Jump to content

Jakobsson

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About Jakobsson

 • Birthday 09/11/1986

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Plats
  Askersund

Jakobsson's Achievements

Kadett 3:e året

Kadett 3:e året (3/15)

0

Reputation

 1. ok, tack så mycket. Har jag tid till det så kommer jag att dyka upp.
 2. Har tittat lite på infon om träffen. Ska försöka gå om jag kan, har aldrig varit på en träff . Måste man vara medlem för att få komma dit, eller hur funkar det?
 3. Välkomment till Göteborg. Du känner väl till West Coast Trekkers? I alla fall: jag springer själv helst inte på asfalt men om det nu är det du vill göra så kan rekommendera att springa några varv i Slottskogen - vägarna är asfalterade och du slipper biltrafiken. <{POST_SNAPBACK}> Nej, jag känner inte till West Coast Trekkers. Är det en förening här i gbg området? Jag gillade inte heller att springa på asfalt innan jag började springa lopp, men nu klarar jag inte av grus längre. Slottsskogen funkar nog bra, får ta cykeln dit och prova någon dag.
 4. Hej allihopa. Jag är numera nybliven göteborgare. Eftersom jag har sett att det finns en del som bor i Göteborg här på forumet så frågar jag om det är någon som brukar springa på fritiden? Och om ni isåfall har några tips på bra löprundor (asfalt) i staden på ungefär 1-2 mil?
 5. Håller med om att boken är bra, en personlig favorit. Men den nya filmen var en besvikelse för mig, charmen med boken är till stor del att den är så rörig och fylld med onödig fakta. När jag läste den var jag många gånger tvungen att läsa om en sida för att först vad orden egentligen innebar. I en film finns ju inte den möjligheten och den här filmen var verkligen rörig. Hade jag inte läst boken innan så är jag osäker på om jag skulle ha hängt med. Filmen verkade lovande, men tyvärr så blev den en besvikelse. Iallafall för mig. Däremot så finns det en bra tv-serie som är baserad på den första boken. BBC har gjort den och verkligen lyckats med att få med alla "finesser" i boken, men det är bättre effekter i den nya filmen...
 6. Det var fina och väl valda ord Centerwall. Vi saknar alla "Scotty", men allt har tyvärr ett slut. Låt oss inte glömma bort James Dohann, han lever kvar i våra hjärtan. -"Beam me up, Scotty"
 7. Jag tränar för närvarande inför Stockholm Marathon den 4 juni. Det blir löpträning 4-5 gånger i veckan, plus gympan i skolan 2 gånger i veckan och emellanåt några styrketräningspass också.
 8. Ja om det nu är närmare så är det konstigt. Man kan tänka sig att de är rädda för The Dominion. Även om de blev hårt slagna i alfa kvadranten så betyder det inte att de inte fortfarande är starka i gammakvadranten, och Dominion skulle nog gärna sätta tänderna i ett StarFleet skepp efter nederlaget. Janeway bedömer det nog som säkrare att åka genom outforskad rymd, än in i ett område där hon vet att de har mäktiga fiender.
 9. Ett tips om du vill se serien, men inte har lust att köpa alla boxarna är att hyra dem. www.hyrdinfilm.nu tex har all DS9 boxarna för uthyrning, man får hem en ny dvd på posten när man skickar tillbaka en film. Inte så fasligt dyrt heller. Jag vet inte om man får göra "reklam" på det här sättet, dte rä bara menat som ett tips för att komma undan lite billigare utan att för den skull vara olaglig.
 10. För att lära dig hur stjärnklassificering fungerar i praktiken så föreslår jag att du tittar i en Astronomi/Astrofysik bok. Då kan du läsa allt om Hertzsprung-Rusell diagram, utan det är det väldigt svårt att förstå vad som står ovanför. Jag har gått en grundläggande Astrofysik kurs så jag vet att det är faktiskt ganska svårt att förstå stjärnklassificeringen i början.
 11. Det verkar som du får ta tillbaka berömmet... Jag är inne på mitt femte skepp nu. Jag har förlorat fyra skepp på sex dagar.
 12. Tack så mycket. Jag gör bara mitt bästa. Alliansen måste vara stark(ast)!
 13. Jag heter MaiBa, mitt skepp heter USS Osmosis. Är det någon som bjuder in mig till en stor allians??? Vad heter du själv?
 14. Nu har jag fått det att funka, det är riktigt roligt...
 15. jag har då inte sett till något virus i LCARS terminal..
×
×
 • Create New...