Jump to content

nx01

Stjärnflottan
 • Posts

  466
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nx01

 1. Enda anledningen till att klippa i "once more with feeling" är ju just att det är extra långt. Annars innehåller det väl knappast några scener som behöver klippas bort.
 2. gött... har längtat efter det här. Troligen är seinfeld den roligaste serien någonsin, tack för nyheten
 3. I själva artikeln... Den är uppdelade i vissa sektioner. Den sista av dem med rubriken "TO BOLDLY BLOW LIKE NO TREK HAS BLOWN BEFORE!!"
 4. Såg just det här (scrolla ner till slutet). Kanske är ett skämt eller något men dom brukar vara rätt ut på den sidan... vi får väl se.
 5. Det är ganska enkelt, det flesta större tv-serierna väljer att välja över julen. Detta beroende på de så kallade "Sweeps", eller avsaknaden av just detta. Sweeps är den perioden då tittarsiffrorna mäts, visserigen sker det hela tiden men under sweeps används tittarsiffrorna för att avgöra priset för reklam på tv-kanalerna. Naturligtvis vill man då ha så höga tittarsiffror som möjligt så man kan tvinga upp priset på reklamtid. Man räknar att en TV-säsong i USA generellt sett består av 36 veckor (när man räknat bort sommarn), i Enterprise fall ska 26 avsnitt sändas, övriga veckor kör man repriser. För att inte sänka tittarsiffrorna ser man därför till att alltid visa nya avsnitt till sweeps. Sweeps brukar vanligtvis vara en månad och inträffasr generellt sett i November, Februari och Maj, därav pausen i december. Sweeps är egentligen som en lite amerikansk TV-julafton.
 6. nx01

  Andromeda

  Som jag uppfattade det kunde man inte urskilja i fall att Dylan inbillade sig allt eller om det var nån som trakasserade honom. Om det skulle vara så så var det troligen det svarta hålet som höll på med han. Dylan förstörde ju det hål han själv fastnat i med ett flertal nova bomber, en scen som fanns med i Dylans tillbakablickar. Alltså svaret om nån trakasserade han så var det troligen det svarta hålet.
 7. Har för mig att DS9 faktiskt har högre tittarsiffror än Voyager, lite beroende på hur man räknar. Voyager låg på ett betydligt mindre tv-bolag. Voyager hade egentligen aldrig speciellt höga tittarsiffror.
 8. Tycker själv att enterprise problem just nu beror mycket på att man ligger för nära det gamla. Det gamla har blivit uttjatat. Let's face it, av fem Star Trek serier så är det bara en (DS9) som har ett koncept som sticker ut från de andra. De övriga bygger på samma koncept under olika omständigheter. Man har gjort så mycket man kan göra med just detta koncept. Så leddes behöver serien tas i en annan riktning. Låter det vara osagt om Action riktigningen är rätt, men lyckas man balansera Karaktärer, Story Arc och Action lika bra som DS9 gjorde så kanske det inte är en sån dum ide. Angående T´Pol så är det ju beklagligt att man ska ta till såna grepp för att vinna tittare, men å andra sidan har Trek alltid använt sig av en viss sexighet för att locka tittare ( de korta kjolarna i TOS, Deanna uniform i TNG, Dax lesbiska kyss i DS9, Seven of Nine i Voyager och nu T´Pol som verkar ta Seven av Nine grejen till ännu en nivå.
 9. har TV4 rättigheter till säsong 2 respektive fyra av First Wave? Den serien var ju hur schysst som helst. De avsnitten behövs ju sändas snabbt som attans
 10. Tycker den nya sidan ser skön ut, ganska mycket av stenterprise.nu stuket över den, vilket är bra. Litteratur avdelningen är ett mycket efterlängtat tillskott. Första resensionen var bra hoppas det kommer fler inom kort.
 11. intressant länk med tanke på kommande star trek spel, Activision stämmer Viacom
 12. Jepp, i senaste avsnittet dog en snubbe i riktigt läskiga ryckningar när hans ben vände och vred sig i kroppen.
 13. Dock verkar många ha missat Family Cops III - - > Nicole De Boer (från DS9)
 14. Spin-off på gång läst jag nu. Stargate: Atlantis ska tydligen titeln vara. Handling: Försvunna staden atlantis upptäcks och har även den en port eller något sånt var det iaf
 15. Transwarp används en puls av något slag för att öppna en tunnel i rymden i vilken man kan färdas grymt snabbt. Detta sägs i TNG Descent, kommer jag ihåg det avsnittet rätt så menade man också att vilket skepp som helst kunde sätta i gången en sån här tunnel bara man visst vart man skulle rikta pulsen eftersom de bara fanns på vissa ställen i rymden. Slipstream är väl litre mer som Warp, du bestämmer dig för vart du ska sen färdas du ditt i en rak linje, fast riktigt snabbt... eller?
 16. Sånt här är så himla onödigt. Nitpicking kallas det på engelska och det är inte bra för nånting. Du måste varit väldigt seg om du inte fattade vilket avsnitt som menades. Att då skriva ett sånt inlägg kan ju bara vara för att vissa att du kan mer trek....Grattis. Forat har blivit grymt segt senaste tiden pågrund av att det är alldelles för många såna här "jag-vet-bättre-än-dig"-inlägg... suck.......
 17. Säsong 5 sänds, vad jag fattat just nu på TV, inte säker på huruvida det är FOX eller SciFi Channel som visar det dock.
 18. Vilket inte är sista säsongen f.ö
 19. Det var faktiskt jag som röstad på Wesley.... Tyckte synd om han, sen försökt jag vara lite rolig också.
 20. Fast sen kan man ju fråga sig hur många som egentligen skulle vilja vara Wesley Crusher
 21. Första avsnittet av sista säsongen visas ikväll, säsong nummer nio är det va? ähh... tror jag tappat räkningen, men det är sista i alla fall
×
×
 • Create New...