Jump to content

Damien Stone

Stjärnflottan
 • Posts

  86
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Damien Stone

 1. Är mitt uppe i processen att sälja bort saker som inte gör annat än att samla damm i min hylla. Förhoppningen är att hitta nya ägare som kan uppskatta dem lite mer Har ett exemplar av U.S.S Enterprise - Blueprints av Rick Sternbach. Den gavs ut 1996 enligt förpackningen. För den som inte vet så är det en låda som innehåller en drös med planscher, varje plansch kan vikas ut och utgör ritningen för ett däck på U.S.S Enterprise D. Lådan har i stort sett bara stått i min bokhylla sen jag köpte den 2003, jag har tagit upp den översta planschen för att titta på den men inte mer än än så. Har ingen aning om vad den kan vara värd så det blir upp till intresserad att lägga ett bud. Från vad jag förstår så går denna dock inte längre att få tag på genom vanliga vägar. Grundföresatsen är att köparen betalar frakten.
 2. Har lurkat i lite väl många år nu sen min senaste postning så det är väl dags att ge sig tillkänna ännu en gång. Är mitt uppe i en flytt och har hittat en hel drös med kort från det gamla Star Trek-kortspelet från Decipher. Är väl knaoppast något jag avser att behålla då det inte finns någon aktiv spelargrupp (är dåligt med trekkers överlag här uppe). En lista över de mer mer intressanta korten: The Emissary The Traveler Kira Nerys - Foil Empok Nor Deanna Troi Beverly Crusher Admiral Riker - Vitkantad Ultra-rare Jean-Luc Picard Data Geordi La Forge Julian Bashir Admiral McCoy - Promo, svartkantad, ej från reflections Jadzia Dax USS Enterprise USS Enterprise - E Luther Sloan x 2 - Promo, från 2nd Anthology Captain Kirk Spock - Promo Koloth - Foil Kivas Fajo - Collector x 2 Q's Tent x 8 Devidian Door x 3 Koval x2 - Promo, från 2nd Anthology Lt. Sisko USS Pasteur - Ultra-rare Legate Damar x 2 - Promo, från 2nd Anthology Gowron - Foil Jodmos - Promo, från 2nd Anthology Vedek Dax x 3 - Promo, från 2nd Anthology Bashir Founder x 2 - Promo, från 2nd Anthology Ja-rod - Promo, från 2-player Klingon Mogh - Promo, från 2-player Klingon Gi'ral - Promo, från 2-player Klingon Space Door Strict Dress Code Borg Ship :borg2: Hippocratic Oath x2 The Higher... The Fewer Make is so Quarks Isolinear Rods Det finns såklart väldigt många fler och antalet rares är väl runt en 200+. Jag förväntar mig inte direkt några fantasipriser då jag har svårt att se att korten skulle vara mycket värda idag. Kan till och med tänka mig att skicka dem mot att mottagaren står för frakten, det viktigaste är att de kommer till ett hem där de blir väl omhändertagna. Låter det intressant?
 3. Särskrivningar är satan och borde straffas med döden. Eller ja, kanske inte. Men jag tycker att det är fruktansvärt irriterande att se hur språket misshandlas genom särskrivning och användandet av låneord när det finns alldeles utmärkta svenska ord för ändamålet.
 4. B)--> CITAT(B @ 8 Nov 2006, 11:45) <{POST_SNAPBACK}>En gammal klassiker är "Sova med fienden" med Julia Roberts. Jag blev väldigt skraj när jag såg den. Fast det kanske berodde på att jag inte var s?? gammal då. <_< Två bra skräckfilmer av senare datum är "Flightplan" och "Strandvaskaren". Sedan ska man inte glömma "The Shining" både den gamla och den nya versionen. "Langoljärerna" är hyfsat bra som film och ännu bättre i bokform. Om man verkligen vill bli skrämd är det ofta bättre att läsa en bok. Då ser man bilderna "inne i huvudet" och det är oftast mer skrämmande! Att kalla "sova med fienden" för skräck är väl ändå att ta i? Det är ju en thriller/drama och inget annat. Filmatiseringarna av Stephen Kings böcker rekommenderas överlag, annars är japanska skräckfilmer en hit. "Honogurai mizu no soko kara" - mer känd som Dark Water, mycket ruggig. "Ju-On" - The Grudge, även uppföljaren Ju-On 2 är bra. "Ringu" - The ring, mycket bra skräckfilm. "A tale of two sisters" - Koreansk skräckfilm om jag inte missminner mig. "Silent Hill" - Kanske inte så äcklig, bättre att spela spelet om man vill bli riktigt skrämd. Enligt mig är den bästa sortens skräck där man sällan ser monstret (t.ex. Alien), eller där källan till skräcken inte har en konkret grund (t.ex. A tale of two sisters). Det bästa är när filmen bygger upp en känsla och atmosfär som är långt mer skrämmande än själva "monstret". En person som var bra på detta är H.P Lovecraft, skaparen av Cthulu, gå till närmsta bibliotek och låna en av hans novellsamlingar. Själv rekommenderar jag "Color beyond time and space" och "Rats in the wall".
 5. Så det du säger är att helt rätt att bolagen idag tar ut rena ockerpriser på sina varor när priserna egentligen kan vara mycket lägre och fortfarande tillåta vinst? Du tycker alltså att prissättningen av en vara ska sättas trots att det så uppenbart skadar försäljningen. Ett företag ska sträva efter att tillgodose sina kunders behov på effektivaste möjliga sätt och med effektivitet så avses även slutkostnad för kunderna i fråga. Det finns få företag (mestadels de som säjer riktigt exklusiva varor, t.ex. Porsche) som kan leva på en princip som är det rakt motsatta. Media/Kultur är inget exklusivt (utom möjligen kraftigt limiterade samlarboxar) och kan därför inte rimligen säljas till sådana överpriser som man gör idag. Något som faktiskt visar sig i bolagens försäljningssiffror. De vill så gärna skylla på fildelning/piratkopiering när de i själv verket inte gör annat än driver på den med sin marknadspolitik/affärsmodell. Och beträffande piratkopiering = stöld, som SuperTreck sa, det är inte samma sak då ett stulet objekt är förlorat för ursprungsägaren medan ett kopierat inte är det. Det jag anser är fel är att andra människor tjänar pengar på vad andra har skapat, dvs. de säljer piratkopior till andra. Men att ladda ner t.ex. Photoshop för enbart personligt bruk, dvs. utan något vinstintresse så kan jag inte se några som helst fel i det... EDIT: SuperTreck, kan du inte vara snäll och ta regeldiskussionen med Jocke i den tråd han refererade till.
 6. Problemet med din argumentation är att du gör kultur till en klassfråga, det ska inte vara den h??gavlönade elitens privilegum att ta del av media i dess olika former. Jag har som jag tidigare sagt inget emot att betala för mig, men då ska priserna också vara rimliga, kan du ärligt säga att prisbilden som den ligger idag är vettig? Kan du även säga att du tycker att det är okej att begränsas i ditt användande av en serie världelösa kopieringsskydd som inte gör annat än att skada hederliga användare? Jag skulle aldrig stjäla ett hemmabiosystem, men det kan å andra sidan inte heller laddas ner från nätet. Det som är det vackra med internet och fildelning är just det att i princip vem som helst i dagens uppkopplade samhälle kan ta del av vilka kulturella upplevelser som helst. Jag anser inte heller att det ska vara gratis. Jag kan gott och väl betala en tjuga för att få ladda ner ett högkvalitativt (bild & ljud) avsnitt av t.ex. en TV-serie till min dator som jag sedan kan använda obegränsat för personligt bruk. Jag ska givetvis kunna dela ut detta avsnitt till andra, detta skulle fungera genom någon sorts licensieringssystem där man måste verifiera att man har betalat innan man kan nyttja mediafilen. Detta skulle givetvis bara behövas göras en gång per fil och maskin man vill spela upp den på, annars blir det bara jobbigt. MP3-filer anser jag att de kan säljas för ca 2-3:-, som det är nu så tycker jag inte att det är skäligt att jag ska behöva betala ca 120:- för att album i MP3-format när jag kan köpa en fysisk kopia för 180:- och därmed få mycket mer i bättre kvalitet, det måste finnas något incitament att vilja köpa MP3-filer. Köper jag en fysisk skiva skall jag givetvis kunna rippa den till MP3 för personligt bruk.
 7. Nej, jag har inte tillgång till UPN, och anledningen till att jag inte tagit upp just detta exempel tidigare är för att jag inte finner några fel i att det går till på detta sätt. Det enda jag ville belysa med exemplet var att dessa diskussioner med gällande forumregler gränsar på vad som är tillåtet eller inte, alltså inget annat än ett argument i den föregående debatten. När det kommer till spel så ser saker och ting lite annorlunda ut. Då Swec är en seriös site som inte vill affiliera sig med piratkopiering av mjukvara så förstår jag att de har denna regel. Då de dessutom saknar en "övriga ämnen" del av forumet så blir diskussioner kring fildelning väldigt svåra att hålla. Så länge som man inte explicit antyder att man använder sig av piratkopierat material så kan de flesta frågor ställas och diskussioner hållas. EDIT: stavfel
 8. Det var bra länge sen jag såg serien i helhet nu men efter många långa år så har serien i sin helhet släppts som en box och jag ämnar beställa den när jag väl får lön i Juli. Beträffande specialeffekter så är de helt okej, jag tycker att det är viktigt att tänka på att serien ändå är hyfsat gammal och att CGI inte alls höll samma kvalitet nu som då. Jag tycker dock att skådespelarna gör ett alldeles utmärkt jobb... Men det som driver fram serien är den alldeles eminenta storyn, jag tror att serien mådde bra av att sluta som den gjorde, då hann man inte bli besviken...
 9. Är det någon mer än jag på detta forum som minns denna serie med värme i hjärtat? den visades för ett antal år sen på fyran och det producerades enbart en säsong. Personligen så anser jag att det är en av de absolut bästa Sci-Fi serierna som någonsin gjorts? Vad är era åsikter?
 10. Jag håller med fullständigt, för min egen del så handlar det ofta om serier som det dörjer länge innan de visas i Sverige eller som aldrig kommer att göra det i första fallet. Jag ser inte på det som något olagligt då jag lika gärna kunde spelat in det från TV om det gick, vare sig jag spelar in det till dator eller TV. Då producenterna bakom dessa serier inte säljer enskilda avsnitt till enskilda personer så har de knappast förlorat en kund heller, snarare tvärtom då jag har för vana att köpa hela säsonger av serier när de väl släpps på DVD. Fildelningen gör alltså i mitt fall att producenterna tjänar på det då jag följer fler serier och sålunda är mer benägen till att köpa mer säsongsboxar. De skräckrapporter som med jämna mellanrum kommer från mediaindustrin [MI] har inte så mycket trovärdighet i mina ögon. Det är mest ekonomiska figurer som svårligen kan anknytas till en speciell orsak. Det som förvånar och skrämmer mig är det faktum att MI uttrycker en sådan ovilja att undersöka om det faktiskt kan finnas några andra skäl till att försäljningen dalar? Kan det inte vara så att priserna är för höga, kan det inte vara så att de fördelar som internet betyder för distribution är vida överlägsen den som tillhandahålls av fysiska butiker, både i sortiment och pris. Jag har inga som helst problem med att betala för mig, men då anser jag att det jag har köpt ska jag få använda som jag vill och det jag köper inte ska säljas till rena ockerpriser. Som det är idag så kostar en ny DVD ofta runt 200:- och en skiva ligger i ungefär samma spektrum? Är det verkligen en skälig kostnad? Det tror inte jag, andelen av det priset som är rena påslag är alldeles för stort. Jag är övertygad om att man kan sälja skivor och film för <= 100:- och fortfarande göra en nätt förtjänst, främst på grund av det faktum att fler kommer att köpa dem. För vem vill inte äga ett original som glänser fint i samlingen? Det är ofta här som skon klämmer och det med besked, MI vill inget annat än behålla den affärsmodell som de haft så länge nu och som inneburit väldiga vinstmarginaler, de har t.o.m gått så långt att de genom lobbyverksamhet försöker ändra lagarna till deras fördel. Min tanke är att dessa företag skjuter sig själva i knäskålarna med grovkalibriga vapen, bland det första jag fick lära mig i min grundkurs om företagsekonomi var att ett företag existerar för att fylla ett visst behov hos en eller flera grupper av konsumenter och att detta företag endast kommer att överleva om tillräckligt många konsumenter anser att det företaget erbjuder är värt att betala för. Det är för mig hur uppenbart som helst att det MI i helhet erbjuder ofta är värt att betala för, jag tycker om både musik och film. Men den prisnivå som råder idag gör att många konsumenter anser att det inte är värt det. Inga andra företag med företagsidén att sälja till så många som möjligt och erbjuda ett så brett utbud som möjligt skulle överleva om de höll dessa priser, detta för att konkurrenter skulle dyka upp med samma varor till lägre priser och vad väljer en kund då? En del av problemet ligger i att det finns ett fåtal stora aktörer på marknaden som med sin ställning kan dominera denna (oligopol). Att de sedan försöker få oss att tro att upphovsmännen inte skulle få ersättning för sitt jobb är bara löjligt. De flesta av oss vet att den andel av intäkterna per såld skiva/film som går direkt till de som skapade verket är löjligt liten. De flesta artister idag tjänar sina pengar på att göra spelningar och genom andra kontrakt, t.ex. reklam. det fildelningen åstadkommer i detta fall är snarare av positiv karaktär. Upphovsmannens verk sprids utan några egentliga kostnader till en publik som är i princip lika stor som den uppkopplade delen av världen. Många som laddar ner musiken var inte kunder till att börja med men en del av dessa tycker att det de just hört var så bra att det är värt att köpa, och en del eldsjälar kommer att arbeta för att ordna spelningar. Nyttan av fildelningen är enorm men det vägra MI att förstå eftersom deras vinstmarginaler minskar. Förbi är den tid då ett fåtal aktörer kan dominera marknaden, snart kommer det att finnas massor med små aktörer som utnyttjar alla fördelar som den nya tekniken bär med sig. För att ta ett sista exempel så har de flesta nog hört låten "Boten Anna" på radio vid det här laget. Denna låt spreds som en löpeld över nätet och nu ska ett album släppas. Hade detta hänt utan fildelning? Knappast...
 11. Något som jag anser vara värt att poängtera är att fildelning inte alls är olagligt, det som är olagligt är att sprida upphovsrättsskyddat material. Fildelning kan lika gärna användas för att snabbt, enkelt och relativt kostnadsfritt sprida fri mjukvara och musik. Ett bra exempel på detta är ju just olika varianter av linux som ofta sprids m.h.a. bittorrentprotokollet. Den svenska gruppen Lagoona är ett annat bra exempel på hur tekniken kan användas fullt lagligt. Men diskussionen ska givetvis inte avstanna på en så låg nivå, jag anser även att diskussioner kring fildelningen som ett koncept och världsomspännande fenomen måste tillåtas, är det rätt eller fel, gör de stora skivbolagen rätt eller fel? Som Supreme Commande JAF sade, det finns många diskussioner som ibland kan angränsa till det olagliga och som grundat på de principer som moderatorer tillämpat hitills också borde förbjudas. För att ta ett exempel så kan diskussionerna kring enskilda avsnitt av t.ex. Enterprise. Ofta så har det diskuterats kring avsnitt som inte visats i Sverige och de visas ibland på kanaler som de flesta inte har tillgång till då de inte har satellit-TV. Jag vill hävda att de flesta får tag på dessa avsnitt genom just fildelning... Men ingen säger något om detta... Tycker inte ni att det är konstigt? EDIT: Jag håller med om att denna regel behöver formuleras om. Det vi inte vill ha i forumet är info om var och hur man kan ladda ner upphovsrättskyddat material. Detta kan jag förstå och det är jag också helt och hållet med på. Jag har öppnat ämnet igen och vi ska så fort som möjligt se till att formulera om denna regel. Mycket trevligt att få veta att ansvariga lyssnar på vad man har att säga. Tack.
 12. Jag skriver sällan på detta forum, det gäller egentligen alla forum jag mer eller mindre frekvent besöker. Jag föredrar ofta att läsa det andra skrivit och när jag anser att jag har något att säga som sträcker sig över mer än två rader enkel text så brukar jag också göra detta. Denna gång handlar det om ett för upprörande bruk av de regler som finns på detta forum. Jag som vem annan som helst f??rstår att det måste finnas en del regler för att det ska fungera ordentligt men samtidigt så anser jag att det är viktigt att yttrandefriheten bibehålls så långt som det bara är möjligt. I era regler så tar ni under rubriken Piratkopiering, warez och annat olagligt upp vad som gäller angående diskussioner gällande just dessa och andra relaterade ämnen. Jag citerar stycket för klarhetens skull: "Forumet tillåter inga diskussioner om olovlig kopiering av filmer, avsnitt, program, spel eller annat. Även om lagen är lite suddig när det gäller kopieringen av upphovsrättsskyddad film,avsnitt & musik och meningarna skiljer sig om det är olagligt eller inte, så har vi bestämt att vi inte skall diskutera sådant i forumet. Andra olagliga diskussioner som dyker upp och som inte ligger inom detta område kommer att bedömas av forumledaren och passande åtgärder kommer att tas." Skälet till att jag överhuvudtaget ens ifrågasätter den regel ni har nu är på grund av en numera stängd tråd, den handlade om just fildelning men tog upp fenomenet på ett mer konceptuellt och politiskt plan, det rörde sig alltså inte om hur det görs eller var det kan göras osv. Jag slänger även in en länk till tråden för att ni ska hitta rätt. Fildelningstråd Det som stör mig här är att tråden stängs på ren idiotisk princip utan en tanke på vad tråden egentligen handlar om. Det är uppenbart att tråden handlar om fildelning, för att citera trådskaparen: "Vad tycker vi egentligen om fildelning? Bra eller dåligt? Ska lagen om fildelning vara kvar, eller är den bara tandlös. Eller ska vi alla rösta på piratpartiet och stryka ordet copyright ur lagen?" Han ställer alltså en direkt fråga om vad våra åsikter om vad fildelning som ett koncept, fenomen och politik betyder för oss. Han uppmanar ingenstans till att vi ska fildela, han vill bara föra en seriös diskussion om vad vi tycker om det, ett försök till debatt där opponenter och sympatisörer har en chans att lära sig lite om vad den andra sidan har att säga om saken. Att då på ren princip använda en regel som till att börja med är extremt luddigt formulerad för att ta livet av en egentligen fullt legitim diskussion finner jag löjligt, för att inte säga skrämmande. Ni har en regel som ni tillämpar blint är inte bra, speciellt inte när det så uppenbart saknas andra regler. Ni saknar till exempel en regel gällande rasism och relaterade ämnen. Skulle ni stänga ner en diskussion om sverigedemokraterna för att de i vissa kretsar anses vara främlingsfientliga? Om ni skulle tillämpa alla regler som ni gör med den om fildelning så skulle den tråden stängas fortare än fort, och det gäller dessutom en hel del annat också, som ni förstår så faller det hela på sin egen orimlighet. Att stänga en tråd som direkt refererar till var illegalt material tillhandahålls och hur man bär sig åt för att ta del av detta material förstår jag mer än väl varför det görs och det ställer jag mig också bakom. Jag anser att ni grundat på ovanstående diskussion och argument bör se över och omformulera erat regelverk samt låsa upp den tråd som jag refererar till. För er som undrar varför jag skriver detta publikt så är det för att jag anser att det jag har att säga är något som alla ska få ta del av, det är något som jag inte ser hända om jag skickar det direkt till en moderator eller admin.
 13. Usch och fy för svenska översättningar. På snudd att de borde förbjudas.. Att försöka låna en relativt nyutkommen HP-bok på ett bibliotek känns något dödf??tt, bättre att lägga ca 200:- på att köpa boken istället. Beträffande boken så måste jag säga att jag tycker att den var bra, blev väldigt nedslagen av Dumbledores död men jag vet att riktiga hjältar aldrig dör, de kommer alltid tillbaka på något sätt. Kraftigt besviken på att Harry valde att göra slut med Ginny, men jag tror att vi kan förvänta oss ett lyckligt slut trots allt. Sen angående HP-böckernas status som "barnböcker", från 4:e boken så blir det bara mörkare och mörkare. Hade jag haft egna barn så skulle jag vara starkt tveksam till att låta dem läsa dessa böcker (beroende på ålder såklart)
 14. En utmärkt film, en av de klart bästa filmerna baserade på TNG, den ligger dock tätt med Nemesis i min mening.
 15. Ono har en son (2005) och uppenbarligen ett lustigt sinne för humor och sitter dessutom på en förklaring till "påhoppet" som jag är väldigt intresserad av ;)
 16. Vilka är dessa program? Kan vara bra att veta
 17. Vill inte verka nedlåtande men ditt inlägg var inte särskilt intelligent. Om du nu tycker så illa om Ghosts of Mars och känner att du ville dela med dig av detta så kan du åtminstone ha vänligheten att inkludera en argumenation för din sak. Detta istället för att som idiot ställa dig och proklamera att filmen suger. Det är väl trots allt meningen att man ska diskutera saker på detta forum och ditt inlägg bjuder inte till särskilt mycket av det. Kontentan är att du gärna får hata Ghosts Of Mars, men om du vill berätta det för oss så berätta också varför.
 18. Att plocka sönder filmerna med småsint logik är väl knappast rätt. Använd fantasin så kan man se många förklaringar till en del oklarheter. Obi-wan säger t.ex. att Anakin ville att hans barn (Luke) skulle ha hans ljussabel när han var gammal nog. När Obi-wan i själva verket bara tog hans ljussabel och lämnade honom att dö. Men man kan tänka sig att om Anakin inte hade vänt sig till den mörka sidan så skulle han nog ha velat att hans barn skulle gå i hans fotspår... Obi-wan kände nog detta och valde att polera till sanningen lite.
 19. Den 19:e Maj är det som gäller... För dem som inte har sett den nya "långa" trailern så är det bara att gå ut på nätet och tanka som gäller. Det är sällan jag sett fram emot en film så mycket bara genom att se på trailern.
 20. Det finns risker man inte tar. Jag klarar mig gott utan fysisk "kärlek" om det föreligger en stor risk att jag ska bli smittad med en högst dödlig sjukdom, en sjukdom som dessutom gör det svårt/omöjligt att bibehålla normala fysiska relationer till andra. Jag kan genom det jag känner till minimera risken för att bli smittad av sådana sjukdomar. Det finns kondomer men av någon anledning så väljer folk bort dem. Anser du inte att det är idiotisk att ta chansen att bli smittad av en så pass farlig sjukdom genom att välja bort något så enkelt som en kondom (de som väljer bort kondom gör det för att de tycker att det inte är lika skönt, jag tvivlar på att många av dem ens skulle ha provat att använda en). Kärlek eller inte så är man en idiot som tar den risken. (Kan dock gå med på att det under extrema omständigheter kan förekomma förmildrande omständigheter på den domen.) Det finns olika sorters moral, man kan inte samla en sådan sak till ett enda begrepp. Jag kan inte säga till en person att det är dåligt att han blivit smittad men att det ändå är bra att han blev det när han "älskade" med någon.
 21. det lustiga är att HIV/AIDS sprids extremt snabbt enbart på den platsen, detta trots att enorma mängder information pumpas ut. Skulden kan inte läggas på mycket annat än att folk helt enkelt är idioter. Men visst är det ironiskt att något så litet kan göra så mycket mot något så stort... Men då ständiga medicinska framsteg görs så blir hotet allt mindre (även om det dyker upp nya saker), åtminstone i I-länderna, det moraliska i detta är dock en annan fråga.
 22. Vill inte direkt påstå att jag tar det med en klackspark (även om det finns många som gör det). Däremot så anser jag att det inte finns något syfte med att gå omkring och oroa sig. Angående AIDS/HIV och andra sexuellt överförbara sjukdomar så finns det inte mycket mer att säga än följande: "Är huvudet dumt får kroppen lida" I Afrika pågår massiva informationskampanjar men det verkar inte som om någon bryr sig.... sorgligt. Beträffande det som händer i Europa så handlar det enbart om individers dumhet. Synd om dem som blir drabbade pga. dessa dock.
 23. Som alltid annars så är det kraftigt överdrivet. Varje dag får man höra om nya krämpor och farsoter som ska döda oss alla. Någon sa det tidigare och det är så sant, det finns inget som säljer så bra som domedagsprofetior. Om detta hot nu är så stort så arbetar nog smittskyddsinstitutet med att ta fram vaccin så att det räcker till så många som det möjligtvis kan. Om man läser vad smittskyddsinstitutet har att säga om saker så känns det som att massmedias domedagsbilder är fruktansvärt överdrivna, som vanligt alltså. Smittskyddsinstitutet om fågelinfluensan Ingen idé att gå omkring och oroa sig.
×
×
 • Create New...