Jump to content

Döparn

Stjärnflottan
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Döparn

 1. Är det jämlikhet enligt din definition?
 2. Män och kvinnor bör komplettera varandra snarare än att vara så "jämlika" i alla lägen. Det är liksom hela idén med att det finns olika kön överhuvudtaget. Visst, jag är inte emot att kvinnor har framskjutna platser i samhället, men då ska det bero på att de är bättre på den specifika uppgiften än männen, såklart. Det är bättre att bejaka olikheter folk emellan än att blunda för dem och låtsas som om de inte finns där. Nu är dock hon som spelar Janeway en oerhört kompetent skådespelerska! Riktigt grym. Mycket bättre än archer i enterprise till exempel.
 3. Nu är det ett tag sedan. Men jag tackar ändå.
 4. Röstade på tng eftersom jag inte sett ett enda avsnitt av det.
 5. De är giriga svin och bryr sig bara om hur mycket pengar de generar.
 6. Mmm, nu har jag sett ungefär hälften av alla avsnitt på boxen... de typ två eller tre första avsnitten var sega, men sen blev det mycket bättre! Boxen är nu helt underbar! Gillar Tom paris, riktigt cool snubbe. Som när Tom och resten av the crew var på holodäck och B'elanna sa nåt i stil med "Tom, did you program this hologram? -Yeah, so what? He's a pig, and so are you."
 7. *dreglar ner hela mig själv* Argh. Suck. Bara region 1. Tror bilden blir svart och vitt om man kör det på min dvd.....vill ha!!! MÅTTE säsong 4 släppas på pal...men OHH NEEEJ! saker man gillar kan ju givetvis inte vara tillgängligt.... Nu har de dessutom slutat att sälja säsong 2! de flesta butiker alltså....på discshop till exempel står det något om att "det utgått hos filmbolaget".... hos mig ligger faktiskt lexx närmre hjärtat än min andra favorit-serie, star trek enterprise, gör...kanske för att lexx var den första sci-fi serien jag kom att älska....och så har man inte ens sett säsong 4.... Kai är en av de coolaste/kyligaste karaktärerna i en serie, ungefär som en Vulcan, bara coolare och utan regler för moral ....Zev/Xev är karaktärer med oerhörd sexappeal, Stan har en oerhört skön personlighet, och robothuvudet, 790 är en av de mest retliga karaktärerna i någon serie. GRYM blandning Åtminstone har jag min säsong 3 box totalt underbar! Som ett bevis på att den är grym så kan jag dra som exempel att när min kompis fick låna säsong 3 boxen så såg han ALLA 13 (45 min/avsnitt) avsnitt i sträck på en enda dag utan mycket uppehåll.....så starkt levde han sig in i storyn att han omöjligt kunde släppa det....sen förklarade han att när eftertexterna rullade på sista avsnittet så kände han sig "en aning deprimerad" för att det tog slut älskar Kai's sång....hur gick den igen? "De hwoo ey whoo, de ohhw ey whoo.... hooombara rey...de ohh rey raaa! yarum brunnen G!"
 8. "Har själv säsong 1-4 så säsong 4 finns visst allt att köpa" Var?
 9. Okej. jag tackar ödmjukast för svaren! Och ursäkta om jag är lite frågvis, men hellre det än att leva i ovisshet. ;) Men du sa att de tekniska felen av säsong 2 boxarna bara gällde skandinaviska utgivningar va? så detta problem har aldrig existerat bland boxarna i england eller? 8det finns ju svensk textning i boxarna i england exempelvis) Och en fråga till; jag såg att cdon.com (svensk sida) sålde säsong 1 och 3 boxen för ca 900 spänn, medans säsong 2 boxen kostade endast 798...bör man bli misstänksam då? Var kan man vara relativt garanterad att få en säsong 2 box utan tekniska fel? För mig känns det viktigt att det inte är några fel.
 10. okej. tack för svaret. Nu har jag iofs ännu inte detta problemet (har inte vid skrivandets stund kollat igen något avsnitt på min nyinköpta säsong 1 box) men jag undrade mest rent allmännt. Men för att precisiera lite: Menade du att både säsong 1 och 2 boxar hade detta problemet? eller var det bara säsong 2 som ju drogs in? Är säsong 2 boxarna förresten nu rent officiellt ersättna med "bra" exemplar? Jag menar; alla nätaffärer säljer ju säsong 2...
 11. Åh se trevligt då! Och de har mage att kräva 950 spänn för en massa möjliga defekta boxar? vet du möjligtvis vart man bör vända sig om man har en sådan skiva? Till webbshoppen/affären man köpte boxen i? Eller som du sa, till paramount? Och hur får man isåfall kontakt med dem?
 12. Har införskaffat Voyager 1 boxen nu! Men... Är det inte fortfarande lite för dyrt ändå? speciellt för första säsongen som har så få avsnitt om man jämför med andra säsongen..... Sedan var det väl lite lamt att det mesta av boxen bara var plast och att skivorna bara låg i små genomskinliga plastfodral (även om själva boxen självklart var snygg, så känns det som om de faktiskt skulle kunna göra boxen lite mindre flashig, och sänka priset ett par hundralappar istället.)? Eller vad tycker ni?
 13. Nu skulle jag engång för alla vilja få lite klarhet i den här frågan. Har sett att även flera här har frågat i olika trådar.... Har hört att Voyager säsong 2-boxen drogs tillbaka tillfälligt därför att textningen inte riktigt var synkad. Då till frågorna: 1. Gällde detta endast säsong 2? 2. Drog de tillbaka "alla" boxar med detta fel, eller finns det fortfarande exemplar som florerar omkring där ute, så att chansen därmed finns att man får en sådan box? Och inga kommentarer nu om "jag föredrar utan textning" eller liknande, tack.
 14. EoNeel: Klart det ger....du är fulländad vuxen. Kan man förresten få se bilder när du byggt färdigt din shuttlepod?
 15. Svampplockning (på eget initiativ) ger måååånga vuxenpoäng!
 16. "Intressant att se att inte en enda nakenscen fanns med. Bra!" Finns massor med original nakenbilder på huvudpersonen på internet... Har man dvd-versionen är det bara att gå in bland extra-materialet för att finna bilder på henne när hon posar i olika underkläder. Vad är det för fel med nakenscener egentligen?! :blink:
 17. Sniglar går och lägger sig på kvällen?!? :blink: Andra djur jag kan komma på att han har är fladdermöss, men de är ju nattvarelser.... Så visst kan det väl ha blivit "fel"? Isåfall borde ni berömma mig för min skarpsynthet. ;) Hursomhelst låter hans uttalande lite väl suspekt om man verkligen tänker efter....inte borde väl denobulans tala om "bedtime" som om det vore en naturlig sak för dem?
 18. När Dr. Phlox talar med Hoshi så säger han följande: "I.., have a lot of animals to feed before bedtime." Är det inte så att Denobulaner sover väldigt få gånger per år?
 19. T'pol därför att hon är snygg men även rolig....tex. när hon gick in i Pon farr...det var underhållning på hög nivå...eller de andra gångerna då hon fått "känsloutbrott" - ser så komiskt ut...
 20. Idag var John Billingsley (Dr. Phlox) med i filmen "Crocodile Dundee in Los angeles". han hade dock bara en liten roll, men ändå. Han betedde sig exakt som han gör i Enterprise....
 21. Well, brudar brukar inte deltaga lika ofta som män i barslagsmål, så vad menar du med mesig egentligen? Har bara sett Enterprise och voyager, och där har jag inte märkt av att kvinnor skulle framställas som tydligt mesiga. Är det inte bättre om män får vara män, och kvinnor kvinnor? Är det inte bättre att acceptera våra olikheter och göra det bästa av det? :-) Annars vet jag en sci-fi serie där det är ombytta roller, den sexiga kvinnan är "tuff", medans mannen är rätt mesig. LEXX heter den serien, och jag anser att den är minst lika bra som star trek. Men det är givetvis inte därför jag uppskattar Lexx, för att könen framställs på ett visst sätt - jag uppskattar det för att det är bra helt enkelt.
 22. "Jag håller med om att bland det värsta med ST är just att kvinnor framställs som sexiga idioter" Ehh, va? Skulle T'pol, exempelvis, vara en idiot?!
×
×
 • Create New...