Jump to content

Fleetadmiral

ST Databas-redaktörer
 • Posts

  1,426
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Fleetadmiral

 1. Jag tyckte definitivt att ENT var sevärd, och klart bättre än många andra serier som visats på TV.

  I vilket fall som helst är det knappast en objektiv sanning att ENT skulle varit dålig (precis som Pjotr'k redan nämnt med en annan formulering: Vissa tyckte om den, andra inte... precis som det är med det mesta här i livet).

 2. Jag tycker spoilers bör definieras betydligt snävare. Är t.ex. premiärdatum och skådespelare i filmen, serien spoilers? Det tycker jag inte. Spoilers bör bara avse handlingen och utvecklingen (t.ex. om en karaktär försvinner eller kommer in i en handling) som jag ser det.

  Wikipedia:

  En spoiler (jämför "spoliera" och "förstöra") är en sammanfattning eller beskrivning av handlingen i exempelvis en film som avslöjar så pass mycket att det kan tänkas förstöra för konsumenten.

  Ett andra förslag:

  Vad är då en spoiler för Star Trek Databas? All information som är så detaljerad att den kan avslöja avgörande detaljer i handlingen och utvecklingen, i t.ex. en star trek-bok, star trek-film eller star trek-serie. Ett kort referat som inte avslöjar mer än baksidestexten på en star trek-bok eller start trek-DVD/Blu-ray-box betraktas inte som en spoiler.

  Det är information om händelser som ännu inte är allmänt känd eller tillgänglig för besökare på webbplatsen Star Trek Databas och webbplatsens forum. Det kan både gälla själva handlingen och vad som t.ex. händer en enskild karaktär. Inget av detta får diskuteras öppet i forumet. Det måste klart anges att spoilers är spoilers, antingen via spoilertaggar eller på något annat sätt. Eventuella frågetecken eller bedömningar kring detta tas upp med forumledningen.

 3. Ur Wikipedia:

  "Mastodontfilm är en (ibland skämtsam) term för en långfilm på över tre timmar, ofta med hög budget och vanligtvis stora scener, till exempel stridsscener med ett stort antal statister. Många mastodontfilmer är episka filmer, alltså filmer som är berättelser som utspelar sig över en ansenlig tid."

  Vid närmare kontroll har jag sett att Episk film numera även starkt kan kopplas till en Storslagen film (Svenska språkrådet). Så där har du rätt (Aike).

 4. Det finns det, t.ex. här:

  Borgkuberna har tre driftsystem:

  En standard warpmotor (upp till warp 9,98) och styrraketer (placerade i varje hörn) som får kraft från tusentals kraftnoder (driver även andra system ombord). Transwarpmotorer som drivs av transwarpspolar.

  Borgkuberna projicerar ett pilformat strukturellt integritetsfält framför sig själva (speciellt vid transwarphastigheter) för att kompensera för den icke-aerodynamiska formen, vilket annars skulle leda till extrema skjuvkrafter på kuberna.

  post-558-0-74843300-1387252750_thumb.jpg

 5. Det är väldigt optimistiskt, och tror inte heller att dom lyckas.

  Star Trek: Renegades (som jämförelse) har visserligen samlat in ungefär 375 000$ i två omgångar (242 000 + 133 000), men då är ST-R en betydligt större produktion, med många skådespelare från "de riktiga" Star Trek-serierna, och överhuvudtaget bara etablerade skådespelare, regissörer, manusförfattare, tonsättare, CGI-personal m.m. Inget av detta gäller väl för Star Trek Continues. Dessutom fick ju föregångaren Star Trek: Of Gods and Men överlag mycket god kritik, och har säkert påverkat folks villighet att bidra med pengar till det nya projektet. För att inte tala om målet med en ny (Renegades) Star Trek TV-serie. Piloten är ju tänkt att presenteras för Paramount!

 6. Fascinerande! Jag förstår kanske inte riktigt kopplingen till Klingon, dom vill kanske bara att det ska se lite exotiskt ut. Det var i och för sig så att klingonerna bedrev rätt mycket gruvdrift i rymden. Många Hus har ju t.ex. grälat om värdefulla månar. Det kunde bli rätt blodigt ibland.

  För övrigt var det ju strongt att du fick uppdraget! :klingon:

×
×
 • Create New...