Jump to content

Durator

Stjärnflottan
 • Posts

  299
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Durator

 1. Det här var Star Trek för mig. Bra story tycker jag. Innehöll en del som man vill se i ST som the Prime Directive, lite utforskande. Och man ser lite mer av personerna på Discovery.
 2. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21910936.ab Ett nytt amerikanskt plåtschabrak. Med Kirk vid spakarna :-)
 3. Nämen... jag hade gett upp hoppet, faktiskt. *Snyft (nästan)* Ska bli väldigt spännande att följa den här produktionen. Kan bara bli bra :-)
 4. He Was, And Will Always Be... RIP Leonard Nimoy
 5. Kul att se Q, John de Lancie! Annars syns det, som sagts ovan, att det gått 27 år mellan bilderna.
 6. Rätt! Jag gillar Colm Meaney!! Din tur.
 7. Vilken Star Trek skådeseplare spelade pilot i Die Hard 2?
 8. Kan det vara Jellyfish som farkosten hette?
 9. På SVT i programmet Grotesco del 2 så dyker det upp en del bekanta ansikten. På Rymdskepp II dyker Kapten Jean-Claude Zorg med piloten Krock, koordinator Shakee-Ra och skeppsroboten Bingo, förvillande lika Jean-Luc, Worf, Deanna och Data, eller vad säger ni?
 10. Schysst att man fick ritningarna också. Då är det ju bara att sätta igång i garaget. Först flytta på bråten som ligger där och sen skaffa en hink mörk energi, så är det klart sen.
 11. Jag var väldigt negativ till SG Atlantis i början. Men även om serien var väldigt ojämn så gled den mer och mer under skinnet på en och blev riktigt små puttrig, men inte mer. Kan också klaga på att översättarna på TV6 hade problem med vad de skulle kalla alla gadgets och kallade dem olika i avsnitten. Men man överlever sånt. Det började ju förståss med alla säsonger med Dean Andersson och SG-1. Den var ju också hyfsad får man säga. Jag ser nog fram mot en ny SF serie. Hoppas den når svensk TV också.
 12. Har sett TOS för ett bra tag sedan. Jag är inte överdrivet förtjust, nu förtiden, i TOS, tiden har gått vidare. Men många av filmerna med TOS har ju klarat sig bättre än serien med åren. Står nu med biljetterna i hand och förväntar mig att få se action med välkända rollnamn, kanske bli förbryllad över hur de förklarar saker och ting som med Vulkaner och Romulaner... Jag tror med filmen så flyttar man fram ST och jag hoppas att man får med den positvism om framtiden som ST ändå st??r för så att filmen inte blir en dystopia-sci-fi-rulle... Jag hoppas man får med känslan av ST och att man kan acceptera att det är nya skådespelare. Samma känsla som inför då man kollade på de nya avsnitten av VOY eller DS9.
 13. Hej! Kehtoy af Ibumetin eller som jag heter bland vänner Pethe Maväs Kul!
 14. I artikeln från USA Today så påpekar de att det *förvånande* nog inte, förmodligen, bara kommer att talas engelska på jorden i framtiden. Jag tycker förstås att det låter rimligt att man har lokala språk och språk som fungera på en teknisk nivå, och kanske ett annat på en politisk etc. Det påminner mig lite off the record om mina amerikanska polare. När vi var i Prag så missade vi vår buss hem, så jag stolpade över torget till några pragbor och frågade dem, på tyska, om de visste när nästa buss kom. Mina amerikanska vänner förvånade sig över att jag kunde franska OCH tyska samt svenska (eller skandinaviska då jag ju pratat med norrmän på resan). Jag kan egentligen inte franska eller tyska men kan några fraser från skolan som ligger nån stanns i hjärnbarken. Men jag tror att synen att engelskan är och kommer att vara ett världspråk i all oändlighet lite faller tillbaka på deras världssyn, liksom .
 15. Det var en kul artikel som, också tidigare nämnts, med en humoristisk anda. Jag håller med dig om att Sisko visar upp mer djup som ledare när han balanserar mellan det religiösa Bajor och gerillan och dessutom har med både dominion och Cardassier att göra. Picard är ju mer en vetenskapsman, som Schran också påpekar, som ibland skickas iväg på ambassadörliknande uppdrag, som jag tror Picard inte gillar i nåt avsnitt så vitt jag kommer ihåg nu. Jag tror inte han skulle gilla att vara president. Kirk är ju alldeles för kolerisk och skulle förmodligen tvinga alla civilisationer som han styr över som president hundra år bakåt i tiden. Janeway och Archer kanske? Nja, knappast va?
 16. Jag tycker ju att Patrick Stewart är suverän i rollen som Jean-Luc. Jag skulle till och med säga att utan mr Stewart i TNG hade inte serien slagit som den nu gjorde 1987. Jag tycker också att han ibland kan vara brittiskt stel ibland och Shakespeare-torr. Men jag tycker att han iblan får ett djup som sällan ses i genren. Annars är väl den bästa kvinnliga skådespelaren i ST för mig Nana Visistor. Men som Schran sa så får kanske hon och Michelle Forbes lite skjuts av en tacksam rollgestaltning av bajoranska kvinnor. Och varför inte Kate Mulgrew förresten? Jag gillar nog henne också, speciellt efter som åren gått... OT. Jag har ju ofta tidigare undrat vad rollen skulle tagit vägen om en annan skådespelare fått rollen. Som fallet med Captain Kathryn Janeway. Vad hade hänt om Geneviève Bujold hade fortsatt med rollen, som ju var avsedd för denna, istället för Kate Mulgrew. Vad hade man då tyckt om VOY och Janeway?
 17. Vi har en nationaldag den 6 juni för att bland annat fira vår befrielse från de slema danskarna. Så jag anser att danskarna är de som borde få epitetet ärkefiende. Läs mer här om befrielsekriget eller om Kristian
 18. Valde mellan Bajor, och få bo granne med familjen Sisko, och Risa, semster och allehanda underhållning hela tiden. Det bidde Risa :rodna:
 19. Kul med trådar som lever länge. Nu kanske smaken förändras, och minnet grumlas, över tiden men så här faller rösterna från juryn i Knivsta 12 p får BSG (03) - Yummi 10 p går till Star Trek: DS9 - yes 8 p Star Trek: VOY 7 p Babylon 5 6 p Firefly 5 p Star Trek: TNG 4 p Andomeda 3 p Stargate SG-1 2 p Stargate Atlantis 1 p Star Trek: TOS Minnesförlusten har drabbat mig med en massa serier så de får man väl återuppleva igen. Som V, ny inspelning på gång?, Månbas alpha, Italiensk retro i pyjamas? här har väl tiden ändå sprungit förbi... Vill se Heroes, när får JAG se den? (när hinner jag)...
 20. Durator

  Doctor Who

  Andra avsnittet var bättre. Nu var det riktigt kul Nu blev man mer engagerad i personerna och inte så stressad... Ja, underhållning och fantasifullt... Bra? Vi får kola in trean och se ;)
 21. Det kan så vara. Själva hade vi en katt som vi kallade för Nisse. Dålig koll av oss, för Nisse fick kattungar... Kanske Data hade lika dålig koll... Nä, inte Data...
 22. Det ska vara Björn Öqvist. X finns inte med. och han bor inte i uppsala. han finns ngnstans i haninge (om jag kom ihåg resultatet rätt). men hans titel är rolig Kul att så många är intresserade av Klingonska akademien. Vill bara påpeka att man kan söka på Biörn X Öqvist så hittar man rätt person.
 23. Utan rangordning så har jag följande sämsta avsnitt: Man of the People - Taskigt skådespel och taskiga masker gör att jag bara mår illa. Code of Honor - Känns som väldigt mycket B-manus. TOS hade gillat detta avsnitt. Justice - Wesley i spenaten... Nä, inte kul. Och så Mask som nämns ovan...
 24. Spoiler på SG-1 och SG atlantis**** Har nu kollat in Stargate AtlÅntis (jag tycker fortfarande att det är "kul" att tecknet för jorden nästan blir ett stort Å, Stargåte) och har väl inte blivit alltför imponerad. Jag tycker inte Stargate SG1 är någon höjdarserie. Som SF serie saknar jag lite djup i avsnitten, det blir ofta lite tunna berättelser. Jag är inte heller så värst imponerad av effekter och teknik beskrivningar. Att det skapas en port mellan världarna t.ex. som är så himla svår att bemästra att man alltid ska behöva ramla när man kommer fram kan ju inte vara höjden av ingenjörsvetenskap, eller användarvänlighet. Jag tycker dock att skådespelarna gör mer än OK på det manus de har i SG-1. Jag retar mig på att McGyver dyker upp i serien hela tiden ;) (f'låt mig Richard Dean Anderson som ju spelar Jack O'Neill i Stargate) Nä, det tycker jag inte egentligen men lite kul är det SG Atlantis (de första två avsnitten) tycker jag var bättre än SG-1, dock var effekter och monster sämre än man skulle önska. Skådespelarinsatserna kändes väl inte helgjutna heller, men känslan som SF serie bättre. Vad är det för pråm som de åker med i rymden? Kunde de inte fått lite snyggare design? Stjärnporten är digitaliserad i Atlantis men den är ju inte kul att se på. Lite roligare var det med själva Atlantis som ligger under vatten och som dyker upp. Intriören känns lite sjutiotal, men OK ändå. Låter jag gnällig? Inte riktigt meningen kanske, jag är nöjd att det sänds SF som man kan se på svensk TV och att det sen sker på fredagar, SG-1 kl 18 och Atlantis 21, är ju jätte kul. Serien får dock än så länge ”bara” godkänt av mig, ingen höjdare... Jag förstår hur man kan jämföra VOY och Atlantis
 25. Matt Damon som Kirk? Adrain Brody tycker jag kan funka bra. Gary Sinise som McCoy ska väl få fart på det komiska utbytet mellan McCoy till Spock... Ja, ja, vi får se... Det brukar ju ändras i sista stund sådant som rollbesättningar. Nu har man ju svårt att tänka sig någon annan än Kate Mulgrew som allas vår Captain Kathryn Janeway. Den rollen hade ju Geneviève Bujold, som backade ur två dar in i produktionen.
×
×
 • Create New...