Jump to content

EoNeel

Stjärnflottan
 • Posts

  1,083
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by EoNeel

 1. Jag och en kompis gjorde en helt sjuk grej när vi gick i 9an. Det var vår och vi hade tagit oss upp på taket efter skolan för att sola. Efter en stund upptäckte vi en taklucka som var öppen, så vi klättrade in. Till vår stora förvånning så befann vi oss i teckningssalen. Vi knallade runt i skolan och gick in ut i olika utrymmen som vi aldrig hade varit i förut. Vi var på upptäcksfärd och hade kul. Men det roliga varade inte så länge för plötslig hoppade fyra poliser på oss när vi kom runt ett hörn. Det visade sig att vaktmästarn hade sett oss och tagit oss för inbrottstjuvar. Jag och min kompis fick sitta på polisstationen in ett par timmar innan min pappa kom och hämtade oss. Det var lite surt att gå till plugget dagen efter, då vi blivit skolans stora skämt. Så kan det gå
 2. Undergången - filmen om Hitlers sista tid i bunkern, innan det totala sammanbrottet, är en otroligt bra film. Jag har nu sett den fem gånger!!! Och den är som ny varje gång. Jag upplever den inte som en film, utan mera som jag är där! Hitler framställs som en "kluven" djävul, vilket han säkert också var. Det obehagliga är att man får "känslor" för honom ( men det kan ju också vara för skådespelaren, som gestaltar Hitler lysande). Har ni inte sett den så gör det.
 3. Tom Hanks gillar ju ST, så varför inte... Jag tror att det skulle bli något fullständigt jätte bra om han var med, men jag tror på det när jag får se det.
 4. Fick man drömma så skulle en "svensk" sci-fi kanal vara helt underbart. Men sannolikheten för att det skall inträffa är en 10 billidrillimillizillioner. Men mer sci-fi TV borde det i.a.f vara...tycker jag.
 5. Jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva detta, så det fick bli i denna tråd. Jag älskar detta forum och det är med en iver som jag loggar in på den varje dag. Jag tror inte det finns en bättre sida än denna. Jag fick rådet att jag skulle sluta att tycka synd om mig själv. Sanningen är att det gör jag inte, utan det är mera denna sajt jag tycker synd om. Detta underbara forum har liksom blivit något som jag inte riktig känner igen...man måste liksom ha en examen i de högre skolorna för att kunna hänga med. Jag kommer nu att ta en "semester" från detta forum för att jag inte känner samma glädje som förut. Det är så sorgligt, men jag tror inte att det blir bättre av jag försöker hänga kvar av lojalitet heller för då blir jag bara arg och ledsen, och då förlorar jag verkligen skärpan och objektiviteten. Till forumskompisar, ha de gott och på återseende! EoNeel
 6. Suck! Du vet mycket väl vad som menas med "stenen", det är ju du som slänger dig med bibliska metaforer. Jag står fast vid att du är mästrande, du försvarar dig bakom ett kvasidraperi utan att egentligen våga ha några egna åsikter utan att det är starkt färgade av s.k. kunskap. Ärligt talat så fattar jag inte vad du egentligen vill bevisa... Du sågar folk till höger och vänster. Du talar om för dem att de tänker fel. Du tar personlig kritik som "Ulf Ekman". Ärligt talat tycker jag du är manipulerande. Jag tycker detta har blivit så tråkigt och osportsligt att jag tror att det är dags tacka för mig och den tid jag har haft i detta forum.
 7. Det just detta jag menar, Kai. Du kommer liksom inte med upplysning utan du mästrar, och det är en viss skillnad som du kanske förstår. Bjälken och sandkornet...öh? Du svarar Bromma H på ett ställe: " tex du Bromma H - att filmerna "missar" karaktärerna är fel ute, det är ni som blandar ihop er egen känslosuggestion med dessa. De är redan tunna i boken, men er upplevelse ligger på ett annat plan som gör att ni upplever de mer än vad det är." Kai är detta ett faktum? Sen när vi kommer till patafysik så är ju det något som anses som ett skämt ibland de morderna vetenskaperna - den ses som en parodi. Jag understryker - alltså jag anser att de flesta blir saliga på sin egen tro, men detta är hur vetenskapen ser på patafysik. Alltså är det lite lustig att du bara kan såga andras synvinklar utifrån "patafysiken". Sen kommer vi till bjälken och sandkornet - hur är det med den som kastar första stenen...
 8. Kan inte en annat än hålla med detta inlägg. Nya BSG är en fröjd f??r ett sci-hjärta. BSG80 var ett försök att blåsa liv i BSG igen, det gick inte så bra, men vilken tur att de försökte igen.
 9. JÖSSES KAI!!! Kan du njuta av böcker du läser eller filmer som du ser? Eller är hela världen för dig som för Neo i Matrix? När man läser denna tråd tycker man att Potter aldrig behövt att existera. Det måste ha varit den sämsta bok som någonsin har skrivits...eller? Det är nästan så att jag vill säga att där denna typ av analys tar vid dör fantasin. Den individuella tolkningen krossas av en matta av intellektuellt dravel. Igen utger du dig Kai för att endast din världsbild är den enda rätta och att andra har en annan syn eller tolkning viftar du bort som okunnighet. Problemet är också att det inte låter övertygande det du skriver, det är som formler som enligt dig är det enda korrekta synsättet, men det käns mer som en pusselbit som pressas ner i fel bild med utgångspunkten - DEN SKALL BARA PASSA FÖR DET SER SÅ BRA UT! Ett råd kan vara att försöka vara lite mer ödmjuk för andras tolkningar och söka en metod för att bringa ljus än att köra ångvält.
 10. En idé är ha sidan i ST-stil, som en konsoll på ENTERPRISE. Eller så kan den var i en retro-stil typ TOS-eran, lite 60-tals stuk på den.
 11. Jag skulle vilja säga att du är långt från att vara ute och cykla. Om det hade varit samma perspektiv i alla serierna så hade det varit otroligt tråkigt. Jag skulle vilja säga att det skiljer sig markant. DS9, om jag nu får var lite partisk, är nog den serie som på ett spännande sätt skiljer sig mest från de övriga serierna. Det finns ju många förklaringar till det - de är fast på en rymdstation mm. Men jag skulle även vilja säga att den serien är mer mänskligare än de övriga. Siskos person är mera komplex än de övriga kaptenerna. Sisko framstår nästan som "guiden" till ST-kosmos. Han bryggar mellan andligt, filosofiskt och tekniskt på ett sätt som ingen annan gör i ST. Sisko är svart, han är Bajorenas profet mm, han mkt tillgängligare än de övriga kaptenerna.
 12. Men det förstås Jag tror nog att det är läsaren här som drar över en kam och inte du ;) Ja, ja. Jag kommer i.a.f med min personliga åsikt om mänsklighetens oförmåga att kunna leva i fred med varandra, istället för vad någon fakultet just nu står för.
 13. Så har Kai avskrivit ondskan - den har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas. Med andra ord - ondskan är en illusion och inget annat. Han, som vanligt, anklagar mig för att ha en pessimistik människosyn. Sanningen är att människans framfart på detta jordklot som vi lever på har inte varit speciellt positv. Ondskan har en motsats. ST-kosmos försöker att visa en sådan värld, en mänsklig värld utan krig, sjukdom, pengar mm. Som människa är jag en optimistisk lirare som gillar livet mm, men min tro på mänskligheten som befriaren av sig själv har jag inte mkt till övers för. Det som är en illusion är ett mänskligt paradis. Om människan hade valet så hade hon gjort det för länge sen - problemet är att hon har gjort ett val och de är de konsekvenser vi rör oss i idag. Alltså ligger problemet lite djupare än så. Sen att tala om den mänskliga naturen gör det inte lättare, då den mänskliga naturen är lika föränderlig som rök. Vad är den mänskliga naturen för något? Det Kai gör här, som vanligt, är att dra allt över en kam och påvisa något som "sant" - "människan är så, människan är si". Jag skulle hellre vilja säga - lyssna till din egen inre röst/hjärta, vad säger det om dig, kosmos och den värld du lever i. Det "förnuft" Kai beskriver tycker jag är glädjedödande och det skrotar den mänskliga fantasin.
 14. Tycker väl att i avsnittet Faces beskriver vad en människa är i botten...feg. Visst är det överdrivet, men klingons är inte rädda för något och människan är mest rädd för sig själv. Sen kan man ju fråga sig om sci-fi i övrigt är en djupdykning i människans inre. Jag skulle vilja säga att det är både ock. Men ST-kosmos är ju inte riktigt som annan sci-fi. ST är ju utopia jämfört med annan sci-fi, om man enbart tittar på den mänskliga utveckligen. Jag har tidigare skrivit i någon tråd på detta forum - att jag har svårt att acceptera just denna "fina" syn på människan och att hennes framtid skulle vara som ett edens lustgård. ST presenterar egentligen människan som den enda "sunda" varelsen i kosmos, som har en svart historia men som nu missionerar i galaxen. Hon möter långt mer utvecklade varelser men det är ändå människan som drar det längsta strået. Hmm... Människan är aldrig riktigt "ond" i ST, utan bara förvirrad, sjuk eller bitter. Andra varelser får gärna vara onda, men inte människan. Min egen syn är lite annorlunda för att jag tror att det egentligen är precis tvärtom. Människan innehåller det svarta som det vita, och bara vit kan bli lite enformigt. Det man kanske förminskar i ST är att människan egentligen är ett "andligt djur" som egentligen söker meningen och styrkan till att kunna stå ut med sig själv, den biten f??r andra varelser stå för i ST-kosmos. Men sen om man får vara lite kvasi, så står de andra varelserna i ST för just de olika sidorna som människan innehåller.
 15. Har serien stående i hyllan och nu efter ha läst detta så skall jag LÄSA den också. Tack. Det knäppa är jag inte tycker att det låter så dumt med sjukdomstema i ST, jag kan till och med tycka att det låter riktigt spännande.
 16. Upplevde att det skulle var på sin plats att ära de som äras bör. Utan TOS och dess underbara gäng så skulle vi inte ha ett ST-kosmos eller denna sida. När TOS började på svensk tv på 70-talet, så tändes en underbar eld i mitt hjärta. Visst idag kan man tycka att det är naivt, men då var det en revolution. Spock och Kirk gled in i mitt barndoms vardagsrum fick allt annat stryka på foten. Det var en helig stund, och jag har inte upplevt något liknande sen dess. Spock fick hos mig nästan en rockguds status, han var/är bara så "alien". Hans örnblick, spettsiga öron och frisyr var bara så exakt för ett ungt Bowiefan som jag var då. Jag skulle vilja säga att TOS har för alltid skrivit om sci-fi historien. Utan dem...ingenting. Spinn-offer i all ära, men TOS är och förblir fundamentet. LONG LIVE STAR TREK!
 17. Kan inte annat än att hålla med. Ett fantastiskt avsnitt och en underbar hyllning till orginalserien. Tycker man löst hela klingongrejen på ett smart sätt också genom att låta bli att förklara deras utseende och istället låta Worf säga att det är något som inte diskuteras med utomstående. Trial and Tribbelations påminner mig också om att hur bra de övriga serierna än är så ligger Kirk och Co. snäppet över. Detta är skrivet av Expendable Ensign i tråden Trials and Tribble-ations, och jag tycker det sumerar ihop det ganska bra. Som jag upplever det så lever visionen p.g.a Spock och Kirk, och deras ungdomsberättelse kan liksom bara fortsätta att berika. Inget Beatles utan Lennon och Harrysson...om ni förstår vad jag menar.
 18. De har ju lämnat över...det har ju inte gått så bra det heller, om man skall vara hård. Håller inte med detta inlägg av följande anledning: TOS är grunden till ST, och Spock och Kirk är ikonerna. Sen ser inte jag varför deras ungdomsberättelser skulle var något negativt för ST, snarare tvärtom. Magin kring Spock och Kirk finns fortfarande kvar och den kommer att locka både nya och gamla fans till ST-kosmos. För mig personligen är Spock urtypen för sci-fi. Han är ST!!!! Varför jag egentligen har följd ST genom åren är helt hans förtjänst. Sen är jag ju ett TOS-fan, jag älskar naiviteten i den första serien, som såklart har försvunnit med de nya serierna och även i annan sci-fi rent allmänt. Se bara på episodeIII/SW, så snygg men så själslös på samma gång. Karaktärerna i TOS är allt annat en själslösa. Jag läser/ser/hör gärna om Spocks och Kirks ungdomstid.
 19. Jag skulle nog tycka det var spännande med de riktiga monstren, VIRUS! Jag älskar ett avsnitt i DS9 när DrBashir försöker råda bot på en riktigt elaK sjukdom, men han grejar det inte.
 20. IFK Göteborgs kassör!!!!
 21. Då var det inte mkt att hitta på... Känsligt detta med Federationens krasch, men vem har sagt att den helt går under...
 22. B)--> CITAT(B @ 8 Nov 2005, 10:26) <{POST_SNAPBACK}> Jag tror att det är fel att låta allt gå åt skogen. Detta eftersom en av Star Treks grundidé handlar om en positiv framtid. Det handlar om att vi i framtiden slutar och kriga mot varandra. Att fattigdom, svält och krig är utrotade. Jag gillar filmen "First contact" särkilt när människorna verkligen möter vulcans. När detta sker är det en tid av kaos på jorden. Varför inte göra en film/serie/miniserie om hur vi lyckas skapa ett bättre samhälle på jorden samt om hur vi utvecklar de första relationerna med vulcans. I Enterprise ser man ju en del om relationerna med vulcans. Men jag skulle vilja ha ett svar på frågan hur jorden gick från kaos till paradis där alla lever i fred med varandra och de enda hoten kommer utifrån andra raser. Jag tror att man kan vara STs grundide trogen även om man låter saker och ting gå åt skogen. I DS9 var ju det verkligen på väg åt skogen, men Federationen lyckades vända krigslyckan och ta hem segern. Men som jag ser det behöver ju inte faran komma från någon yttre antagonist utan "rötan" kan börja att sprida sig innefrån Federatinoen för att sen krascha hela systemet. Man skulle kunna ha en spinn off på section31, att den organisationen egentligen var "bra" och att den hade förutsett detta men kunde inte mätta sig mot de krafter som satts i rullning. Man skulle kunna tänka sig en Fedration som mer och mer börjat att likna det gamla romariket. Federationens uppgång och fall! I Fedrationens dödskramper skulle den in i det sista försöka att hålla stånd mot dess fiender. Jag kan se en Federation som kämpar med att rädda det som går att räddas. En federation på flykt. Med detta scenario skulle det kunna bli hur spännande som helst.
×
×
 • Create New...