Jump to content

Fleetadmiral

ST Databas-redaktörer
 • Posts

  1,426
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fleetadmiral

 1. Jag tyckte definitivt att ENT var sevärd, och klart bättre än många andra serier som visats på TV. I vilket fall som helst är det knappast en objektiv sanning att ENT skulle varit dålig (precis som Pjotr'k redan nämnt med en annan formulering: Vissa tyckte om den, andra inte... precis som det är med det mesta här i livet).
 2. Man kan väl alltid välja den engelska versionen och välja engelska undertexter (finns alltid för att dom med dålig hörsel ska kunna titta,,, och kanske inte vill sitta med en tratt i örat ), brukar jag alltid göra när det saknas svenska undertexter.
 3. Nej, nej och åter nej, nej. Ingen rockie-regissör tack (eller ännu värre en :tomte:) för en så viktig produktion.
 4. ISS blev officiellt klar i slutet av maj 2011. Allt som tillkommit/tillkommer sedan dess räknas som extra tillbyggnader (eller expansioner), bl.a. laboratoriet (2016) som omnämns i artikeln (många fler mindre moduler är att vänta). http://www.dvice.com/archives/2011/05/the_internation_1.php
 5. Jag tycker spoilers bör definieras betydligt snävare. Är t.ex. premiärdatum och skådespelare i filmen, serien spoilers? Det tycker jag inte. Spoilers bör bara avse handlingen och utvecklingen (t.ex. om en karaktär försvinner eller kommer in i en handling) som jag ser det. Wikipedia: En spoiler (jämför "spoliera" och "förstöra") är en sammanfattning eller beskrivning av handlingen i exempelvis en film som avslöjar så pass mycket att det kan tänkas förstöra för konsumenten. Ett andra förslag: Vad är då en spoiler för Star Trek Databas? All information som är så detaljerad att den kan avslöja avgörande detaljer i handlingen och utvecklingen, i t.ex. en star trek-bok, star trek-film eller star trek-serie. Ett kort referat som inte avslöjar mer än baksidestexten på en star trek-bok eller start trek-DVD/Blu-ray-box betraktas inte som en spoiler. Det är information om händelser som ännu inte är allmänt känd eller tillgänglig för besökare på webbplatsen Star Trek Databas och webbplatsens forum. Det kan både gälla själva handlingen och vad som t.ex. händer en enskild karaktär. Inget av detta får diskuteras öppet i forumet. Det måste klart anges att spoilers är spoilers, antingen via spoilertaggar eller på något annat sätt. Eventuella frågetecken eller bedömningar kring detta tas upp med forumledningen.
 6. Väldigt trist! Trekweb var länge min favoritsida när det gällde renodlade Star Trek-nyheter. Under sin "glansperiod" uppdaterade dom väldigt ofta. Jag kände då inte till ngn annan sida som kunde konkurrera i det avseendet.
 7. En God Jul och ett Gott Nytt År till alla forumbesökare. :tomte:
 8. Lite information om när de släpps: Säsong 1 - Släpptes 2013-05-08 i Sverige (Finns t.ex. på http://www.cdon.se) Säsong 2 - Släpptes 2013-09-18 i Sverige (Finns t.ex. på http://www.cdon.se) Säsong 3 - Släpps 2014-01-07 i USA Säsong 4 - Släpps 2014-04-01 i USA
 9. Jag reviderade mitt svar alldeles före ditt inlägg.
 10. Ur Wikipedia: "Mastodontfilm är en (ibland skämtsam) term för en långfilm på över tre timmar, ofta med hög budget och vanligtvis stora scener, till exempel stridsscener med ett stort antal statister. Många mastodontfilmer är episka filmer, alltså filmer som är berättelser som utspelar sig över en ansenlig tid." Vid närmare kontroll har jag sett att Episk film numera även starkt kan kopplas till en Storslagen film (Svenska språkrådet). Så där har du rätt (Aike).
 11. Jag har i vilket fall som helst inte läst någonstans att STR skulle ha ambitionen att vara "episk". Alla har vi olika smak, jag ser iaf fortfarande mycket fram emot när den släpps.
 12. Trailern är riktigt häftig! Ser ut att vara en välgjord produktion, både vad gäller det allmänna intrycket och musiken som känns riktigt välkomponerad.
 13. Det finns det, t.ex. här: Borgkuberna har tre driftsystem: En standard warpmotor (upp till warp 9,98) och styrraketer (placerade i varje hörn) som får kraft från tusentals kraftnoder (driver även andra system ombord). Transwarpmotorer som drivs av transwarpspolar. Borgkuberna projicerar ett pilformat strukturellt integritetsfält framför sig själva (speciellt vid transwarphastigheter) för att kompensera för den icke-aerodynamiska formen, vilket annars skulle leda till extrema skjuvkrafter på kuberna.
 14. ST: Deep Space Nine var ju också ganska mörk. I vilket fall som helst får vi ser hur det går. Jag håller i alla fall tummarna för en lyckosam fortsättning för ST: Renegades.
 15. Jag tror Star Trek behöver förnyas om det än en gång ska lyckas som TV-serie. Se t.ex. hur det gick för ST:Enterprise, som fortsatte i samma stil som tidigare. Jag tror därför stenhårt på ST: Renegades, även om det "bara" skulle bli en webbserie av det.
 16. Jag har sett desamma. Förutom dessa en speciell utgåva av viner från i år (http://www.thedrinksbusiness.com/2013/06/limited-edition-star-trek-wines-on-sale/) Du kan även skapa dina egna Star Trek-drinkar via vårt tema om detsamma. http://www.startrekdb.se/teman/teman.php?tema=189
 17. Ja, om 5 (Inspiration Mars Foundation; Bemannad förbiflygning), 10 (Ryssland/ESA; Landning), 10 (Mars One; Koloni) och 20 (NASA; Landning) år, om allt går enligt planerna.
 18. Det är väldigt optimistiskt, och tror inte heller att dom lyckas. Star Trek: Renegades (som jämförelse) har visserligen samlat in ungefär 375 000$ i två omgångar (242 000 + 133 000), men då är ST-R en betydligt större produktion, med många skådespelare från "de riktiga" Star Trek-serierna, och överhuvudtaget bara etablerade skådespelare, regissörer, manusförfattare, tonsättare, CGI-personal m.m. Inget av detta gäller väl för Star Trek Continues. Dessutom fick ju föregångaren Star Trek: Of Gods and Men överlag mycket god kritik, och har säkert påverkat folks villighet att bidra med pengar till det nya projektet. För att inte tala om målet med en ny (Renegades) Star Trek TV-serie. Piloten är ju tänkt att presenteras för Paramount!
 19. Är det ngn mer än jag som reagerat på att i DVD-versionen av Into Darkness är alla bryggofficerare kommendörer (den svenska översättningen)? Ytterst irriterande trycker jag.

  1. The Holy Three

   The Holy Three

   Är nog så på Blu-rayen också. Lär störa mig med.

  2. Pjotr'k

   Pjotr'k

   Det kommer även för mig att bli ett irritationemoment. Till den förra filmen tog de åtminstone hjälp av några trekkers att få det där rätt - ville väl inte engagera sig mer denna gång...

 20. Jag såg rapporten från University of Iowa om detta redan för flera månader sedan, men då hade rapportens slutsatser/resultat ännu inte verifierats och godkänts av NASA. Nu har de äntligen gjort det, och det känns fantastiskt! Ett verkligt stort steg för mänskligheten.
 21. Välkommen Eld! (Skönt med lite förbättrad könsfördelning... vi är många killar här )
 22. Jag har sett den 1 gång, men kommer säker se den x antal gånger till när den kommer på DVD (18/9 på CDON.COM).
 23. Finns bara två ord för detta: Fantastiskt skickligt!
×
×
 • Create New...