Jump to content

Phlox

Stjärnflottan
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Phlox

 1. Phlox

  TOS på DVD

  Snart kommer säsong tre och i mitten på december kommer även trean ut. Fram med TAS sen så samlingen blir komplett.
 2. Jag har för mig att det var just en författarstrejk i slutet på andra säsongen. De tvingades återanvända gamla manus från Star Trek Phase II som skulle bli en ny serie med Kirk och de flesta andra från TOS (Dock inte Spock). Phase II gjordes om till första långfilmen TMP. Det är även därför som det bara är 22 avsnitt i TNGs säsong 2.
 3. Jag kan nu stolt säga att jag har sett hela DS9. Garak är min favorit. Ibland vet man aldrig när han talar sanning eller ljuger.
 4. TOS är den serie jag har sett minst av. Jag har sett lite mer än hälften av alla avsnitt. Jag tittade när det gick på femman och har haft några region 1 dvder. Jag tänker köpa TOS när det kommer i säsongsboxar. Annars har jag sett hela TAS, TNG DS9 och VOY. Har i min dvdsamling hela TNG och DS9. Planerar även att köpa VOY på DVD när det kommer.
 5. Eftersom TMP var den första specialutgåvan av Trekfilmerna så skiljer sig designen. Det finns alternativa designer som fans har gjort som liknar de övriga SE utgåvorna. Dock funkar inte länken längre som jag hade till dem. Det finns alltså ingen annan officiell omslag på till TMP än det du har. (Region 1 utgåvan är lite annorlunda)
 6. Kan du ge exempel på nåt avsnitt när Voyager använder såna? Kan själv inte komma ihåg nåt sånt. Liten spolier om ett DS9 avsnitt från säsong fyra. . . . . . . . Såg förresten nyss DS9 avsnittet Paradise Lost. Där har ett Excelsiorclass skepp uppgraderats med bättre phasers och även quantumtorpeder.
 7. Innan logiken tog över på Vulcan, var de våldsamma och det var nära att hela civilisationen slogs ut. Sen kom Surak och undervisade om logik. Alla vulcans accepterade inte den nya läran. En del lämnade planeten och skaffade sig ett nytt hem. De är de som nu är romulans.
 8. 1: 100 tackor guldpressad latinum. 2: En kylare till min bil 3: En dosa snus.
 9. Kommer inte ihåg så jättemycket om extramaterialet eftersom det var över ett år sen jag såg det. Det är denna box som gäller. Nu borde den finnas att köpa begagnad, har kollat på Tradera, men där fanns den inte. Borde även finnas billigare helt ny nånstans.
 10. Tänkte att det är dags för en uppdatering av denna tråd. Jag har alla filmerna utom Nemesis på DVD, varav de fyra första är SE/DE versioner. Hela TNG på DVD och första säsongen av DS9 på DVD som kom igår. Av TOS på DVD så har jag volym 1-5 och 40. Även TAS på DivX på 2 cdskivor. Framtida köp: resten av DS9. VOY som bör komma ut nästa år. Vill även ha hela TOS men det blir så dyrt med 2 avsnitt per titel. ENT när nu det kommer att komma, hoppas vi slipper vänta tills sista säsongen slutar. Sen vill jag ha TAS på DVD men det lär nog inte komma ut. Det var mer än ett år sen nu så berätta vad mera Star Trek filmer och avsnitt ni har samlat på er.
 11. Hade Prime Directive varit uppfunnit hade Archer varit tvingad att göra på samma sätt. Jag tycker att han gjorde rätt.
 12. Gene Roddenberry dog den 24 oktober 1991. Alltså under TNGs femte säsong. Geordi blev befordrad från Lieutenant J.G till Lieutenant mellan första och andra säsongen av TNG och till Lieutenant Commander mellan andra och tredjes säongen av TNG.
 13. Endgame. I stort sett ett bra avsnitt, trots vad Janeway höll på med. Kul att se några klassiska Starfleetskepp på slutet.
 14. Ingen som känner igen Harrys skepp? Det är ett Novaclass skepp. Samma som USS Equinox. Några kommentarer kommer inte från mig, det blir efter del två.
 15. Varför finns det inga captains på forumet? Det kanske kommer nästa gång det är dags för befordringar.
 16. Om de skulle göra det så skulle det kosta SVT mer pengar. Eftersom de har visat VOY en gång så blir det billigare än att visa en serie de inte har visat förut.
 17. P'tack? Phlox är jag. Hon gjorde det nu i Homestead när de sköt med Delta Flyern mot de som ville ha asateroiden för att bryta mineraler. Hade inget med ambassadörsposten att göra. Sådär då är jag uppe i 200 posts.
 18. Future Tense var mycket bra, behöll spänningen avsnittet igenom, kul att inte de vanliga TCW karaktärerna inte var med och det ändå blev ett bra avsnitt. Synd bara att det hittills bara har varit 3-4 avsnitt per säsong som handlar om TCW.
 19. Om jag inte minns fel nu så fick Neelix sin ambassadörtitel redan i säsong tre i avsnittet Macrocosm. Vad lätt det var för Janeway att bryta mot Prime Directive.
 20. Jag har sett avsnittet, har det på DVD. Även om avsnittet var lite segt så gillar jag det. På skivan finns avsnittet som två versioner en helt i färg och ett med både svartvitt och färg. Detta berodde på att färgkopian var försvunnen en tid och man sedan gjorde en ny kopia med färgfilm från The Menagerie och svartvitfilm från Roddenberrys arbetskopior som man gav ut på video nån gång på 80-talet.
 21. Jo, fast hur många av dem var där klockan tio?..... <_< Det var ganska många där från början. Nån som vet om man kan köpa Nemesis t-shirtarna nånstans eller om det bara var promotionprylar från UIP/Paramount?
 22. Titan sparar de nog till nästa film om det kommer en till film. Genvapnet var ju tvunget att armeras och det visste de väl om. Anledningen till att E-E inte verkar ha någon stridsbrygga tyder på att skeppet inte går att separera som E-D. E-E kan förmodligen inte det för att det inte är ett familjeskepp som E-D. E-E har inte heller några impulsmotorer på stardrivesektionen.
 23. Då var jag hemma igen. Nemeis var bra, bättre än Insurrection. Sen är det lite svårt att ge ett betyg efter att bara har sett den en gång, men snart är det dags att boka biljetter och se den igen. Blir sugen att skaffa en modell av Enterprise E nu och hänga i taket. Hoppas att de kommer att ha lite tid på sig för att förbättra textningen till den har premiär i hela landet.
 24. Imorrn ska jag gå upp fem för att kunna ta ett tidigare tåg för att komma i tid dit. Om jag tar nästa så kommer jag ca en halvtimme sent. Här är en bild på mig: Jag har glasögon också.
×
×
 • Create New...