Jump to content

Odo II

Stjärnflottan
 • Posts

  125
 • Joined

 • Last visited

About Odo II

 • Birthday 11/27/1977

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Göteborg - Hisingen!
 • Intressen
  Jag har varit intresserad av Star trek aktivt i typ två år och har hunnit beta av TNG, DS9 och VOY plus sett allt som sänts på TV av ENT. Vid sidan av Star trek ser jag gärna annat på TV och DVD. Gillar även att läsa, allätare, men har en speciell plats i mitt hjärta för fantasy.

  Har äntligen lyckats fixa jobb! Ska leka katt på Göteborgs Operan i höst.

Odo II's Achievements

Fänrik

Fänrik (5/15)

0

Reputation

 1. Har inga litteraturtips, men om du är inne på utopi/dystopi skulle jag råda dig att kolla upp uppsatser/böcker skrivna med Karin Boyes Kallocain och Aldous Huxleys Brave New World (för att nämna några) och titta på uppsatsförfattarnas forskninglägen och teoriavsnitt. Där bör du kunna hitta litteraturtips och relevanta teorier. Det var ett tag sedan jag läste litteratur, men kan man inte titta på hur det utomlitterära har påverkat det utopiska. Om man då begränsar sig till att titta på TOS och böckerna om den serien så granska hur det utopiska inslaget, som ändå började starkt på 60-talet, har förändrats över tid och vad i omvärlden som kan har påverkat. Jag anar att det rör sig om amerikanska författare och då bör du ta in vietnamkrig, kalla kriget och dess upphörande, 9/11 med mera och se om de utopiska inslagen har förändrats eller fortfarande utgör grunden för samhället i böckerna. Jag skulle akta mig för att jämför robotar, det känns som om det är risk för jämförelse för jämförelsens skull, om du inte kan koppla det till något annat relevant.
 2. Kan du inte titta på hur något tema i star trek böckerna utvecklats över tid, till exempel utopi versus dystopi? Eller varför inte jämföra Trekböckernas framtidsversioner med andra framstående sci-fi-böckers dito? Jämförelser fungerar alltid! Det behövs väl också koppling till någon teori?
 3. Håller nästan helt med. Det är som om serierna behöver några säsonger för att komma igång. Det är tydligast i TNG tycker jag där det är enormt segt i första och andra säsongen. Okej visst finns det moraliska intressanta dilemman men heergud vad tråkigt utfört! DS9 som är min favvoserie har oxå den svårt mycket tack vare skådespelarnas problem att hitta sina karaktärer, men i mitt tycke kommer den ig??ng snabbare och jag håller inte med om att Kira är tråkig eller bajopranernas och deras teologiska dispyter. Det kan ibland bli lite träigt, men i stort sett tillför detta en ny dimension till serien. VOY går igång snabbt, men visst ser man även här nybörjarproblem, Wang hittar inte Harry Kim alls i första säsongen, och det gäller även i mindre grad Paris och några andra. Däremot är manusen oftast intressanta och väl genomförda. ENT har jag bara sett första och andra säsongen och jag måste säga att vissa avsnitt i första säsongen är häpnadsväckande dåliga. Tänker på det med hologrambesättningen som är en kopia av avsnittet i DS9 med byn som bestod av hologram. Undrar vad Odo tänkte när han skulle vara med i ENT (har jag inte varit med i det här avsnittet förut?). Tänker även på alla de logiska luckorna i avsnittet när de kommer till en planet med en civilisation som inte har utvecklats så långt och ENT infiltrerar och undersöker något; kommer ihåg att de var i någon grotta...? Men det är ju tur att man fortsätter titta för det tar sig med råge, i nästan alla serierna.
 4. Kan inte hålla med om att detta är en bra säsong! När jag hade köpt boxen höll jag på att börja gråta när jag hade sett tre fyra avsnitt - så undermåligt fann jag det, men eftersom jag alltid blir fanatisk och bara måste ha allt jag blir intresserad av så fortsatte jag köpa och det blev bättre men inte förrän, som någon tidigare sa, i säsong tre. Visst är effekterna usla och det ska väl inte få dra ner betyget så mycket, men vidare så är det så många av skådespelarna som famlar i blindo efter sina karaktärer, allrahelst damerna. Kommer aldrig förstå varför Sirtis la in en munnen-full-av-gröt-effekt i sin tolkning av Troi. Sedan är historierna hopplöst fast i det gamla konceptet från TOS, vilket jag anser krymper serien; det hade trots allt gått ett antal år och utvecklats en del inom dramaturgin vad gäller TV. Men visst finns det lite intressanta moraliska dilemman, men mot denna bakgrund med dåliga effekter och mysko skådespeleri och annat så drunkar de. Nej, jag tror inte att denna säsong kommer locka fler tittare till vare sig TV6 eller Star Trek, men om de fortsätter visa Trek så kommer trägen vinna!
 5. Tyckte oxå de var roliga, de som sjöng om att de skulle vinna. Man får inte ta detta på för stort allvar och att de blev så hatade av många tycker jag är riktigt roligt! Men jag håller med dig Kai att Bosniens låt var riktigt bra! Jag älskade den där melodislingan i moll. Hundra gånger bättre ballad än Irlands trista försök. Jag tror dock inte Carola har någon chans att vinna, då låten inte riktigt räcker till, Däremot är hon en mycket bra artist som verkligen kan rocka fett på scen. Har lite svårt för hennes kristna "produktplacering"...
 6. Jag hade verkligen hoppats på en DS9-film! Tyvärr föder således denna nyhet ett stort intet i mig. Varför damma av dessa karaktärer? Okej de var med när allt startade, men det har ju gått vidare och de fick ju en massa filmer. De ska väl inte ta in Shatner och Nimoy och spela sig själva som unga hoppas jag?! Är det bara jag som tycker att detta är ointressant? Jag anar att de tänker som så att detta är karaktärer som alla känner till och att det ska locka mer publik, men jag tror rör sig om marginella skillnader. Det kommer ändå bli mest fans som går på filmen, så varför inte göra något nytt - som DS9... Jag kanske har kört fast i mitt önsketänkande, men visst var det deras tur? Argh!
 7. Okej då. Förstår vad du menar, men det att avsnitten hänger ihop i längre sjok gör mig bara mer intresserad och fångad.
 8. Detta känns lite som Nya Rappakalja där man ska beskriva handlingen till en filmtitel. Kan nog bli skoj. Här kommer mina assocationer och tankar kring Picards farm Picard har tagit upp grönsaksodling som fritidssyssselsättning på holodeck. Han arrangerar en skördefest för de närmaste av medarbetarna utom Worf och Ro Laren, som har hand om bryggan. Mitt under festen tas skeppet över av en ny ras aliens som snabbt utmanövrerar den tjänsthavande besättningen (Worf och ro Laren lyckas undvika att bli tillfångatagna). Dessa aliens har under en tid övervakat skeppet och blivit nyfikna på holodeckfunktionen så deras syfte är att undersöka vad det finns för möjligheter med denna nya leksak. De sätter således säkerhetsfunktionen ur spel och förvandlar sedan den fridfulla farmmiljön till något som kan liknas vid en dataspelsmiljö där tomaterna blir bomber och fågelskrämmor levande med sylvassa liar, skördetröskor mejar allt i sin väg och vinrankorna blir strypsnaror o.s.v. För Picard och de andra gäller det att överleva och ta sig ut ur holodeck och för Worf och Ro Laren att på något sätt ta tillbaka herraväldet över skeppet. Det löser sig till slut genom list och mod som vanligt. Kände att jag lite tappade inspirationen på slutet... Nästa titel är: When you wish upon a star
 9. Det måste ju vara som Kai Dukat tror! Fatta vad roligt de måste ha när de försöker smyga in talet lite överallt och sedan följa alla teorier som dyker upp på sajter som denna. De har säkert fler grejer för sig som vi inte upptäckt än. Det är inte någon speciell rekvisitaattiralj som finns med lite här och där? Och då menar jag inte grottkulisserna som verkligen blivit flitigt använda...
 10. Ja, varför inte? De kanske tog vänskapen till nya nivåer. Och de verkar ju trivas med varandra, men undrar vad Bélanna säger eller om hon är med på det? En liten menage á trois, eller hur det nu stavas.
 11. Oerhört roligt alternativ att Harry inte skulle förtjäna någon, vad har stackaren gjort för att dessa tankar skulle väckas? I och för sig är han ofta fånig och präktig, men det har ju visat sig att de enda gångerna han bryter mot reglementet är när han blir kär, så jag tror att han verkligne förtjänar någon för sin egen personliga utveckling. Så det får bli att den rätta inte kommit ännu, hon eller det (kanske faller för en alien?) finns därute någonstans. Så romantiskt det kan bli en tisdagsförmiddag...
 12. Portos - En av De tre musketörerna
 13. Det jag inte riktigt förstår i sådana här omröstningar är vilka kriterier man röstar utifrån? Är det skådespelarprestationen? Är det hur bra karaktären fungerar i sammanhanget, typ att Janeway är grym som chef = Bäst? Är det den karaktär man fattar mest tycke för av vilken anledning som helst - Jadzia är snygg = Bäst? Eller är det den karaktär som man tror skulle vinna en allt-i-ett-tävling bland alla i detta fall kvinnliga karaktärer? Förvirrad
 14. Supreme Commander JAF: Varför skulle man inte kunna börja med DS9? Är det för att du inte sett den eller för att den hänger ihop med TNG, vilket den bara gör på någa få ställen förutom i piloten, och så gör ju Voyager oxå och de hänger ju ihop med DS9 i piloten.
×
×
 • Create New...