant scenario är ju enorma, man kan ju kombinera olika seriekaraktärer samt introducera nya. Man skulle t.o.m. kunna bygga en serie på det. Vad tycker ni, kom med era reflektioner!
 12. Toaletter, jaja. Vi har ju iaf sett ett badrum
 13. Jag föreslår att man läser boken "Fysiken i Star Trek", skriven av Lawrence M. Krauss. Där får man en bra redogörelse och genomgående beskrivning om vad som kan tänkas vara möjligt respektive omöjligt i framtiden. Om man tänker sig att exempelvis warpdrive fungerar i framtiden så behöver ju inte det nödvändigtvis innebära att den kommer ha ett praktiskt tillämpningsområde. Man skulle kanske kunna skicka iväg en obemannad rymdfarkost, men med människor skulle det krävas, som det i Star Trek kallas, tröghetsdämpare med vilka man förhindrar att människan blir till mos vid acceleration. Det är med andra ord flera parametrar som skall slå rätt för att männskan skall färdas mellan stjärnorna, inte enbart framdriftsystemet. Personligen tror jag warpdrive eller något liknande sätt att färdas på kommer att bli verklighet - om ca 500-1000 år. Vetenskapen förnyas ju hela tiden och Einstein får knappast äran att säga sista ordet.
 14. Är det inte på tiden att Microsoft kommer med ett Library Computer Access and Retrieval System (LCARS) ? Eller vad tycker ni, vore det inte trevligt?
×
×
 • Create New...