Jump to content

Centerwall

Stjärnflottan
 • Content Count

  309
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Centerwall last won the day on October 6 2017

Centerwall had the most liked content!

About Centerwall

 • Rank
  Kapten
 • Birthday 08/30/1972

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.trekkers.se

Profilinformation

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Göteborgare, som dock inte hela tiden bott i Göteborg - intresset för Star Trek väcktes till exempel när jag bodde i Lund och medverkade i en uppsättning av "Hamlet - The restored klingon version" (om någon undrar så spelade jag Gertrud). Intresset för Science Fiction är dock gammalt och jag är även mycket intresserad av fantasy. Även film och litteratur som inte tillhör dessa genrer konsumeras mycket och ofta.
  Har varit aktiv i WCT sedan 1998 och bland annat suttit några år som ordförande i föreningen.

Recent Profile Visitors

4,413 profile views
 1. Hej trekkers! Nu har jag äntligen hunnit titta på de två första avsnitten och känner mig väldigt entusiastisk. Jag tycker det var välgjort och att man har lyckats att både behålla den så viktiga Star Trek-känslan men också moderniserat serien på ett lyckat sätt. Det var också bra skådespeleri och en mycket sammanhållen historia som berättades. Det här har alla möjligheter att bli riktigt bra!
 2. Det kan ju i alla fall inte bli sämre än ep 1 - 3. :djävul:
 3. Naturligtvis klassas serien som high fantasy då den utspelas i en helt sekundär värld. Jag har har läst tre av böckerna vid det här laget, och även om de är lite för pratiga för sitt eget bästa är de på det stora hela väldigt bra och medryckande. Serien är fantastiskt välgjord och skådespelarinsatserna är mycket bra, med undantag för Peter Dinklage som är helt fantastisk. :-)
 4. Filmen var onekligen bättre än vad jag hade förväntat mig (är inte så förtjust i LOTR-filmerna, särskilt inte i Return of the King som är ett segt spektakel) - den är alldeles för lång och för mycket tråkig CGI-action, men på det stora underhållande och välgjord. Dvärgarnas sånger hemma hos Bilbo är fantastiskt storslagna, Radagast är perfekt på så många sätt och Bilbos och Gollums möte är magiskt. Känns som The Hobbit lämpar sig bättre än The Lord of the Rings att filmatiseras, men som många andra undrar jag hur de ska lyckas fylla ut tre filmer. Jaja, det får vi ju se... Filmbolagen har inte rätt att använda annat än material från The Hobbit och The Lord of the Rings, så med andra ord rättar jag dig där (det är till och med så att det är osäkert om de faktiskt får nämna färgerna på de två trollkarlarna som drog österut). Det finns dock ganska mycket med material i appendixen för att fylla ut med.
 5. För att komplicera det ytterligare så får vi inte glömma bort att vingårdar och restauranger egentligen inte behövs i ett samhälle där replikatorer kan framställa både mat och dryck - men det finns ju uppenbarligen ändå ett behov av kvalitet eller "äkta vara", annars skulle ju ingen bry sig om att laga egen mat, tillverka vin med mera.
 6. Centerwall

  Arthuriana

  Wikiepdia har listat böcker och filmer baserade på Arthurmyten - ganska imponerande mängder som har producerats: List of films based on Arthurian legend List of books about King Arthur TS Whites "The once and future kings" är väl den man ska läsa om man verkligen är intresserad av Arthur och riddarna runt det runda bordet - det räknas väl mer eller mindre som en modern klassiker.
 7. Fast det du räknar upp är snarare minoriteter som bryter mot normen, vilket ju inte riktigt är samma sak. Det visar att det finns individer och mindre grupper som bryter sig loss ur den stora gemenskapen, men säger ingenting om huruvida det finns olika kulturer som skiljer sig åt på andra planeter. Det ges ju lite ledtrådar till att exempelvis klingons och vulcans har enats genom Kahless och Surak vilket skulle kunna vara en förklaring. Och med tanke på att det finns personer på jorden (t ex Paulus) som har fått stora områden att samlas under exempelvis samma religion så ger det vid handen att det nog inte är omöjligt att ena en hel planet. Men det kräver tid, och gärna något mer än en persons predikande för att lyckas (Paulus hade ju t ex hjälp genom att Rom ville behålla sitt inflytande).
 8. Heh qroll! Kul ämne, jag ska försöka ta mig lite tid och svara på frågorna. Ett tips är kanske också att höra av sig till landets star trek-föreningar om du vill ha större urval? Och kanske också för att göra någon mer djupintervju om fanaktiviteter?
 9. I vilket fall som helst tycker jag att det är utmärkt att du gör ett försök för att få det att funka - jag tror personligen inte att det kommer att bli ett särskilt stort gensvar, men man kan ju i alla fall försöka och hoppas. Lycka till helt enkelt! :-) Med vänliga hälsningar Patrik Centerwall # 146
 10. Hmm... jag argumenterade redan förra året om det olämpliga med anonyma motioner... Med vänliga hälsningar Patrik Centerwall # 146
 11. Hur många föräldrar är det som har visat intresse? Med vänliga hälsningar Patrik Centerwall # 146
 12. Centerwall

  Boktips

  Udda verklighet är bra - det är bra flyt i både språk och handling vilket gör den lättläst men den är samtidigt en bok som man kan fundera en hel del på. Intressanta idéer och karaktärer och så är det ju kul med svensk urban fantasy som utspelar sig i Malmö! Dessutom är boken så snygg att det är synd och skam att inte ha den stående i bokhyllan: http://www.styxxfantasy.se/Bilder/udda_verklighet_LU.jpg
 13. Exempelivs på Seriehörnan på Sveagatan (minns inte numret, men det är typ Sveagatan 3) eller på Mynt och musik vid Stigbergstorget. Frågan är om inte Seriehörnan egentligen är lite bättre - och i alla fall mindre rörig - än Dolores, men det spelar egentligen ingen roll, Dolores är ju en insitution i Göteborg. Jag minns när den låg nere vid Heden på 80-talet, och redan då hade den funnits ett tag. Mycket tråkigt att denna kära gamla butik försvinner.
 14. WCT:s storhetstid var snarare 1998 - 1999 då det var kring 400 besökare på treffarna. Jag och Stefan B är överens om att det var Klingon II som var den första treffen med ordentligt lägre besökare. Men det är sant att det blev ett litet uppsving 2002 - Borg II drog över 300 besökare (eller om det till och med var 400, minns inte riktigt). Förutom att det var sista året på Draken så var det ett bra år f??r WCT. Fast föreningen hade en jäkligt dryg ordförande... ;) Vi lämnade förövrigt Draken för att vi var tvugna eftersom det gjordes försök med reguljär biovisning där under 2002 och 2003, vilket tyvärr misslyckades. I ärlighetens namn tror jag inte att WCT har fått något uppsving på Roy ännu, även om det säkerligen känns bra med det sköna läget mitt i stan. En massiv reklamkampanj med flygbladsutdelning på sf-bokhandeln, aktivt arbete på listan och forumet med mera skulle nog behövas för att få riktigt fart på det hela. Själv blev jag medlem 1997, fast tyvärr efter Star Treff 97. Min första treff var Star Treff 4: Crossover. Precis som Unkas skriver så var det verkligen en kick att se på Star Trek på denna fantastiska biograf, men som Herakleitos påpekade redan för över 2000 år sedan så kan man inte kliva ner i samma flod två gånger. Med vänliga hälsningar Patrik Centerwall WCT # 146
×
×
 • Create New...