Jump to content

T'Mara

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

T'Mara's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Jag gillar båda avsnitt. "Emanations" är ett avsnitt man kan mycket fundera på. Det handlar om inflytandet som religion har på livet - och döden i den här fall, och det handlar om en handikappads rättighet till livet och om motsattet mellan vetenskap och religion och många andra lika frågor. Det är också ett bra avsnitt för Harry. Han kan visa här sin styrka och sin mod när han bestämmer sig att dö eftersom det är den enda mögligheten att gå hemma. Först är han lite oerfaren hur man förhåller sig när man gör en först kontakt med en ny ras, men han förstår snart att han ska inte berätta för mycket om Voyager och sina vänner och klarar sig bra. Det är också ett bra avsnitt för Kes. Jag gillar hennes scen med Ptera, hur Kes försöker att hjälpa henne. Kes är mycket förstående och sensitiv här. "Prime Factors" är ett av mina favorita avsnitt. Det är ett bra avsnitt för många karaktärer: vi ser Harrys romantiska sida med Eudana, vi ser motsatten mellan B'Ellana och Seska, och vi ser vänskapen mellan Janeway och Tuvok. Den sista scenen med Janeway, B'Elanna och Tuvok är kanske en av de bästa scenerna av Voyager. Jag gillar båda avsnitt. "Prime Factors" är säkert det bättre avsnittet, men "Emanations" gör att jag funderar, och båda är bra för karaktärerna.
 2. Jag tror att det är en serie för alla - det finns intressanta karaktärer som har olika förhållande, men också effekter, världsrymdkrig, raser - något för var och en.
 3. "Eye of the Needle" är en av första säsongens bästa avsnitt. Telek R'Mor är en mycket intressant karaktär, han är flerdimensionell och sympatisk. Jag också tycker om faktum att avsnittet inte koncentrerar på bara en karaktär, men nästan helt ensemble har någonting att göra. Jag föredrar sådana avsnitt. "Ex Post Facto" var det första avsnittet av Voyager som jag någonsin har set. Då gillade jag det inte. Jag var övertygad att det var en dålig kopia av andra avsnitt av alla Star Trek serier: det hade funnits ofta tidigare att en officer hade varit åtalad och man kunde tro att han hade dödat någon, till exempel på TOS: "Court Martial". TNG: "A Matter of Perspective", DS9: "A Man Alone" och "Dax". Men nu gillar jag avsnittet. Tuvok rädda situationen och bevisar att Tom är inte skyldig ... hur kunde jag inte gilla det? ;)
 4. Caretaker är ett underbart avsnitt! Jag tyckte om alla karaktärer då, de är alla så bra presenterade där! Mina favorita scener är scenen mellan Tuvok och Janeway - det är så klart att de är goda vänner och känner varandra mycket bra. Och scenerna mellan Tuvok och Neelix: när de träffas för första gången på transporterrummet, och när Neelix badar. Jag visste från början att de tva skulle vara fantastiska tillsammans, och att det skulla finnas många underbara scener mellan dem på serien. Och Tuvok var min favorit karaktär från början - Tim Russ är så en underbar skådespelare!
 5. På Tim Russ' hemsida genomförs en auktion till förmån för Zenith Youth Home, en hem för barn som har inte någon familj. Auktionen finns på http://www.timrusswebpage.net/Auction.htm. Det vore bra om ni kunde sprida ut informationen och kanske hittar ni någonting där som ni gillar!
 6. Jag gillar Parallax - avsnittet ger oss en bra karaktärutveckling, inte bara angående B'Elanna, utan också de andra, och vi lär oss mycket om förhållande mellan karaktärerna: vi ser vänskapen mellan B'Elanna och Chakotay, vi ser konflikten mellan Tuvok och Chakotay, vi ser Janeway, som börjar att lita på Chakotay och B'Elanna som vinner Janeways fötroende. Tom blir Doctorns assistent, Kes lär känna Doctorn och verkar vara den enda som förstår honom. Hon också börjar med sin trädgård. Carey är en intressant karaktär, som jag skulle ha gillat att se ofta. Time and Again, är lite tråkigt. Vi just hade haft en tidsparadox och nu vi har en annan tidsresa och problemet är liknande: vi ser resultatet förre att orsaken har sket. Jag tycker inte heller om kläderna som invånare på planeten har på sig - de är löjliga! Alltför färgstarka, och männen ser ut som kvinnor med de d??r kläderna! Och barnet är för näsvist. Producererna kanske trodde att det är söt, men jag tror att det är irriterande.
 7. ju, det är lite fel. Det skulle vara: Resistence is futile ;) Och för att berätta hur jag började att kolla Star Trek: Det var i 70-talet, när TOS avsnitt har sändats på den österikiska TV:n. Jag gillade Spock och trodde att han är fascinerande. Senare förstod jag att det handlade också om hur alla människor kan leva och arbeta tillsammans i fred. Jag tyckte att det var en väldigt bra idé och jag började att intressera mig mer för Star Trek: jag samlade avsnitt på video, läste böcker, o.s.v. Jag har sett alla avsnitt av alla serier. Min favorit serie är fortfarande TOS, sen Voyager. Och Vulkanerna är fortfarande min favorit ras...
 8. Hur mycket brukar det kosta för att gå på en sådan konvent? (Ungefär..?) Jag funderar på att gå på en Star Trek konvent i framtiden. Problemet är att veta hur mycket det kommer att kosta.. :klingon: <{POST_SNAPBACK}> De har olika sorter biljetter på FedCon nu: om du har en VIP-biljet, så ska du sitta längst fram och få autografer av 3 eller 4 skådespelare, en sådan biljet är naturligtvis dyrare än en normal biljet. Men det finns också mycket billiga biljetter. Om du har en av dem, sitter du på balkongen och du får inga autografer. Det här systemet är nyt. I år, när jag var där, fanns det bara VIP-biljetter och normala biljetter. Därför vet jag inte, vad billigaste biljetter kostar. Men man behöver också betala resan och hotellet, ... och det är mycket opersonligt. Jag föredrar mindre konvent, t. ex. Swecon.
 9. Säsong 3... hm... jag tycker inte mycket om den här säsongen. Jag tror att det var när Tuvok började att förvandlas till en oviktig karaktär. Janeway började att rådgöra om allt med Chakotay istället för att diskutera sina problem med Tuvok som hon gjorde i förra säsongerna, och det är också säsongen där finns det "Blood Fever", som jag hatade när jag såg avsnittet för första gången och jag hatar det fortfarande. Jag tycker att det skulle ha varit Tuvok att spela huvudrollen i avsnittet som handlade om pon farr. De skulle ha skrivit et annat avsnitt om pon farr - ett där Tuvok var den viktigaste karaktären. Han skulle ha varit huvudkaraktären på avsnittet som handlade om den vulkaniska kulturen. Eftersom han var den vulkaniska karaktären. Och de skulle ha hittat något annat sätt för att visa oss att Tom och B'Elanna var kära i varandra. Kanske någonting Klingont (hur säger man "Klingon" på svenska?) Avsnittet gav mig känslan av att producenterna inte tyckte om Tuvok alls. Att de trodde att han är en tråkig karaktär och att därför de ville inte skriver ett dramatiskt avsnitt för honom. Att enligt dem pon farr var för intressant för att göra det med den här tråkiga karaktären. Att de hade bättre karaktärer för det. Och de hade redan ersättat honom med Chakotay som Janeways viktigaste rådgivare...
 10. Jag vet att det är en stor överraskning och helt oväntad schock, men min favorit karaktär är fortfarande Tuvok. ;)
 11. Och på avsnittet "Journey to Babel" Kirk prata med Amanda, och han säger: "Mrs. Sarek". Hon svarar att det är bara Amanda. Sedan frågar han om det finns inget annat namn och hon säger, ja, det finns, men det är svårt att uttala också för henne. Efter många år på planetet Vulcan kan hon bara ungefärt uttala namnet.
 12. T'Mara

  Bugsters

  Jag vet inte om det här är den riktiga platsen för der här inlägget, men jag har inte hittat en bättre platsen! Jag vil bara tala om, att Tim Russ' nya audio-bok för barn, "Bugsters Tunes & Tales" utkom nyligen. CD-skivan innehåller nio sånger som handlar om insekter, några undervisar barnen, lär dem intressanta detaljer om insekter, några motiverer dem att imitera insekterna och att röra sig. Den tidigare CD-skivans två berättelser finns också på den nya CD:n. Mer om "Bugsters" finns på http://www.timrusswebpage.net och på http://www.timrusstribute.com/Bugsters.htm Jag har fått mitt exemplar ov "Bugsters Tunes & Tales" för några dagar sen och jag gillar sångerna! De är underbara - Tim visar igen att han är en fantastisk sångare. Han har också skrivit texterna och musiken och producerat den nya CD-skivan.
 13. Det är mycket förvirrande och rätt svår att skilja ni två med de här identiska avatarbilderna!
 14. Tuvoks kommentarer är bäst! ;) Jag gillar speciellt den följande: "Shall I flog them as well?" (från "Scientific Method")
 15. Klart att Tuvok är den bästa Vulcanen! Spock är bara en halv-Vulcan! Sarek är mycket bra också. De är mina tre favorita Vulcaner.
×
×
 • Create New...