Jump to content

Smirf

Stjärnflottan
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Smirf

 1. Det är väl snarare tvärt om. Ologisk att en nyare version av Windows kräver allt mera resurser bättre prestanda modernare komponenter och teknik. Så tar Windows ännu mera plats.

  Tvärtom, har du ett mer anvancerat operativsystem med tyngre grafiskt gränssnitt så är det logiskt att det är mer krävande. T.ex. Windows 3.1 gick jättebra på min 486:a, men Windows 95 gick otroligt segt. Allt eftersom program till datorer utvecklas, se blir mer krävande, så behöver man snabbare datorer. Dock tycker jag att steget från XP till Vista verkar bli lite väl stort när det gäller systemkrav.

 2. Nej, jag pratar inte om närliggande solsystem eller om rymden utan våra hav. Jorden består till 70% av vatten, och en förvånansvärt liten del av all den havsytan är utforskad. I veckan som var lyckades några japanska forskare fånga en levande jättebläckfisk på bild. Bläckfisken de tog bilder av var "bara" 8 meter lång, de kan bli upp till 18 meter!

  Jag tycker att mänskligheten ska lägga mer energi på att utforska och förstå våran egen planet än t.ex. planera rymdfärder till Mars. Tänk er hur många fantastiska okända livsformer i havsdjupen det kan finnas vars existens är hotad av våra föroreningar av haven.

  Kanske kommer en framtida kapten "Kirk" snarare vara ett befäll på en ubåt än ett rymdskepp.

 3. Jo, jag har också läst om att det såg ett föremål som lossnade från färjan vid start. Jag hoppas verkligen att Columbia katastrofen inte upprepar sig. Det kanske är dags att ersätta rymdfärjorna, men frågan är om det finns tillräckligt med politisk och ekonomisk vilja för att ge sig på ett sådant omfattande projekt.

 4. Rymdfärjorna har stått stilla sedan den tragiska förlisningen av Columbia när hon skulle återvända igenom atmosfären för ungefär två och ett halvt år sedan. Men i dag så lyfte äntligen den första färjan sedan dess. Det var en mäktig syn att se Discovery lyfta live. Önskar bara att jag hade varit i Cape Caneveral och sett henne lyfta i stället för att se på CNN, men, men, får hopas att jag har vägarna förbi Cape Canaveral någon gång i framtiden ;)

 5. Grattis till din nya bil!

  Den är för liten för min smak. Att t.ex. kollidera med en större bil som Volvo V70 kan inte vara allt för kul. Men visst ser den fräck ut :)

  Med tanke på färgen så är Piggelin det självklara namnet!

 6. Vi har fler flygfän som bor i närheten. Under sommarkvällarna brukar två fladdermöss flyga omkring och fånga insekter på våran gård. De är jämt här år efter år, men vi har inte lyckats lista ut var de bor/övervintrar.

  Vi har en skog runt knuten, så det är mycket fåglar, ekorrar och andra djur som hälsar på. För ett par år sedan var det tolv renar på våran bakgård som åt på våra buskar.

 7. Vi satt upp några fågerholkar för ett par veckor sedan. Nu i helgen har ett par svartvita flugsnappare flyttat in. Det är så kul att se de små liven flyga in och ut i holken. Roligare blir det när de fått ungar :D

  Det är en metallskiva runt ingångshålet på holken, jag hoppas att det räcker för att hålla ekorrar, katter och andra rovdjur borta från boet.

  Så här ser en svartvit flugsnappare ut

  Svartvitflugsnappare1MN-040.jpg

  Visst är de söta :D

 8. SPOILER

  Smirf: tyckte att hennes död var lite väl mycket teater död och nödlösning. Vi hittar inget fel på henne, hon har bara förlortat viljan att leva....vist djup sorg är skadligt, men "vill" hon inte leva för sina barn, eller för att bekämpa kejsaren?

  Hennes död kan ju vara relaterad till Anakins force grip.

 9. Jag brukade springa och styrketräna regelbundet för några år sedan. Men nu gör jag i stort sett ingenting alls. Eftersom jag gärna vill bli av med några extrakilon så måste jag ta mig själv i kragen och göra något åt det.

 10. Nja, kaffe är inte direkt min grej, vilket snudd är på en dödssynd om man bor här uppe i norr. Folk tittar snett på mig när jag säger jag inte dricker blasket. Man är utstött helt enkelt! Det finns dock två varma drycker som jag kan njuta av att dricka! Varm choklad och chai te :D

 11. En förklarning till varför det inte har pratats så mycket om TNG är den unga åldern bland många av våra medlemmar. De var helt enkelt för unga när TNG gick på SVT. Jag själv är t.ex. 26 år och jag kommer inte i håg det så pass mycket så att jag kan minnas enskilda avsnitt. Man får väl ta och investera i några säsonger på DVD när ekonomin tillåter det.

  Finns det förrästen några avsnitt som sticker ut ur mängden, sådana man bör/måste ha sett?

×
×
 • Create New...