Gå till innehåll

Durator

Stjärnflottan
 • Innehållsantal

  298
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Durator

 • Rank
  Kapten
 • Födelsedag 1963-10-30

Kontaktmetoder

 • Webbplats URL
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Uppsala

Senaste besökare till profilen

3 245 profilvisningar
 1. Durator

  Artikeltips

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21910936.ab Ett nytt amerikanskt plåtschabrak. Med Kirk vid spakarna :-)
 2. Durator

  Ny Star Trek-serie har premiär i januari 2017

  Nämen... jag hade gett upp hoppet, faktiskt. *Snyft (nästan)* Ska bli väldigt spännande att följa den här produktionen. Kan bara bli bra :-)
 3. Durator

  Leonard Nimoy är död

  He Was, And Will Always Be... RIP Leonard Nimoy
 4. Durator

  TNG-besättningen 27 år senare

  Kul att se Q, John de Lancie! Annars syns det, som sagts ovan, att det gått 27 år mellan bilderna.
 5. Durator

  Star Trek-frågesport

  Rätt! Jag gillar Colm Meaney!! Din tur.
 6. Durator

  Star Trek-frågesport

  Vilken Star Trek skådeseplare spelade pilot i Die Hard 2?
 7. Durator

  Star Trek-frågesport

  Kan det vara Jellyfish som farkosten hette?
 8. Durator

  Trekspotting

  På SVT i programmet Grotesco del 2 så dyker det upp en del bekanta ansikten. På Rymdskepp II dyker Kapten Jean-Claude Zorg med piloten Krock, koordinator Shakee-Ra och skeppsroboten Bingo, förvillande lika Jean-Luc, Worf, Deanna och Data, eller vad säger ni?
 9. Schysst att man fick ritningarna också. Då är det ju bara att sätta igång i garaget. Först flytta på bråten som ligger där och sen skaffa en hink mörk energi, så är det klart sen.
 10. Durator

  Stargate Universe

  Jag var väldigt negativ till SG Atlantis i början. Men även om serien var väldigt ojämn så gled den mer och mer under skinnet på en och blev riktigt små puttrig, men inte mer. Kan också klaga på att översättarna på TV6 hade problem med vad de skulle kalla alla gadgets och kallade dem olika i avsnitten. Men man överlever sånt. Det började ju förståss med alla säsonger med Dean Andersson och SG-1. Den var ju också hyfsad får man säga. Jag ser nog fram mot en ny SF serie. Hoppas den når svensk TV också.
 11. Har sett TOS för ett bra tag sedan. Jag är inte överdrivet förtjust, nu förtiden, i TOS, tiden har gått vidare. Men många av filmerna med TOS har ju klarat sig bättre än serien med åren. Står nu med biljetterna i hand och förväntar mig att få se action med välkända rollnamn, kanske bli förbryllad över hur de förklarar saker och ting som med Vulkaner och Romulaner... Jag tror med filmen så flyttar man fram ST och jag hoppas att man får med den positvism om framtiden som ST ändå st??r för så att filmen inte blir en dystopia-sci-fi-rulle... Jag hoppas man får med känslan av ST och att man kan acceptera att det är nya skådespelare. Samma känsla som inför då man kollade på de nya avsnitten av VOY eller DS9.
 12. Durator

  Ditt Star Wars-namn

  Hej! Kehtoy af Ibumetin eller som jag heter bland vänner Pethe Maväs Kul!
 13. I artikeln från USA Today så påpekar de att det *förvånande* nog inte, förmodligen, bara kommer att talas engelska på jorden i framtiden. Jag tycker förstås att det låter rimligt att man har lokala språk och språk som fungera på en teknisk nivå, och kanske ett annat på en politisk etc. Det påminner mig lite off the record om mina amerikanska polare. När vi var i Prag så missade vi vår buss hem, så jag stolpade över torget till några pragbor och frågade dem, på tyska, om de visste när nästa buss kom. Mina amerikanska vänner förvånade sig över att jag kunde franska OCH tyska samt svenska (eller skandinaviska då jag ju pratat med norrmän på resan). Jag kan egentligen inte franska eller tyska men kan några fraser från skolan som ligger nån stanns i hjärnbarken. Men jag tror att synen att engelskan är och kommer att vara ett världspråk i all oändlighet lite faller tillbaka på deras världssyn, liksom .
 14. Durator

  Picard for President!

  Det var en kul artikel som, också tidigare nämnts, med en humoristisk anda. Jag håller med dig om att Sisko visar upp mer djup som ledare när han balanserar mellan det religiösa Bajor och gerillan och dessutom har med både dominion och Cardassier att göra. Picard är ju mer en vetenskapsman, som Schran också påpekar, som ibland skickas iväg på ambassadörliknande uppdrag, som jag tror Picard inte gillar i nåt avsnitt så vitt jag kommer ihåg nu. Jag tror inte han skulle gilla att vara president. Kirk är ju alldeles för kolerisk och skulle förmodligen tvinga alla civilisationer som han styr över som president hundra år bakåt i tiden. Janeway och Archer kanske? Nja, knappast va?
 15. Durator

  Patrick Stewart

  Jag tycker ju att Patrick Stewart är suverän i rollen som Jean-Luc. Jag skulle till och med säga att utan mr Stewart i TNG hade inte serien slagit som den nu gjorde 1987. Jag tycker också att han ibland kan vara brittiskt stel ibland och Shakespeare-torr. Men jag tycker att han iblan får ett djup som sällan ses i genren. Annars är väl den bästa kvinnliga skådespelaren i ST för mig Nana Visistor. Men som Schran sa så får kanske hon och Michelle Forbes lite skjuts av en tacksam rollgestaltning av bajoranska kvinnor. Och varför inte Kate Mulgrew förresten? Jag gillar nog henne också, speciellt efter som åren gått... OT. Jag har ju ofta tidigare undrat vad rollen skulle tagit vägen om en annan skådespelare fått rollen. Som fallet med Captain Kathryn Janeway. Vad hade hänt om Geneviève Bujold hade fortsatt med rollen, som ju var avsedd för denna, istället för Kate Mulgrew. Vad hade man då tyckt om VOY och Janeway?
×