Jump to content

MrsRiker

Stjärnflottan
 • Posts

  730
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrsRiker

 1. Är det bara jag som tycker att det är lite äckligt? :sjuk:
 2. B)--> CITAT(B @ 19 Jan 2006, 16:29) <{POST_SNAPBACK}> Jo, det är bra slutledningsförmåga fast är du verkligen säker på att 47 kommer från detta avsnitt. Jag tror att 47 dök upp inan dess. Jojo, det gjorde det ju. Men ursprungsidén till 47 kanske kom därifrån. Star Trek handlar om rymden....och utomjordingar landade på jorden (?) första gången 1947. Kopplingen till rymden finns alltså i siffran 47.... Inte att det dök upp i det avsnittet för första gången alltså...
 3. Nu har jag inte läst hela tråden och det kanske är någon som uppmärksammat det här förut, men när jag kollade på DS9:s Little green men häromdagen så slog det mig att det var ju 1947 som ferengerna landade i Roswell.... Kan det inte vara därför??
 4. Tror att det är en önskedröm tyvärr... Sirius dog ju på riktigt så JK Rowling är ju inte främmande för att ta död på karaktärer.
 5. Nu har jag läst och jag måste säga att jag tror att h*n dog. H*n dök ju upp på ett porträtt bland övriga gelikar och det borde ju inte ha hänt om h*n inte dog på riktigt, eller hur?
 6. Å andra sidan kanske de orden som sägs på klingon är ord som det inte finns någon motsvarighet till på engelska och därför så är det de klingonska orden som slipper igenom? Som gagh, tex. Tror inte det finns nån motsvarighet till det i människospråk. Annat än "läbbiga levande maskar som ligger på en tallrik och som klingons envisas med att äta"... Det är ju en möjlig förklaring i alla fall....
 7. Adolfson & Falk (som har gjort en fantastisk låt som heter just Hav)
 8. Jag tycker de flesta filmerna som dissas här är helt OK och sevärda. Även om jag inte tycker att Pearl Harbour (som nån dissade har jag för mig) är världens bästa så kan man ändå titta på den utan att vilja kräkas och riva ut sina ögon. Och även om jag tex kategoriskt vägrar att se filmer där Jim Carrey är med (HATAHATAHATA) så kan jag se att vissa gillar dem, att det finns förtjänster i den typen av humor, ??ven om den inte tilltalar mig. Men min poäng (även om den för tillfället är hemskt luddig ) är att alla filmer ni hittills har nominerat är A-filmer, med hög budget och helt OK manus (med viss reservation för Christopher Lambertfilmer *fniss*) Är det ingen av er som har sett en äkta b-film? Där skådisarna är så dåliga så att porr-akt??rer framstår som oscarsvinnare i jämförelse? Där manuset skulle ha blivit bättre om en ett-åring författat det? Där regissören borde släpas ut på torget och stenas till döds för att han stulit tid ur ens liv och fått spendera pengar på dynga? En film som uppfyller alla dessa ovanstående kriterier är Strangeland. I den spelas huvudrollen av Dee Snider (ni vet det blonda lockiga monstret från Twisted Sisters), manuset är dessutom skrivet av honom och den är det värsta jag har sett. Se den inte. Vad ni än gör!!
 9. Åh, den har jag suktat efter.... Vad roligt, och vilken bra fru!!
 10. Dags att skaka liv i den här tråden i år igen tänkte jag Jag har fått ett spel av min man, Star Trek: Away team, som jag ska tillbringa mellandagarna med Kom tomten med några startrekjulklappar till er, vänner??
 11. B)--> CITAT(B @ 23 Dec 2005, 22:25) <{POST_SNAPBACK}> God jul till alla härliga trekkers som bidrar till ett levande forum! Någon som vet vad god jul heter på klingon. Jag sökte lite på nätet men hittade inget! Provat att leta på "blodig jul"?? ;) God jul allihop. Ät lagom mycket mat, drick massa glögg och hoppas att tomten kommer med många paket till er allihop
 12. Oh nej, inte det.... Inte en spegeluniversumfilm. Det vore väl hemskt?
 13. id-ego-superego....alltså FREUD *fniss*
 14. Här kommer mitt inlägg i debatten. Det här är serier som varit viktiga för mig och som jag tycker det hör till allmänbildningen att ha sett åtminstone ett par avsnitt av... Vänner - suverän serie i alla 10 säsonger. Sex and the city - precis som Vänner är det en serie om vänskap, och ingen blir ond som annars sker förr eller senare i alla serier. Intelligent manus och intressanta karaktärer... Monty Pythons flying circus - underbar skruvad brittisk humor... Fawlty towers - John Cleese. Han är ett geni! Absolutely Fabolous - jag gillar brittiska serier, märks det? Dallas - första såpan jag såg. Och med ett av de mest omtalade story-twistarna. Bobby är inte död, Pam har bara drömt. Cityakuten - om man bara ska titta på en sjukhusserie så rekommenderar jag den här. Speciellt första säsongerna. Jag tycker den går lite utför när Dr Ross försvinner.... CSI - Då menar jag originalet i Las Vegas, inte de bleka efterföljarna. Spanarna på Hill Street - klassisk polisserie. Beverly Hills 90210 - Den bästa (?) high-school-ungdomsserien. Jag var INTE med i I-hate-Brenda-fanclubben, men det är ju fascinerande att det fanns en sån. Twin Peaks - framför allt de första åtta avsnitten.... Lilla huset på prärien - lärde mig många bra värderingar av den här serien när jag var liten. V - var ju outstanding när den kom. ALLA tittade på den. Och vår TV gick sönder mitt i tredje avsnittet, hur traumatiskt var inte det??!! Anne på Grönkulla - i alla fall om man är tjej. Vem älskar inte Anne?
 15. Så här ser MrsRikers måste-lista ut... Den baseras på filmer jag tycker man måste ha sett innan man dör... och har ingenting med kritiker eller filmvetare eller filmhistoria att göra. Så förvänta er inte att hitta Pansarkryssaren Potemkin eller Citizen Kane här A clockwork orange (Mästerverk av Kubrick) Alien (Skräck och rymd. Den här filmen måste man helt enkelt se) Amadeus (fantastiskt bra om Mozart... kan få vemsomhelst intresserad av klassisk musik...till och med mig ) Ben Hur (Här kommer ändå en klassiker. Men den är ju så bra....) Full metal jacket (Kubrick igen. I min mening den enda krigsfilmen som är värd att se. Oj så bra) Gudfadern (jag gillar egentligen inte maffiafilmer, men den här har en given plats i filmhistorien, till och med min... ) Léon (fantastisk film om kärleken mellan en yrkesmördare och en 12-årig flicka. Och skådespelarna...skådespelarna!!) Moulin Rouge (Briljant. Gotta love Baz Luhrman) Nyckeln till frihet (kan bara instämma med er föregående talare. Stephen King i sitt esse...) När lammen tystnar (Mycket bra film. Och Anthony Hopkins. Brrr) Reservoir Dogs (Tarantinos bästa film) Ringen-trilogin (i mitt tycke ett modernt mästerverk) Romeo + Juliet (Baz Luhrmanns filmatisering av Shakespeares fantastiska drama, i moderna miljöer, men med ursprungstexten. Såååå bra!!) Rosemarys baby (Polanski och Satan i en underbar kombination ) Seven (Intelligent och bra manus. Bra skådespelare. Startade en trend) Shakespeare in love (Fantastisk film om Shakespeares liv, som jag önskar vore sann... ) Star Wars 4-6 (tja, jag vet att du sa förutom SF, men det här är ju min måstelista, så här är jag envåldshärskare *fniss*) The Full Monty (brittisk tragikomik på högsta nivå. Och till skillnad från många amerikanska filmer så är det RIKTIGA människor i den här) The Usual Suspects (Mycket intelligent manus) Wild at Heart (Mästerverk av David Lynch. Love-love-love it!) Det är vad jag kommer på för tillfället....dyker säkert upp fler så småningom
 16. Jag tycker också att det kan vara lite väl djupt ibland och det är inte alltid alldeles lätt att hänga med i diskussionerna. Förvisso går det ju att hoppa över de diskussionerna, och det gör jag ibland. Ibland tycker jag dock att det är roligt att läsa, men ibland kan man som OnO säger få kramp i scrollfingret. Å andra sidan tycker jag att det måste finnas utrymme för sådana diskussioner också... Nu har jag inte varit aktiv på ett tag, men jag tycker att det är tråkigt att du inte ska vara kvar EoNeel. Under tiden som jag har varit med här på forumet har du alltid bidragit på ett positivt sätt till diskussionerna och haft roliga/vettiga/intressanta saker att säga. Hoppas du kommer tillbaka snart. Ha det bra sålänge!!
 17. Well, jag måste ju erkänna att jag inte har sett alla TOS än heller, bara säsong 1 i princip, så än finns ju utrymme för förbättring. Men jag är tveksam till att jag kommer att se storheten som ni ser... Och det beklagar jag.
 18. Har ni saknat mig?? ;) Insåg inte hur mycket jag saknat att prata om ST förrän jag loggade in förut.... Hursomhelst. Visitor är ju dock inte det sämsta DS9-avsnittet. Mitt absoluta hatavsnitt är Emperors new cloak. Mirroruniversat och Zek i en ohelig kombination. Jag tror att jag utnämner det till det sämsta avsnittet någonsin i ST:s historia. Det får Glamour att framstå som en högklassig TV-serie...
 19. Jag håller med Kai om The Visitor. Det är så dåligt, så långsamt och så smörigt att jag vrider mig i plågor när jag tittar på det. Riktigt riktigt läbbigt... :sjuk:
 20. Jag har bara sett TOS efter att jag sett övriga serier och jag är inte imponerad. Även om man bortser från "specialeffekterna" som av självklara anledningar inte kan vara lika sofistikerade som de är nu, så är manusen inte speciellt bra och karaktärerna är inte tillräckligt intressanta. Rent logiskt förstår jag att det var banbrytande för sin tid och utan TOS, inget TNG eller DS9 etc. Men för mig, som såg det i fel ordning, eller vad man ska säga, är det mest dravel. Tyvärr... Jag önskar att jag hade sett TOS först av allt, och att jag hade sett det när jag var mer lättimponerad än vad jag är nu...
 21. Gaaah, vad frustrerande. Jag har inte läst HBP än och nu blir jag OERHÖRT nyfiken på vem den mystiska personen som dör (eller inte dör) är. Måste läsa genast!!
 22. Attan också! ST borde väl gå om det inte är för kort. Voyger borde defenitivt gå. Fler förslag? NCC 1701 ?
×
×
 • Create New...