Jump to content

Smirf

Stjärnflottan
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Smirf

 1. Jag har tillgång till hela första säsongen av Alantis nu, så jag börjar med Atlantis. Men jag tackar hjärtligt för era åsikter
 2. Jag har inte följt SG-1 eller Star Gate Alantis nogrannt, så jag tänkte göra ett försök att ta mig en titt på en av serierna ordentligt. Men eftersom jag själv inte riktigt vet vilken serie jag ska börja med så undrar jag vilken ni tycker är bäst av de båda. Motivera gärna era svar
 3. Undrar just om det finns något hopp om att de visar Alantis på svensk tv. Angående SG-1, visades alla säsonger i Sverige?
 4. Jag blev minst sagt irriterade när det var fotboll på 3:an i stället för The 4400 i onsdags.
 5. Tvärtom, har du ett mer anvancerat operativsystem med tyngre grafiskt gränssnitt så är det logiskt att det är mer krävande. T.ex. Windows 3.1 gick jättebra på min 486:a, men Windows 95 gick otroligt segt. Allt eftersom program till datorer utvecklas, se blir mer krävande, så behöver man snabbare datorer. Dock tycker jag att steget från XP till Vista verkar bli lite väl stort när det gäller systemkrav.
 6. Det som jag tycker är lite oroande är de extrema hårdvarukrav som Winows Vista har. Visst är det logiskt att operativsystem blir mer krävande, men hoppet från XP till Vista tycker jag är omotiverat.
 7. VM - > inställda TV-program. Jag brukar alltid svära åt program som utgår på grund av sportevenemang.
 8. Nej, jag pratar inte om närliggande solsystem eller om rymden utan våra hav. Jorden består till 70% av vatten, och en förvånansvärt liten del av all den havsytan är utforskad. I veckan som var lyckades några japanska forskare fånga en levande jättebläckfisk på bild. Bläckfisken de tog bilder av var "bara" 8 meter lång, de kan bli upp till 18 meter! Jag tycker att mänskligheten ska lägga mer energi på att utforska och förstå våran egen planet än t.ex. planera rymdfärder till Mars. Tänk er hur många fantastiska okända livsformer i havsdjupen det kan finnas vars existens är hotad av våra föroreningar av haven. Kanske kommer en framtida kapten "Kirk" snarare vara ett befäll på en ubåt än ett rymdskepp.
 9. En internationell satsning på en ersättning av rymdfärjorna är mer logisk än att ett ensamt land ska betala rubbet.
 10. Jo, jag har också läst om att det såg ett föremål som lossnade från färjan vid start. Jag hoppas verkligen att Columbia katastrofen inte upprepar sig. Det kanske är dags att ersätta rymdfärjorna, men frågan är om det finns tillräckligt med politisk och ekonomisk vilja för att ge sig på ett sådant omfattande projekt.
 11. Rymdfärjorna har stått stilla sedan den tragiska förlisningen av Columbia när hon skulle återvända igenom atmosfären för ungefär två och ett halvt år sedan. Men i dag så lyfte äntligen den första färjan sedan dess. Det var en mäktig syn att se Discovery lyfta live. Önskar bara att jag hade varit i Cape Caneveral och sett henne lyfta i stället för att se på CNN, men, men, får hopas att jag har vägarna förbi Cape Canaveral någon gång i framtiden ;)
 12. Tydligen ska hans aska spridas i rymden. Ett passande slut för en stor skådespelare. http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0...,675839,00.html Reast in peace Scotty.
 13. Smirf

  brumm brumm!

  Big green [ valfri egenskap] machine fungerar också.
 14. Smirf

  brumm brumm!

  Grattis till din nya bil! Den är för liten för min smak. Att t.ex. kollidera med en större bil som Volvo V70 kan inte vara allt för kul. Men visst ser den fräck ut Med tanke på färgen så är Piggelin det självklara namnet!
 15. Vi har fler flygfän som bor i närheten. Under sommarkvällarna brukar två fladdermöss flyga omkring och fånga insekter på våran gård. De är jämt här år efter år, men vi har inte lyckats lista ut var de bor/övervintrar. Vi har en skog runt knuten, så det är mycket fåglar, ekorrar och andra djur som hälsar på. För ett par år sedan var det tolv renar på våran bakgård som åt på våra buskar.
 16. Vi satt upp några fågerholkar för ett par veckor sedan. Nu i helgen har ett par svartvita flugsnappare flyttat in. Det är så kul att se de små liven flyga in och ut i holken. Roligare blir det när de fått ungar Det är en metallskiva runt ingångshålet på holken, jag hoppas att det räcker för att hålla ekorrar, katter och andra rovdjur borta från boet. Så här ser en svartvit flugsnappare ut Visst är de söta
 17. Nu har gatukontoret äntligen fått ändan ur vagnen och sopat vägarna. Så nu har jag blockat fram mina inlines + stavar. Åker snudd på varje dag
 18. Hennes död kan ju vara relaterad till Anakins force grip.
 19. *SPOILER VARNING* Den var helt klart bäst av de nya filmerna. Slutet var otroligt bra, jag blev tårögd när Pademe födde tvillingarna och senare dog.
 20. Jag skulle vilja se en ny film, men det får inte vara TNG tema på den. Sedan kan de visa filmen i en längre version som miniserie på TV ;)
 21. Jag brukade springa och styrketräna regelbundet för några år sedan. Men nu gör jag i stort sett ingenting alls. Eftersom jag gärna vill bli av med några extrakilon så måste jag ta mig själv i kragen och göra något åt det.
 22. Smirf

  Kaffe!

  Nja, kaffe är inte direkt min grej, vilket snudd är på en dödssynd om man bor här uppe i norr. Folk tittar snett på mig när jag säger jag inte dricker blasket. Man är utstött helt enkelt! Det finns dock två varma drycker som jag kan njuta av att dricka! Varm choklad och chai te
 23. En förklarning till varför det inte har pratats så mycket om TNG är den unga åldern bland många av våra medlemmar. De var helt enkelt för unga när TNG gick på SVT. Jag själv är t.ex. 26 år och jag kommer inte i håg det så pass mycket så att jag kan minnas enskilda avsnitt. Man får väl ta och investera i några säsonger på DVD när ekonomin tillåter det. Finns det förrästen några avsnitt som sticker ut ur mängden, sådana man bör/måste ha sett?
 24. TNG verkar vara en av de mer populära ST serierna bland Trekkies. Jag tycker att det är konstigt att så få trådar har skrivits om TNG under de år som forumet har funnits.
×
×
 • Create New...