Jump to content

Bromma_Herman

Stjärnflottan
 • Posts

  549
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bromma_Herman

 1. Nejdå. Polisen står på SGCs lönelista. De hanterar de jordiska hoten, vi hanterar de utomjordiska... Det är i alla fall alltid ett säkert kort att stå och snacka med Stockholm Trekkers. Alltid så trevliga, och alltid intressanta. Ni råkar för övrigt inte veta om det vore möjligt att herrn som fotograferade mig där skulle kunna skicka bilderna? En av de lite mer irriterande sakerna med att Cosplaya är alla bilder som tas och du får sällan se någon av dem.
 2. Jag ser till att hälsa på er varje år. Väldigt lätt att göra då ni är det första man ser när man kommer in ;-) /Stargate SG Team Member
 3. Letar efter TNG / Harry Potter Fanfiction som jag läst här. Någon som har ett tips?

  1. startrek92

   startrek92

   http://www.fanfiction.net/ Stort utbud, båda bra historier och mindre bra :)
 4. Jag tror faktiskt att Sisko var omedveten. Hade han inte varit det så tror jag inte han hade reagerat så starkt. Jag vill inte gå så långt så att kalla honom naiv, men det verkar som han ansåg Garak var ett redskap för honom - utan att veta att det egentligen var tvärtom.
 5. Jag tyckte In the Pale Moonlight var lugnt en av Deep Space Nines höjdpunkter och absolut ett av de bästa avsnitten i hela serien. Siskos kamp mellan det som är bra för Alphakvadranten i stort och vad som är moraliskt riktigt är riktigt intressant, speciellt då det riktas mot en ras som absolut inte skulle haft något emot att göra något liknande mot andra. Samtidigt är insatsen gigantisk. Hade ambassadören kommit tillbaka hade det nog inte varit svårt att använda försöket som ett argument för större inblandning i konflikten - Mot Federationalliansen som redan har sina problem med brist på manskap och besvärliga allierade. I det stora hela stödjer jag Siskos och Garaks agerande. Romulanerna hade en vältränad och orörd flotta där ryggraden består av ett av Alphakvadrantens mest kraftfulla och mångsida slagskepp, den politiska viljan att använda den om det skulle bli nödvändigt och ett av galaxens bästa underättelsenät. Att få dem emot sig hade varit fruktansvärt. Att få dem med sig avgjorde kriget. Slutklämmen med "And I think I can live with it" gav mig rysningar.
 6. Om man jämför Bridge Commander med Legacy så tycker jag faktiskt Bridge Commander vinner överlägset. Striderna i BC känns mer "Trekkiga", det kan ibland finnas en diplomatisk lösning (eller i alla fall fler än en), voice acting är bättre, storyn generellt är oerhört mycket bättre och man kan faktiskt spela igenom det utan att ta direkt kontroll av Skeppet.
 7. Även jag kan intyga Victorias förträfflighet, både som Trekker, Politiker och Person. Men det verkar som ett *host* visst parti har väldigt många fans av Sci Fi generellt. Det är tack vare dem jag upptäckte StarGate SG1 och faktiskt satte mig ner och såg igenom TNG.
 8. Är intresserad av att köpa allt i Skeppväg. Dvs USS Kelvin, Enterprise samt Warbird. (Kan ha missat något). Skicka gärna PM om ni har något att erbjuda.
 9. Har bokat biljett till Stockholm, Sergel 1. 21.00 Har även en av de bästa platserna så jag kan inte känna mig missnöjd med det heller.
 10. Jag säger bara King Kong (2005). Spenderade 3.5 timma på en biograf med det kräkmedlet som tydligen får kallas film...
 11. Jag hoppas inga av er missade kultavsnittet 1969 som gick igår...
 12. Starship Troopers gjordes från början till en annan film. Det var först när någon påpekade likheterna mellan filmen och boken som man bytte namn på filmen och karaktärerna och det. Regissören har inte ens läst boken. Enligt mig är boken hundra gånger bättre än filmen och filmen är en ren o skär våldtäkt mot Heinleins minne.
 13. Kan lugnt säga att det finns väldigt få avsnitt avsnitt inom vilken tv-serie som helst som faktiskt har överaskat mig rejält gällande handlingen. Kan dra de som överaskade mig i StarGate universumet. Dessa var Sunday [Atlantis 3x14], Meridan [sG-1 5x21], Heroes [sG-1 7x18], Solitudes [1x17], Dominion [sG-1 10x19] samt Unending [10x20]. Vill någon veta vad som överaskade mig med Unending så klicka på Spoilerlänken i min signatur.
 14. Förutsägbara avsnitt finns det i alla Tv-serier och är inget som Stargate bara hittat på. Dessutom är det väl bättre att gull gull löser saker än att Harry Kim gapar ut sig en två minuter lång monolog och sen trycker han en knapp och allt är bra.
 15. Jag förstår hur man kan jämföra VOY och Atlantis Det förstår jag också, men som jag också skriver så avviker sig storyn redan efter första säsongen då de flesta VOY kopplingar försvinner. Dessutom så är Sheppard och Wier mycket sötare tillsammans än Janeway och Chakotay ;)
 16. Supreme Commander: Visst. Storyn verkar rätt lik VOY till en början, men dels så är den här storyn bättre och dels så avviker sig storyn markant från Voyager. SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER SPOILER STOR SÅDAN STOR SPOILER De återfår kontakt med Jorden i slutet av S1. SPOILER SLUT
 17. MITT SVAR INNEHÅLLER SMÅ SPOILERS Vad du misslyckas med att förstå, trots ett försök till att vara insiktsfull är att i Säsong 8 så har Amerikanerna förstått att de inte ensamma kan hantera SGC. Ända sedan britterna, kineserna och fransmännen fick veta om att Stargate fanns så har de stött SGCs befäl över Stargate. Ryssarna har till och med ett eget team och i S9 får de en splitterny X-304. Atlantis betonar detta ännu mera, att det numera är en internationell kontroll över Stargate. T o m en Svensk flagga går att se i rummet innan de kliver igenom till Atlantis. Fugelsang var inte först trots allt. Du snackar också om Heroes Part 1 och 2 där man hyrt in en civil journalist, som dessutom inte respekterar de regler som satts upp samt är i en miljö där Journalister generellt ogillas, speciellt eftersom vad som hände i avsnittet Prometheus. Dessutom, är det så konstigt att talet hedrar de män och kvinnor som i TV-serien kämpar för världen och inte får berätta det, eller ens får någon respekt utifrån. Flera av deras egna politiker (bl a Senator Kinsley) försöker aktivt motarbeta deras chefer för egen personlig vinning och NID och The Trust undergräver allting som människorna åstakommit i rymden (Se Shades of Grey). Även NID och The Trust är Amerikaner, kapitalister i ordets sannaste mening faktiskt. Det är en TV-serie och ska man anklaga en serie för att vara för Amerikansk är Atlantis/SG1 fel serie att peka på. Dock bör tilläggas att R.D Andersen fick en hedersbefodran till Brigadgeneral av Flygvapnet för att serien hade visat Flygvapnet i positivt sken. Ang P90 så är vapnet fullt möjligt att avfyra som en pistol. Rekylen från vapnet är tack vare konstruktionen minimal och en stark person som Teal´c borde inte ha några problem att avfyra vapnet med en rak arm. Sedan så skjuter de inte alltid från höften, utan rätt ofta så höjer de vapnen så att de kan använda vapnens inbyggda rödpunktssikten.
 18. Kanske så är jordvapen bättre ändå...
 19. Vänta tills du får se Zatguns ;-)
 20. Picarduppdraget: Dina snabba billiga Scouts, kommer ej ihåg vad de heter) är skitbra i det uppdraget. Skaffa tre sådana och placera dem vid planeterna. När du ska flytta kanonerna från stjärnbasen så avdela dina scouts att flytta dem, samma sak när den gigantiska stellar matter kommer. Pulsphasers som Scouts har är också VÄLDIGT effektiva mot Stellar Matters.
 21. Hänger inte med här... Varför skulle inte Picard kunna besöka Data?. Antar att det är när Picard i framtids-tidsnivån (när han som gammal man pysslar med sin vinodling) beger sig till Cambridge som åsyftas. Visserligen miste Data huvudet i 5:26-6:01 Time's Arrow, del I-II, men det var ju redan på 1800-talet... Har jag missat någonting? Se Star Trek Nemesis...
 22. Chell finns med i Endgame och i "The Learning Curve". Annars tror jag att de ville utnyttja personal som inte nämndes i serien. Tänk också på att spelet gjordes när serien var färdigproducerad. Nej
 23. Uppdraget är där man ska förstöra ett gäng giftfabriker: Min Flotta: NX-01 USS Cato (Posedion Class) USS Washington (Yorktown Class) USS Alaska (Minuteman Class) Du måste sprida ut dina skepp. Jag skickade Cato och NX-01 samt Washington och Alaska i två olika grupper. Medans det större skeppet höll romulanerna upptagna så förstörde det mindre fabriken. En annan taktik som fungerar är att avdela ha två st Yorktowns som förstör fabrikerna medans Coto och NX-01 förstör Romulanernas transportskepp. Även jag är irriterad över de höga systemkraven då man inte få speciellt märkvärdig grafik. Jag har ett 3.5 gigahertz processor, 1024 i RAM och ett ATI RADEON 256 MB grafikkort och jag måste sänka allt till lägsta för att spelet ska gå att spela utan att hacka sönder.
 24. Får bli jämt mellan Bridge Commander och Star Trek Armada.
×
×
 • Create New...