Jump to content

orville

Stjärnflottan
 • Posts

  847
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by orville

 1. Länge sedan jag var här men nu har jag äntligen fått tillbaka min star trek hype. Hur har ni det där ute? Lever och frodas hoppas jag? Någon rolig diskussion på g?

  1. The Holy Three

   The Holy Three

   Kul att du är tillbaka, här är allt bra. Hoppas se mer av dig på forumet.

  2. loghaD

   loghaD

   Kul att ses :)

    

   Tyvärr rätt ont om diskussioner utanför nyhetsforumet, men du får jättegärna starta en!

 2. Japp jag läser också. Har börjat på nr 3 men ej avslutat. Storyn är bra och det är lite nya perspektiv på skurkar och sånt. Jag gillar det. Bra tecknat och bra manus, speciellt för att vara i serievärlden.
 3. Jag ska se first contact. Hoppas på att få till det under veckan.
 4. 49,3% för trek. Krävs bara någon röst till. kom igen nu databasbesökare :-)
 5. Funderar ifall de nya klingonerna är bra eller inte...?

  1. Kellin

   Kellin

   Kommer du fram till något? ;-)

   Ska bli intressant att se dem i hela sammanhanget, få se vad man tycker..

  2. orville

   orville

   Hjälmarna får dem att se ut som uruk hai...

 6. Kanske var det att de skulle vara lite zombielika. Dvs. vävnaden död och bara mekanik som håller det fungerande liksom. Otäck egenskap hos en fiende att inte dö i vakuum liksom.
 7. orville

  Apollo 13...

  Jag var på bio och såg den här filmen. Jag gillar den skarpt och har sett den många gånger. Bra skådespeleri och tempo.
 8. Ok. Jag har läst hela serien och har reflekterat över, precis som Aike att det inte är särskilt mycket magi med i den världen även om det absolut finns inslag
 9. TOS filmerna och TNG samt stöavsnitt av TOS i huller om buller någonstans mellan 8-12.
 10. Jag tänkte starta denna tråd för att se ifall någon läst dessa böcker eller följer tv-serien. Vad är era reflektioner? Är detta low eller high fantasy? andra reflektioner?
 11. Med tanke på hur översiktligt berättat the hobbit/bilbo boken är i slutet så finns det en hel del att göra film på och jag blir imponerad hur snyggt fran walsh och de andra manusförfattarna får till denna första del i hobbiten. Jag älskar middle earth och har gjort det under hela min uppväxt. Jag gillade inledningen och hoppas faktiskt att det är den som man utökar mest i den utökade utgåva som kommer ut på dvd och blue ray senare i år. Nackdelar är striderna mot orcherna under berget var lite för mycket effekter och kanske ett fall för mycket men jag accepterar det med tanke på känslan för hela filmen. För mig nosar denna film på 5 av 5
 12. Som vanligt är jag väldigt emotionell och rosar även denna film. Jag har som vanligt en soft spot för även denna film och det har aäkert att göra med en lång väntan på att få se en star trek film med tng besättningen för första gången. Inledningen med flaskan är riktigt mysig och får mig alltid att fnissa lite när applåderna kommer igång. Jag upplevde Soran som en riktigt bra skurk. Han är fanatisk, beräknande, farlig och verkar fysiskt vata i god form. Bethor får sig ju en.ordentlig dagsedel och i den kontexten gör det inget att picard får mycket stryk i slutstriden. Kirk är ju pugilisten av de 2 så allt är i sin ordning där. Demora sulu: inga kommentarer kring kirks egen förlorade son under hela filmen. Hade kanske varit.på sin plats? Temat i filmen är på något sätt carpe diem eller lycka-att finna lycka där man befinner sig just nu och jag uppskattar det verkligen. Guinan i nexus kan vara en spegling av en inre dialog hos picard även om hon säger att hon existerar som ett eko där. Ofta har guinan fungerat som speaking partner för flertalet karaktärer i tng. Slutstriden mellan bop och enterprise: Jag har alltid sett scenen med Soran som en tortyrscen.där han använder laforges blindhet som aspekt att attackera. Han verkar även ha injicerat någon form av nanosond eller liknande i laforge så kanske är det därför som visiret inte kontrolleras. Spekulationer som sig bör... Dock är.det inte något konstigt att en torped som går igenom sköldarna får enterprise så skadat att de måste hitta på något för att klara av sin motståndare. Åtminstone i mina ögon. Många av er håller säkert inte med. Generations är en favourit för mig. Sätter högsta betyg.
 13. Zalkonian skulle jag välja. Så där på gränsen att bli en energiform ... Lämna det kroppsliga livet bakom sig. Lite som V'ger liksom. Om ni under 90talet läste james redfields den nionde insikten så verkade han också ha sett transfigurations (TNG). Zalkonians är med i det avsnittet. Nya medvetandenivåer osv är väl det som lockar kanske
 14. Devil's Due TNG säs 4. Trevlig och mysig underhållning om skådespeleri och avsnittet kopplar bra ihop inledningen med klimax där a christmas carols diskussion kring sinnen används som "tråd" Elegant och sådant som jag uppskattar
 15. Jag brukar nog kunna bli rörd: st 1 när spock talar om att simpla känslor är omöjliga att känna för V'ger st 2 när spock dör/begravs St 5 mccoys smärta Tng tasha yars farväl Tng family/inner light/sarek/ Generations nexusscenen Ja och säkert en massa andra ställen. Så jsg sällar mig väl til den lättgråtna skaran
 16. Och vad är priset för hela samlingen? Jättemycket fint här
 17. Ser spännande ut. Förra gångens upptrappningsserier var faktiskt riktigt bra. Jag hade inte läst serier på evigheter men nu fortsätter jag sedan jag började med Spock reflections.
 18. Finns det en lista i databasen på vilka comics som utspelas mellan star trek 2009 och into darkness? Jag försöker få ihop intressanta titlar. Antar att det mesta är IDW tidningar?

  1. Fleetadmiral

   Fleetadmiral

   "Star Trek - Serietidningsförlag"(http://www.startrekdb.se/teman/teman.php?tema=152) sträcker sig fram till och med 2011, liksom länkarna som listas längst ned (det året då samtliga texter skrevs. De har dock inte uppdaterats för 2012).

  2. orville
 19. Såg ut som att du hade en massa kul där. Jag är intresserad av tidningar, framför allt tos movie och tng tidningar. Om du endast vill ha hjälp att värdera har jag inte mycket att komma med. Nya tidningar importerade från usa brukar kosta ca 45 om de är hyfsat tunna. Böcker är också intressant.
 20. Postade mina kommentarer om 6:an igår då jag äntligen fick tid att se den. Siktet är inställt på generations nu. :-)
 21. Kanske är utrustningen inte unik ?lord. Det som gör att jag tror att gorkon misstänkte chang direkt var att de satt och samtalade runte ett bord och direkt kanslern lyftes upp under 0g sade han "hitta chang" Scenen kan ju även tolkas som att han ville ge order eller ha skydd men han hade ju andra med sig. Repliken leder oss ju till scenen där chang kontaktar enterprise men jag vet inte. Ni har inte tänkt så alltså.
 22. Tråkigt att du inte har haft roligt så där långt. Enligt mig är det helt klart värt det. Såg to short a season igår och gillade det. Jag minns att säs 3-4 &6 är.de som jag verkligen tycker skjuter tng i höjden. Jag såg filmerna 1-6 och tng hur många ggr som helst när jag endast hade tillgång till dem på vhs. Även Tos i ganska stor utsträckning. Ibland kanske första säsongen kan kännas något omodern men jag gillar den i alla fall. Jag rekommenderar att se tng. Hoppas att min post hjälper dig.åt det hållet. Har du sett för mycket på kort tid tror jag dock att en paus kan vara på sin plats ? Lite sopranos emellan kanske?
×
×
 • Create New...