Jump to content

Centerwall

Stjärnflottan
 • Posts

  310
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Centerwall last won the day on October 6 2017

Centerwall had the most liked content!

About Centerwall

 • Birthday 08/30/1972

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://www.trekkers.se

Profilinformation

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Göteborgare, som dock inte hela tiden bott i Göteborg - intresset för Star Trek väcktes till exempel när jag bodde i Lund och medverkade i en uppsättning av "Hamlet - The restored klingon version" (om någon undrar så spelade jag Gertrud). Intresset för Science Fiction är dock gammalt och jag är även mycket intresserad av fantasy. Även film och litteratur som inte tillhör dessa genrer konsumeras mycket och ofta.
  Har varit aktiv i WCT sedan 1998 och bland annat suttit några år som ordförande i föreningen.

Recent Profile Visitors

4,711 profile views

Centerwall's Achievements

Kapten

Kapten (7/15)

2

Reputation

 1. Det är ju naturligtvis svårt att bedöma en serie efter första säsongen, men jag vill säga att Picard än så länge är bland de bättre. En sak som jag verkligen gillade var det långsamma berättartempot, jag tycker det är skönt när en historia kan få ta tid. Och i motsatts till föregående talare så tappade jag snarare intresset när de kom ut i rymden och det var några saker mot slutet som jag störde mig på. Men eftersom jag nuförtiden ser väldigt få TV-serier och inte har några betänkligheter med att sluta titta om det inte intresserar mig tillräckligt mycket så får man väl säga att det är ett mycket gott betyg att jag valde att se klart hela säsongen. :-)
 2. Hej trekkers! Nu har jag äntligen hunnit titta på de två första avsnitten och känner mig väldigt entusiastisk. Jag tycker det var välgjort och att man har lyckats att både behålla den så viktiga Star Trek-känslan men också moderniserat serien på ett lyckat sätt. Det var också bra skådespeleri och en mycket sammanhållen historia som berättades. Det här har alla möjligheter att bli riktigt bra!
 3. Det kan ju i alla fall inte bli sämre än ep 1 - 3. :djävul:
 4. Naturligtvis klassas serien som high fantasy då den utspelas i en helt sekundär värld. Jag har har läst tre av böckerna vid det här laget, och även om de är lite för pratiga för sitt eget bästa är de på det stora hela väldigt bra och medryckande. Serien är fantastiskt välgjord och skådespelarinsatserna är mycket bra, med undantag för Peter Dinklage som är helt fantastisk. :-)
 5. Filmen var onekligen bättre än vad jag hade förväntat mig (är inte så förtjust i LOTR-filmerna, särskilt inte i Return of the King som är ett segt spektakel) - den är alldeles för lång och för mycket tråkig CGI-action, men på det stora underhållande och välgjord. Dvärgarnas sånger hemma hos Bilbo är fantastiskt storslagna, Radagast är perfekt på så många sätt och Bilbos och Gollums möte är magiskt. Känns som The Hobbit lämpar sig bättre än The Lord of the Rings att filmatiseras, men som många andra undrar jag hur de ska lyckas fylla ut tre filmer. Jaja, det får vi ju se... Filmbolagen har inte rätt att använda annat än material från The Hobbit och The Lord of the Rings, så med andra ord rättar jag dig där (det är till och med så att det är osäkert om de faktiskt får nämna färgerna på de två trollkarlarna som drog österut). Det finns dock ganska mycket med material i appendixen för att fylla ut med.
 6. För att komplicera det ytterligare så får vi inte glömma bort att vingårdar och restauranger egentligen inte behövs i ett samhälle där replikatorer kan framställa både mat och dryck - men det finns ju uppenbarligen ändå ett behov av kvalitet eller "äkta vara", annars skulle ju ingen bry sig om att laga egen mat, tillverka vin med mera.
 7. Centerwall

  Arthuriana

  Wikiepdia har listat böcker och filmer baserade på Arthurmyten - ganska imponerande mängder som har producerats: List of films based on Arthurian legend List of books about King Arthur TS Whites "The once and future kings" är väl den man ska läsa om man verkligen är intresserad av Arthur och riddarna runt det runda bordet - det räknas väl mer eller mindre som en modern klassiker.
 8. Fast det du räknar upp är snarare minoriteter som bryter mot normen, vilket ju inte riktigt är samma sak. Det visar att det finns individer och mindre grupper som bryter sig loss ur den stora gemenskapen, men säger ingenting om huruvida det finns olika kulturer som skiljer sig åt på andra planeter. Det ges ju lite ledtrådar till att exempelvis klingons och vulcans har enats genom Kahless och Surak vilket skulle kunna vara en förklaring. Och med tanke på att det finns personer på jorden (t ex Paulus) som har fått stora områden att samlas under exempelvis samma religion så ger det vid handen att det nog inte är omöjligt att ena en hel planet. Men det kräver tid, och gärna något mer än en persons predikande för att lyckas (Paulus hade ju t ex hjälp genom att Rom ville behålla sitt inflytande).
 9. Heh qroll! Kul ämne, jag ska försöka ta mig lite tid och svara på frågorna. Ett tips är kanske också att höra av sig till landets star trek-föreningar om du vill ha större urval? Och kanske också för att göra någon mer djupintervju om fanaktiviteter?
 10. I vilket fall som helst tycker jag att det är utmärkt att du gör ett försök för att få det att funka - jag tror personligen inte att det kommer att bli ett särskilt stort gensvar, men man kan ju i alla fall försöka och hoppas. Lycka till helt enkelt! :-) Med vänliga hälsningar Patrik Centerwall # 146
 11. Hmm... jag argumenterade redan förra året om det olämpliga med anonyma motioner... Med vänliga hälsningar Patrik Centerwall # 146
 12. Hur många föräldrar är det som har visat intresse? Med vänliga hälsningar Patrik Centerwall # 146
 13. Centerwall

  Boktips

  Udda verklighet är bra - det är bra flyt i både språk och handling vilket gör den lättläst men den är samtidigt en bok som man kan fundera en hel del på. Intressanta idéer och karaktärer och så är det ju kul med svensk urban fantasy som utspelar sig i Malmö! Dessutom är boken så snygg att det är synd och skam att inte ha den stående i bokhyllan: http://www.styxxfantasy.se/Bilder/udda_verklighet_LU.jpg
 14. Exempelivs på Seriehörnan på Sveagatan (minns inte numret, men det är typ Sveagatan 3) eller på Mynt och musik vid Stigbergstorget. Frågan är om inte Seriehörnan egentligen är lite bättre - och i alla fall mindre rörig - än Dolores, men det spelar egentligen ingen roll, Dolores är ju en insitution i Göteborg. Jag minns när den låg nere vid Heden på 80-talet, och redan då hade den funnits ett tag. Mycket tråkigt att denna kära gamla butik försvinner.
×
×
 • Create New...