Jump to content

Fleetadmiral

ST Databas-redaktörer
 • Posts

  1,426
 • Joined

 • Last visited

About Fleetadmiral

 • Birthday 04/30/1969

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://hem.bredband.net/ulfn/

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Huddinge
 • Intressen
  Populärvetenskap
  Star Trek
  Litteratur
  Fotografering/Filmning
  Naturupplevelser
  Måla/Teckna

Recent Profile Visitors

11,907 profile views

Fleetadmiral's Achievements

Flottiljamiral

Flottiljamiral (12/15)

0

Reputation

 1. Jag tyckte definitivt att ENT var sevärd, och klart bättre än många andra serier som visats på TV. I vilket fall som helst är det knappast en objektiv sanning att ENT skulle varit dålig (precis som Pjotr'k redan nämnt med en annan formulering: Vissa tyckte om den, andra inte... precis som det är med det mesta här i livet).
 2. Man kan väl alltid välja den engelska versionen och välja engelska undertexter (finns alltid för att dom med dålig hörsel ska kunna titta,,, och kanske inte vill sitta med en tratt i örat ), brukar jag alltid göra när det saknas svenska undertexter.
 3. Nej, nej och åter nej, nej. Ingen rockie-regissör tack (eller ännu värre en :tomte:) för en så viktig produktion.
 4. ISS blev officiellt klar i slutet av maj 2011. Allt som tillkommit/tillkommer sedan dess räknas som extra tillbyggnader (eller expansioner), bl.a. laboratoriet (2016) som omnämns i artikeln (många fler mindre moduler är att vänta). http://www.dvice.com/archives/2011/05/the_internation_1.php
 5. Jag tycker spoilers bör definieras betydligt snävare. Är t.ex. premiärdatum och skådespelare i filmen, serien spoilers? Det tycker jag inte. Spoilers bör bara avse handlingen och utvecklingen (t.ex. om en karaktär försvinner eller kommer in i en handling) som jag ser det. Wikipedia: En spoiler (jämför "spoliera" och "förstöra") är en sammanfattning eller beskrivning av handlingen i exempelvis en film som avslöjar så pass mycket att det kan tänkas förstöra för konsumenten. Ett andra förslag: Vad är då en spoiler för Star Trek Databas? All information som är så detaljerad att den kan avslöja avgörande detaljer i handlingen och utvecklingen, i t.ex. en star trek-bok, star trek-film eller star trek-serie. Ett kort referat som inte avslöjar mer än baksidestexten på en star trek-bok eller start trek-DVD/Blu-ray-box betraktas inte som en spoiler. Det är information om händelser som ännu inte är allmänt känd eller tillgänglig för besökare på webbplatsen Star Trek Databas och webbplatsens forum. Det kan både gälla själva handlingen och vad som t.ex. händer en enskild karaktär. Inget av detta får diskuteras öppet i forumet. Det måste klart anges att spoilers är spoilers, antingen via spoilertaggar eller på något annat sätt. Eventuella frågetecken eller bedömningar kring detta tas upp med forumledningen.
 6. Väldigt trist! Trekweb var länge min favoritsida när det gällde renodlade Star Trek-nyheter. Under sin "glansperiod" uppdaterade dom väldigt ofta. Jag kände då inte till ngn annan sida som kunde konkurrera i det avseendet.
 7. En God Jul och ett Gott Nytt År till alla forumbesökare. :tomte:
 8. Lite information om när de släpps: Säsong 1 - Släpptes 2013-05-08 i Sverige (Finns t.ex. på http://www.cdon.se) Säsong 2 - Släpptes 2013-09-18 i Sverige (Finns t.ex. på http://www.cdon.se) Säsong 3 - Släpps 2014-01-07 i USA Säsong 4 - Släpps 2014-04-01 i USA
 9. Jag reviderade mitt svar alldeles före ditt inlägg.
 10. Ur Wikipedia: "Mastodontfilm är en (ibland skämtsam) term för en långfilm på över tre timmar, ofta med hög budget och vanligtvis stora scener, till exempel stridsscener med ett stort antal statister. Många mastodontfilmer är episka filmer, alltså filmer som är berättelser som utspelar sig över en ansenlig tid." Vid närmare kontroll har jag sett att Episk film numera även starkt kan kopplas till en Storslagen film (Svenska språkrådet). Så där har du rätt (Aike).
 11. Jag har i vilket fall som helst inte läst någonstans att STR skulle ha ambitionen att vara "episk". Alla har vi olika smak, jag ser iaf fortfarande mycket fram emot när den släpps.
 12. Trailern är riktigt häftig! Ser ut att vara en välgjord produktion, både vad gäller det allmänna intrycket och musiken som känns riktigt välkomponerad.
 13. Det finns det, t.ex. här: Borgkuberna har tre driftsystem: En standard warpmotor (upp till warp 9,98) och styrraketer (placerade i varje hörn) som får kraft från tusentals kraftnoder (driver även andra system ombord). Transwarpmotorer som drivs av transwarpspolar. Borgkuberna projicerar ett pilformat strukturellt integritetsfält framför sig själva (speciellt vid transwarphastigheter) för att kompensera för den icke-aerodynamiska formen, vilket annars skulle leda till extrema skjuvkrafter på kuberna.
×
×
 • Create New...