Jump to content

DanielSchenström

Stjärnflottan
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

About DanielSchenström

 • Birthday 08/29/1974

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.griffindesign.org

Profilinformation

 • Plats
  Enköping
 • Intressen
  Rollspel, serier, actionfigurer, konst, arkitektur

DanielSchenström's Achievements

Fänrik

Fänrik (5/15)

0

Reputation

 1. Har googlat och läst en hel del men hittar inget så jag vet inte vad man ska tro. Verkar vara samma filmer som de första på blu-ray. Får hålla ögonen öppna helt enkelt.
 2. Hoppla. Nu blev jag väldigt osäker. Jag läste ursprungligen om att det skulle komma ommastrade versionerna av filmerna på minhembio.com och följde länken till amazon.co.uk. Där stod släppdatum 22:a mars i år. Omslagen ser likadana ut vad jag kan se. Om man kollar på släppdatumen på filmerna på cdon så är ju några släppta i början av förra året och några i slutet. Mitt antagande tills jag hunnit kolla nogare på det får bli att vi redan fått hit de remastrade versionerna medan britterna får vänta, men att åtminstone några av släppdatumen som står på cdon är inkorrekta för de ommastrade versionerna. Jag återkommer.
 3. För den som orkade vänta så verkar det som om blu-rayversionerna remastras för släpps den 22:a maj enligt brittiska Amazon. Det releasedatumet är för UK men vi bör inte vara långt efter.
 4. Howdy !

  Umm its nery 1/2 a Year ens your last login ?

 5. Har för mig att det är för att Mr används som neutralt tilltal för alla kön för att vissa att det inte i framtiden görs någon åtskiljning av personer på basis av kön.
 6. Det är storleken på bildvisaren i förhållande till hur långt ifrån du sitter, inte ett specifikt mått på bildvisaren som avgör hur stort lyftet blir. (Samt också upplösningen på bildvisaren, hur bra bildbehandlingen är, hur bra transfern är mm.) Det cirkulerar en del grafer på främst hemmabioforum med var nån med normal syn ser skillnad mellan olika upplösningar, även om det är svårt att få nåt som är helt rättvisande. Jag har nu både en HD-ready TV på 32 tum och en HD-ready projektor som blir en bit över 60 tum på det avstånd jag vanligen kör. På TV:n ser nästan allt okej ut, men på projektorn ser man förstås rejäl skillnad på SD och HD, men det som jag verkligen upptäckt är skillnaden på bra och dåliga DVD:er där de dåliga är så pass suddiga att det verkligen blir svårt att njuta av storyn. Den stora vinsten med det stora formatet och högre upplösningen för mig är egentligen inte för filmerna, utan för tv-spel. Funderar, och lär fundera ett tag till om jag ska köpa TOS säsong 1 på blu-ray då jag redan har den på HD-DVD, men framtida säsonger lär det bli. Annars har jag nu allt, men min Animated Series har nåt fel som gör att den fryser i vissa avsnitt och jag kommer inte ihåg vart jag köpt den (Inte allt egentligen, har inte blu-rayversionen av de 6 första filmerna då de verkar dras med en del bildkinkighetsproblem.)
 7. Såg nyss filmen. Tyckte den var helt okej, men det kändes väldigt mycket som jag såg Nemesis redux. Det i sig gör inte mig nåt då jag faktiskt gillar den filmen sånär som på sista biten av slutstriden mot Shinzon. Kommer spoila saker nedan. Jag känner mig ovanligt känslomässigt berörd av den även om jag fick fuktiga ögon då och då (alldeles för lättgråten), men jag är väldigt överraskad av konsekvenserna som Neros attack på Vulcan fick då Star Trek i princip alltid brukar ställa iordning allt i efterhand. Kan vara nåt för en framtida film, men vad jag förstått är det inte planerat att bli fler filmer med det här produktionsteamet. Skådespelarna känns alla dugliga, men det känns extremt svårt att se dem som ersättare för originalskådespelarna. Jag överraskades av att Zahchary i alla fall lyckades bra nog för att jag inte ska behöva sitta och se Sylar från Heroes hela tiden. Effekter, kameraarbete och design tycker jag höll en hög klass, en liten sak störde jag mig på, Spocks roterande skepp som kändes lite för Star Wars, och en sak funderade jag på...hur smart är designen på interiören på Neros skepp, inga regler för säkra arbetsplatser antar jag? Just designen på miljöer och skepp kändes faktiskt väldigt lik det som jag vant mig vid (har sett allt Star Trek i övrigt). Manuset och dialogen. Manuset höll en jämn, duglig kvalité och bjöd på många Star Trek-ögonblick med kända citat och situationer, fanservice i rätt mängd. Tyckte att bakgrundsförklaringen var lite för simpel, man brukar säga "show, don't tell" men i övrigt så är jag nöjd. Egentligen måste man se en film flera gånger för att fånga alla nyanser, men just nu placerar den sig i mittensegmentet av filmerna enligt mig. Jag vet att min smak skiljer sig från de flesta andras åsikter om Star Trekfilmerna men så är det. Toppfilmer för mig: Insurrection, The Movie, The Voyage Home. Mitten: Nemesis, XI, First Contact. Botten: Wrath of Khan, Search for Spock, The Final Frontier, Generations, The Undiscovered Country. (Och med botten så menar jag inte att de är dåliga, men inte så underhållande.)
 8. Det har ju gjorts en bunt franchisecrossovers, men det brukar vara seriemediet som är "bäst" på det. X-men vs Star Trek, Superman vs Aliens, Punisher vs Archie med mera. Jag kan tänka mig att de två främsta hindren är lagarbetet med rättighetsfrågor och att om man gör riktig film eller ett tv-avsnitt så kostar det otroligt mycket. Jag har ingen aning om vad Gatekeeper ??r, jag brukar inte ha koll på annat än det officiella bolagen släpper ifrån sig.
 9. Bor i Enköping, Uppland. Har några kompisar som ser på Star Trek, men oftast genom mig.
 10. Se, vi kan inte ens komma överens om vad som är intressant att diskutera, inte så underligt då att folk diskuterar saker. Jag tycker inte det är svårare än att folk får diskutera vad de vill, hur de vill, när de vill, oavsett mitt personliga intresse eller förståelse. Jag kan tycka att extremt många diskussioner även inom Star Trek-fansens forum, som detta är tokointressanta och då är det bara att låta bli att involvera sig. Jag tror dock fortfarande att det är naturligt med motsättningar och diskussioner av det här slaget när folk med lite passion för ämnet involveras. Om det nån gång gjordes en officiell crossover mellan de två universumen, gissa vad författaren/arna skulle få vara försiktiga eller riskera många fanboys vrede.
 11. Jag tror att för de flesta så är det samma sak: rymdskepp, utomjordingar i drivor, främmande planeter och diverse konflikter. De flesta är inte så brydda om subgenreindelningar som space opera, hard eller soft scifi etc. Sen beror det på hur man ser det, det är de två stora rymdfranchisen så jag tror nog fortfarande det är det grundläggande för uppkomsten av folks debatterande. Jag läste en hel del vs-trådar en period och min uppfattning är att det för det mesta inte handlar om franchisen som helhet mot varandra utan riktigt inbitna diskussioner som imperiet mot federationen och liknande.
 12. Jag tycker det är en naturlig konflikt måste jag säga. Jag frekventerar en hel del forum i en massa ämnen och det man kan konstatera är att det finns folk med väldigt passionerade känslor och åsikter om saker. Star Trek vs Star Trek, och inom Star Trek anhängare av en viss serie som klankar ner på de andra serierna, Marvel vs DC, AIK vs DIF, Xbox 360 vs PS3, Plasma vs LCD-TV. Jag tror det är en del av det mänskliga psyket att finna grupptillhörighet genom att samtidigt ty sig till vissa grupper och exkludera andra och många är så inne i det att de vill "ta till strid" mot det de anser inte vara rätt, eller lika bra. Och relativt ofta går det överstyr när det är större grupper som ska dryfta sina åsikter, speciellt när man kan göra det på internet där man är så pass anonym. Tror det inte leder till något vettigt eller en förändring på det stora hela men att det är ofrånkomligt.
 13. Microsoft och Sun tor jag konkurrerade om vilket programmeringsspråk som skulle stödjas för specialfunktioner för formaten. Blu-Ray använder ju Sun Microsystems java-lösning. Vissa tror att Microsoft valde att stödja HD-DVD för att förlänga formatkriget och göra streamat och nerladdat material till ett tredje, segrande alternativ. Jag är bara nöjd att formatkriget pågick såpass kort tid som det gjorde. Jag har spelare för bägge formaten och gillar bägge, men för medelkonsumenten är det bättre med ett format.
 14. Det stämmer inte. På marknaden finns blu-rayspelare från Sony, Samsung, Panasonic, Philips, Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, LG, Sherwood, Sharp, DMtech, Grundig, Funai och Oppo (och säkert några jag missat) och bra massa fler är på väg. Apple sitter med i ledningen för blu-raygruppen. Microsoft står utanför däremot.
 15. På vilket sätt har Sony monopol på formatet? Det jag har läst tyder på att det är väldigt många involverade i allt från utveckling till tillverkning.
×
×
 • Create New...