Jump to content

Ella

Stjärnflottan
 • Posts

  958
 • Joined

 • Last visited

About Ella

 • Birthday 03/23/1986

Ella's Achievements

Kommendör

Kommendör (10/15)

0

Reputation

 1. Jag startade den här tråden för två år sedan, för att företaget jag sommarjobbade på hade många trek-anknytningar. Sen växte forat i storlek och så även den här tråden till att bli ett ställe där man rapporterar om trekkiga saker i ens liv. Det finns inga speciella kriterier för vad som är ett trekkigt jobb/skola/liv, mer än att det just har något med Star Trek att göra. Personligen tycker jag det är kul att läsa vad folk kan se för trekkiga saker i sin omgivning! Fick för övrigt själv ett mattepapper förra veckan, med det där Star Trek-talet det pratades om för ett tag sedan
 2. Det är måndag kväll, och äntligen nåt bra på tv igen. Jag tänker "Hm, man ska kanske ta och göra sig i ordning och titta på Arkiv X i sängen?" och tycker att det känns som en bra idé. Jag hade fel. Jag somnade i den förbaskade reklampausen :förbannad: och vaknade mitt under Futurama, så vad hände i slutet? Hur mår Doggett? Stämde teorin om de parallella universumen? (Var det någon mer som associerade det till Star Trek innan "Too much Star Trek" frasen kom? (Troligtvis ;)) ) Och textapparaten han använde omvandlade väl inte morse till vanlig text, man fick väl välja en bokstav i taget, ungefär som på ett tangentbord. Det tyckte jag det s??g ut som iaf. Fast han var väldigt bra på att skriva fort...
 3. Det ska jag försöka göra. Jag tror Enterprise kommer få många tittare, särskilt eftersom det inte finns nån annan sci-fiction på svt och tv4. Vi måste väl starta en ny tråd oxå för de avsnitten av Enterprise som komma skall, även om det finns spoilertråd nu. Um, rätta mig om jag har fel, men mäts inte tittarsiffror genom en sån där liten pryl som vissa utvalda (som ska representera Sveriges befolkning i genomsnitt, eller nåt) får ha vid sin tv och så måste dom trycka på en knapp varje gång dom tittar på något? Så även om man sätter på alla tv-apparater man har och/eller tvingar sina vänner att titta så spelar det iallafall inte någon roll? Och självklart så blir det en ny tråd när avsnitten börjar! Jag ser fram emot alla diskussioner som kan bli nu när alla har möjlighet att se avsnitten.
 4. Att rätta till felet är helt okej, och mycket uppskattat, men det räcker med att skriva det rätta svaret. Jag vet också att vissa saker är mer invecklade än andra, men om nu diskussionen Sisko/Worf är lite svår att klämma in i ett kort svar så är det ett exempel på när ett annat ämne bör startas/letas upp.
 5. Kan ju vara så att det blev instabilt om man använde motorerna om och om igen, bara att dom aldrig hade någon diskussion om det som man fick se på tv? (Nu var det ett tag sen jag såg Timeless så jag kommer inte riktigt ihåg vad som sades och vad som inte sades om motorerna...)
 6. Citerar reglerna: Då är det alltså Crayles tur att säga ett nytt namn eller en film...
 7. Här i Örebro har den slutat gå, det var troligtvis inte så många besökare... Verkar inte finnas så många trekkers i Närke. Kopian är säkert på väg upp till er nu! Så det blir nog den dåliga varianten på datorn för min del nu, om man inte ska vänta ett halvår till... *suck* Skjut inte upp till morgondagen det ni kan göra idag, gott folk.
 8. Med den lilla skillnaden att nu är chefen en man och den underordnade en kvinna. Det blir ju en helt annan sak då... *host*
 9. Gissa vem som missade Nemesis?... Jag sköt visst upp biobesöket lite för länge, för nu har den slutat gå... Så otroligt klantigt! :förbannad: Hoppas verkligen att den kommer på video/dvd så snart som möjligt!
 10. För C/7 framstår ju som mera seriöst? Seven - blev assimilerad som liten och har inte haft en normal utveckling. Janeway tar hand om henn när hon blivit bortkopplad från kollektivet och lär henne att fungera som en människa igen, men hon är fortfarande inte på samma nivå som en "riktig" kvinna. Chakotay - har vid ett antal tillfällen visat att han bryr sig väldigt mycket om Janeway (Resolutions, Coda), och har lovat att alltid finnas vid hennes sida. De kvinnor han varit tillsammans med under seriens gång har visserligen inte varit fula (somliga hävdar ju att inte heller Seven är ful), men de har inte alls varit som Seven personlighetsmässigt. Helt plötsligt, taget ur ingenting, så blir han intresserad av den blonda borgen som Janeway mer eller mindre har adopterat. Att Seven väljer honom för att testa att ha ett förhållande med, fadersfigur och allt det där, det kan jag förstå, men jag kan inte för mitt liv fatta hur han kan besvara känslorna. Känns lite "Hm, do you think mixing Voyager with a soap opera will get us higher ratings?"-resonemang från författarna. :sjuk: Å andra sidan ska ju Star Trek vara fullt av moralkakor, och "Ha inte ett förhållande med chefen!" är väl en ganska bra sådan...
 11. Så länge ni kan motivera varför ett avsnitt är dåligt så får den här tråden vara öppen. Inga svordomar och påhopp på andra medlemmar, men det är väl självklart?
 12. Nu har jag städat lite i ämnet och tagit bort inlägg från Morn, USS VOYAGER, P'Tack, Captain Proton, *voyboy* och nx01 som på olika sätt inte var relevanta. Ska se om jag kan göra reglerna lite tydligare också: --- Har man en enkel fråga, i stil med "Brukar Janeway dricka te eller kaffe?" så ställer man den här. Då får man, troligtvis ganska snabbt, ett kort svar. "Hon dricker kaffe." Vet man svaret så svarar man, annars säger man inget. Jag vill alltså inte se några "Jag tror att..." inlägg. Ser man att någon annan har svarat redan så är man tyst och ägnar sig åt alla de andra diskussionerna som pågår på forat. Undantaget är om man vet att ett svar är felaktigt, då kan man rätta samtidigt som man hänvisar till någon källa så att alla som inte litar på det nya svaret kan kolla själva. Om en fråga leder till vidare frågeställningar, eller om man vill diskutera Janeways dryckesvanor i allmänhet så letar man reda på ett passande ämne, alternativt startar ett nytt. Det här ämnet är bara till för snabba svar på korta frågor. Har man fått svar på en fråga man ställt kan man skicka ett PM till den som svarade, man tackar inte här i ämnet. Alla onödiga inlägg tas bort direkt. --- Jag tycker att det här är ett bra sätt för de som inte kan så mycket att få svar på smågrejer. Det vore kul om det här kunde fungera, men det är upp till er. Eventuella frågor kan tas via PM.
 13. Adressen funkar itne längre. Har du kvar bilderna? Skulle gärna vilja se dem Var ju inte med på forat när det inlägget postades :P Hoppsan! Det där som låg där var ett fysikarbete som jag och några kompisar höll på med för nåt år sen, även om sidan skulle ha funkat skulle du inte ha hittat bilderna... Nu ligger bilderna uppe igen. Konventet i Danmark blev inställt. Diskussioner om andra konvent tas här igen.
 14. Jag har! Jag var på Star Trek Voyager: The Return i Blackpool, England för två år sedan. Du kan läsa mer om det här. Men det var helt klart värt det (jag var där på semester samtidigt + att jag skulle träffa chat-kompisar, ska man bara åka på ett konvent i ett annat land ska man nog vara ordentligt besatt av serien ;)). Summan av kardemumman är väl iaf att jag gärna skulle göra om det.
 15. Tja, jag röstade på Beverly (rött hår ), men det syns av någon anledning inte här... Vore jag kille skulle det bli Picard. Inte pga av håret då, utan mer för att han är tuff helt enkelt. (orkar inte vidareutveckla mera)
×
×
 • Create New...