Jump to content

JoBu

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Lund

JoBu's Achievements

Kadett 3:e året

Kadett 3:e året (3/15)

0

Reputation

 1. Tror som Peter, minst en månad efter att s.3 ær visad i USA. Kan ju før att vara lite taskig påpeka att sæsong 3 också ær helt underbart fængslande, avsnittet från førra veckan var ett riktigt næsduks-avsnitt ;)
 2. Ojojoj, en hel del oväntade händelser i sista avsnittet.. Nu måste vi bara vänta TILL OKTOBER!!! Vilken skandal Otroligt bra serie som inte slutar att överraska. Vad tycker ni om säsongsavslutningens 90minuters avsnitt? Jag har inte riktigt smält det ännu, men jag tycker faktiskt att det var ett bra avsnitt som vände upp och ned på en del saker.
 3. Bra skrivet. Och ja, det är helt objektiv och korrekt fakta Jag håller faktiskt precis för tillfället på att skriva en filmanalys på Blade Runner, passande nog! Det som jag har svårt för är dock vilken karaktär som egentligen har vilken rollfigur. En och samma karaktär kan väll inte vara flera rollfigurer? Exempel: Deckard (Harrison Ford) genomgår en förändring (om än ganska liten rent ytligt). Han blir påtvingad ett svårt uppdrag som han steg för steg löser. Han är dessutom tydligt den som åskådaren sympatiserar med. Detta borde göra honom till huvudkaraktär. Replikanterna, representerad av deras ledare, Roy Batty, genomgår ingen förändring. De driver på handlingen (utan dem hade det inte funnits någon handling). Det borde göra dem (han?) till Den drivande karaktären. Antagonisten ska stå mot den drivande karaktären. Deras vilja ska vara raka motsattsen till varandra och de ska mötas och göra upp i slutet. Kan man säga att polisväsendet i Blade Runner har antagonistrollen?
 4. Älskar verkligen den nya BSG serien! Jobbigt med säsongsuppehåll men jag har fortfarande ett fåtal avsnitt kvar att se i säsong 2. Otroligt spännande och välgjord serie enligt mig. Älskar råheten i serien, rakt på sak, folk dör, alla mår dåligt. Dessutom bra karaktärsutvecklignar och intriger och inga fillers, dvs inga direkt fristående avsnitt som inte har med historien som helhet att göra. Helt underbart!
 5. Jag hoppas och tror att det kommer nya serier. Förmodligen står vi inför ett litet avbrott, frågan är bara hur länge vi behöver vänta, eller?
 6. Tidsresor och underliga fenomen som uppstår i rymden. Karaktärer som uppträder annorlunda är ju annars en återkommande klassiker
 7. Skulle också vilja veta lite mer djupgående om saken! Men vad jag vet så föds de väll i alla fall inte som "halvmaskiner" utan de "byggs" in i dem för deras eget bästa, liknande?
 8. Tack så mycket, det ska jag titta på!
 9. Finns det någon bekräftad Star Trek-fakta på hur varelser i rymden se så lika ut? Som tex tidigare nämnt, bakterier eller DNA som spridits?
 10. DS9 såklart! Fast mest för att jag själv håller på att se TNG och VOY just nu..
 11. Bird of Prey är riktigt fint. Har en i leksaksmodell som är helt underbar!
 12. Star Trek påverkar mitt lev mer och mer helta tiden. Är uppväxt med det pga att min far alltid sett på det. Jag har fått ett stort intresse för såväl astronomi och fysik som film. Stjärnorna känns närmare och närmare ju större intresset blir och de har gjort mig mycket på sista tiden. Precis som everybodyknows skriver så fint kan man verkligen bli berörd av ST även ifall det kan låta väldigt konstigt för många som inte förstår.
 13. Låter supertrevligt med en bokdel i forumet! Kul att kunna disskutera de böcker man läser/har läst och kunna få tips på bra litteratur.
×
×
 • Create New...